Gratulacje dla Sanoka, zdecydowanie bardziej chcieli tego złota.
-
-
PLAY - OFF 2014 (temat zbiorczy) - półfinał nie dla Cracovii. Oto efekt systematycznego osłabiania drużyny.
Cóż.. z dniem dzisiejszym oddajemy tytuł, oby po roku do Nas powróci ł!!
Sanoczanie wygrali zasłużenie. Niestety.
PS Jakże tym razem szybko h*j.net zareagował, no, no. Widać, ze poczynili w tym aspekcie niesamowite postępy. ;)
Wygrała drużyna, gwiazdy przegrały.
Patrząc na nasze reprezentacyjne gwiazdy strach się bać co oni pokażą na MŚ.
H.K.S.C. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Taaa co najmniej!!!
jak widac CO NAJMNIEJ!!!!!!!!!! STS!!!
A ja inaczej niż wszyscy. Gratuluję Tyszanom srebra. Niech już Ich kibice rozliczają czy to sukces czy porażka.
Gratulacje dla Sanoka, prawdę mówiąc jestem w nietypowej tu sytuacji, bo ich zwycięstwo nad Tychami... mnie cieszy. Nie żebym był wielkim fanem Ciarko, ale pokazali, podobnie w sumie jak my rok temu, że można wygrać nie uczestnicząc w licytacjach o tych wszystkich Koluszów, Odrobnych itd... Do tego sprowadzili trochę przyzwoitych zawodników czym wzmocnili siłę ligi, bo pojawiło się coś czego nie było, a nie tylko na zasadzie żonglerki, że teraz ci przejęli paczkę zawodników z kategorii "tych co zwykle wygrywają", więc oni teraz zdobędą tytuł dla tego klubu.
Tychy? Cóż, no to ciężko opisać co muszą czuć, żal mi ich strasznie, bo z nami przegrywali regularnie i dalej ich ta klątwa męczy. Choć tak po prawdzie ciekawi mnie jaka będzie reakcja klubu i kibiców po ochłonięciu.
Z tą licytacją to nie do końca tak.... Besch, Dutka, Zapała....
Torreador masz rację. Ale z moich obserwacji wynika, że oni dali więcej Sanokowi niż Kolusz i spółka GKSowi. Mogę się mylić ale we wczorajszym meczu widać było drużyna kontra gwiazdy, które jakże zespołowo szybko zjechali po odbiorze srebra do szatni.
Mnie tylko rozbawiła sytuacja Dantona z Bagińskim, co ten pierwszy zrobił.. a Bagiński dał się podejść jak dziecko.
W ocenie przydatności to na pewno 3 sanocka dała dużo więcej niż zaciąg tyski.
Uważam, że Sanok zdobył mistrza zespołowością, dobrym przygotowaniem fizycznym, dobrą defensywą ( najlepszą w PLH) i Vozdeckim z przodu ( technika, jazda na łyżwach)
Jak pokazuje kolejny sezon - nazwiska nie grają. Gra drużyna. Zagrali wczoraj z kontuzjami. Tytuł mistrzowski im się należał. Graty.
prawda jest taka, że ta drużyna została zbudowana rozsądnie - wg mnie teksty ze tym skladem to cud itp nie powinny sie pojawiac, bo znajomosc nazwisk to jedno a to co prezentowali juz podczas zasadniczego to drugie.
Sanok poprostu siegnal po odpowiednich ludzi ktorym sie chcialo - patrz Mahbod, Sinagl, Richter, Kloz, siegnal tez po sprwadzonych solidnych - Dutka, Zapała, Besh i po ludzi ktorzy mieli robic zamieszanie - Bayrack i Danton - i zrobili.
i przede wszystkim mieli w składzie wartościowych wychowanków, którzy niejednokrotnie decydowali o przechyleniu szali zwycięstwa na ich korzyść (Ćwikła najpierw gol w meczu a potem w karnych, czy też Kostecki czy Strzyżowski). Tego w pasach brakuje....
żółta kaczka Napisał(a):
> Do tego sprowadzili trochę
> przyzwoitych zawodników czym wzmocnili siłę
> ligi, bo [b]pojawiło się coś czego nie było[/b], a
> nie tylko na zasadzie żonglerki, że teraz ci
> przejęli paczkę zawodników z kategorii "tych co
> zwykle wygrywają", więc oni teraz zdobędą
> tytuł dla tego klubu.
Z tym, to bym się nie zgodził, pionierami w tym kierunku byliśmy my, sprowadzając Kostucha i Martynowskiego na sezon 2010/2011 i nie wiedzieć czemu po 2-óch latach zarzuciliśmy ten kierunek, ukierunkowując się tylko na Czechy, co odbiło sie nam czkawką w tym sezonie ! :(
Tak, ale nie chodziło mi o ideę, bo to można głęboko szukać kto kiedy sprowadził kogoś "spoza" po raz pierwszy. Chodzi mi o to, że ci konkretnie goście to są ludzie którzy stanowią "wartość dodaną" ligi, tzn nie tylko poobracali tymi samymi goścmi, którzy krążą co roku, ale dołożyli coś nowego. Konkretne nazwiska, a nie idea sprowadzania, to miałem na myśli.
Sanok wygrał ten finał bo miał mądrego trenera i dobrego bramkarza. Zespół tworzył dobry kolektyw a i kondycyjnie prezentowali sie znacznie lepiej.
Tychy choć ich szkoda- bo według mnie grali bardziej składnie ale mniej efektywnie, skupili się na strzelaniu bramek , Sanok zaś skupił się na błędach rywala. Pięknych bramek Sanok nie strzelał , okazałych strzałów też mało. Za to fajnie prowokowali i dobrze grali w obronie. Cały zespół Sanocki kontrastował , byli goście od walki pod bramką rywala , byli dobrzy obrońcy , byli też prowokatorzy tzn.Danton któremu zrobiono internetową otoczkę zabijaki a tak naprawdę to zwykły szczekacz i prowokator (bardzo żałuje że mu tego nikt nie udowodnił). Gra się na wygrane bramki których więcej strzelił Sanok , wygrali bo ktoś z głową skompletował ten zespół zadaniowo.W Tychach wszyscy od wszystkiego.
Przypomina mi się nasz mecz mikołajkowy z Sanokiem gdzie Daniel nie wytrzymał i myślałem że rozszarpie Dutkę (i nie ma co mówić Dutka miał pełne gacie wtedy) zrzucając rękawice, był wtedy jak pitbull - dostał karę ale dał przesłanie reszcie zespołu że moc jest po naszej stronie. Psychicznie wtedy ten mecz wygraliśmy. A Sanok właśnie tak w finałach grał.
"Dutka miał pełne gacie wtedy" - tekst roku. Gratuluje! Przy najblizszej okazji zapytam Rafała czy już się z tego otrząsnał...:) zejdź na ziemie kolego :)
Prawie nas zainteresowała Twoja wypowiedź, kolego :)
Wojcieszek Napisał(a):
> "Dutka miał pełne gacie wtedy" - tekst roku.
> Gratuluje! Przy najblizszej okazji zapytam Rafała
> czy już się z tego otrząsnał...:) zejdź na
> ziemie kolego :)
Tekst roku kolego to sobie możesz wybierać na swoim forum jak sobie go dziady w końcu założycie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)