[quote]#post1550469 Akurat Podoliński to był nasz NAJLEPSZY trener po awansie w 2013 roku.
1. Stworzył fundament pod drużyne Zielińskiego, ktory do teraz jest "tworca" sukcesu w 2016 roku...
[/quote]
To jedna z moich ulubionych legend ostatnich dwóch dekad ;).
Za Podolińskiego dobrze wyglądaliśmy fizycznie. To fakt. Reszta to grube hipotezy (żeby nie powiedzieć bajki).
To że ktoś ma siłę lub nie jest UMIARKOWANIE związane z tym co robił rok czy półtora wcześniej.
Komuś pasował styl Podola (bieganie w dobrym tempie, bez ładu składu i pomysłu) - OK. Ale nie dorabiajmy do tego legend.
-
-
Media o Cracovii
Zieliński sprowadził tylko JEDNEGO zawodnika - Wołąkiewicza na lewą obronę. To pokazuje, ze skład zostawiony przez Podolińskiego był przyzwoity.
Podoliński zaczął odważniej stawiać na Kapustkę czy Wdowiaka (do kadry zostali włączeni za Stawowego w 2013 roku)
Zielińskiego i jego warsztat) brutalnie zweryfikowała wiosna 2016 (spadek na 4 miejsce) i następny sezon (ale można zwalić to na Filipiaka, który nie gra o wyższe cele)
to tak naprawdę było wtedy proste zadanie dla Zielińskiego i jego praktyki z tamtego okresu nie są tajemnicą. zawodnicy pracowali ciężko pod Mirotą i żaden piłkarz - szczególnie w Polsce - nie jest z tego zadowolony, jeśli potem nie ma wyników. Przyszedł Zieliński i po zamordyście został dobrym wujkiem, a głównym elementem treningowym była siatkonoga. Pociągnął rok na tym co było zbudowane i się skończyło bo sam nie był w stanie tego utrzymać
Zaczęło sie od 3 : 0 z Zawisza w Bydgoszczy .
[quote]#post1550535
Zielińskiego i jego warsztat) brutalnie zweryfikowała wiosna 2016 (spadek na 4 miejsce) [/quote]
Retoryka jak z paska w tvp ;).
Za Zielińskiego mogliśmy spadać na 4 miejsce, za Podolińskiego 4 miejsce mogliśmy podziwiać jak samolot na niebie.
czytam i nie wierzę.... Podoliński najlepszym trenerem hmm, moim zdaniem nie, dlatego że to jest najlepszy teoretyk, dlatego nadaje sie do telewizji. opowiadać o taktyce to każdy może (ja też lubie ), ale niestety praktyka zweryfikowała pana trenera i żeby nie było ja go prywatnie lubie, ale gdybyłby dobrym trenerem byłby w innym miejscu niż jest teraz. I niech mi tu nikt nie pisze że to wina Filipiaka i innych bo to nie jest dla mnie żaden argument, od tego jest trenerem żeby sobie dawać rade w ekstremalnych warunkach.
Gronix - to Ty siejesz propagandę. Zielińskiego zweryfikował następny sezon ;)
Docent - Nie praktyka, tylko piłkorze i mafia. Gość zamiast "owijać gówno w sreberko" powiedział prawdę i się skończyło.
ale to co napisałeś docencie (to stary dobry docent bez ukrywania się pod nieogarem?) to jest tylko Twoja opinia. nie popierasz jej niczym. mówisz, że praktyka zweryfikowała. czyli co niby? zwolnienie z Cracovii przez piłkarzyków? Ilu trenerów po przygodzie w Cracovii nie przepadło? Każdy ma swoje waterloo trenerskie, ale tak się dziwnie składa, że dla każdego trenera Cracovia jest jego Waterloo..
Z Podbeskidziem okrutny przekręt. To za mała próbka, do tego ekstremalna (chory klub z chorzym zarządzaniem + zwolnienie przez piłkarzyków i ligowy szwindel) by jednoznacznie stwierdzić, że był jednak hujowy i wyniki jego pracy go zweryfikowały. Podpadł środowisku i ma problem. Jego metody treningowe i warsztat nie są przeszkodą bo to trenerski top. Tylko środowisku przeszkadza bo za dużo miał powiedzieć o tym co mu się podoba a co nie.
Ale wracając do wątku głównego. To co go konkretnie zweryfikowało? Rok pracy w Cracovii?
Santo, szanuje Cię ale pozwolisz, że się nie do końca z Tobą zgodzę, Czy masz dowody na to że to piłkarze go zwolnili jeżeli masz to ok, a jeżeli są to przypuszczenia czy domysły, to ja nie bardzo w to wierze (a pamiętam wyniki za jego kadencji). Już pisałem żę tłumaczenie się tylko Filipiakiem mnie nie przekonuje, bo nie jesteśmy jakimś wyjątkiem pod względem zarządzania, ja moge być zniesmaczony Filipiakiem, ale nie jest on jedyny taki w środowisku piłkarskim. NIe lubie się przechwalać ale troche już kibicuje Cracovii i wiele już widziałem w tym klubie, pamietam różne zarządy i różne "przekręty". Nie wiem czy mnie rozumiesz, ale ja nie bardzo lubie spiskowe teorie dziejów, domysły itp.
Kadrowicze z Cracovii zagrają w meczach młodzieżówki i Ligi Narodów .
Przerwa w rozgrywkach ligowych to czas w którym niektórzy piłkarze nie mają wolnego od meczów. Pełnią obowiązki reprezentantów. W Cracovii jest pięciu takich zawodników.
Nowy trener reprezentacji młodzieżowej, a były szkoleniowiec Cracovii Michał Probierz rozesłał powołania dla dwóch piłkarzy „Pasów”. Docenił postawę w lidze Michała Rakoczego (4 gole) oraz Jakuba Myszora. Reprezentacja Polski U-21 ma w planach dwa mecze. W piątek o godz. 16.30 w Białymstoku towarzyski mecz z Grecją oraz 27.09 w Suwałkach o godz. 17.30 z Łotwą.
Na mecze Ligi Narodów została powołana trójka zawodników.
Do reprezentacji Gruzji został powołany Otar Kakabadze. Wahadłowy „Pasów” może zagrać w piątek z Macedonią Północną w Tbilisi, a 26.09 z Gibraltarem na wyjeździe. Z kolei Benjamin Kallman ma szansę wystąpić w reprezentacji Finlandii w meczach z Rumunią (piątek w Helsinkach) oraz 26.09 w Podgoricy w Czarnogórze. Z kolei Florian Loshaj może reprezentować Kosowo w spotkaniach z Irlandią Północną na wyjeździe (w sobotę) oraz u siebie z Cyprem (wtorek).
za https://gol24.pl/kadrowicze-z-cracovii-zagraja-w-meczach-mlodziezowki-i-ligi-narodow/ar/c2-16894357
Wywiad z Andrzejem Tureckim (pewnie nie wszyscy pamiętają kto to taki)
https://dziennikpolski24.pl/andrzej-turecki-trzeba-zrobic-wszystko-by-przyciagnac-kibicow-cracovii-na-stadion/ar/c2-16895169
Kontrowersyjnie ten pan Andrzej pisze, szczególnie o Siplaku...
Siplak raz się Bardzo wygłupił bo machnął ręką po faulu na sobie.... a tu nie faula a karny sędziovar pokazał. Pozatym to cenny dla nas gracz.
Moim zdaniem chrzani "Łopata".
Siplak nie potrafił kopnąć z jednego metra w światło bramki w derbach, dając nam zwycięstwo. Taki to właśnie z niego zbawca. Karny w Łodzi pokazał idiotyzm kopacza. Ja bym się zapadł pod ziemię ze wstydu.
Podzielam łopatologiczną opinię na temat Niemczyckiego.
- Edytowany
jak ktoś chce zobaczyć jak kowalczyk śpiewa hymn Cracovii na stojąco to polecam ostatni odcinek Kowal Menagera, w którym kowalczyk grając Cracovią gra decydujące mecze o mistrzostwo Polski
https://www.youtube.com/watch?v=ornDci_YAbA
[quote]#post1551004 Siplak raz się Bardzo wygłupił bo machnął ręką po faulu na sobie.... a tu nie faula a karny sędziovar pokazał. Pozatym to cenny dla nas gracz.
Moim zdaniem chrzani "Łopata".
[/quote]
Siplak to walczak, gośc grajacy zawsze na maksa , z niesamowita ambicją ale ... Jest tez ten drugi Siplak, technicznie przeciętny , majacy słabsze momenty i popełniajacy takie błędy jak w Łodzi .
Z Siplakiem Łopata trochę przesadził, ale o bramkarzach napisał to co wszyscy dobrze wiedzą.
https://gazetakrakowska.pl/niedaleko-pada-pestka-od-pestki-mlody-pilkarz-cracovii-chce-przescignac-brata/ar/c2-16901481?fbclid=IwAR1pOZnvxCbK-BAB9FQ3ocqwF4vNmYA0GNkp02jpjIrPY8Cz4LdtOp6Ze0s
- Edytowany
Siplak popełnił szkolny błąd stąd tak surowa ocena Andrzeja Tureckiego a że w bramce stoi ręcznik to też prawda.
Ciężko żeby zapełnić stadion że do tego ma wystarczyć Ekstraklasa szkoda patrzeć na te puste trybuny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)