W wywiadzie przedmeczowym Podoliński twierdził,że z Piastem nie możemy ustawiać się na obronę, musimy atakować. Teraz jest pytanie czym atakować. Nowak i Zjawiński są bez formy, może złapią ją w przerwie zimowej ?. Trener o tym wie i nie wystawia ich nawet w wyjściowym składzie,
Pomocnicy i napastnicy dochodzą przed pole karne i podają wszerz bojąc się odpowiedzialności za strzał. A Piast dochodził 5 razy i 5 razy trafił (raz spalony}.
Trener jest uparty wystawiając 3 obrońców, a może należy wrócić do systemy z 4-ma obrońcami i nie stracilibyśmy tyle bramek. Potencjalni obrońcy boczni ( w domyśle skrzydłowi ) nie spełniają pokładanych
nadziei. Deleu i Dialiba nic nie wnieśli. Wolałbym już Zejdlera i Dudzica ( na ich harówkę można liczyć ).
I jeszcze jedno to Cetnarski - co w nim trener widzi, Jest cieniem dawnego zawodnika.
Pilarzowi też należałby się odpoczynek. Wczoraj - jak to określił Leszeczek- można było w bramce powiesić ręcznik zamiast niego, a dodatkowa korzyść byłaby, że nie wybijałby piłki do przeciwnika.
Aż się boję Derbów.
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
zakuty łeb nie rozumie, że drużynę buduje się od tyłu. nie przeczytał ze zrozumieniem historii najnowszej Cracovii - inaczej wiedziałby, jak kończy się opieranie obrony na Żytce. a tym bardziej - jeśli Żytko nie ma żadnej konkurencji do placu. Mikulić po jednym słabym, ale nie skandalicznie słabym meczu ląduje w rezerwach, a Cetnarski może się kompromitować raz za razem, co Zejdler (jedyny zawodnik, u którego widać jakiś progres, rozwój pod okiem Podolińskiego) ogląda sobie z ławki.
jak coś nie działa, to się to zmienia. tymczasem trafił nam się kolejny dogmatyk.
Nie jestem do końca przekonany, czy to taki dogmatyk, taktykę przecież wczoraj zmienił ;)
Co do Cetnarskiego - mam wrażenie, że po wczorajszym meczu zostanie odpalony na dobre i będzie trzeba kombinować z czymś innym. Zresztą, wraca Sławek Szeliga to i wrócimy do zwycięstw ;-)
Gdybym w sztabie szkoleniowym miał zawodnika/speca od MMA tak jak ma trener Podolinski, to po takich meczach jak wczoraj czesc zawodników dostałaby taki wpier*** ze takie błędy już by sie nie powtórzyły nigdy. Szczególnie ze idą derby.
Panie Robercie, proszę korzystać z całego sztabu i ze wszystkich możliwości!
Witam serdecznie i chciałbym przy okazji napisać to co pownni napisać wszyscy od dawna.
[b]Potter miałeś rację[/b]
Taaaakk a Filipiakowi o to właśnie chodzi , jechać po Podolinskim . A tego że piłkarzyki sabotują grę to nie widzicie, najlepiej co kilka miesiecy wymieniać trenerów .
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam serdecznie i chciałbym przy okazji napisać
> to co pownni napisać wszyscy od dawna.
> Potter miałeś rację
z Mandryszem, czy z czym? objaśnij adepcie, bo mistrz napierdalanki hasło do windowsa zgubił
Trzeba przyznac, ze kopaczom sie juz nie chcialo w ostatnich meczach Wasa.
Marny Hajdo potrafil jako tako ich zmotywowac, obecny trener niestety ale nie. Szkoda.
Jesli chodzi o trenera i taktyke to na + napewno : taktyka dobierana pod rywala, duze obciazenia treningowe, otwarte mowienie o bledach i slabosciach, transfery.
Umowmy sie ze grajac tak jak nasza obrona gra, nie da sie wygrac meczu. Pytanie tylko czy i kiedy ktos dodzie do wnioskow (do jakich juz wiekszosc kibicow doszlo) ze z takimi pilkarzami jak Zytko, Nykiel nic dobrego nie ugramy. U Marciniaka widac duze ambicje i chlop zap***la tyle ze ambicja nie da sie nadrobic wszystkich brakow. Rezerwowy to max co moze z niego by.
Ja jeszcze licze ze nasza gra tak wyglada bo po 2 sezonach "zabawy z pilka" u Stawowego przyszedl trener ktory zmusza ich do trenowania. Ta zmiana stylu i taktyki musi troche potrwac.
Transfery ? Taktyka pod rywala ? Właśnie oglądam "misia " i nie wiem co lepsze
Diabel Napisał(a):
> maaciek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Witam serdecznie i chciałbym przy okazji
> napisać
> > to co pownni napisać wszyscy od dawna.
> > Potter miałeś rację
>
> z Mandryszem, czy z czym? objaśnij adepcie, bo
> mistrz napierdalanki hasło do windowsa zgubił
Służę odpowiedzią drogii Alfonso
Potter miał rację co do Podolińskiego, Stawowego oraz co do poczynionych transferów.
Czy zadowoliłem odpowiedzią?
craxik Napisał(a):
> Najsłabszym ogniwem jest Procesor .
To kup od niego klub i Ty nim zarządzaj.
Nikt inny tylko Podoliński wystawia Cetnarskiego czy Nykiela widząc, jakie błędy popełniają.
Tzn. Nykiel popełnia bo Cetnarski nie gra w ogóle i ma wszystko gdzieś bo hajs się zgadza :)
Slapi, ale czy nasze formacje ofensywne grają lepiej niż obrona. Podbieganie w trójkę do pola karnego i wzajemne podawanie sobie piłki to droga, ja się okazało donikąd. Czy Rakels strzelający w bramkarza to jest napastnik?
Dramat, dramat, dramat.
Slapi1988 Napisał(a):
> Jesli chodzi o trenera i taktyke to na + napewno :
> taktyka dobierana pod rywala,
--------------------------------------------------------
Aha... :D
awaria Napisał(a):
> Dorwas Napisał(a):
> -----
> > .......Panie trenerze na Pana
> > już czas. Lepiej dziś, bo po derbach wyjedzie
> > Pan na taczkach.
>
> Gdzie byłeś jak grali jeszcze większa pytę i
> trenerem była ta miernota Stawowy????
W tym samym miejscu ubieglego sezonu mielismy bodaj 11 pkt. Bylismy po najlepszych derbach od lat i tuz przed najlepszym pazdziernikiem od awansu w 2004 r.. Nie bylo tez nikogo, komu nasza gra by sie nie podobala. Kazdy z nas z przyjemnoscia ogladal nawet przegrane mecze, jak ten Pogonia. Mysle, ze jesieni Stawowego z jesienia sabotazysty nie da sie porownac.
no nie da sie porównywać jesieni Podolińskiego z jesienią oszołoma, chocby ze względu na staż z drużyną, przerabialismy już to w tym wątku
maaciek Napisał(a):
> Diabel Napisał(a):
> -----
> > maaciek Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Witam serdecznie i chciałbym przy okazji
> > napisać
> > > to co pownni napisać wszyscy od dawna.
> > > Potter miałeś rację
> >
> > z Mandryszem, czy z czym? objaśnij adepcie, bo
> > mistrz napierdalanki hasło do windowsa zgubił
>
> Służę odpowiedzią drogii Alfonso
> Potter miał rację co do Podolińskiego,
> Stawowego oraz co do poczynionych transferów.
> Czy zadowoliłem odpowiedzią?
znaczy, że miał rację jak kilka lat temu pisał, że piłkarze płacą Stawowemu za miejsce w pierwszym składzie ?
Ja widze roznice w prowadzeniu gry przez naszych w meczu z Korona a w meczu z Piastem. Jesli Wy jej nie widzicie no to spoko - wasza sprawa :)
Osobiscie wole mlodego, ambitnego trenera niz kolejnego karierowicza z "polskiej karuzeli trenerskiej". Zreszta ilu ich bylo, i kazdemu starcza animuszu na pol sezonu - przy czym w sytuacji zmiany trenera wygrywaja tylko i wylacznie pilkarze. Ile to juz trenerow przezyl Bartek D. albo Zytko ?? Za kazdym razem czysta karta i nowa szansa ..
Zreszta nie mam sily sie juz denerwowac .. na mecze przestalem chodzic bo trzeba byc masochista, zeby marnowac swoj drogocenny czas, wkur***ac sie i jeszcze za to placic :) ( wiem wiem .. zaraz padna glosy ze jestem kibicem sukcesu bo na mecze sie chodzi dla Cracovii a nie pilkarzykow ) tyle ze ja mam to w dupie, dopoki te ci**y nie zaczna sie starac i walczyc ja nie bede tracil czasu na stadionie a Filipiak za to co zbudowal nie dostanie odemnie zlamanego grosza.
Mam cicha nadzieje ze wiecej kibicow przestanie chodzic na mecze. Najstarszy klub w polsce, nowy stadion i 3 tys widzow - moze wtedy ktos (Filipiak ) pojdzie po rozum do glowy i cos sie zmieni. GTS jaki jest, taki jest, ale oni swoim zachowaniem potrafili wywrzec wplyw na wlasciciela. My na Cracoviie nie mamy zadnego wplywu a zdanie kibica Pasow jest notorycznie pomijane. Ile jeszcze upokorzen ??
trener Piasta o grze Cracovii: "ten styl gry nam pasował". no właśnie - pasował im na wiosnę, pasował też wczoraj. to jest siarczysty policzek dla Podolińskiego, bo [b]trener jest od tego, by styl gry nie pasował rywalowi[/b]. nie rozumiał tego Wąsaty, a powoli się okazuje, że wbrew deklaracjom, chyba nie rozumie obecny trener.
czytam wypowiedź przedmeczową Podolińskiego: "Nie możemy pojechać do Gliwic z nastawieniem na obronę, ponieważ źle się to skończyło dla zespołu Zawiszy. W meczu z Górnikiem Zabrze Piast pokazał, że potrafi wykorzystywać sytuacje. Rywale są groźni w kontratakach (...)" - no faktycznie, są groźni w kontratakach i to pokazali otwierając wynik. ale jeśli rywal jest groźny w kontratakach, to nie rozumiem czemu nie pojechać na wyjazd z nastawieniem na obronę?
Po meczu Piasta z Zabrzem napisałem,że w Gliwicach trzeba zagrać z kontry . Widać trener uznał inaczej a efektem zastosowanej taktyki jest wczorajszy wynik .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)