Problemem jest ustawianie niektórych zawodników na nie swoich pozycjach. Wystawienie Rakels na skrzydle to jak strzelanie mu w placey (szczególnie na lewym skrzydle). On nie ma lewej nogi ani troche, a zawodnicy drużyny przeniwnej wiedzą, że jedyne co może zrobić to zwód do środka ew. wycofać do tyłu. Pilnowali jego prawej nogi i nic nie mógł zrobić. Co do Stebleckiego to mnie osobiście drażni to jego kiwanie (nie lubię takiej gry) i kilka razy mógł odegrać wcześniej ale musiał zorbić jeszcze jeden zwód gdzie niepotrzebnie tracił ale się starał. Straus dziś wielki pozytyw i to tyle co można powiedzieć dobrego o Naszch piłkarzach. Reszta w miarę na swoim poziomie i nie oczekujmy, że Zejdler, Dudzic, Boljevic zmienia nagle drużynę. Jasne, że wyjdzie im dobry mecz ale na niego musimy poczekać. Fajnie, że Stawoway ich zmobilizował bo największą zaletą Stawa jest team spirit co trochę ostanio szwankowało (przynajmniej jak dla mnie), a dziś była widoczna walka.
-
-
[25] Pogoń Szczecin - Cracovia 09.03.14
Uff, myślałem, że przegramy, wszak 4 porażki pod rząd świadczą już o czymś..
Mam nadzieję, że już będzie lepiej, chodź cudów po ekipie WS się nie spodziewam.
Realnie - pierwsza ósemka nam coraz bardziej odpływa, trudno już będzie ją dogonić, czyli walka o utrzymanie nas czeka, jak co sezon w ekstraklasie ostatnimi laty.
Najbardziej mnie przeraza, ze Wojciech dalej swoje.. Mikulic, który miał całkiem niezłe noty za debiut i zagrał chyba poprawnie (pisze chyba, bo meczu nie widziałem-sugeruje się tym co widzę min na forum i w necie), siedzi na ławce. Grek - w ogóle nie wchodzi.. Choćby nie wiem jaki był zamotany taktycznie, to powinien wejść na te 10 czy 15 minut.. Grał w całkiem niezłych klubach, wiec raczej piłkę prosto kopnąć potrafi. No ale nie - lepiej grac swoimi dziećmi cały czas. Wejścia Dudzica nie komentuje, bo jeszcze mi ktoś zarzuci, ze jestem do niego uprzedzony.
Mamy remis, który zawdzięczamy bardziej indolencji strzeleckiej zawodników Pogoni, niż dobrej grze z naszej strony. Tym bardziej cieszy, bo zagrożenie stwarzaliśmy praktycznie zerowe.. A jeśli wygrać tego nie było można (nikt na to nawet nie liczył) to wypadało by powiedzieć, ze źle nie jest (chodzi o wynik-nie gre).. Statystyki mówią za siebie: przewaga Pogoni w strzałach, w rożnych 11-1.. No ale posiadanie piłki mamy, szkoda ze bezproduktywne i na naszej połowie.
Cieszmy się z tego punktu, bo nie wiadomo kiedy będzie następny...
No ale Stawowy o tym akurat mówi w wywiadzie dla TP, i nawet tym razem się można z nim zgodzić, bo tłumaczy sensownie.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> lukaszksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Steblecki ty idioto
>
> lukasz na jakiej podstawie twierdzisz że
> Steblecki jest idiotą?
> to niemożliwe żebyś doszedł do takich
> wniosków obserwując grę zawodnika
> wszak idiotyzm to ułomność umysłowa a nie
> fizyczna
>
> podziel się skąd takie newsy
>
> A tak na marginesie każdy kto miałby pretensje
> do zawodnika,
> który jako jedyny kreował sytuacje musiałby
> być skończonym idiotą
>
> No ale to nie jest uwaga do ciebie prawda?
Na dobrą sprawę można ocenić po podejmowanych przez piłkarza decyzjach. Inteligentny gracz będzie wybierał lepsze rozwiązania, głupszy będzie wybierał rozwiązania bezsensowne. Odcinam się tu oczywiście od samych umiejętności, chodzi mi jedynie o wybory dokonywane przez piłkarza. Tak gwoli ścisłości, zupełnie nie oceniając boiskowych wyborów Stebleckiego.
Punkcik cieszy, gra nie. Szczególnie w końcówce(przy masie złych wyborów) gdy wychodziliśmy na przykład 3 na 4 i brakowało sensownego rozegrania. Ktoś zawsze musiał zawalić.
WitekKSC Napisał(a):
> Co do
> Stebleckiego to mnie osobiście drażni to jego
> kiwanie (nie lubię takiej gry) i kilka razy
> mógł odegrać wcześniej ale musiał zorbić
> jeszcze jeden zwód gdzie niepotrzebnie tracił
> ale się starał.
Rzecz w tym, że on to naprawdę świetnie robi... Kilka minut przed końcem szedł z kontrą Kita, na środku pola był 1 na 1 - można było gdzieś podać, uciec w bok, ale nie - próba kiwki i prosta strata...
Steblecki ma tu umiejętności koncertowe, a podać też potrafi, dziś to nie raz robił.
Problem w tym, że - tak jak zauważył przedmówca - jego czasami "poniesie" - zrobi dwie trzy kapitalne kiwki, teraz należy podać - a on właśnie w tym momencie robi jeszcze jedną i to jest za dużo. Dziś takie rzeczy miały miejsce 2 razy, gdyby podał byłaby świetna sytuacja, no niestety... Za to raz - jedna kiwka i strzał z trudnej pozycji, i to w świtało bramki, ja już to widziałem w siatce, niestety...
Kto w drugiej połowie po Szelidze przejął opaskę kapitana?
Nzg Napisał(a):
> Na dobrą sprawę można ocenić po podejmowanych
> przez piłkarza decyzjach. Inteligentny gracz
> będzie wybierał lepsze rozwiązania, głupszy
> będzie wybierał rozwiązania bezsensowne.
> Odcinam się tu oczywiście od samych
> umiejętności, chodzi mi jedynie o wybory
> dokonywane przez piłkarza. Tak gwoli
> ścisłości, zupełnie nie oceniając boiskowych
> wyborów Stebleckiego.
Nie masz racji Nzg, inteligencja boiskowa nie ma najczęściej kompletnie nic wspólnego ze zwykłą ludzką inteligencją. Kiedyś dobrze się na ten temat wypowiedział klasyk yt Jarosław Kotas ;)
A opaskę w drugiej połowie przejął Żytko.
To że Steblecki nie podaje to raz a 2 że mało ruchu jest z przodu. Pilkarze ofensywni są wolni i nie wybiegaja na wolne pole ( przyklad Kity też to pokazuje- nikt mu nie wyszedl do gry). Gra tylem do bramki też kuleje bo są slabi jak zastawial się Robak a jak Wladek? Dlatego Nowak był tak nieoceniony. Mam wrazenie że to był mecz o glowe trenera stad taka asekuracja w wyborze pilkarzy.
Arro Napisał(a):
> Nzg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
>
> Nie masz racji Nzg, inteligencja boiskowa nie ma
> najczęściej kompletnie nic wspólnego ze
> zwykłą ludzką inteligencją. Kiedyś dobrze
> się na ten temat wypowiedział klasyk yt
> Jarosław Kotas ;)
>
>
> A opaskę w drugiej połowie przejął Żytko.
Tyle,ze Seba inteligencja nie grzeszy(ale to tylko zaslyszane i....moze to byc zwykla bajka).
Nie czytałem/słuchałem/widziałem tej wypowiedzi, ale logicznym byłoby, że inteligencja boiskowa będzie wynikać ze zwykłej inteligencji. Zależy również, jak dokładnie określisz inteligencje boiskową;)
Nasza gra to totalna KICHA i DRAMAT!!!
LiD.Z. Napisał(a):
> Nasza gra to totalna KICHA i DRAMAT!!!
W piłce najpierw liczy sie wynik,póżniej wrażenia artystyczne.... ;)
W ostatnich 5 meczach zdobyliśmy 1 (jeden) punkt ! Zdecydowanie wolę bysmy zdobywali punkty ,bo przy okazji jakieś bramki nasi by strzelali niż słuchać " jaka piękna katastrofa".....
Gadanie i pisanie na temat Robaka - nie miał żadnej okazji ustrzelenia nas, jest nieprawdą. Podaj w 9 min dostał prostopadłe podanie od Akahosiego w polu karnym (nawet mogę napisać, że w 5 bramkowej) i nie trafił w bramkę. Krzysiu tylko wzrokiem odprowadził piłkę.
Dla mnie to był mecz pt: "koniec marzeń", albo "koniec złudzeń". Dotychczas mieliśmy kontakt z pierwszą ósemką, teraz nawet wygrany mecz i korzystny układ innych nie wystarczy aby się tam znaleźć.... Po bólu, gramy o utrzymanie... Jeśli do tego dołożymy to że ekipy od dołu grają wiosną całkiem ciekawie, na dodatek wszystkie zdobyte punkty będziemy dzielić przez dwa... Raczej nie spadniemy, jednak coś czuję że będzie jak zwykle. Do ostatniego meczu będziemy liczyć punkty i przyglądać się kto z kim i dlaczego.
Z umiarkowanego optymisty stałem się skrajnym pesymistą.
Saunk Napisał(a):
> Kto w drugiej połowie po Szelidze przejął
> opaskę kapitana?
Zytko.
szuwarek Napisał(a):
> Gadanie i pisanie na temat Robaka - nie miał
> żadnej okazji ustrzelenia nas, jest nieprawdą.
> Podaj w 9 min dostał prostopadłe podanie od
> Akahosiego w polu karnym (nawet mogę napisać,
> że w 5 bramkowej) i nie trafił w bramkę.
> Krzysiu tylko wzrokiem odprowadził piłkę.
A podobno nasz najleoszy stoper perfekcyjnie go krył wg jednego z ekspertów :-)
szuwarku, podanie prostopadłe to takie zagranie, którego tor lotu jest prostopadły do linii środkowej/końcowej, ewentualnie linii obrońców. Robak dostał piłkę z boku, więc prędzej było to dośrodkowanie. I nie była to jakaś idealna, czysta czy nawet dobra sytuacja, bo był jakiś metr, może dwa poza światłem bramki, co znacznie utrudnia oddanie skutecznego strzału.
Prawdą jest, że Robak został w tym meczu wyłączony i praktycznie nie zrobił sztycha, ale niekoniecznie tylko dzięki Żytce, bo ten wcale nie krył go indywidualnie, jak niektórzy sugerują (poza sfg nie było mowy o żadnym 'lepcu').
Arro- tak, masz racje. To Ława zagrał prostopadłą piłką do Ako, a ten z boku do Robaka. Dzięki.
Co do Robaka to dwie setki Pogoni (Małecki i Bąk) to jego asysty. Sam sytuacji nie miał ale był stałym zagrożeniem dla obrony.
Bishop Napisał(a):
> Dla mnie to był mecz pt: "koniec marzeń", albo
> "koniec złudzeń". Dotychczas mieliśmy kontakt z
> pierwszą ósemką, teraz nawet wygrany mecz i
> korzystny układ innych nie wystarczy aby się tam
> znaleźć.... Po bólu, gramy o utrzymanie...
> Jeśli do tego dołożymy to że ekipy od dołu
> grają wiosną całkiem ciekawie, na dodatek
> wszystkie zdobyte punkty będziemy dzielić przez
> dwa... Raczej nie spadniemy, jednak coś czuję
> że będzie jak zwykle. Do ostatniego meczu
> będziemy liczyć punkty i przyglądać się kto z
> kim i dlaczego.
> Z umiarkowanego optymisty stałem się skrajnym
> pesymistą.
Zgadzam się z opinia Bishopa, choć skrajnym pesymista nie jestem. Po prostu nie jestem nim nigdy:)
Kulisy meczu Pogoń Szczecin - Cracovia (9.03.2014): http://www.youtube.com/watch?v=6PULNZ1Fafw
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)