Pawel Jaroszynski z powolaniem do kadry chorazego.
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Paweł Jaroszyński dostał powołanie.
Powołania zagraniczne na Nigerię i Koręę Płd:
Bramkarze: Bartosz Białkowski (Ipswich Town), Łukasz Fabiański (Swansea City), Łukasz Skorupski (AS Roma), Wojciech Szczęsny (Juventus Turyn);
Obrońcy: Bartosz Bereszyński (Sampdoria Genua), Thiago Cionek (SPAL Ferrara), Kamil Glik (AS Monaco), Paweł Jaroszyński (Chievo Werona), Marcin Kamiński (VfB Stuttgart), Tomasz Kędziora (Dynamo Kijów), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund);
Pomocnicy: Jacek Góralski (Łudogorec Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion), Karol Linetty (Sampdoria Genua), Maciej Rybus (Lokomotiw Moskwa), Piotr Zieliński (Napoli);
Napastnicy: Dawid Kownacki (Sampdoria Genua), Robert Lewandowski (Bayern Monachium), Arkadiusz Milik (Napoli), Jakub Świerczok (Łudogorec Razgrad), Łukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht)
https://eurosport.interia.pl/raporty/raport-ms-rosja-2018/reprezentacja-polski/news-adam-nawalka-powolal-pilkarzy-z-lig-zagranicznych-na-nigerie,nId,2554975
Widzę, że część jedzie ze względu na dobre układy.
- Edytowany
Brawo Paweł. :)
Niektórym "znafcom" szczęka opadła. :)
Powodzenia.
Był objeżdżany na MME , aż strach pomyśleć co byłoby na MŚ 2018 . Tak na chłodno oceniając , duże zaskoczenie ale pozytywne . Wypada kibicować Pawłowi , niech zdolni młodzi chłopcy widzą , że w Cracovii da się wypromować i dostać do kadry (Giza ,Klich , Kapi , Jaro )
Gość jest świetny na lo. Powołanie nie dziwi ale u mnie zero szacunku po wywiadzie po wyjezdzie o prawdziwym trenowaniu i nie odpuszczaniu powtórzeń.
Moim zdaniem u nas Paweł na LO nie zachwycał. Sam się dziwiłem, że włosi go kupili, ale jak widziałem go w jakims meczu serie A to uznałem, że zrobił tam niesamowity postęp. Tak więc powołanie na ta deficytową pozycję nie dziwi.
- Edytowany
Po Jaroszyńskim nadejdzie czas na Pestkę. Podobno Nawałka bacznie obserwuje naszego obecnego lewego obrońcę w kontekście powołania. Jak tak dalej będzie grał, to kto wie..
A co do samego Jaro - we Włoszech faktycznie zrobił postęp. Również oglądałem jego występy w Serie A, postęp widoczny gołym okiem szczególnie w spotkaniu z Romą, który Chievo zremisowało 0:0.
Gra dokładnie to samo co u nas
Wywiad z ojcem Pawła Jaroszyńskiego:
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,23122130,piotr-jaroszynski-o-synu-jestem-dumny-pawel-gra-z-pilkarzami.html
Typowy ruch Nawałki, powołać, niby sprawdzić, odstawić. Kadra na MŚ jest od dawna zabetonowana.
Szanse Jaroszyńskiego na wyjazd do Rosji poniżej 1%, gra na Mundialu to już jest ta sama jednostka w której określa się zawartość alkoholu we krwi.
Nawałka ma powołać 23 osobową kadrę. Powoła "swoich" w liczbie 18-20 i dobierze ze 3 nowych (i tu jest szansa na miejsce dla Jaroszyńskiego jak będzie grał). Nadzieja że Senegalczycy zanim wejdą w turniej (drugi mecz) kłócąc się o wszystko (kasa) oleją pierwszy mecz a Japońcy w 3 meczu będą już za turniejem. Bo przecież nie będziemy opierać swoich szans na obronie w składzie Jędza i Pazdek ;).
[quote='leszeczek' pid='1307816' dateline='1520618205']
Moim zdaniem u nas Paweł na LO nie zachwycał. Sam się dziwiłem, że włosi go kupili, ale jak widziałem go w jakims meczu serie A to uznałem, że zrobił tam niesamowity postęp. Tak więc powołanie na ta deficytową pozycję nie dziwi.
[/quote]
Dzisiaj wieczorem derby Verony z Jaroszyńskim w pierwszym składzie.Będzie kolejna okazja,żeby to sprawdzić
Kolejne cuda - ślepi widzą, głusi słyszą a Szczepaniak strzela kolejnego gola .
Wróci nie wróci - wartość rośnie.
[quote='SaNtO' pid='1307808' dateline='1520614791']
Gość jest świetny na lo. Powołanie nie dziwi ale u mnie zero szacunku po wywiadzie po wyjezdzie o prawdziwym trenowaniu i nie odpuszczaniu powtórzeń.
[/quote]
Mógłbyś podrzucić wywiad?
[quote='Bruno' pid='1307934' dateline='1520692910']
Dzisiaj wieczorem derby Verony z Jaroszyńskim w pierwszym składzie.Będzie kolejna okazja,żeby to sprawdzić
[/quote]
@Bruno...trzeci raz sprawdzam ten skad na dzisiejszy mecz i nawet przez okulary go w skladzie nie widze....
a wie ktos co z Kapim? w apce soccer24 to go nawet wsrod brakujacych graczy nie wymieniaja
a wie ktoś co z Wójcickim, za którym paru płakało gdy odchodził ?
[quote='ian thorpe' pid='1308108' dateline='1520711622']
a wie ktoś co z Wójcickim, za którym paru płakało gdy odchodził ?
[/quote]
Kombinują z Sandomierskim skład do brydża w białoruskiej szatni. :D
Pies burliga , placu nie odda za darmo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
hank, Niewidoczni (1), Goście (1)