Jak to widzą bukmacherzy?
Na dzień dzisiejszy (pewnie będzie to ulegać zmianie, zwłaszcza w niedzielę) widzą to tak:
http://www.oddsportal.com/soccer/poland/ekstraklasa/cracovia-lechia-gdansk-lUzha1s1/
http://www.oddsportal.com/soccer/poland/ekstraklasa/piast-gliwice-zaglebie-rizdbLd7/
Biorąc pod uwagę średnie kursy (rubryka avarage), odrzucając prowizję buków, prawdopodobieństwa kształtują się następująco:
Cracovia-Lechia
1 - 35%
x - 28%
2 - 37%
Piast-Zagłębie
1 - 42%
x - 28%
2 - 30%
A więc nasze szanse buki widzą następująco:
3 miejsce - [b]14%[/b]
puchary - [b]63%[/b]
PS. Specjalnie dla tych, którzy wysuwali tezę, że pomiędzy remisem i porażką w Szczecinie nie ma różnicy: szanse na trzecie miejsce byłyby większe o 9 punktów procentowych.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Czy 9 punktów procentowych to dużo?
Czy byłby to remis czy porażka i tak aby zdobyć brąz musimy wygrać z betonami i liczyć na to, że Lubin nie wygra z Piastem.
I to jest najlepszy przykład na te % i podejście do nich. Remis czy porażka w Szczecinie nie zmienia kwesti potrzebnych rozstrzygnięć w niedziele. Są kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki :D.
Ja osobiscie pisalem,ze w kontekscie walki o puchary remis nic by nie zmienial. Natomiast w walce o 3 miejsce tak,bo dawalby nam miejsce na podium przy zwyciestwie z Lechia i remisie Lubina.A tak to wyprzedzimy Lubin jedynie w wypadku ich porazki
Dobra mój błąd ;).
Wtedy mielibyśmy 37 pkt a ni 36.
Muertes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
A tak to wyprzedzimy Lubin jedynie w
> wypadku ich porazki
Jest na to szansa :D
Ciekawa analiza z 90 minut; http://www.90minut.pl/news/265/news2657915-Analiza-Ekstraklasy-I-i-II-ligi.html
mysle ze gdybysmy utrzymali jesienny sklad albo doszly ze 2 wzmocnienia na wiosne moglibysmy sie bic o mistrzostwo. Ale oby ten sezon byl poczatkiem trwalej bytnosci naszego klubu w gyupie najlepszych druzyn ligi.
Update na 5 godzin z kawałkiem przed pierwszym gwizdkiem.
Bukmacherzy, jak celnie przewidział to dangorka w innym wątku, skorygowali kursy delikatnie na naszą niekorzyść.
Szanse na puchary spadły do [b]61%[/b].
Szanse na trzecie miejsce to nadal [b]14%[/b].
Chyba najlepsze miejsce na to...
Czuję niedosyt mimo wszystko
Bardzo się cieszę z awansu do Pucharów ale medal powinien być patrząc na cały sezon i to minimum brązowy, a tak naprawdę srebrny
Inna rzecz że niedosyt czuję po każdym wyniku i dopiero MP by mnie w pełni usatysfakcjonowało
no i nie cieszy mnie ciulowy bilans z Lampucerą
To z minusów
na plus
Awans do LE
Bilans Derbowy
dwie wygrane w Chorzowie
Naprawdę efektowne zwieńczenie sezonu - mecz z Lechią przedni!
Mnie już niedosyt przeszedł, bo jak spojrzę na tych nad nami, to tylko Zagłębie czymś zaimponowało; Piast, a nawet Legia, po.srali się kilka razy w sposób niegodny mistrza i wicemistrza.
My, biorąc pod uwagę ubytki kadrowe w kluczowych momentach, zrobiliśmy piękny wynik.
Teraz myślę o zbrojeniach za transfer Bartka K. i walce w pucharach.
No i życzyłbym sobie upowszechnienia tego hasła: dość z mentalnością pariasa; to celne.
szanse na brąz były duże, nie sądziłem, że Piast będzie bez sztycha u siebie z Zagłębiem,powinni to spokojnie wygrać, w ostateczności remis, wtedy wskoczylibyśmy na trzecie miejsce :(
przy remisie bysmy nie wskoczyli na 3
Dla mnie wygrana Zagłębia z Piastem była formalnością. Liczyłem tam na cud (wygraną ogórków z Piasta), ale niestety stało się tak jak musiało.
Myśmy 3 miejsce przegrali z Zagłębiem u siebie - ale wtedy bez Miro nie było sposobu, tamci rządzili w powietrzu. Przy remisie decydowałoby chyba miejsce na koniec 1 rundy (?) a byliśmy wtedy wyżej.
Z marzeń spełniły mi się niemal wszystkie.
Trzykrotne pognębienie betonów - po prostu miód, a wczorajszy mecz, chyba najlepszy w sezonie.
Trzykrotne pognębienie brudasów z tego dwa razy na Śląsku pięknie.
Korzystnie w derbach, mały niedosyt z remisu u siebie łagodzi wygrana na Reymonta.
No i wreszcie graliśmy o coś więcej niż tylko utrzymanie.
Puchary mnie nie martwią, ale tak jak napisał Karvin, cholernie szkoda tego medalu. Udziału w pucharach nikt nie zapisuje w kronikach, a medal choćby tylko brązowy i owszem.
Bilans z krawaciarzami zawstydzający, bo patrząc na dokonania Lubina, Korony, Niecieczy nie musiało się to tak skończyć.
Najbardziej jednak mi żal frajersko potraconych punktów z Niecieczą (3), Koroną (2), Lubinem (3), Zabrzem (2), Łęczną (5), Jagiellonią (2), Pogonią (1) Lechem(1), wukaesem (1) Gdyby je nawet podzielić przez dwa to i tak zostałoby 10, a dziesięć punktów więcej to byłby MP ;)
Każdy klub mógłby taką litanie stworzyć. A w Gdańsku przy Cracovii wpisaliby 9pkt :D. Mimo wszystko świetny sezon.
... mnie szkoda, że przy Kałuży nie "skopaliśmy tyłki" CWKS-owi.
Pomimo wyniku ponad stan, jakoś tak szkoda tego medalu. Ale i tak sezon na duży plus! Cel na przyszły rok - co najmniej trzecie miejsce, zwycięstwa z rzeką i przynajmniej jedno zwycięstwo z (L)ampucerą!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)