Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.08.2014 o 10:39
      Ostatnia aktywność 31.08.2018 o 15:51
      322914 wyświetleń
    • Kajak

8.9K
      9.3K
    • 28.05.2016 o 21:47
      Post #1162913 28.05.2016 21:47
    Ale ty pierdzielisz.
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 28.05.2016 o 21:53
      Post #1162915 28.05.2016 21:53
    Pax, pax między chrześcijany Niech więc będzie tak, że puchary dała nam filipiakowszczyzna w klubie i kajakowszczyzna na forum
    • mcz_

3.1K
      2.8K
    • 28.05.2016 o 22:18
      Post #1162917 28.05.2016 22:18
    Kajak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > quentin Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Kajak jak to bylo Filipiakowszczyzna? Czasami > > warto poczekać z ferowaniem wyroków by się > nie > > osmieszac. > > Nie mam sobie nic do zarzucenia, w tamtym > przypadku zawiniła polityka informacyjna Klubu > ,czyli właśnie filipiakowszczyzna. > W przypadku Covila nie orzekam żadnego > rozstrzygnięcia , a jedynie na podstawie > przesłanek zastanawiam się jak się sprawy > mają. > Ferowaniem wyroku jest że zacytuję kolegę mcz- > "Miro się nigdzie nie wybiera. Zakończmy zatem > ten temat." Z tym że do tego się akurat nie > odniosłeś. Czyli rozumiem jest passe jak ktoś > wieszczy odejście. Oczywiście chowanie głowy w > piasek to tez jest jakaś metoda. Po prostu uważam, że nie ma tematu odejścia od nas Mira. Jeden artykuł prasowy ze sportowych faktów mnie do tego nie skłania :) Dla mnie nie ma powodów do paniki. Miro nigdzie nie dał jakichkolwiek sygnałów że chce odejść. Zaniepoiłbym się gdyby wpłynęła za niego oferta z Partizana czy Crvenej Zvezdy. Nie pamiętam komu tam Miro kibicuje, ale wtedy faktycznie mielibyśmy problem :)
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 28.05.2016 o 22:50
      Post #1162923 28.05.2016 22:50
    Po co się tłumaczysz mcz_, wziąć za dobrą monetę artykuł z netowego szmatławca jakim stało się po połączeniu z wp (netowy FAKT) sportowefakty.cośtam może tylko wyjątkowy oszołom :)
    • kaleb

8.8K
      6.7K
    • 29.05.2016 o 00:49
      Post #1162938 29.05.2016 00:49
    Miro jest dla nas tak cennym zawodnikiem, że po prostu sama myśl o tym, że mógłby nas teraz zostawić, przeraża. Tak więc nawet mało wiarygodna plotka rozpala wielkie emocje.
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 29.05.2016 o 11:09
      Post #1162970 29.05.2016 11:09
    Wywiad z 19 mają tj 10 dni temu. Jedno z ostatnich pytań m.innymi na temat Mirka - a wiec coś jest na rzeczy :S http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/janusz-filipiak-stac-nas-na-transfery-rzedu-pol-miliona-euro,10011224/
    • hank

45.8K
      54K
    • 29.05.2016 o 12:52
      Post #1162991 29.05.2016 12:52
    Można zrozumieć, że chodzi o przedłużenie kontraktu/który jest ważny do 2018 roku/ i podwyżkę aby zawodnika zatrzymać .
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 30.05.2016 o 16:27
      Post #1163181 30.05.2016 16:27
    dodano: 2016-05-30 14:20:00 - Miro, na początek opowiedz nam proszę skąd pochodzisz. - Urodziłem się w Mostarze w Bośni i Hercegowinie. Moi rodzice mieszkają w Novosinje, czyli mniejszym mieście trochę na wschód od Mostaru, z kolei żona Aleksandra z córką i synem w Nowym Sadzie w Serbii. Jeżeli miałbym określić któreś z tych miejsc mianem domu, myślę, że byłoby to Novosinje, z którego się wywodzę. - Jesteś już doświadczonym zawodnikiem. - Tak, mam już 30 lat. Uważam, że jest to najlepszy wiek dla piłkarza, ponieważ przez lata gry zdołałem zdobyć dość spore doświadczenie, które teraz pomaga mi na boisku. - Z tego co wiem, uczęszczasz na studia? - Po ukończeniu szkoły średniej, podjąłem studia w Nowym Sadzie na kierunku sport i przygotowanie fizyczne. Jestem już bliski ukończenia studiów, ponieważ zostało mi do zdania ledwie parę przedmiotów. Wyznaczono mi, że mam czas na zaliczenie wszystkiego do 2018 roku, więc powinienem spokojnie zdążyć. Na pewno jestem zadowolony z tego, że zdecydowałem się zapisać na studia. Nie wiem, kiedy zakończę karierę piłkarską, ale studia mogą się przydać, choć na razie nie myślę o tym, czym będę się zajmował później w życiu - Jak to wygląda u ciebie z obowiązkami domowymi? - W Krakowie mieszkam sam i zazwyczaj nie gotuję, tylko wychodzę zjeść na miasto. Kiedy przyjeżdża żona, to ona gotuje dla mnie i syna. Z kolei jeżeli chodzi o sprzątanie, nie lubię się tym zajmować, ale będąc sam w Krakowie, nie mam wyjścia. Odkurzam, myję naczynia i wykonuję wszystkie pozostałe prace domowe. - Naprawisz usterkę? - Potrafię zająć się drobnymi sprawami typu wymiana żarówki, ale za skomplikowane rzeczy raczej się nie zabieram. - Co lubisz robić w wolnym czasie? - Kiedy żona przyjeżdża do Krakowa i jest akurat ładna pogoda, lubimy spacerować po mieście, między innymi często chodzimy z synem na plac zabaw. Gdy jestem sam, więcej czasu spędzam w domu. Rozmawiam często na Skypie z żoną, przyjacielem czy siostrą. Lubię też czasem zobaczyć jakiś mecz piłkarski, najchętniej ligi angielskiej. - A jak spędzasz wakacje? - Od kiedy gram w Polsce, gdy dostajemy z drużyną trochę wolnego, jadę zazwyczaj do domu. Stamtąd blisko jest do Chorwacji nad morze, gdzie czasem wyskakujemy z rodziną w wakacje, by wypocząć. - Jakiej muzyki najczęściej słuchasz? - Muszę przyznać, że nie słucham zbyt dużo muzyki, więc można powiedzieć, że nie przypominam w tym reszty piłkarzy - oni zawsze maja na uszach słuchawki czy to w autokarze, czy gdy wychodzą przed meczem na boisko. Czasami gdy jestem w domu posłucham trochę muzyki i wybieram wtedy tradycyjne serbskie utwory. - Może oglądasz więcej filmów? - Tak, lubię oglądać filmy, ale ostatnio nie miałem ku temu okazji. Wcześniej dużo czasu spędzałem ze Sretenem Sretenoviciem, a woleliśmy rozmawiać niż przykładowo oglądać filmy. A gdy włączam jakiś film, zazwyczaj jest to jakaś dobra komedia, a moim ulubionym filmem jest "300". - Czytasz książki? - Czytam dość dużo książek o tematyce religijnej. Jestem osobą wierzącą i lubię od czasu do czasu przeczytać książkę o Chrześcijaństwie. - Interesujesz się może motoryzacją? - Nie, nigdy nie zwracałem szczególnej uwagi na samochody. W Krakowie mam wypożyczony samochód. Ma on po prostu jeździć i jeżeli chodzi o mnie, nie musi się niczym specjalnym wyróżniać. - Jak zwykle się ubierasz? - Zazwyczaj preferuję dość luźny styl, choć dużo zależy też od okazji. Jeżeli trzeba się ubrać bardziej elegancko, zawsze to robię. Na co dzień chodzę w sportowych ubraniach, czyli przykładowo w dżinsach i bluzie. - Można cię często spotkań na zakupach? - Gdy byłem młodszy, lubiłem kupować sobie rzeczy, ale teraz już nie aż tak bardzo. Odkąd na świat przyszedł mój syn, a teraz już także i córka, najczęściej chodzę na zakupy z myślą o nich.(kscracovia)
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 31.05.2016 o 18:13
      Post #1163418 31.05.2016 18:13
    Każdy zawodnik może odejść dla swojego dobra, czasem za fajną kasę dla klubu. Mira to też dotyczy. My np. pozyskaliśmy Roberta Litauszki, zawodnika który grał w swojej poprzedniej drużynie 14 lat. Był wyróżniającym się zawodnikiem i....przyszedł czas, że wybrał dalszy rozwój, lepszą kasę i jest w Cracovii. Normalny przepływ ludzi. Tam strasznie płaczą za Robertem, my się mam nadzieję będziemy cieszyć. Być może będziemy kiedyś płakać za Miro i go wspominać, a on wybierze dalej. Trzeba brać pod uwagę, że on ma już 30 lat i jak to fajnie ujął w jednym z wywiadów nasz Dąbrowski, pytany o transfer zagraniczny, odpowiedział " mam rodzinę" . Każdy chce więcej zarabiać i jest to normalne. Miro też chce, a w zarobkach z klubami z Niemiec, nie mamy się co mierzyć...
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 31.05.2016 o 18:50
      Post #1163430 31.05.2016 18:50
    Ianie to co piszesz jest żenujące .Na pierwszym miejscu jest interes klubu a nie piłkarza .Jak podpisywał kontrakt to wiedział z czym się to wiąże .Min z tym że może być propozycja lepszego zarobku a klub nie wyrazi zgody .Proste i logiczne . Może tupać nogami ,strzelać focha nic nie zrobi .Jak by tak było jak piszesz to po rundzie dali by Vardemu ,Mahredowi z Leicester propozycje wyższych zarobków i pozbyli by się konkurenta do Mistrza Anglii .W City czy United zarobił by kilka razy tyle . Tam jednak wiedzą że profesjonalny kontrakt to rzecz święta czyli by móc rozmawiać z piłkarzem o przenosinach muszą najpierw dogadać się kluby i dopiero potem zawodnik siada do stołu w sprawie kontraktu .U nas są kontrakty profesjonalne niczym się nie różniące od tych z Anglii ,Niemiec jeśli chodzi o treść .Różnica jest w wysokości zarobków . My jesteśmy profesjonalnym klubem który po latach wreszcie gra o najwyższe cele .Trzeba się szanować . Nie jestem zwolennikiem nie bo nie bo czasem pojawi się propozycja rodem z kosmosu i nie można pogardzić .Ale generalnie właśnie takie propozycje trzeba rozpatrywać inne wrzucać do kosza .Mówię o zawodnikach robiących różnicę a takim jest Miro . Jak pojawi się propozycja rzędu 1 mln euro to od razu kosz bo tyle to my stracimy jak go nie będzie za 2 lata z C+ .3-4 mln euro to jest inna rozmowa .Lwy na to nie stać ,Darmstadt owszem .
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 31.05.2016 o 19:01
      Post #1163435 31.05.2016 19:01
    Ian [i]Każdy zawodnik może odejść dla swojego dobra,[/i] Rozwaliłeś mnie:). Klub to frajer:) Każdy klub może zatrzymać zawodnika dla swojegod obra
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 31.05.2016 o 19:33
      Post #1163443 31.05.2016 19:33
    Jednak bardziej realny jest transfer zawodnika do SV Darmstadt. Klub, który jest 14. w Bundeslidze to z pewnością ogromna okazja dla pomocnika Cracovii, która może się więcej nie powtórzyć. http://www.krakow.gada.pl/sportowy,233,0,0,0,Kluby-z-Niemiec-bija-sie-o-pilkarza-Cracovii.html :S:S:S
    • kaleb

8.8K
      6.7K
    • 31.05.2016 o 19:34
      Post #1163444 31.05.2016 19:34
    Miro jest nasz, Miro do nas należy - nie damy nikomu! ;)
    • gargamel9998

17.4K
      16.4K
    • 31.05.2016 o 20:15
      Post #1163455 31.05.2016 20:15
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > [b]Każdy zawodnik może odejść dla swojego dobra, > czasem za fajną kasę dla klubu. Mira to też > dotyczy.[/b] My np. pozyskaliśmy Roberta Litauszki, > zawodnika który grał w swojej poprzedniej > drużynie 14 lat. Był wyróżniającym się > zawodnikiem i....przyszedł czas, że wybrał > dalszy rozwój, lepszą kasę i jest w Cracovii. > Być może będziemy kiedyś płakać za > Miro i go wspominać, a on wybierze dalej. Trzeba > brać pod uwagę, że on ma już 30 lat > Każdy chce > więcej zarabiać i jest to normalne. Miro też > chce, a w zarobkach z klubami z Niemiec, nie mamy > się co mierzyć... I jesteś jedyną osobą, która ZROZUMIAŁA O CZYM PISZĘ. I chyba też nie wszyscy rozumieją, albo są po prostu "zakochani" w Mirku..Każdy zawodnik myśli o SOBIE nie o KLUBIE. W przywiązanie do klubu to już nie wierzę (może młodzi wychowankowie) a reszta patrzy tylko i wyłącznie przez pryzmat kasy.
    • janczer

4.3K
      3.2K
    • 31.05.2016 o 20:28
      Post #1163461 31.05.2016 20:28
    Ale czy ktokolwiek tu pisze o przywiązaniu do klubu? Podpisał kontrakt do 2018 roku? Podpisał. Dostał podwyżkę? No pewnie tak. Mógł nie podpisywać, kontrakt by mu się skończył, to by przebierał w ofertach, może by dostał dużo większe pieniądze, a może wcale nie? Nikt (tak mi się przynajmniej wydaje) nie jest zakochany w Mirku natomiast większość (wszyscy?) są zakochani w Cracovii, i to jej dobro powinni stawiać na pierwszym miejscu.
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 31.05.2016 o 20:40
      Post #1163465 31.05.2016 20:40
    klub dostał jakąś ofertę ? czy tylko bijecie pianę od kilku stron, na podstawie plotek ?
    • dddarek

1.6K
      11
    • 31.05.2016 o 20:42
      Post #1163468 31.05.2016 20:42
    Gargamelu, myślę, że pora się zastanowić, czemu NIKT CIĘ NIGDY NIE ROZUMIE. Może problem leży gdzie indziej?
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 31.05.2016 o 20:45
      Post #1163470 31.05.2016 20:45
    kkk_84 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > klub dostał jakąś ofertę ? czy tylko bijecie > pianę od kilku stron, na podstawie plotek ? na takiej samej zasadzie jak przyjście innych zawodników do nas - patrz portal 90min
    • szpetota

359
      0
    • 31.05.2016 o 20:51
      Post #1163474 31.05.2016 20:51
    Przecież nikt tutaj nie pisze, że chce by Covilo odszedł. Każdy zdaje sobie sprawę jak ważny i dobry to jest zawodnik. Lewandowski ma jeszcze parę lat kontraktu, a jego menadżerowie jeżdżą po Realach, PSG, uzgadniają mu pensje, choć Bayern mówi że zawodnik jest nie na sprzedaż. I sam zawodnik mówi, że to normalne w piłce, że podpisuje się długie kontrakty, nie po to by wypełniać je do końca, ale właśnie by były transfery. To tak na przypomnienie niektórym jak funkcjonuje piłka nożna. Jeśli Covilo będzie chciał jakiś klub z Bundesligi to może to dla niego być życiowa szansa. Zatrzymanie za wszelką cenę kogoś, kto będzie przez następne kilka lat miał poczucie zmarnowanej życiowej szansy niekoniecznie musi się opłacać. Człowiek nawet bez premedytacji może się opuścić w wykonywaniu obowiązków, zmienić nastawienie i może być kiepsko. Forum jest cierpliwie, można tu napisać dowolną rzecz, płakać za Rockiem Strausem, czy Bernhardtem, później trzymać na siłę Covilo. Jednak gdy przychodzi do wydawania prawdziwych milionów euro, ryzykowania zyskiem, stratą, takich kwot, to są to bardziej skomplikowane rozumowania :)
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 31.05.2016 o 20:54
      Post #1163475 31.05.2016 20:54
    ... ciekawym ilu nie zrozumiało:S:S:S

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie