[quote='Jake Blues' pid='1327099' dateline='1532444927']
czuje magiczne 1:4 w derbach.
[/quote]
W dodatku nawet winowajca jest już znany ;)
Ale spokoooojnie, Pan Trener Michał Probierz, który co jak co, ale charyzmę ma jak stąd do Alaski i potrafi każdego (no, prawie każdego), jak to ujmuje młodzież, zgasić niczym peta, przeprowadzi odpowiednią czystkę, tak by usunąć szkodliwy element żerujący na zdrowej tkance drużyny i w następnym sezonie naprawdę, ale to już naprawdę, jedziemy z tą śmieszną ligą!
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
wystarczy tego pierdolenia ...Lech czeka i punktow za darmo nie odda..a skoro gramy o mistrza to jest swietna okazja by to pokazac na boisku rywala do tego tytulu ...sage o gnoju czas zakonczyc ...i myslec o tym by sie nie okazalo ze slowa Probierza to kolejne pustoslowie... tego juz jest w nadmiarze od kilkunastu lat...
Widzę, że na tt znane gwiazdy dziennikarstwa z radością korzystają z sytuacji i rzucają gwnem w wentylator. Apeluję, żeby nie robić tego samego na forum, bo skutek jest ten sam. Najbardziej zainteresowani panowie są dorośli, załatwią sprawę między sobą. Oby.
[quote='leszuła' pid='1327140' dateline='1532450993']
Widzę, że na tt znane gwiazdy dziennikarstwa z radością korzystają z sytuacji i rzucają gwnem w wentylator. Apeluję, żeby nie robić tego samego na forum, bo skutek jest ten sam. Najbardziej zainteresowani panowie są dorośli, załatwią sprawę między sobą. Oby.
[/quote]
A co kogo obchodzą pi.zdy dziennikarstwa?
[/quote]
Nie ma się co dziwić tym pożal się Boże "gwiazdom dziennikarstwa", ale do tej ilości gówna jaka na klub pada z tego forum nie mają żadnych szans dorównać.
Żeby było dowcipniej nazywa się to "Forum kibiców Cracovii"
Gratuluję!
[quote='ander' pid='1327144' dateline='1532451679']
[/quote]
Nie ma się co dziwić tym pożal się Boże "gwiazdom dziennikarstwa", ale do tej ilości gówna jaka na klub pada z tego forum nie mają żadnych szans dorównać.
Żeby było dowcipniej nazywa się to "Forum kibiców Cracovii"
Gratuluję!
[/quote]
To jest Forum Kibiców Cracovii, na którym piszą ludzie, którzy w sercu mają Cracovię, a jeżeli jakiś dziennikarski łachmyta próbuje nadinterpretować nasze teksty/spory, to trudno...
Cały problem leży w kontraktach piłkarzy. Powinno być jak w Hiszpanii. Podpisując z klubem kontrakt, obowiązkowo ustalamy klauzulę wykupu.
Sprawa jest wtedy jasna:
- inny klub chce mieć grajka, to płaci klauzulę,
- grajek chce iść do innego klubu, niech się wykupi,
- klub chce zatrzymać/zarobić na grajku, to negocjuje odpowiednio wysoka klauzulę.
Proste, przejrzyste.
Swoją drogą, czekam na komunikat, że Cracovia domaga się ukarania Lugano (nie Covillo), bo informacja do piłkarza (podobno udowodniona), zatrudnimy cię jak odejdziesz za darmo z klubu w którym masz ważny kontrakt, moim zdaniem należy do gatunku tych, którymi mogłaby się zainteresować UEFA/FIFA
[quote='ian thorpe' pid='1327119' dateline='1532447621']
Covilo od dzisiaj jest dla mnie zwykłym najemnym kopaczem, miałem jego plakat na ścianie, użyje go teraz jako papieru szarego...
[/quote]
A ja powieszę plakat Bałdysa by później użyć do dupy.
[quote='eredin' pid='1327059' dateline='1532440829']
[quote='napinacz-' pid='1327052' dateline='1532439036']
Pisac, relacjonowac, wklejac foty bo musze to zobaczyc, niestety mam w chu. daleko ma Wielicka
[/quote]
Fot raczej nie będzie, wiadomo czemu.
Choć 30-40 osób też szału nie robi.
Ja czekam na oświadczenie klubu i Miro, bo mam wrażenie że w komunikacie Stowarzyszenia brakuje pewnych faktów (ba, nawet to wiem).
Rozumiem potrzebę mobilizacji, ale czekam póki co na efekty. Oby jak najlepsze dla Cracovii.
[/quote]
https://mobile.twitter.com/MateuszMiga/status/1021750809288159232
https://www.facebook.com/pasjonacicracovii/videos/689749751361921/?t=36
Próba rekonstrukcji:
Miro do JF: Prezesie mam propozycję z Lugano o 5 tys. Euro/miesiąc wyżsżą niż w Cracivii, chciałbym odejść.
Filipiak do prezesa Lugano: słucaj, słyszałem, że chcesz kupić Miro, ile dajesz.
prezesa Lugano do Filipiaka: No co Ty, tyle już obiecałem Miro i jego menago, że dla Ciebie nie zostało nic
Filipiak do Miro: Słuchaj Miro, Lugano nie chce za Ciebie zapłacić, no sory, nie jestem frajerem i za darmola cię nie puszczę, bo by się ze mnie śmiali w klubie biznesowym, a poza tym, każdy by chciał tak odejść, ale że Cię lubię to dam Ci 2tys. Euro podwyżki. Przydź do vicka po obozie.
...
Po obozie Miro do vicka. Panie Tomku miał być dla mnie nowy kontrakt.
vicek do Miro. Sp...j nie mam czasu.
Miro: Ale prezes obiecał mi nowy kontrakt.
vicek:powiedziałem k...wa, że nie mam czasu. Za...aj na trening.
Miro: Jak ci prz...le kopa to znajdziesz się na boisku wczesniej niż ja i to nie korzystając ze schodów.
vicek:Jak tak ze mną rozmawiasz to g...no zobaczysz, a nie nowy kontrakt. Sp...j
...
Miro do trenera - Panie Michale, bardzo Pana szanuję, ale nie chcę być już kapitanem Cracovii, bo w klubie mają mnie za debila
Resztę już znamy.
Od dawna powtarzamy tu na tym forum, że klub piłkarski, to nie jest zwykłe przedsiębiorstwo. Nie zatrudnia się tutaj skończonej liczby pracowników spośród nieograniczonej ich podaży. Prezesem (w naszym wypadku vickiem-bo prezes jest na 1/8 etatu)) nie może być zwykły burak. Tutaj trzeba umieć rozmawiać z piłkarzami. Dbać o nich jak o jajko, bo pracownik musi mieć: a-talent, b-dobrą atmosferę do pracy.
W wielu klubach nie ma kasy, ale jest to coś, co sprawia, że zawodnicy grają mimo słabych i nieregularnych wypłat. U nas atmosfera ogranicza zawodników.
Smutne.
No i wszystko jasne. Niedobry Miro sfrustrował się tym, że Tabisz jest na urlopie. Naprawdę może ktoś życzliwy profesorowi podpowie mu, by zatrudnił kogoś kto mu będzie doradzał w sprawach jego wypowiedzi. Można było wymyślić coś rozsądniejszego niż takie głupie kłamstewko... Do tego jeszcze ta niebywała chęć porozmawiania z ludźmi, którzy mają odmienny pogląd na sprawę + zamknięcie ust Miro i... zabawka naprawiona Panie Filipiak?
Nas to jednak bardzo łatwo można skłócić i nie jest to dobry znak na przyszłość. Polityczne watki poleciały w kosmos, bo nie trzymaliśmy fasonu i pluli po sobie (sam posypuję głowę popiołem, bo brałem w tym udział).
Teraz sprawa Mira i powrót do przeszłości. Wnioskowanie o bany dla innych bez pewnej wiedzy co do domniemanej winy potencjalnego "skazanego na banicję", to niczym donos na milicji. Słabe to. Jeszcze, żeby dotyczyło chłopa z 3 postami, to bym zrozumiał.
EOT
- Edytowany
tak kończąc temat tego kopacza, zaszkodził sobie najbardziej sam, bo "przelicytował" grając na odejście lub podwyżkę przy ważnym kontrakcie.
Druga sprawa, to zaszkodzili mu kibice, wykorzystując sprawę Miro do próby wywalenia TYLKO Bałdysa, a nie robiąc tego np. podczas bojkotu. Burza medialnością tak naprawdę zaszkodziła zawodnikowi. Dzisiaj powiedział Probierz, że u dziennikarzy sportowych sprawy szkoleniowe mniej wywołują zainteresowania niż sensacje. Miro nic nie ugrał, buzię mu zakleili i będzie siedział na kontrakcie jeszcze z dwa lata, chyba że znajdzie się ktoś, kto wyłoży kasę za zawodnika w wieku 32 lat. Kuku sobie piękne zrobił.
Ps. jak przeczytałem pierd, że Eredin to Miga, to myślałem że z krzesła spadnę ze śmiechu. Dobrze, że Eredin wódkę pije i mógł się z Astonem napić czy Diabłem :D
Wreszcie ktoś spadł z krzesła po wpisie focusa ;)
Jak to kiedyś jeden z Forumowiczów fajnie napisał "że, jak profesor coś mówi, to znaczy, że coś mówi". To a propos wypowiedzi JF i otoczki całej sprawy Miro Covilo. Każdy zgodnie ze swoimi odczuciami i postrzeganiem Idei Cracovii zdecyduje jak po wszystkim postrzegać Miro.
Jedni zdegradują go do rangi [b]kopacza[/b], inni, w tym ja wciąż będą widzieć w nim Piłkarza i Kapitana.
Uffff, wytrzymałem i nie popełniłem ani pół posta, który utonąłby w morzu absurdu.
Szacunek dla tych, wcale nie tak nielicznych Pasiaków, którzy nie zachowują się jak stare baby, nie patrzą przez pryzmat emocji i swych uczuć a starają się posługiwać logiką i rozumem.
Wielki szacunek dla Astona, który złamał zasadę, której był wierny konsekwentnie od dłuższego czasu. Takie odstępstwo boli, ale jeśli już się je czyni to tylko w tak szlachetnym celu, jak obrona innego pasiaka przed pomówieniami. Astonie pokazałeś innemu Forumowiczowi (który powrócił w starym stylu, z jadem i obsrywaniem) na czym polega klasa.
Mysle ze czas Mira niestety mija... Mam czute ze po tym wszystkim przed ostatnim sierpnia odejdzie... Obym sie mylil ale ....kwas i to duzy...
[quote='KruszynaKSC' pid='1327165' dateline='1532458368']
Mysle ze czas Mira niestety mija... Mam czute ze po tym wszystkim przed ostatnim sierpnia odejdzie... Obym sie mylil ale ....kwas i to duzy...
[/quote]
Nikt nie zaplaci za 32-letniego zawodnika tych 600 tys euro na ktore wycenia go chociazby transfermarkt. Ciekaw jestem jak bedzie oceniana gra Miro, jesli przydazy mu sie jakis babol(a bledy zdarzaja sie kazdemu).
czasem Mira krytykowałem, ale miałem plakat z jego podpisem na ścianie. Uważałem, że jest to zawodnik, właśnie taki jak go postrzegałem po wypowiedziach, po grze, po tym jak był kapitanem.
Cieszyłem się, że w tej mizerii korporacyjnej, jest człowiek który daje naszemu klubowi serce. Przecież nikt mu pewnych słów w usta nie wkładał po podpisaniu kontraktu w 2016r. Podwyżki, te premie miał, dość sowite...tak to ujmę, bo troszkę zwalają z nóg takiego śmiertelnika jak ja. Podważają tak na marginesie tez opinię, że w Pasach nie da się zarobić, jak widać, da się.
Gdy przeczytałam informacje, jak Covilo podszedł do próby pozostawienia Cracovii, mnie zmroziło. Gdyby jak Dąbrowski, jak Piątek, jak Jaroszyński, Kapustka mówił, gdy się pojawi opinia, będę chciał jeszcze zmienić klub, bym nie miał żadnej pretensji. Wielokrotnie pisałem, każdy kopacz jest na sprzedaż. Natomiast jego sposób JEST NIEDOPUSZCZALNY, jest skandaliczny. Rozmienił w mojej opinii ( każdy ma prawo do swojej) swoją "historię" w Pasach na drobne. Wiecie co, to najbardziej mnie boli, jako kibica Pasów, że niczym się nie różni od takiego Carlitosa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)