Co do Strausa to musi zadecydować trener bo może przy innej taktyce chłopak się sprawdzi chociaż wcześniej trenerzy na niego nie stawiali to samo bym zrobił z Rakelsem
-
-
Kadra na sezon 2014/2015
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To co z tym Strausem???
Jeżeli nowy trener ceni sobie kreatywne podawanie do tyłu to myślę, że znajdzie się dla niego miejsce w przytulnej kadrze Cracovii : )
Bramkarze:
Pilarz, [b]Perdijić[/b] ZOSTAWIĆ
Obrońcy:
Wawrzynkiewicz, Jaroszyński, Wełna, Marciniak, Żytko, [u]Kuś[/u] OUT, [b]Mikulić ZOSTAWIĆ, Nykiel ZOSTAWIĆ, Jarabica[/b] OUT - dokupić środkowego obrońcę
Pomocnicy:
Kapustka, Szewczyk, Zejdler OUT, Steblecki, [u]Budziński ZOSTAWIĆ, Boljević ZOSTAWIĆ, [/u] Dąbrowski, Papadopoulos, Szeliga, [b]Żurek OUT, Bernhard ZOSTAWIĆ ale nie za wszelką cenę, Danielewicz OUT, Straus ZOSTAWIĆ, Ntibazonkiza JESTEM ZA ale szanse na zostanie bardzo małe, Żołądź OUT[/b] - dokupić 2 pomocników
Atak:
Nowak, [u]Dudzic[/u OUT], Kita, [b]Rakels[/b] ZOSTAWIĆ - dokupić napastnika do gry z Nowakiem
W sumie 8 OUT; zakupy 4 :)
Myślę, że bez problemu zmieścimy się w tym samym budżecie...
Co by na ten temat nie napisać (w formie zabawy), to i tak wszystko zależy kto będzie trenerem. Mam duży szacunek dla Hajdo za to, że prawdopodobnie pomógł Cracovii uratować ekstraklasę. Ale nie wydaje mi się, aby w dłuższej perspektywie mógł Cracovię prowadzić w ekstraklasie. Tak więc szybka decyzja o nowym trenerze będzie kluczowa dla dalszego rozwoju sytuacji. W końcu to trener powinien decydować o kierunkach zakupów i zwolnień z Cracovii.
Kadra na nowy sezon powinna być budowana wokól 3 piłkarzy : Ntibazonkiza , Nowak i Papadopoulos . Zatem trzeba było by pozyskać z 8 piłkarzy . A to jest nierealne . A to znaczy , że cały czas będzie marazm i stagnacja czyli czeka nas żmudna walka o utrzymanie . Filipiak nie wyciąga żadnych wniosków z dotychczasowej polityki wieć wątpie żeby teraz nagle coś się zmieniło .
A czego wokół Papadopoulosa? Co on takiego pokazał, szczególnie w ostatnich meczach?
Pasie, ale jak piszesz "Żołądź OUT - dokupić 2 pomocników" to jakby troszkę ogólnikowo piszesz:) Jakich, kogo? Ja zwracam uwagę od dłuższego czasu, że [b]bardzo[/b] potrzebujemy silnego defensywnego pomocnika, przecinaka, ale zaawansowanego technicznie; bo nie może być tak, że Dąbrowski nie ma żadnej konkurencji. Wystarczy kontuzja, dołek formy... niby jest Szeliga, ale jego czas dobiega już końca.
Z tej układanki wychodzi mi, że nie należy rezygnować z Żołądzia, który - zgoda, w rezerwach bywało że irytował nonszalancją, ale przez ostatni rok był podstawowym zawodnikiem 1-ligowca. Owszem, najsłabszego zespołu w 1 lidze, ale zdarzały im się bardzo dobre mecze z czołówką, i właśnie w tych meczach Żołądź był liderem środka pola.
Znaleźć dobrego defensywnego nie jest łatwo, nie łatwiej niż stopera. W Żołądzia dużo zainwestowaliśmy, facet jest związany z klubem... a jak nie on, to kto? Kaźmierczak, na którego nie stać Śląska? Może, ale on jest drogi, a perspektywiczny to raczej już nie.
Kamazie: Papadopoulos gra teraz przeciętnie, ale nie słabo. Natomiast na początku rundy to dzięki niemu zdobyliśmy parę punktów, był wyróżniającym się zawodnikiem tej drużyny.
Papadopoulos to się sprawdzał w roli napastnika. W pomocy jest bezproduktywny.
Wymieniłem Papadopoulosa bo widać że ma potencjał i potrafi grać w piłkę . Może być problem ewentualnie z jego mentalnością i motywacją do gry. Po za tym jak dalej będziemy grali takim składem jak gramy to wątpie żeby sie rozwinął bo za bardzo nie będzie miał z kim grać . Zwłaszcza jak odejdzie Saidi .
Szkoda że w naszym klubie najważniejsze są słupki , bilans i reklama Comarchu a wynik sportowy jest na którymś tam miejscu . Bez zmiany tej mentalności zarządzających klubem nie mamy co liczyć na jakieś poważne wzmocnienia a tym samym na jakieś sukcesy . Bo to co u innych jest możliwe czyli spontaniczny sukces , taki jak jest np. w Ruchu Chorzów czy Pogoni Szczecin u nas też się nie zdarzy bo my mamy korparcję w klubie .
mentalnosć?
motywacja?
przyszedł to błyszczał, pograł w dziada miesiąc to jasne, że musiał obniżyć loty.
znowu potrenuje pod okiem fachowca to będzie z niego pożytek.
Otóż to
Inna sprawa, że Papadopoulos z przymusu/zachcianki Stawowego lub też innych względów (braków kadrowych) grał na pozycjach, które nie są jego nominalnymi. Może by tak zamiast doszukiwać się w nim na siłę gracza ofensywnego, sprawdzić go na pozycji DM, zwłaszcza, że od lat, podobnie jak docent piszę tu o tym, ze dobry def.pom. jest kluczem do budowy drużyny.
Wg mnie sprawa jest dosyć klarowna i aż dziwię się, że są tu takie rozbieżności.
Saidi Ntibazonkiza - 30.06.2014 -skoro to przesądzone to nie ma o czym mówić, drużyna bardzo straci na jego odejściu
Marian Jarabica - 30.06.2014 - Out
Krzysztof Nykiel - 30.06.2014 - zostawić
Rok Straus - 30.06.2014 - przedłużenie jego kontraktu powinno być priorytetem.
Krzysztof Danielewicz - 30.06.2014 - zostawić
Bruno Żołądź - 30.06.2014 - sam nie wiem, potencjał niby jest ale chyba już zmarnowany
Matko Perdijić - 30.06.2014 - zostawić - będzie potrzebnych kilka transferów, a bramkarzy akurat mamy solidnych
Marcin Kuś - 30.06.2014 - pierwszy do wywalenia, z ulgą przyjmuję wiadomość o jego końcu kontraktu i mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy go przedłużać
Edgar Bernhardt - 30.06.2014 - Mentalnie nie pasuje więc out
Bartosz Żurek - 30.06.2014 - nie wiem, nie widziałem go w akcji
Deniss Rakels - 30.06.2014 - ja bym dał mu jeszcze szansę
Tomislav Mikulić - 30.06.2014 - zostawić ze względu na braki w obronie. Zostaje on i Żytko więc i tak potrzebujemy 2 stoperów a pewnie przyjdzie jeden, nie wiadomo czy dobry.
Sytuacja wygląda nieciekawie wg mnie. Tracimy Saidiego i pewnie nie przyjdzie nikt podobnej klasy. W obronie pustki dlatego Nykiel i Mikulić powinni zostać. Szczególnie, że Nykiel grał poprawnie. Straus - świetna gra w 1 lidze, potem kontuzja i znów kilka razy był najlepszym naszym zawodnikiem w kilku meczach. Potem znów osłabł jak KAŻDY. Co do Danielewicza mam mieszane uczucia ale w formie jest przydatny w drużynie. Myślę, że ma potencjał tylko musi uregulować głowę.
Najgorsze jest to, że na nowy sezon jesteśmy praktycznie bez obrony, bez skrzydeł i z jednym kontuzjogennym napastnikiem (może odpali Rakels ale nawet jeśli to Nowakowi nie dorówna). Generalnie wzmocnienia przydałyby się na każdą pozycję poza bramką i środkiem pomocy.
lambadia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Papadopoulos to się sprawdzał w roli napastnika.
> W pomocy jest bezproduktywny.
Dajmy mu czas, niech przygotuje się do rundy ze wszystkimi... nie wiedzieć czemu, ale stranieri mają problem, żeby przestawić się na ekstraklasę i zaczynają błyszczeć w kolejnych rundach. Ja tam czuję, że będzie mocnym punktem zespołu.
Saidi Ntibazonkiza - 30.06.2014 - ja tu będę niepopularny, jak w końcu w klubie znajdzie się ktoś, kto będzie potrafił znaleźć piłkarza, to następce znajdziemy, a Saidi pokazał nie raz, że na Cracovii aż tak mu nie zależy - jesli chce to do widzenia
Marian Jarabica - 30.06.2014 - nie ma nad czym dywagować - dziękujemy.
Krzysztof Nykiel - 30.06.2014 - podpisać, stara się i walczy
Rok Straus - 30.06.2014 - człowiek strata, więc dla Pasów jego odejście stratą nie będzie
Krzysztof Danielewicz - 30.06.2014 - nie ma opcji, pokazał co umie i więcej nie trzeba ;]
Bruno Żołądź - 30.06.2014 - na upartego można spróbować jeszcze dać mu szanse
Matko Perdijić - 30.06.2014 - zostawić, ale niech w bramce będzie konkurencja, a nie wejście na jeden mecz w sezonie
Marcin Kuś - 30.06.2014 - do widzenia
Edgar Bernhardt - 30.06.2014 - do widzenia
Bartosz Żurek - 30.06.2014 - do widzenia
Deniss Rakels - 30.06.2014 - do widzenia
Tomislav Mikulić - 30.06.2014 - a mamy innych stoperów? zostawić go i niech pokaże co potrafi
No to mamy pierwsze przedłużenie, zatem raczej odpada opcja poszukiwania bocznego obrońcy.
Nykiel po poprzednim meczu przymierzany jest do roli napasnika
Jeszcze nam potrzeba bramkarza defensywnego i bramkarza ofensywnego:)
Przedłużają kontrakty z obecnymi graczami ( Nykiel , Szeliga) czyli włodarze klubu zadowoleni są z obecnej sytuacji . Czyli tak jak myślałem . Nic ale to nic się nie zmieni w najbliższym sezonie . Znowu szczytem marzeń będzie walka o utrzymanie . I tak będzie chyba dotąd dopuki Filipiak będzie właścicielem klubu .
Już nie p...lcie , dobrze że nie z "jugolami" "ruskiem" i Danielewiczem.
Sugerujesz Scot, że z nikim nie powinni przedłużyć kontraktu i zatrudniać tylko nowych?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)