Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • PLAY - OFF 2014 (temat zbiorczy) - półfinał nie dla Cracovii. Oto efekt systematycznego osłabiania drużyny.

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.02.2014 o 21:41
      Ostatnia aktywność 06.04.2014 o 21:14
      47794 wyświetleń
    • zwykłypaweł

314
      2
    • 08.03.2014 o 22:28
      Post #968721 08.03.2014 22:28
    Tym składem wygraliśmy Puchar Polski, dla mnie był to sukces . Patrząc z perspektywy czasu ten Puchar był wybitnym osiągnięciem. Żal patrzeć na ambitniaków z naszej drużyny bo widać było że chcieli i tyrali ile wlezie. Brak reżyserów gry w poszczególnych piątkach , znaczy się jedna tylko coś pokazywała. Nie wiem co z naszą zadziornością , jak sobie przypomnę mecz mikołajkowy z Sanokiem to kontrast powala na kolana - dzisiaj podkładaliśmy przy bandach "poduszkę do snu" rywalowi.Unia dzisiaj grała naszą taktyką z meczu wtorkowego - dużo jazdy,dużo strzałów , prostopadłych podań przed bramkę. Na obecną chwilę to w naszej drużynie na przyszły sezon widzę : - Radzik (kontrakt już ma) - Chmielewski - Kowalówki - Dvorak - Piotrowski - Laszkiewicz - Dąbkowski- z przyrzeczeniem poprawy
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 08.03.2014 o 22:36
      Post #968723 08.03.2014 22:36
    zwykłypaweł Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Tym składem wygraliśmy Puchar Polski, dla mnie > był to sukces . > Patrząc z perspektywy czasu ten Puchar był > wybitnym osiągnięciem. > Żal patrzeć na ambitniaków z naszej drużyny bo > widać było że chcieli i tyrali ile wlezie. > Brak reżyserów gry w poszczególnych piątkach , > znaczy się jedna tylko coś pokazywała. > Nie wiem co z naszą zadziornością , jak sobie > przypomnę mecz mikołajkowy z Sanokiem to > kontrast powala na kolana - dzisiaj > podkładaliśmy przy bandach "poduszkę do snu" > rywalowi.Unia dzisiaj grała naszą taktyką z > meczu wtorkowego - dużo jazdy,dużo strzałów , > prostopadłych podań przed > bramkę. Na obecną chwilę to w naszej drużynie > na przyszły sezon widzę : > - Radzik (kontrakt już ma) > - Chmielewski > - Kowalówki > - Dvorak > - Piotrowski > - Laszkiewicz > - Dąbkowski- z przyrzeczeniem poprawy Myslę ze Słaboń tez powinien być a za Dąbkowskiego wolę Noworytę (mniej robi błędów a i w defensywie o niebo lepszy )za Daniela jednak chyba lepiej jakby ktoś młodszy powalczył Wisniewski ? -[b][color=#FF0000]------------------------------------------------------------------------------------------------------[/color][/b] Rudolf Rohaček (Comarch Cracovia): - Decydujący wpływ miała pierwsza bramka, która padła po błędzie naszego zawodnika. Wtedy zrobił się duży problem, co też było widać w drugiej i trzeciej tercji, już przy wyniku 0:2. Unia kontrolowała grę, jej bramkarz dobrze bronił. My musieliśmy się otworzyć, by szukać bramek. Nie udało się jednak i przegraliśmy. Życzę Unii wszystkiego dobrego w półfinałowej rywalizacji GKS-em Tychy. Dla nas ten sezon dziś się kończy. Już teraz trzeba jednak myśleć o kolejnym. info z oficjalnej ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jesli mamy sprowadzać podobnych zawodników z zagranicy to szkoda kasy , lepiej nich sie ogrywają Krakusi( 3-5 nazwisk sie znajdzie ) ,wiem ze nawet moglibysmy być w samym dole tabeli ,ale moze by to zaprocentowało za kilka lat. Bardzo jestem ciekawy wypowiedzi trenera Rohaczaka na temat Zvatory i Kosturka !!
    • Apis

507
      0
    • 08.03.2014 o 22:39
      Post #968724 08.03.2014 22:39
    Zapomniałeś jeszcze o Damianie Słaboniu, Noworycie, Wajdzie, Kłysu, Dvoraku i Kozłowskim. Dąbkowski ostatnie mecze grał całkiem dobrze.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 08.03.2014 o 22:43
      Post #968726 08.03.2014 22:43
    Apis a co z Kozłowskim ?co takiego zrobił by sobie zasłużyć moze czegoś nie wiem może coś przeoczyłem ?
    • kastor

292
      0
    • 08.03.2014 o 23:03
      Post #968729 08.03.2014 23:03
    zwykłypaweł Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Tym składem wygraliśmy Puchar Polski, dla mnie > był to sukces . > Patrząc z perspektywy czasu ten Puchar był > wybitnym osiągnięciem. > Żal patrzeć na ambitniaków z naszej drużyny bo > widać było że chcieli i tyrali ile wlezie. > Brak reżyserów gry w poszczególnych piątkach , > znaczy się jedna tylko coś pokazywała. > Nie wiem co z naszą zadziornością , jak sobie > przypomnę mecz mikołajkowy z Sanokiem to > kontrast powala na kolana - dzisiaj > podkładaliśmy przy bandach "poduszkę do snu" > rywalowi.Unia dzisiaj grała naszą taktyką z > meczu wtorkowego - dużo jazdy,dużo strzałów , > prostopadłych podań przed > bramkę. Na obecną chwilę to w naszej drużynie > na przyszły sezon widzę : > - Radzik (kontrakt już ma) > - Chmielewski > - Kowalówki > - Dvorak > - Piotrowski > - Laszkiewicz > - Dąbkowski- z przyrzeczeniem poprawy Piotrowski kończy karierę,to samo Kłys. Musimy budować drużynę od tyłu,bo ten sezon przegraliśmy przez bardzo słabą obronę!
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 08.03.2014 o 23:36
      Post #968735 08.03.2014 23:36
    Wajda dzisiaj ociężały i niedokładny, ale to można powiedzieć w zasadzie o wszystkich w 1 tercji. Ja bym się jednak nie czepiał polskich zawodników; różnicę w tym meczu zrobili stranieri. Lipina i Tabacek kontra Dvorak i Kostourek - i wszystko jasne. Nie ta półka. Ciężko to powiedzieć, ale wygrała drużyna lepsza, z większymi indywidualnościami, no i tym razem z trenerem, który myśli taktycznie równie dobrze jak Rudolf. Chłopakom gratuluję walki i zdobycia Pucharu. Nie jest więc tak, że po raz pierwszy od lat zostajemy z niczym.
    • KamilloLce

5.8K
      5K
    • 08.03.2014 o 23:37
      Post #968736 08.03.2014 23:37
    Dla chłopaków wielkie brawa za walkę. Ale postawa Prezesa jest jaka jest - to musiało się tak skończyć. Mamy Rudolfa, który robi coś z niczego, jest również i Stawowy który bądź co bądź jakąś wizję gry ma, i zarówno pierwszemu jak i drugiemu podcina się skrzydła. Przynajmniej tak to wygląda. Dla mnie nie jest to ani trochę logiczne. Panie Filipiak - obudź się, jak najszybciej. A hokeistom i sztabowi jeszcze raz dziękuję za te piękne chwile w tym sezonie. :)
    • Apis

507
      0
    • 08.03.2014 o 23:41
      Post #968737 08.03.2014 23:41
    Rev - Kozłowski grał dobrze, jak zastępował Damiana w 1 ataku. Gość umie grać. Dlatego napisałem, że powinien zostać na przyszły sezon. Nie przygotowywał się z nami przed sezonem.
    • qsss

2.3K
      7
    • 08.03.2014 o 23:49
      Post #968740 08.03.2014 23:49
    Skad info o tym ze Brylant konczy kariere? Dla mnie bylby to wielki szok. To potwierdzone info?
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 08.03.2014 o 23:53
      Post #968742 08.03.2014 23:53
    Apis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Rev - Kozłowski grał dobrze, jak zastępował > Damiana w 1 ataku. Gość umie grać. Dlatego > napisałem, że powinien zostać na przyszły > sezon. Nie przygotowywał się z nami przed > sezonem. ok co do zasadniczego ale w play-off (czli tych pięć spotkań ) grał słabo zerowy dorobek punktowy w kanadyjskiej oraz +/- na - 2 Co innego gdyby cos naprawdę pokazał ,ale powiem tak czy zostanie czy nie będzie mi to obojętne
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • 08.03.2014 o 23:54
      Post #968744 08.03.2014 23:54
    Jeśli chcemy nadal grać do ćwierćfinału i tyle to więcej takich Kozłowskich pościągać.
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 08.03.2014 o 23:56
      Post #968745 08.03.2014 23:56
    Brylant od kilku lat, po każdym sezonie mówił, że kończy karierę. Wiadomo, że lata lecą, ale na emeryturę Michała zdecydowanie za wcześnie. Bardzo możliwe, że Jarek Kłys zakończy karierę. Swoje w życiu osiągnął, młody też już nie jest.
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 09.03.2014 o 00:04
      Post #968746 09.03.2014 00:04
    Dopiero wróciłem z meczu do domu i: 1. Żal, że przegraliśmy, po meczu popłakałem się ! :( 2. Dzięki Chłopaki za cały sezon i za Puchar Polski ! :) 3. Koszulka podpisana przez całą drużynę - dzięki Daniel, Drużyno i Panowie Trenerzy ! :) Na więcej dzisiaj nie mam siły .... :(
    • Alko D`Bier

760
      2
    • 09.03.2014 o 01:03
      Post #968750 09.03.2014 01:03
    Wielki dzięki Trenerze i Drużyno za ten sezon ! Osiągnęliście wynik ponad stan i za to wielki szacunek ! PS. dziś zbyt wiele emocji, dlatego jutro napiszę więcej
    • żółta kaczka

6K
      688
    • 09.03.2014 o 02:54
      Post #968752 09.03.2014 02:54
    Dziś przegraliśmy w 100% zasłużenie. Tak naprawdę byliśmy gorsi pod każdym względem. Ale to i tak mało powiedziane, najgorzej dzisiaj było z przejściem z obrony do ataku, ale tak naprawdę to najgorzej znaczy że w tym elemencie był baaaardzo ciężki dramat, bo tak naprawdę pod każdym innym względem myśmy byli nie tylko od Unii gorsi, ale w zasadzie nie istnieliśmy na lodzie. To można wymieniać po kolei - odpowiedzialność w defensywie, przyjęcie, wyprowadzenie krążka, przejście z obrony do ataku, rozegranie krążka, schematy w przewadze, decyzyjność strzału, skuteczność, gra w przewadze, no naprawdę, ciężko o jakikolwiek element gry, który dobrze wypadł w naszym wykonaniu. I wynik jest tego efektem, zwłaszcza jak na to się nałożyły błędy indywidualne. Przecież gola na otwarcie, który ustawił cały mecz strzelił nam niepilnowany (!) obrońca stojący solo przy Radziku. No to wniosek jest prosty - ktoś go nie pokrył, prawda? No i takie rzeczy się złożyły na to co się stało. Jak jeszcze do tego doliczyć to co grał Kłys... Sorry, ale taka prawda - jak się na własnej hali decydujący mecz w play-offie przegrywa do jaja to o czymś to świadczy. Chłopakom podziękowania za walkę, owszem, bo było jak było, ale widać, że nie położyli lagi tylko walczyli ile fabryka dała, a że dała niewiele to już nie ich wina. W zakończenia karier na razie nie wierzę, bo dziś emocje mówiły, nie rozsądek. Jak goście to powtórzą za miesiąc, albo chociaż za 3 dni to uwierzę, choć faktycznie, na kilku już pora. Unii awansu gratuluję i życzę dużo szczęścia w starciu z Tychami. To co z nami przegrali - przegrali zasłużenie, ale to co wygrali - wygrali również zasłużenie i w zasadzie bezdyskusyjnie. Zwróćcie też proszę uwagę, że Unia to najwyżej sklasyfikowany zespół, który nie budował się na spadach z Krynicy i za to im szacunek. Z tym że oni w styczniu wzmocnili się kilkoma wartościowymi gośćmi. Nie wiem, 5-cioma? 6-cioma? No i tu się kryje kolejny element... I tak sobie można wymieniać i wymieniać. Warto byłoby też zauważyć, że za nami 2-gi z rzędu zawalony sezon zasadniczy i to jest problem, ale to nie temat na dziś [hr] 18-go podobno spotkanie Rudolfa z Profesorem i to będzie bardzo ważny dzień pod kątem nowego sezonu.
    • Freaqmoniq

16
      0
    • 09.03.2014 o 03:22
      Post #968753 09.03.2014 03:22
    Dalej trudno uwierzyć, ze po wszystkim. No cóż nowy sezon przed nami, " bo czy wygrywa czy nie... " Dzięki chłopaki za wspólna fotkę , dzięki za podpisy na szalikach , dzięki za emocje. Mam nadzieje mimo wszystko, ze Piotrowskiego potargane gacie nie przesądzały o jego zakończeniu kariery, mam nadzieje, że Daniel nadal bedzie trochę prasowal bandę , Aron i Sebastian o was sie boje, choć naiwnie liczę, ze zostaniecie. Na koniec Radzik - jesteś najlepszy!! Na koniec chciałabym podziękować za to, ze na forum wiele sie od was nauczyłam i dowiedziałam , dzięki także sektorowi F :-)
    • malfean

36
      0
    • 09.03.2014 o 08:02
      Post #968759 09.03.2014 08:02
    Powstrzymam się od "a nie mówiłem", ale trzeźwo spoglądając na sytuację, ten scenariusz był do przewidzenia. Nie wszyscy chcieli ocenić to na chłodno i ciężko ich za to winić, bo nie na tym polega kibicowanie w tej części sezonu (prosiłem tylko o nieco więcej rozsądku po tym 2:8 z GKS-em, że 3-cia lokata nie jest bynajmniej wcale pewna i...cóż, reszta to już historia). Porażki Cracovii z Unią się jednak nie spodziewałem, liczyłem na półfinał przyjaźni, jak każdy kibic GKS-u, dla którego coś znaczą te wszystkie sztamy (byli też tacy, którzy po prostu woleli większe emocje i animozje z Unią). Powodzenia w następnym sezonie i...pomścimy was w półfinale. Tylko Tyski, GKS!
    • sawcio

73
      0
    • 09.03.2014 o 08:31
      Post #968760 09.03.2014 08:31
    - no cóż... taki jest sport, wczoraj wybitnie Wam nie wyszło Panowie. Szkoda. Panowie Trenerzy, Zawodnicy, Cała ekipo... dzięki za podjętą sportową rywalizację, doceniam włożony trud, dziękuję za cały sezon (Puchar!), dziękuję za dostarczone emocje. - Dzięki i Kibicom... bo wczoraj było fajnie!
    • J&B

1.9K
      2.3K
    • 09.03.2014 o 08:33
      Post #968761 09.03.2014 08:33
    Mi nawet nie jest zal tego ze odpadliśmy. Spodziewałem się, tyle ze w półfinale. No ale widocznie nawet Unia jest dla nas za mocna. Paradoksalnie - może wyjdzie nam to na dobre w przyszłym sezonie, no ale do tego trzeba zmiany podejścia prof Filipiaka.. Choć z drugiej strony, czy należy się dziwić ze nie inwestuje w hokej tak jak parę lat temu?? Jeżeli by było zainteresowanie hokejem w Krakowie, to myślę ze chętniej by sięgał do kieszeni.. Smutne to, ale współwinni zaistniałej sytuacji jesteśmy również my kibice i żenująca (nie boje się tego stwierdzenia) frekwencja na meczach. Tutaj jest rola klubu, żeby już w sezonie zasadniczym robić promocje i zachęcać ludzi do przyjścia na lodowisko.. Choćby takie coś jak wejście dla karnetowiczow z piłki za free. Pierwsze dwa playoff'owe mecze z Unia potwierdzają to o czym mowie. A ci kibice których nie było, bo czekali na półfinał z Tychami, niech sobie poczekają do następnego sezonu.. GKS życzę mistrzostwa, bo zasłużyli całym sezonem.
    • zwykłypaweł

314
      2
    • 09.03.2014 o 08:38
      Post #968762 09.03.2014 08:38
    Wszyscy którzy śledzą losy tej drużyny wiedzieli że gra tak jałowym składem nie wróży nic dobrego. PP zagraliśmy bardzo dobrze z tym że nie byliśmy w nim zdecydowanym zwycięzca , wygraliśmy w tedy w Sanoku bo hokej jest nie przewidywalny. Potem bez "omasty" nie dało się już tego uciągnąć na takim poziomie. My staliśmy w miejscu podczas gdy czołówka się wzmacniała .Brawo dla Unii ,wygrali bo byli lepsi , arbiter środowego meczu może spać spokojnie. malfean - "A nie mówiłem" - tak każdy kibic Cracovii powinien powiedzieć , wszyscy pewnie wtedy tak myśleli. Tylko kibicowanie nie pozwalało na to w tamtej chwili bo wierzyliśmy że Rohacek coś pozmienia poustawia i będzie git. Zwycięstwo z Unią było możliwe bo wygraliśmy z nimi w pierwszym meczu w Oświęcimiu po naprawdę dobrym spotkaniu z naszej strony. Przejście Unii dawało czwarte miejsce i to było wszystko o co mogliśmy powalczyć w tym sezonie. Brawa dla Krakowskiego zespołu bo trochę emocji nam zafundowali , brawo za walkę .

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie