Trochę lodu na głowę polecam, jeśli to faktycznie jest na serio.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Kurwa jacy wszyscy opanowani,a mnie krew zaraz zaleje.
Jebanie trenera jest bezpieczniejsze. Nie podpada pod zadekretowane malkontenctwo.
Tylko pod debilizm !
Panowie rok temu walczylismy o utrzymanie, awansowalismy do ex 3 lata temu ?? Spokojnie za rok mistrz jest nasz :)))
Na spokojnie.
Podium poszło się je-ba-ć. (Jakoś nie chce mi się wierzyć, że piast wypruje sobie żyły, żeby nam pomóc, w to, że Pogoń urwie punkty lampucerze wierzę jeszcze mniej)
Tylko od nas zależy, czy ze zdeterminowaną lechią wygramy lub chociaż zremisujemy. wszystko zależy od decyzji czy chcemy grać w pucharach czy nie.
Tak szczerze mówiąc Zagłębie wcale nie musi mieć ciśnienia na medal. Puchary już mają a Piast bedzie do 95 minuty liczył na potknięcie Lampucery. Tylko że my musimy wygrać.
Kajak Spokojnie ...tu nie ma co kurwowac , szansa byla ale sie konczy ...po "ruchach" transferowych Profesora tylko niepoprawni optymisci mysleli , ze jestesmy potega i zagramy w Pucharach , ba piepszyc Puchary - zdobedziemy podium ...
Ja nie jestem zdziwiony , choc zal zostal ...zreszta kazdemu kibicowi jak mi zostal ktory kocha Cracovie i na dnie serca mial taka SKRYTA NADZIEJE :(
......na pocieszenie moge napisac , ze jestem zadowolony bo zdobylismy wiecej punktow niz okreslilem to w konkretnym Watku o punktacji.
...zal zostaje oczywiscie , bo byla niepowtarzalna szansa na podium w tym sezonie ! Tyle , ze nie przy Filipiaku :(
Takie wnioski to można pisać w niedzielę po meczu z betonami.
Został ostatni mecz, w którym wszytko się zdarzyć może ... zresztą jak w każdym ;)
więcej optymizmu
Dokładnie jak pisze dwksc.
Jeszcze nic nie jest stracone. Podium ciągle możliwe. W niedziele wszyscy na stadion zdzierać gardła !!!
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miało być pięknie jak nigdy, a skończy się
> jak zawsze.
No przesada, i to gruba. Jest super, walczyliśmy rok temu o utrzymanie, teraz realnie walczyliśmy o podium. Nie wyszło, bo "Cracovia nie jest organizacyjnie i kadrowo przygotowana na grę w pucharach". Co okazało się prawdą.
Brak podium to brak dużej premii dla klubu i drugiej, dla zawodników.
W wypadku zajęcia 3 lub 2 miejsca gra w pucharach nie wiązała się z żadną finansową stratą, nawet przy braku awansu do fazy grupowej. Gra w pucharach z 4 miejsca to są dla klubu wydatki netto. Zapytam więc głupkowato: czy drużyna, która zapewniła sobie prawo gry w pucharach, ma [b]obowiązek[/b] w tych pucharach zagrać, czy też może to prawo scedować na następną drużynę w tabeli?
Nie ma obowiązku.
Docent nie podsuwaj takich pomysłów Tabiszowi, plizzz :D
leszeczek Napisał(a):
> Na spokojnie.
> Podium poszło się je-ba-ć. (Jakoś nie chce mi
> się wierzyć, że piast wypruje sobie żyły,
> żeby nam pomóc, w to, że Pogoń urwie punkty
> lampucerze wierzę jeszcze mniej)
Piast gra o Mistrzostwo Polski, więc nie tylko wypruje sobie żyły, ale murawa zapłonie. I nie oczywiście, żeby nam, czy komukolwiek pomóc, tylko by dać sobie szansę na historyczny sukces.
Oczywiście nie ma gwarancji, że wygra ten mecz, bo Zagłębie nie wypadło sroce spod ogona, ale o motywację gospodarzy jestem całkowicie spokojny.
A co do wyniku Legii, oni tego po prostu nie będą wiedzieć. W przerwie meczu z Ruchem kapitan Piasta Murawski na pytanie dziennikarza, czy chce usłyszeć wynik z Gdańska, wręcz zakrzyknął "nie, nie chcę wiedzieć!".
Zresztą jakby to miało wyglądać? Piłkarze zmotywowani na maksa, grają mecz swojego życia, a nagle w, powiedzmy, sześćdziesiątej minucie, Latal podbiega do linii i krzyczy "Chłopaki, Legia strzeliła na 3-0, możecie odpuścić, jedziemy na wakacje" ?
docent Napisał(a):
> Gra w
> pucharach z 4 miejsca to są dla klubu wydatki
> netto.
źródło?
Rocku, mamy zapewnioną Ligę Mistrzów w hokeju, to jest duża rzecz. Warto sypnąć trochę kasy, a jak napisałem, zgodnie z prawdą, dużego zastrzyku finansowego z PZPN raczej nie będzie.
Zaakceptowałby też taki wariant, że w najbliższym okienku wykonujemy w piłce transfery na pełne zachowanie potencjału plus jakiś bonus, a 1 i ew. 2 rundę pucharów traktujemy jako przedsezonowe sparingi. Bo dla mnie ta hokejowa LM to jest konkret, a LE na naszym obecnym poziomie organizacyjnym - mrzonki.
Finansową stratą to była dopiero gra w Pucharze Intertoto. Nie ma co dywagować, ja chętnie zobaczyłbym naszą Cracovię w meczach Ligi Europy, nawet eliminacjach. Jeżeli chcemy się rozwijać, przynajmniej piłkarsko, to musimy co roku walczyć o właśnie takie cele, ogrywać się z lepszymi rywalami.
Już mi się nie chce... :S
No nie, jeżeli nie mamy szans na 3 miejsce to powinniśmy rezygnować z pucharów?Ja tego nie akceptuję.Od dziecka o tym marzę żebyśmy grali w pucharach, a powoli robię się już stary.
Kajak Napisał(a):
> No nie, jeżeli nie mamy szans na 3 miejsce to
> powinniśmy rezygnować z pucharów?Ja tego nie
> akceptuję.Od dziecka o tym marzę żebyśmy grali
> w pucharach, a powoli robię się już stary.
To ja od dziecka o tym marze! Ty nie narzekaj bo masz chyba "3" z przodu a ja juz "4" wiec mam prawo pierwszy !
:)-D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)