Chwostek, chyba coś bierzesz...
-
-
Wojciech Stawowy - Żegnamy!!!
Choć muszę Stawowemu przyznać, że przy tak gorliwych wyznawcach sam bym pewnie uwierzył we własną nieomylność.
Pożegnam po konferencji prywatnej.
Redcclise Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chwostek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Stawowy to osobowość! Jest i pozostanie
> legendą
> > Cracovii. Należy mu się ogromna
> wdzięczność
> > za wszystko co zrobił. Dziękuję za to panie
> > trenerze!
> > Przyjemnie było czytać o unikalnym
> wyjątkowym
> > stylu Pasów, przyjemnie było oglądać tę
> > drużynę jakże różną od ligowej
> > szarzyzny.Przyjemnie patrzyło się na grę
> > Cracovii. Dobra organizacja gry w zestawieniu z
> > indywidualnymi popisami Ntibazonkizy, Nowaka i
> > Stebleckiego mogły dać receptę na sukces.
> > Niektórzy twierdzili, że zespół Stawowego
> > powalczy o puchary. Niestety, brakło niewiele.
>
>
> hahaha jaka osobowość?!
> Legenda?! Legendą to jest Kałuża!!
> Jaki unikalny styl?! Przegrywanie mecz za meczem i
> podawanie piłki do siebie?
> Przyjemnie... brak słów.
> Dobra organizacja gry? tak, zwłaszcza w obronie.
> Indywidualne popisy Stebleckiego hahaha buahahaha
> no nie mogę :D
> Brakowało niewiele do pucharów?! Halo, jest na
> sali lekarz?!
>
> ŻEGNAMY MEGALOMANA!!
Oj tam. Niewiele brakowało - TRENERA :D
Dziękujemy Trenerze za tyle emocji na forum CK.PL :)
Trenerze dzięki za awans i fajną rundę jesienną i powodzenia!
Chwostek Napisał(a):
> Stawowy to osobowość! Jest i pozostanie legendą
> Cracovii. Należy mu się ogromna wdzięczność
> za wszystko co zrobił. Dziękuję za to panie
> trenerze!
> Przyjemnie było czytać o unikalnym wyjątkowym
> stylu Pasów, przyjemnie było oglądać tę
> drużynę jakże różną od ligowej
> szarzyzny.Przyjemnie patrzyło się na grę
> Cracovii. Dobra organizacja gry w zestawieniu z
> indywidualnymi popisami Ntibazonkizy, Nowaka i
> Stebleckiego mogły dać receptę na sukces.
> Niektórzy twierdzili, że zespół Stawowego
> powalczy o puchary. Niestety, brakło niewiele. Te
> pochwały sprawiły, że Stawowy zbyt mocno
> uwierzył w swoją "genialność" i to go (między
> innymi) zgubiło, a także piłkarzyki postanowili
> zaprotestować, bo zbyt dużo od nich wymagano...
> Wszystko się kiedyś kończy. Piękny styl gry
> Cracovii przestał być skutecznym i stało
> się...
[i]FortArt - 12 maja 2014, 16:23:29 - z102-10.opera-mini.net (89.69.91.65)
Wojtek Stawowy jest i pozostanie legendą Cracovii. Trzy awanse to kawał historii, który napisał swoją pracą.
Ogromna wdzięczność za wszystko co zrobił. Przyjemnie było czytać o unikalnym wyjątkowym stulu Pasów, przyjemnie było oglądać tę drużynę jakże różną od ligowej szarzyzny. Dziękuję za to panie trenerze!
Ale wszystko się kiedyś kończy. Piękny styl gry Cracovii przestał być skutecznym i trzeba było poszukać innego rozwiązania by ratować ligę.[/i]
Podobnie dość :)
dziękuję za prowadzenie Cracovii i życzę powodzenia w następnym klubie. Było parę kapitalnych meczy, były też takie, o których chce się zapomnieć jak najszybciej. Będę starał się pamiętać te najlepsze.
ja również żegnam ozięble i mam nadzieję, że nigdy nie zobaczę już WSa w Cracovii.
Chwostek ma rację. WS pozostanie legendą Cracovii, zapisał się w historii. Najwyższa porażka u siebie jest przecież dziełem WSa.
[i]Wojtek Stawowy, najlepszy trener ligowy !
100% poparcia dla Wojtka, mecz z Legią pokazał że jeżeli kiedykolwiek Cracovia ma odnieść choćby mały sukces, to tylko z Wojtkiem za sterami. On ma wizję Cracovii i każdy inny trener by sobie tutaj nie poradził.
PS. Myślę że może w następnym okienku uda nam się sprowadzić Pawła Nowaka z Garbarnii, słyszałem że ma w kontrakcie zapisaną klauzulę odstępnego, jedynie 100 tys. złotych. Cracovia bez Wojtka Stawowego, to nie Cracovia. Czcijmy go ! Kto tak nie uważa ten jest wrogiem numer 1 !
A tak na poważnie. Dopóki ten partacz jest w klubie, to zawieszam działalność na forum. Jego działania nie wymagają nawet komentarza, to tak jak studiowanie teorii chaosu. Pozdro dla Stawofilów, pewnie się ucieszą bo szukanie argumentów na obronę WS to trudna sprawa.[/i]
[b]Po 8 miesiącach banicji wreszcie mogę wrócić do pisania na forum.[/b] A jest o czym pisać bo Wojciech pozostawił zgliszcza...
Villa_KS Napisał(a):
> Wojtek Stawowy, najlepszy trener ligowy !
>
> 100% poparcia dla Wojtka, mecz z Legią pokazał
> że jeżeli kiedykolwiek Cracovia ma odnieść
> choćby mały sukces, to tylko z Wojtkiem za
> sterami. On ma wizję Cracovii i każdy inny
> trener by sobie tutaj nie poradził.
>
> PS. Myślę że może w następnym okienku uda nam
> się sprowadzić Pawła Nowaka z Garbarnii,
> słyszałem że ma w kontrakcie zapisaną
> klauzulę odstępnego, jedynie 100 tys. złotych.
> Cracovia bez Wojtka Stawowego, to nie Cracovia.
> Czcijmy go ! Kto tak nie uważa ten jest wrogiem
> numer 1 !
>
>
> A tak na poważnie. Dopóki ten partacz jest w
> klubie, to zawieszam działalność na forum. Jego
> działania nie wymagają nawet komentarza, to tak
> jak studiowanie teorii chaosu. Pozdro dla
> Stawofilów, pewnie się ucieszą bo szukanie
> argumentów na obronę WS to trudna sprawa.
>
> Po 8 miesiącach banicji wreszcie mogę wrócić
> do pisania na forum. A jest o czym pisać bo
> Wojciech pozostawił zgliszcza...
welcome home
ian thorpe Napisał(a):
> dziękuję za prowadzenie Cracovii i życzę
> powodzenia w następnym klubie. Było parę
> kapitalnych meczy, były też takie, o których
> chce się zapomnieć jak najszybciej. Będę
> starał się pamiętać te najlepsze.
:) Kapitalne mecze ? gruba przesada.
Może ja tylko tak mam, ale z całej plejady trenerów, którzy przewinęli się w ostatniej erze, praktycznie z każdego zapamiętałem jakieś mecze (nawet z pierwszego Stawowego), ten ostatni okres jest wyjątkowy, bo pomimo tylu pochwał jakoś żaden mecz nie zapadł w pamięć. No może porażka z Pogonią 0:1 - wówczas zabrakło goli, ale był to jedyny mecz, w którym nasza gra naprawdę mi się podobała i aż chciało się wierzyć, że to początek czegoś fajnego.
A jak to było dawniej:
[b]Pierwszy Stawowy[/b]: 5:2 z Lubinem na wyjeździe, super mecz z CWKS i gol Bojarskiego, 2:1 z Polonią i slalom Gizy.
[b]Białas (dla Pottera, ten od księży)[/b] - szalone mecze 4:3 z Lechem i 3:4 z Lubinem - oba na wyjeździe
[b]Majewski[/b] - przełamanie Górnika (wreszcie) 3:1, pewne i profesjonalne 3:1 na wyjeździe nad walczącym o utrzymanie Widzewem, najwyższe zwycięstwo 5:0 (nie dane było nam oglądać, ale wynik robił wrażenie) czy w końcu 3:2 z Lechem z klasycznym hat-trickiem Witkowskiego
[b]Płatek:[/b] 2:0 na wyjeździe w Zabrzu - wreszcie na terenie Górnika, czy też przekręt w Łodzi i 4:3 dla ŁKS
[b]Lenczyk[/b] - wiadomo pierwsze zwycięstwo w derbach po 14 latach i przepiękny remis na SS po główce Jopa ;)
[b]Szatałow[/b] - dramat z Bełchatowem i zwycięstow 3:2 wyszarpane w doliczonym czasie, piękne i pewne 3:0 z betonami i równie ładny mecz z Polonią i Jagiellonią 3:1 i 3:0
[b]Pasieka[/b] - nawet z tego wyśmiewanego trenera coś zostało - pierwsza wygrana w derbach po 28 latach u siebie
[b]Ulatowski[/b] - najbliższy Stawowemu, ale nawet z niego zapamiętam na zawsze mecz na Łazienkowskiej i wielki przekręt z wolnym dla CWKS oraz oczywiście inaugurację na nowym stadionie - mecz słaby, ale ten klimat i wzruszenie - bezcenne.
[b]Kafarski[/b] - no tak, tu zadnych dobrych wspomnień nie ma
[b]drugi Stawowy[/b]: - może tylko pierwszy mecz z Zawiszą i ta Pogoń, co poza tym, cyrk w Sączu? opokorzenie przez Tychy, Stomil czy Dolcan, dyshonor ze Stalówką w PP czy wreszcie prezent dla gwardzistów w derbach - to są te kapitalne mecze i piękne wspomnienia?
Mecz z CWKS i golem Bojarskiego był wyjątkowy to przyznam ale przymiotnik "super" do tego mega nudnego "widowiska" z niesamowitą ostatnią minutą mi nie pasuje :)
Dziwi mnie to że strona TP nie jest w żałobie .
Karvin Napisał(a):
> Mecz z CWKS i golem Bojarskiego był wyjątkowy to
> przyznam ale przymiotnik "super" do tego mega
> nudnego "widowiska" z niesamowitą ostatnią
> minutą mi nie pasuje :)
Kierując się tą samą logiką należałoby z listy konserwy wyrzucić też inaugurację nowego stadiony z Arką, gdyż ten mecz to była kaszana podobna do tych ostatnich meczy za Stawa. Jedyny plus, że mimo mizernej gry wygraliśmy.
Daj im ochłonąć z szoku. Poza tym zebranie statystyk posiadania piłki z dwóch sezonów to nie jest takie hop siup.
A ilość straconych bramek przy posiadaniu piłki ?
Są pewnie zajęci przygotowywaniem zapowiedzianej konferencji.
Bez żalu mowię ŻEGNAJ NA ZAWSZE jako trener naszej CRACOVII- o reszcie szkoda dyskutować
Przecież to będzie impreza zamknięta to co tu przygotowywać? Jedna, dwie flaszki, jakaś przegryzka, kamera i jedziemy.
Konserwa rozumiem niechęć do Stawowego zabiła zdrowy rozsądek .
Drugi Stawowy -3-0 we Wrocławiu ze Śląskiem ,2-1 z Jagą w Białymstoku ,1-0 w Zabrzu (ksg nie ugrał z nami nawet sztycha i to był najniższy wymiar kary )3-1 na Widzewie po którym miejscowi kibice na swoich forach pisali ,,żadna drużyna nas tak nie zdominowała jak Cracovia NAWET LEGIA ).
Do tego niezłe mecze z Lubinem ,Lechią u nas ,Pogonią u nas ,bardzo dobre 2 połówki derby u nas i Ruch u nas .
W 2 rundzie się pogubił przy współudziale Filipiaka .Ale pierwszej rundy nie można negować .Była bardzo dobra .
Stasek pewnie w pośpiechu pierze dres :D
Żegnam bez żalu cholerny megalomanie!
Villa_KS Napisał(a):
> Karvin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mecz z CWKS i golem Bojarskiego był wyjątkowy
> to
> > przyznam ale przymiotnik "super" do tego mega
> > nudnego "widowiska" z niesamowitą ostatnią
> > minutą mi nie pasuje :)
>
>
> Kierując się tą samą logiką należałoby z
> listy konserwy wyrzucić też inaugurację nowego
> stadiony z Arką, gdyż ten mecz to była kaszana
> podobna do tych ostatnich meczy za Stawa. Jedyny
> plus, że mimo mizernej gry wygraliśmy.
Ależ ja wcale nie twierdzę, że wszystkie mecze były na super-poziomie, te po prostu zapamietałem i pewnie będę jeszcze długo pamietał, podczas gdy z ostatniej kadencji są tylko takie "występy", których nie chcę pamiętać a jedyny dobry mecz też się broni przed zapamiętaniem z uwagi na wynik.
potter, żadna niechęć. Na potrzeby tego wykazu starałem się wyłączyć wszelkie emocje i pisać tylko o stanie mej pamięci. Że jest to rzecz subiektywna, to chyba oczywiste. Nic nie poradzę na to, że 3:0 ze Śląskiem nie zapisało się tak dobrze jak 0:1 z Pogonią (tam dopiero była dominacja, i piszę to bez sarkazmu).
Przecież przy innych trenerach też nie wymieniam każdego meczu skutkującego 3 pkt, bo pewnie byłoby ich więcej. Jesli Ty zapamietałeś akurat te mecze, Twoja sprawa, zobaczymy co napiszesz za 10 lat, czy będziesz je równie dobrze pamiętał, czy może ich obraz przesłaniać Ci będzie błazenada Cabaja, czy historyczne pogromy 1:6 i 1:5 u siebie.
obecna radość niektórych ze zwolnienia Stawowego, przypomina taniec na Titanicu :D
Dziękuję. Współczuję, trzymam kciuki za Pana w przyszłości.
Koniec "Fatalnej epoki"
Dziękuję Panie trenerze i powodzenia w dalszej pracy.
Do modów: Zmieńcie tytuł wątku, bo naprawdę nie pasuje.
pluton Napisał(a):
> Dziękuję Panie trenerze i powodzenia w dalszej
> pracy.
>
> Do modów: Zmieńcie tytuł wątku, bo naprawdę
> nie pasuje.
Do czego nie pasuje?
Skoro ma wystarczyć jeden wątek to proszę o zmianę jego tytułu na mniej tendencyjny.
ian thorpe Napisał(a):
> obecna radość niektórych ze zwolnienia
> Stawowego, przypomina taniec na Titanicu :D
A nie przesadzajcie...
Po pierwsze, to byliśmy na prostej drodze do spadku i on by tego nie uratował.
Czy uda się utrzymać? Zobaczymy, ale teraz chociaż są jakieś szanse, ze coś wypali, a wcześniej były zerowe.
I powtórzę to, co mówię zawsze- podziękujcie bandzie z TP za stosunek do Stawowego, który np. widać na tym forum.
Teraz się przekonamy jak to Stawowy kocha Cracovię.
Był trenerem, sam podkręcił atmosferę z Burlikowskim, źle się czuł, plótł do smalcowników jakieś pierdoły.
Teraz ma czas na ochłonięcie, refleksję i po prostu zamilknięcie.
Jeśli będzie teraz tygodniami się żalił i prał brudy wystawi sobie najlepsze świadectwo miłości do klubu.
NO MORE MR. MUSTACHE NO MORE MR. YEAH YEAH :)-D
(na melodię no more mr. nice guy)
Stawowy niestety był żywcem wyciągnięty z piosenki Bloodhound Gang, gdzie choć dach się palił, przekonywano, że woda wcale nie jest potrzebna.
Ferencvaros Napisał(a):
> I powtórzę to, co mówię zawsze- podziękujcie
> bandzie z TP za stosunek do Stawowego, który np.
> widać na tym forum.
Dokładnie , nie raz sam na niego cisnąłem , ale w ramach wkurwienia bardziej , po ochłonięciu niektóre zarzuty były absurdalne .Przez bande TP dużo osób nastawiło się jeszcze bardziej negatywnie do trenera . Mało tego wydaje mi się , iż przez ich gadanie do niego jaki jest super zaczął zbytnio wierzyć w swoją idee która go w rezultacie zgubiła . Do tego źle prowadzone rozmowy kontraktowe , konflikty w środku klubu dolewały oliwy do ognia co doprowadziło do totalnej klapy . Stawowy i tak zawsze będzie kojarzył mnie się z sukcesem bo akurat w takich czasach przyszło mi się pojawiać na Kałuży po raz pierwszy . Dla 12 letniego dzieciaka to było coś na początku mecze za friko potem kołowanie 10 zł żeby tylko wejść na mecz , więc cięzko mieć złe wspomnienia co do osoby przy której ten klub się wydźwignął z cięzkiej sytuacji . Na chwile obecną była to najlepsza decyzja ale powinna być podjęta 4 kolejki temu . Wystawianie zawodników na nie swoich pozycjach stawianie notorycznie na najsłabsze ogniwa było poprostu ze szkodą dla klubu . Zresztą na Stawowego można się obrazić ale na CRACOVIE już nie . Zresztą jego pobyt tutaj to już historia i nie ma co pamiętać meczów takich jak te ostatnie tylko te które naprawde aż miło się oglądało . A co do konferencji z jednej strony nie powinno się prać brudów w mediach ale z 2 dobrze było wreszcie żeby ktoś powiedział jak wygląda ten klub od środka bo z taką kasą takimi możliwościami jest wstydem , że nie potrafimy walczyć o czołowe lokaty pp czy choćby MP w Hokeju . Zamiast się wzmacniać , to wszystko następuje odwrotnie .
"Nie mów nikomu co u ciebie w domu"...Jakieś konferencje,blogi ,opowiadania dziwnej treści są niepotrzebne i zbyteczne! Jeżeli WS zacznie coś pitolić to straci generalnie jako człowiek i kandydat na nowe miejsce pracy! Kto go zatrudni w przyszłości jak wiadomo ,że pepla???Ale ma wytrawnych doradców "pijarowców" to niech sobie ich słucha...a potem to tylko wuefista lub 3 liga..\
Zibiland, właśnie WS będzie chciał już niedługo przedstawić siebie jako męczennika. Wszyscy są winni tylko nie on. To jest stara baba. Będzie żalić się, skomleć, aby coś dla siebie ugrać. Taki ma skurwysyński charakterek.
Słyszałem że waszym trenerem będzie Mirosław Hajdo. Jeżeli okaże się to prawdą to nie zazdroszczę. Marny trener. Gdyby nie Kuzma Sandecja była by w strefie spadkowej.
To bierzcie Stawowego i zobaczycie gdzie Was zostawi :D
Przepraszam, ale napiszę trochę nie na temat. Po paru postach zwolenników Stawowego chciałbym zapytać czy jest na forum psycholog/psychiatra, który mógłby profesjonalnie opisać jednostkę chorobową zwaną "stawotaliby" ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)