miny rusów na trybunach bezcenne :)
dadza rade Finowie - myslicie ze łagr? :)
-
-
Turniej hokejowy ZIO Soczi 2014
Suomi!!!
hahahahahaha :)
PutinBoys out! :)
Koniec!!!!!
Ruscy jadą do domu:-))))
bobson Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ruscy jadą do domu:-))))
daleko nie maja ;)
Nic się nie stało, Rosjanie nic się nie stało !!!
Yes, yes, yes!!!!!!!! :D
Jak w 1940... ;)
łagry wyszły z mody, trzebaby ich tam trzymać, pilnować, to wszystko kosztuje, a jeszcze niechby któryś wyszedł to mógłby mówić o niekomfortowych warunkach pobytu i wypoczynku...
Teraz się działa trochę inaczej - na białe niedźwiedzie i samopas puścić, niech się pobawią z misiami. Zresztą ma to również walor wychowawczy, bo lodu do trenowania to by mieli, że tak powiem "po horyzont"... ewentualnie można też w jakąś przytulną przerębel...
Ruskie bez medalu!!!!
Hrabia Napisał(a):
> Nic się nie stało, Rosjanie nic się nie stało
> !!!
Powiedz to Putinowi :D
Nie wiem czy to już rusofobia , ale bardziej się cieszę z klęski sowietów niż z naszych medali :D :D
Skoro nie Rosja Sowiecka, to wiecie - Kanada!
a w internatach pisza o ogromnej sensacji - tylko kto to pisze, bo jak dla mnie to troche sztucznie nadmuchany balonik,a Finowie solidnie i wiadomo ze moga namieszac.
rmszar Napisał(a):
> Yes, yes, yes!!!!!!!! :D
>
> Jak w 1940... ;)
W 1940 r. Finowie przegrali wojnę, w wyniku pokoju oddali 35 tys. km kwadratowych .... ;)
Karvin Napisał(a):
> Powiedz to Putinowi :D
Nie znam rosyjskiego, a poza tym nie wybieram się do Soczi :D
Wobec odpadnięcia Rosji kibicuję ... ich pogromcom - Finlandii :) To moja druga ulubiona reprezentacja :) Szkoda, że dziś musieli na siebie przyjąć rolę kata dla tej pierwszej (oczywiście dotyczy tylko zespołów Elity)
Nie, to już nie ma tego samego smaku co kiedyś. Nawet mi ich było jakby żal, te ostatnie kilkanaście minut grali zwyczajnie słabo, jak nie oni. Żadne tam, że brak szczęścia (no może przy tej sytuacji w przewadze), bo po prostu Finowie genialnie zagrali w obronie, i Ruscy w końcówce prymitywnie wstrzeliwali do ich tercji, a przy okazji, zrobili ze 3 spalone i 2 uwolnienia, no niebywałe.
Tak sobie myślę, że ich trener to nie będzie miał teraz łatwo:D
Kalmucy wtopili?
Hrabia Napisał(a):
> rmszar Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Yes, yes, yes!!!!!!!! :D
> >
> > Jak w 1940... ;)
>
>
> W 1940 r. Finowie przegrali wojnę, w wyniku
> pokoju oddali 35 tys. km kwadratowych .... ;)
W obliczu sił zaangażowanych przez Armię Czerwona i dysproporcji sił to ROZEJMU z 13 marca 1940 r. nie można rozpatrywać inaczej jak porażki Sowietów. :)
rmszar Napisał(a):
> W obliczu sił zaangażowanych przez Armię
> Czerwona i dysproporcji sił to ROZEJMU z 13 marca
> 1940 r. nie można rozpatrywać inaczej jak
> porażki Sowietów. :)
Tak, ale przenosząc to na rozważania hokejowe porównałbym to raczej do sytuacji gdyby w hokeju nasza reprezentacja na jakimś turnieju przegrała z reprezentacją Rosji jedną bramką lepiej grając przez cały mecz (dysproporcja sił i klas przeciwników). Samo porównanie wyniku wojny i skutku dzisiejszego meczu o tyle nieadekwatne, że formalnie Finowie przechodzą dalej, a podczas wojny formalnie przegrali :)
gentlemen Napisał(a):
> Wcale nie takie gładkie. Dwa gole wbite w
> końcówce, przy czym pierwszy wbity do pustej
> bramki, po tym jak Norwegowie ściągnęli
> bramkarza, a i to nie bez trudu. A drugi to już
> tak z rozpędu. :)
>
> [b]Jeśli Rosjanie nie zaczną grać jako drużyna, a
> nie jako zlepek wybitnych indywidualności, to
> ciężko widzę ich przeprawę z Finami.[/b]
No i tak jak podejrzewałem. Forma Rosjan daleka od olimpijskiej, a jako zbitka indywidualności nie da się turnieju wygrać. Rosji niespecjalnie mi żal. Aczkolwiek, żałuję, że nie pokazali na turnieju na co ich stać, bo byłoby ciekawiej.
Szwedów nie oglądałem. Ale cieszy brak porażki w turnieju. Choć z nikim naprawdę poważnym nie mieli okazji się zmierzyć (Czechów z ich bieżącą formą nie liczę). Wierzę w finał dla Trzech Koron. Ale stawka medalowa bardzo wyrównana.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)