tylko pod koniec meczu sedzia juz nie gwizdal fauli na Nowaku czy Kicie.
-
-
[2] Cracovia - Legia Warszawa [26/07 20:30 sobota]
Co do sędziego, to faktycznie do stanu 1:2 ciężko mieć jakieś pretensje (choć jak dla mnie żółtko dla Kuciaka), karny też raczej słuszny, natomiast to co działo się po strzlonej bramce przez Legię na 1:3, to był już popis pana Złotka. Znowu napiszę, że może patrzę pod wpływem emocji, ale jak dla mnie od straty 3gola, sędzia gwizdał tak by pilnować tego wyniku, czyli tam gdzie były faule na naszych w ciekawych okolicach, gwizdek milczał (patrz faul na Nowaku przy sektorze B ), a natomiast na drugiej połówce gwizdał wszystko. Dla mnie tak wygląda pilnowanie wyniku, by jednemu zespołowi przez przypadek krzywda się nie stała, a wiadomo, że bramka na 2:3 mogłaby jeszcze dać szansę na remis. Jednak ogólnie do sedziego nie można mieć pretensji.
Sam mecz nie był najgorszy. Naprawdę były trzy momenty, gdzie nasza gra bardzo mi się podobała, czyli sam początek, potem końcówka pierwszej połowy i fragment w drugiej do momentu straconej 3bramki. Czasami fajnie się to oglądało. Jednak niestety w defensywnie jest średnio, obrona cofa się strasznie głęboko zostawiając rywalowi mase przestrzeni w śrokdu pola (przydałby się Sławek Szeliga w dobrej formie). Poza tym gol numer 1 i 2, to katastrofa... W pierwszym dziura w środku pola, potem Nykiel idzie na raz, na koniec brak asekuracji Nykiela. Bramka nr 2, to również dziura w środku pola, kłania się to straszne cofanie się na 16metr i zostawianie przeciwnikowi masy miejsca. Dąbrowski za bardzo nie wiem gdzie biegał przy tej bramce, a Żytko obraca się bokiem, przez co zamiast zablokować piłkę, tylko ją odbija i ten rykoszet jest kluczowy.
Mimo wszystko, może aż tak źle w tym roku nie będzie, pożyjemy zobaczymy, nie ma co się stresować ;)
Ps. Mam nadzieję, że nie zamkną nam całego stadionu, takiego idiotyzmu dawno nie widziałem, nawet nie wiem czy w ogóle kiedyś na stadionie widziałem taki idiotyzm, by rzucać w zawodników petardą...
Statystyka z meczu Cracovia - Legia.
- strzały 15-10
- strzały celne 5-5
- strzały niecelne 9-4
- dośrodkowania 25-9
- rzuty rożne 8-4
- faule 8-4
- posiadanie piłki 45-55
Po uspokojeniu po meczowym i patrząc na tę statystykę to na usta ciśnie się tylko jedno SZKODA, MOŻNA BYŁO POWALCZYĆ O TEN 1 PUNKT.
jak najbardziej , jednak jak widac w powtorkach brakuje umiejetnosci, gole stracone to indiwidualne błedy, niestety
Legia nas ograla chodz tak naprawde nie zagrala niczego specjalnego, po pierwszej polowie powinno byc 2-0
Wczoraj zagraliśmy Polskim składem, kiedy to było ostatnim razem? dobre bo Polskie:)
Mecz w naszym wykonaniu niezły , ale skoro był karny to po faulu na Kicie była czerwona kartka i rzut wolny ( o zgrozo ta kurwa kolejny raz nas kręci a jeszcze są ludzie co mówią , że sedziował ok ) Faul na Nowaku też jakoś nie zauważony a był ewidentny . Zejdler leży ta kurwa stoi koło niego i się patrzy po czym odbiega, dopiero legia przerwała grę ! To ma być sędzia ? Kurwa sprzedajna która dba o to żeby Cracovia nie zdobywała punktów , zawsze jak ten chuj sędziuje to jesteśmy keceni na prawo i lewo jak się tylko da . Na spokojnie na boisku nie ma miejsca na chwilę obecną dla Marciniaka , Nykiela oraz Pilarza , wszyscy nie pasują do tej taktyki , pierwsi dwaj to nie są skrzydłowi , ani rozgrywający , a Krzysiek jest przyspawany do lini bramkowej a przy grze na 3 obrońców to nawet w C klasie uczą , że bramkarz musi grać wysoko
pierwsza połowa całkiem miodzio, druga słaba. miałem jednak wrażenie, że Lega nie podeszła do tego meczu z pełną determinacją.
sędziego bym się nie czepiał. owszem, przypilnował wyniku Legii pod koniec, ale nie wypaczył wyniku meczu.
Dokladnie . Pilarz na lawke bo tez ma spory udzial przy golu Koseckiego.Kat byl ostry ,wiec zamiast wyjsc do niego i jeszcze bardziej go skrocic to zrobil krok do przodu i sie cofnal , stojac jakby go przyspawali do linii. Akurat z D to swietnie bylo widac ,ze Kosecki mial i tak farta ,ze trafil bo pilka wpadla kolo slupka...
Petardy i jakie konsekwencje
http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-incydent-podczas-meczu-cracovii-z-legia,nId,1475462
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.weszlo.com/2014/07/26/legia-wygrala-dob
> ry-humor-przed-celtikiem-slask-zmiazdzony/
>
> ....ma Żytkę.A teraz jeszcze dobrała mu do pary
> Rymaniaka.(...) to tak w ramach jakiegoś chorego
> protestu najpierw odciąć sobie lewe a póżniej
> prawe jądro...(...)można i tak...
Nie lubię Weszło, ale i oni to zauważają, że Żytko to nasz koszmar, to Jonasz, człowiek-nieszczęście. Niestety będzie nas jeszcze sobą męczył przez niemal półtorej roku
A sądzisz że nie przedłużymy z nim kontraktu za owe półtora roku ? Gdzie on robotę znajdzie jak nie w Cracovii :)
paluch Napisał(a):
> Nie jeden pijany lub naćpany "kapelmistrz"
> jeszcze przed rozpoczęciem meczu zaintonuje Legia
> TSK a na bis Wisła TSK niestety reszta daje
> wsparcie.
lichy z Ciebie prorok. musiałeś to napisać będąc pijany i naćpany...
Zboro Napisał(a):
> Dokladnie . Pilarz na lawke bo tez ma spory udzial
> przy golu Koseckiego.Kat byl ostry ,wiec zamiast
> wyjsc do niego i jeszcze bardziej go skrocic to
> zrobil krok do przodu i sie cofnal , stojac jakby
> go przyspawali do linii. Akurat z D to swietnie
> bylo widac ,ze Kosecki mial i tak farta ,ze trafil
> bo pilka wpadla kolo slupka...
nie wierze co czytam... Kosecki miał farta? HAHA. Obejrzyj powtórki o zobacz sobie jak Kosecki czeka na to co zrobi Pilu i przed oddaniem strzału widać jak Kosecki podnosi wzrok i mierzy dokładnie tam gdzie ląduje piłka.
Jesli obwiniasz Pilarza za pierwszą straconą bramke to mam wrażenie , że nie wiesz o czym rozmawiasz. Winnym utraty gola jest NYKIEL. A jesli chcesz winić Pilarza to może najpierw zacznij winić zjawińskiego albo nowaka bo to od nich zaczyna sie OBRONA.
Co do petardy za bardzo lamentują niektórzy. Zachowania nie pochwalam ale sadzenie sie tutaj na forum, linczowanie bucowanie etc jest żenujące. Stadionu nam nie zamkną. Bardzo dobrze widać jak część kibiców Cracovii (tych aktywnych na forum) jest....mówiąc delikatnie, niestabilnych w swych poglądach. Ile było płaczu i sapania , że na meczach jest za duzo WTSK, legia to stara...... a za mało dopingowania Naszych grajków. To samo było przed wczorajszym meczem. Mecz minął i co ? i gówno. i cisza. A niektorzy powinni chyba posypać głowe popiołem bo takiego dopingu dawno nie było! dwie przyśpiewki (byli zdrajcami, gola gola gola strzelcie....) kilka razy zaśpiewane przez cały mecz a reszta to doping dla Cracovii. A pozniej jeden z drugim narzeka , że pismaki nie mówią o dobrych stronach kibicowania... Nawet incydent z petardą tego nie zmieni. Bo to nie było 100 petard tylko jedna feralna i druga pozniej która przeszła bez echa. INCYDENT za który nie może odpowiadać grupa kibiców. Bo gdyby zamiast petardy ktoś zapyerdolił Koseckiemu w łeb zapalniczką albo iphonem to było by to samo.
Pozdrawiam.
Nie wiem skad ta moda iscia na "raz" przez naszych obroncow.
Przez takie interwencje Gornik wbil nam druga bramke a legia pierwsza. Niestety ale Zytke to juz dawno powinno sie odstrzelic bo to drugi Wasiluk ( czlowiek kiks - niby przypadek, niby pech ale zawsze trafia na niego ). Nykiela mozna troche usprawiedliwic, nietrafiona decyzja taktyczna, zeby kryl koseckiego.
squier strat Napisał(a):
> zastanawiam się, isć, czy nie?
> przegralismy dotychczas wszystkie mecze, które
> obserwowałem na żywo na nowym stadiomie :(
chyba poszedł ;)
DeWu Napisał(a):
> paluch Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie jeden pijany lub naćpany "kapelmistrz"
> > jeszcze przed rozpoczęciem meczu zaintonuje
> Legia
> > TSK a na bis Wisła TSK niestety reszta daje
> > wsparcie.
>
> lichy z Ciebie prorok. musiałeś to napisać
> będąc pijany i naćpany...
>
>
> Zboro Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dokladnie . Pilarz na lawke bo tez ma spory
> udzial
> > przy golu Koseckiego.Kat byl ostry ,wiec
> zamiast
> > wyjsc do niego i jeszcze bardziej go skrocic to
> > zrobil krok do przodu i sie cofnal , stojac
> jakby
> > go przyspawali do linii. Akurat z D to swietnie
> > bylo widac ,ze Kosecki mial i tak farta ,ze
> trafil
> > bo pilka wpadla kolo slupka...
>
> nie wierze co czytam... Kosecki miał farta? HAHA.
> Obejrzyj powtórki o zobacz sobie jak Kosecki
> czeka na to co zrobi Pilu i przed oddaniem
> strzału widać jak Kosecki podnosi wzrok i mierzy
> dokładnie tam gdzie ląduje piłka.
> Jesli obwiniasz Pilarza za pierwszą straconą
> bramke to mam wrażenie , że nie wiesz o czym
> rozmawiasz. Winnym utraty gola jest NYKIEL. A
> jesli chcesz winić Pilarza to może najpierw
> zacznij winić zjawińskiego albo nowaka bo to od
> nich zaczyna sie OBRONA.
>
> Co do petardy za bardzo lamentują niektórzy.
> Zachowania nie pochwalam ale sadzenie sie tutaj na
> forum, linczowanie bucowanie etc jest żenujące.
> Stadionu nam nie zamkną. Bardzo dobrze widać jak
> część kibiców Cracovii (tych aktywnych na
> forum) jest....mówiąc delikatnie, niestabilnych
> w swych poglądach. Ile było płaczu i sapania ,
> że na meczach jest za duzo WTSK, legia to
> stara...... a za mało dopingowania Naszych
> grajków. To samo było przed wczorajszym meczem.
> Mecz minął i co ? i gówno. i cisza. A niektorzy
> powinni chyba posypać głowe popiołem bo takiego
> dopingu dawno nie było! dwie przyśpiewki (byli
> zdrajcami, gola gola gola strzelcie....) kilka
> razy zaśpiewane przez cały mecz a reszta to
> doping dla Cracovii. A pozniej jeden z drugim
> narzeka , że pismaki nie mówią o dobrych
> stronach kibicowania... Nawet incydent z petardą
> tego nie zmieni. Bo to nie było 100 petard tylko
> jedna feralna i druga pozniej która przeszła bez
> echa. INCYDENT za który nie może odpowiadać
> grupa kibiców. Bo gdyby zamiast petardy ktoś
> zapyerdolił Koseckiemu w łeb zapalniczką albo
> iphonem to było by to samo.
>
> Pozdrawiam.
W momencie jak widział , że Nykiel mija się z piłką powinien już wyhodzić do niej i skracać kąt . Kosecki to dobry grajek i uderzył ładnie ale Krzysiek mu to ułatwił stojąc w miejscu . Popatz się na Kuciaka jak gość żyje w bramce a niestety Pilarz jest taki statyczny, a w tym sezonie doszły jeszcze momenty zawachania
Tak naprawdę Legia powstała na Wołyniu w 1916 roku głównie z inicjatywy dwóch piłkarzy Cracovii Stanisława Mielecha i Antoniego Poznańskiego.
Z tego też powodu Legię nazywano córką Cracovii (powiedzmy wyrodną córką), natomiast Cracovię matką Legii.
Bałamutnie można więc napisać, że prawie od 10 lat wyrodna córka leje swoją zacną matkę.
A powinno być chyba odwrotnie to [b]matka Cracovia powinna bić swoją wyrodną córkę Legię[/b] i uczyć ją dobrych manier i szacunku dla starszych.
Największy minus meczu to pie.dolona petarda...
Kij z wynikami, przynajmniej gramy do przodu ! ;)
wypowiedzi legionistów i naszych piłkarzy po meczu z Legią
http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/t-mobile-ekstraklasa/item/5913-nie-gralismy-z-przyslowiowymi-ogorkami-tylko-mistrzem-polski
http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/t-mobile-ekstraklasa/item/5908-wracamy-na-dobre-tory
farciarz2 Napisał(a):
> Tak naprawdę Legia powstała na Wołyniu w 1916
> roku głównie z inicjatywy dwóch piłkarzy
> Cracovii Stanisława Mielecha i Antoniego
> Poznańskiego.
> Z tego też powodu Legię nazywano córką
> Cracovii (powiedzmy wyrodną córką), natomiast
> Cracovię matką Legii.
> Bałamutnie można więc napisać, że prawie od
> 10 lat wyrodna córka leje swoją zacną matkę.
> A powinno być chyba odwrotnie to matka Cracovia
> powinna bić swoją wyrodną córkę Legię i
> uczyć ją dobrych manier i szacunku dla
> starszych.
tak naprawdę to piszesz o dwóch innych klubach
Obecna Legia z tą sprzed wojny nie ma nic wspólnego poza nazwą narzuconą przez komunistów i zagarnięciem
jej historii...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)