Trafia w ręce trenera, który też czasami zachowuje się jak furiat, więc może się odnajdzie...
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Ktos cos slyszal o Rakelsie do Lecha?
[quote='maszczerano' pid='1251320' dateline='1497561137']
Ktos cos slyszal o Rakelsie do Lecha?
[/quote]
tutaj coś jest:
http://www.transfering.pl/newsroom/27566,hit-transferowy-lecha
przechodzi dzisiaj testy
[img]https://pbs.twimg.com/media/DCbg5T4UwAAt2Vt.jpg[/img]
Kontrakt na rok z opcją przedłużenia o 3 lata. Wielka szkoda, że nie do nas ale znając życie nawet nikt się jego powrotem nie zainteresował.
A jakie argumenty mielibyśmy, żeby Rakelsa przyciągnąć?
Hipotetycznie moglibyśmy zaproponować wyższy kontrakt ale to nierealne biorąc pod uwagę, że Lech ma gigantyczne ssanie na napastników. Najprawdopodobniej stracą Kownackiego, nie wiadomo co z Robakiem (spięcia z trenerem).
Denissa chętnie bym widział z powrotem ale on sam niestety musiałby na głowę upaść żeby wybrać nas a nie Lecha.
[quote='gronix' pid='1251359' dateline='1497605345']
A jakie argumenty mielibyśmy, żeby Rakelsa przyciągnąć?
Hipotetycznie moglibyśmy zaproponować wyższy kontrakt ale to nierealne biorąc pod uwagę, że Lech ma gigantyczne ssanie na napastników. Najprawdopodobniej stracą Kownackiego, nie wiadomo co z Robakiem (spięcia z trenerem).
Denissa chętnie bym widział z powrotem ale on sam niestety musiałby na głowę upaść żeby wybrać nas a nie Lecha.
[/quote]
Tylko po co nam Rakels? Żeby Piątka sadzać na ławce? Nam jest potrzebny SKRZYDŁOWY !!!! a nie kolejny napastnik
Przypomnę, że Deniss grał u nas na skrzydle.
[quote='KamilloLce' pid='1251363' dateline='1497606489']
Przypomnę, że Deniss grał u nas na skrzydle.
[/quote]
Jendrisek także. I czego to dowodzi? Że obaj są równie dobrymi skrzydłowymi czy że obaj grali tam z przypadku?
- Edytowany
Przecież mówi na oficjalnej Lecha że oni pierwsi zaproponowali mu kontrakt byli konkretni i to zdecydowało. Jakub by go nie wziął do Cracovii bo tym jak został wyjebany z klauzula na szaro jego dumą cwaniaka została urażona. Złożył by propozycje Rakelsowi jakby ten oddał mu 500k oiro :D. A tak na serio to szkoda że nawet nie zabiegaliśmy o niego... Myślę że wróciłyby do nas. Takich graczy nam brakuje. Mimo wszystko powoszenia w Lechu :). A my mamy pokaż nieudolności naszego zarządu raz ęty. Można jedynie włączyć piosenkę Ryśka Peji "I nie zmienia się nic"
[quote='Vola1906' pid='1251365' dateline='1497607065']
Przecież mówi na oficjalnej Lecha że oni pierwsi zaproponowali mu kontrakt byli konkretni i to zdecydowało. Jakub by go nie wziął do Cracovii bo tym jak został wyjebany z klauzula na szaro jego dumą cwaniaka została urażona. Złożył by propozycje Rakelsowi jakby ten oddał mu 500k oiro :D. A tak na serio to szkoda że nawet nie zabiegaliśmy o niego... Myślę że wróciłyby do nas. Takich graczy nam brakuje. Mimo wszystko powoszenia w Lechu :). [b]A my mamy pokaż nieudolności naszego zarządu raz ęty. Można jedynie włączyć piosenkę Ryśka Peji "I nie zmienia się nic"[/b]
[/quote]
A kilka dni temy były takie zachwyty nad Helikiem, Forsellem czy Kądziorem. A teraz "nieudolność zarządu". Cracovia na dzień dzisiejszy potrzebuje obrońców a nie kolejnego napastnika
Dowodzi to, że Deniss dawał radę w naszym ustawieniu na skrzydle. To nie jest typowa pozycja skrzydłowego, u Zielińskiego na tej pozycji trzeba dużo pomagać w obronie (i wynika to też z racji też "klasy" naszych obrońców). Do tego zalecenie trenera odnośnie schodzenia do środka i wymienności pozycji gwarantowało Denissowi duże ilości bramek. Myślę, że z takim Piątkiem i Kądziorem na drugim skrzydle byliby w stanie stworzyć ciekawy atak.
Ja się nie zachwycałem wyżej wymienionymi, ponieważ jestem sceptycznie nastawiony po" Krulu pierwszej ligi" Dariuszu Z. A Rakels zawsze na propsie za walkę i za to że zawsze był z nami każde derby wspierał chłopaków obczaj sobie jego Instagrama :). Szkoda że nie u nas zagra i tyle. Mam nadzieję że w konfrontacji z Lechem będzie nas oszczedzał :).
[quote='KamilloLce' pid='1251367' dateline='1497607330']
Dowodzi to, że Deniss dawał radę w naszym ustawieniu na skrzydle. To nie jest typowa pozycja skrzydłowego, u Zielińskiego na tej pozycji trzeba dużo pomagać w obronie (i wynika to też z racji też "klasy" naszych obrońców). Do tego zalecenie trenera odnośnie schodzenia do środka i wymienności pozycji gwarantowało Denissowi duże ilości bramek. Myślę, że z takim Piątkiem i Kądziorem na drugim skrzydle byliby w stanie stworzyć ciekawy atak.
[/quote]
Może tak może nie... Lech skusił go pucharami, na jego obecne zarobki Cracovii najpewniej nie stać. Czy zastąpi w Lechu Robaka? Nie sądzę. Więc kogo? Pawłowskiego? Jevtica? czas pokaże. Chyba że jest dużo prawdy w tym, że Robak i Bjelica się nie dogadują. Wtedy wolałbym jednak u nas Robaka :D
Nie wiem kogo zastąpi, zapewne będzie trochę "zapchajdziurą" na różnych pozycjach, ale jedno jest pewne - lepiej mieć Denissa w drużynie, niż nie mieć. :P Rakels bardzo pasuje pod styl pracy Bjelicy, myślę że się sprawdzi.
Klasowych skrzydłowych na gwałt!!!!
[quote='Vola1906' pid='1251369' dateline='1497607699']
Ja się nie zachwycałem wyżej wymienionymi, ponieważ jestem sceptycznie nastawiony po" Krulu pierwszej ligi" Dariuszu Z. A Rakels zawsze na propsie za walkę i za to że zawsze był z nami każde derby wspierał chłopaków obczaj sobie jego Instagrama :). Szkoda że nie u nas zagra i tyle. Mam nadzieję że w konfrontacji z Lechem będzie nas oszczedzał :).
[/quote]
ale Rakelsa też przecież wzięliśmy z I ligi (GKS Katowice ;;) - więc nie należy tak generalizować. Ze grał wcześniej trochę w ex w Lubinie? Kądzior też grał trochę w ex - w potoczance
a z tym "szkoda że nie u nas" - racja
To jest znamienne i typowe dla kibiców. Na obronie posucha, a tutaj rozkminki na temat dlaczego kolejny zawodnik ofensywny do nas nie trafił. [b]Nam potrzeba obrońców.[/b]
Odnosnie obroncow to Biernat podobno do Termaliki idzie wiec jak zwykle nasz super zarzad sie spoznil.
Oczywiscie ze Rakels u nas zrobil kariere jako skrzydlowy, wymiennie wraz z Jendriskiem grajac.
Wielka szkoda ze nie trafi do nas spowrotem , w tamtym sezonie bylismy duzo mocniejszym zespolem od Lecha jednak zostalo to roztrwonione i zmarnowane a dzis znow trzeba zaczynac od nowa
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)