No to wreszcie wiadomo, ile dostaliśmy za Kapustkę - 5 milionów euro (2,5 za transfer i 2,5 za bonus - minimum 10 punktów klubu w sezonie).
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Z Twittera:Paweł Jaroszyński vs Bologna
38 passes
84% pass accuracy
2 key passes
1 tackle won
3 interceptions
4 clearances
1 aerial won
With every game, I like him more and more. https://t.co/pQqVaZJ4tn
Wesołych Świąt Wszystkim
:) Mi się Twitter zepsuł jakiś czas temu i bardzo dobrze
Dziś czytałem informację, że Rakels odchodzi w zimie z Lecha i ponoć to my jesteśmy nim zainteresowani.
Bart... musiało Ci długo zejść otrzqsniecie sie po derbach bo temat Rakelsa już walkujemy ponad tydzień jak nie dwa....
Ktoś się obudził wcześniej ze snu zimowego ;)
[quote='kaleb' pid='1297088' dateline='1514371548']
Ktoś się obudził wcześniej ze snu zimowego ;)
[/quote]
Lepiej późno ........ ;)
Po derbach jak doszedłem do siebie to były przygotowania świąteczne i widać faktycznie coś mi umknęło. Ale to nie tylko mnie bo i andek w telefonie wcześniej mi takiego info nie podsuwał. ;)
Taka sytuacja... http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/odeszli-z-cracovii-znow-graja-razem-wiecej-oni-walcza-o-europejskie-puchary,12805358/
5 dni później
- Edytowany
Budzik
[url=https://sport.onet.pl/pilka-nozna/inne-ligi/marcin-budzinski-moze-odejsc-z-melbourne-city-fc/161cbyk]https://sport.onet.pl/pilka-nozna/inne-ligi/marcin-budzinski-moze-odejsc-z-melbourne-city-fc/161cbyk[/url]
To się nagrał chłopak... Ale najważniejsze że hajs się zgadza.
Bliski znajomy Marcina powiedział że chciał zostać w Cracovii ale pokrzyżowało mu plany przyjście MP, bo nie pasuje mu jego styl, tak jak odszedł z Arki przez trenera Nemca co można usłyszeć w odpinamy Pasy. Ja go zawsze będę dobrze wspominał a bramki z derbów nie zapomnę do końca życia ;)
[quote='Vola1906' pid='1297812' dateline='1515005218']
Bliski znajomy Marcina powiedział że chciał zostać w Cracovii ale pokrzyżowało mu plany przyjście MP, bo nie pasuje mu jego styl, tak jak odszedł z Arki przez trenera Nemca co można usłyszeć w odpinamy Pasy. Ja go zawsze będę dobrze wspominał a bramki z derbów nie zapomnę do końca życia ;)
[/quote]
Z całym szacunkiem ale bliski znajomy Marcina pierniczy jak potłuczony. Kilka razy Marcin odrzucił propozycje przedłużenia. MP przyszedł kilka dni przed końcem kontraktu. Jakby Marcin chciał przedłużyć to by to zrobił w lutym, marcu czy kwietniu
Widocznie czuł w trąbce że Probierz nadchodzi.
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1297814' dateline='1515006414']
Z całym szacunkiem ale bliski znajomy Marcina pierniczy jak potłuczony. Kilka razy Marcin odrzucił propozycje przedłużenia. MP przyszedł kilka dni przed końcem kontraktu. Jakby Marcin chciał przedłużyć to by to zrobił w lutym, marcu czy kwietniu
[/quote]
W lutym, kolego to on juz mógł rozmawiać z Barceloną o swoim nowym kontrakcie.Trzeba było latem, po wcześniejszym sezonie o tym myśleć.
Probierz w temacie Budzika wyraził się jasno, ze to kwestia pieniędzy, a o pieniądzach decyduje Filipiak.
Gdyby Probierz chciał Budzińskiego to bez problemu by go zatrzymał, tym bardziej że to był jeden z ulubionych zawodników Filipiaka. Łatwo mu teraz odbijać piłeczkę "mógł pół roku wcześniej podpisać".
- Edytowany
Rzyg...rzyg.....rzyg....
Pisał już ktoś kilka razy że miał podstawowy kontrakt na takich warunkach jakie chciał i dalej kręcił nosem... bylo to zanim Zielinski zostal zwolniony...także niech spizdza...
Kontrakt kontraktem, ale musicie przyznac ze na tym zdjeciu wyglada korzystniej niz w Pasach, raczki jakby mu spuchly, bicepsik,bareczki, przedramiona tez uwydatnil. Widac,ze angielski klimat ligi australijskiej mu sluzy, moze jak sie chlopak ogarnie po innych treningach to zacznie w koncu grac.
- Edytowany
Znowu muszę Marcina brać w obronę przed złymi językami ;).
Artykuł że zaraz go odpalą a tu rozkmina jakby chłop od 1 stycznia pod drzwiami Tabisza błagał o głodowy kontrakt.
Spróbował za granicą, ktoś naprawdę spodziewał się że Marcin zrobi jeszcze wielką karierę? Cracovia to nie jest domem starości, nikt w niej nie musi grać do końca kariery.
Wszyscy (prawie) liczą że wraz z Probierzem przyjdą lepsi zawodnicy. Zatem same pozytywy. Jak już Marcin wróci do Europy to życzę mu by znalazł fajny klub (nadal za granicą) za fajne pieniądze i pograł tam jeszcze kilka lat. Jak będzie chciał po karierze pracować przy piłce to byłoby fantastycznie gdyby spełniał się w Cracovii. Jak będzie się spełniał w innej dziedzinie (być może medialnej) mam nadzieje że jako ambasador Cracovii. Bo jak nie Marcin to kto z ostatnich lat mógłby promować Cracovię? Narzekamy że nie mamy takich ludzi w klubie, TV czy piłkarskich organizacjach. No to kogo mamy wystawić? Aż się boje podać kilka nazwisk z ostatnich lat, bo marketingowo szału nie ma. Najłatwiej wychodzi nam brak szacunku dla innych i płacz że nas się nie szanuje .
Ps. Oczywiście osoba trenera w odejściu Marcina nie miała żadnego znaczenia.
[quote='Bruno' pid='1297830' dateline='1515047632']
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1297814' dateline='1515006414']
[/quote]
W lutym, kolego to on juz mógł rozmawiać z Barceloną o swoim nowym kontrakcie.Trzeba było latem, po wcześniejszym sezonie o tym myśleć.
Probierz w temacie Budzika wyraził się jasno, ze to kwestia pieniędzy, a o pieniądzach decyduje Filipiak.
[/quote]
Podałem luty, marzec bo wtedy miał oferty przedłużenia. Równie dobrze mógł przedłużyć dwa lata wcześniej na 8 lat naprzód. Chodziło tylko o to aby pokazać iż mógł przedłużyć zanim w ogóle Probierz pojawił się w plotkach gdziekolwiek indziej niż w Jadze, więc używanie argumentu że nie po drodze mu było z trenerem jest poprostu śmieszne
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)