Poza tym mam dość czytania wszędzie jak to cwelka idzie po mistrza jak po swoje. Niech się poślizgną i zimują na 3 miejscu.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
dddarek Napisał(a):
> Poza tym mam dość czytania wszędzie jak to
> cwelka idzie po mistrza jak po swoje. Niech się
> poślizgną i zimują na 3 miejscu.
Nie mam nic przeciwko temu .Wręcz popieram .(:P)
A ja pozornie nie na temat, ale: na tym etapie można już powiedzieć, że spłaszczona tabela oznacza podniesienie się poziomu tej ligi, na co zwracałem uwagę już wcześniej (np. komentując ilość chłopaków z polskiej ligi w reprezentacji). To byłby argument za utrzymaniem obecnego, kontrowersyjnego systemu rozgrywek.
spłaszczona tabela może też oznaczać obniżenie poziomu tych najlepszych
oglądał ktoś Lige + ekstra? podobno mieli rozmawiać o reformie, ciekaw jestem jakie opinie padły
co do rozgrywek, stawka wymusza rywalizację, a ta przez reformę jest zwiększona, trudno coś takiego jak poziom po tak krótkiej próbce zmierzyć, ale być może to prawda, ja w każdym razie jestem na NIE jesli chodzi o stary system, powodujący opierdalanie sie kopaczy przez miesiąc więcej oraz w lidze cały srodek od pewnego momentu grający o nic...
W mediach coraz częściej padają propozycje powrotu do starego systemu i zwiększenia drużyn w EK do 18 . Wszyscy w obecnym systemie krytykuja przede wszystkim podział punktów .
Wieszczycki w L+Extra był za pozostawieniem reformy, inne głosy były raczej za 18 drużynami bez żadnych podziałów z tego co pamiętam, ale to tylko tak pobieżnie oglądnąłem więc mogę się mylić.
wieszczycki chyba powiedział, że tak ale nie dzielenie przez pół tylko 1/3
Generalnie panowal poglad by miec 18 druzyn w Ekstraklasie a jak juz ten system to dzielenie punktow jest niesprawiedliwe!
Jak sie nie myle to tylko 2och rozmowcow( w tym jeden pilkarz na pewno) byli za utrzymaniem obecnego systemu.
Summa Summarum - jest duza szansa na zmiany obecnego systemu.
https://youtu.be/61nVzZKTGLA
18 drużyn to jednak spadek do 34 meczów na sezon, już się przyzwyczaiłem do 37.
i to bylo by super !
... podobno jesteśmy tego sezonu (patrz niżej) :)
[img]http://czarnotowidze.pl/upload/20130131213455uid2.jpg[/img]
Panowie wygrać dzis a jest szansa na zimowanie na 2 miesjcu !
Jakiś gość w tv (nie pamiętam kto) zaproponował aby było jak jest tylko zęby dzielić punkty zdobyte na zespołach z drugiej grupy. Jesteś w górnej to dzielą ci punkty zdobyte na zespołach z dolnej grupy, a te zdobyte na tych z górnej zostają w całości. Wydaje się to dobrym rozwiązaniem, meczy nadal dużo i emocje nadal są do końca. Powiedzmy sobie wprost,poziomu sportowego od razu nie da się podnieść ale emocje można utrzymać "sztucznie". Jak będzie 18 zespołowa liga to poziom sportowy raczej spadnie niż się podniesie a emocji braknie w niektórych meczach już w połowie sezonu.
Obecna reforma jest jest o wiele lepsza od wcześniejszego regulaminu rozgrywek, gdzie po 10 kolejkach niektóre zespoły mogły w zasadzie zakonczyć zmagania.
Ja jestem przeciwny każdemu rozwiązaniu, które prowadzi prowadzi do zmiany miejsc w tabeli między 30 a 31 meczem.
Miód na moje serce: rzeka na 12 miejscu w tabeli :D
No i ładnie. W następnej kolejce wygrane Łęcznej i Bielska + porażka Gwardii i zimują na trzecim od końca miejscu :) :)
Co więcej, te wyniki są prawdopodobne, zwłaszcza wygrana Podbeskidzia i porażka GTS.
Po 20 kolejkach. zaległości już wyrównane
[IMG]http://i63.tinypic.com/n6e33o.jpg[/IMG]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)