Nadchodzi burza......z odsieczą......:D
-
-
Przygotowania do rundy wiosennej 13/14 - obozy,sparingi, treningi, etc.
W lutym burzy ( w sensie pogodowym) na R22 raczej nie ma co oczekiwać :(
tomecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W lutym burzy ( w sensie pogodowym) na R22 raczej
> nie ma co oczekiwać :(
Burza bedzie po kolejnym gladkim wpierdolu z 3-0 :( :( :(
Niech wracają na Wielicką. Treningi i sparingi w takich warunkach pogodowych (mróz, śnieg, lód i błoto) w jakich będą rozgrywać większość meczy ekstraklasy.
Na szczescie zaczelo padac :)
póki gra Kuś i Żytko na obronie to nigdy nie będzie dobrze.Jakby mieli troche honoru to by sami odeszli z klubu.
skawinczyk Napisał(a):
> póki gra Kuś i Żytko na obronie to nigdy nie
> będzie dobrze.Jakby mieli troche honoru to by
> sami odeszli z klubu.
Uwielbiam debiuty 15-latków na naszym forum i suche teksty o szeroko pojętym "honorze" ;)
W dzisiejszym sparingu nie wystąpili: Pilarz, Marciniak, Danielewicz i Bojlević. Czy przy niektórych nazwiskach ma to coś "oznaczać"?
Tak, przynajmniej u Marciniaka - był kontuzjowany, dopiero wchodzi do treningów.
Dzisiaj trenejro ma urodziny........prezent dostał jak talala......:P
W czterech dotychczasowych sparingach rozpoczynamy blokiem defensywnym w składzie: Kuś, Żytko, Jaroszyński, Szeliga (3 mecze) i Dąbrowski (3 mecze) i łapiemy 8 bramek. Czas na głębokie korekty w składzie wyjściowym, inaczej w meczu inauguracyjnym może być blamaż na całej linii.
Z relacji: 46 minuta
Trzy zmiany w Pasach: Szeliga za Dąbrowskiego, Zejdler za Budzińskiego
i Dudzic za Saidiego
Z relacji z końcowych minut wynika, że jeszcze na placu gry pojawili się:
Wawrzynkiewicz, Bartków, Szeliga i Kapustka.
----------------------------------------------------------------
No to Sławek wychodzi na drugą połówkę i na koniec meczu. Tego jeszcze
nie było. Bo Sławek jest jak" zjawa", grał a na dodatek pod koniec wszedł, by
pomóc .Bo,bez Sławka ani rusz. Tak trzymać a będzie jak w bajce.
pzdr.
Ja obronę widzę tak: Marciniak (o ile będzie mógł grać) - Bartków/Żytko - Vujacić - Wawrzynkiewicz. Środkowi z wyjątkiem Żytki są niby testowani, ale zawsze trzeba czegoś próbować jeśli tyle bramek tracimy..
Wg portalu 90 minut Szeliga nie tylko zmieniał w 46 min, ale sam został zmieniony w 80 min przez Kapustkę. Na dzisiaj to taki "zmiennik" na pół godziny.
KamilloLce Napisał(a):
> Ja obronę widzę tak: Marciniak (o ile będzie
> mógł grać) - [b]Bartków[/b]/Żytko - [b]Vujacić[/b] -
> Wawrzynkiewicz. Środkowi z wyjątkiem Żytki są
> niby testowani, ale zawsze trzeba czegoś
> próbować jeśli tyle bramek tracimy..
Nawet nie chce mi się komentować. Widziałeś wyboldowanych więcej niż na zdjęciach?
Nie, ale nie wydaje mi się żeby radzili sobie na stoperze gorzej niż Szeliga. No chyba, że nagle poprawił swoją grę na stoperze to ok, ale średnio mi się to widzi.. Może i jestem naiwny, że będą piłkarze wyżej wyboldowani lepsi od Sławka, się okaże. Ważne, żeby w lidze błędów nasza obrona nie robiła.
[quote]patrząc na składy z tureckich sparingów:
- do momentu wyleczenia się D. Nowaka gramy w składzie bez napastnika (Kita?Rakels?)
[b]- o zgrozo Krzysiek Nykiel (o M.Kusiu już nie wspominając) jest lepszym obrońcą niż Wawrzynkiewicz (przynajmniej w oczach W. Stawowego)[/b]
- winnym wysokiej porażki z Energie jest Boljevic, do którego to jako jedynego można odnieść słowa WS o piłklarzach, którzy bezpowrtonie stracili szansę na grę
- ci wszyscy, którzy mocno liczyli na przełom w sprawie Sławka Szeligi i uczynienie go liderem i mentorem IV ligowej rezerwy walczącej o awans do III ligi będą rozczarowani[/quote]
Tylko czy kogoś to dziwi? Od początku mówiłem, że przychodzi do nas gość z 11 drużyny ligi norweskiej w której zagrał 16 meczów i to niepełnych, drużyny która na 30 meczów straciła 50 bramek (dwa inne kluby straciły po 58, później była właśnie Valarenga z innym klubem ex-aequo). Mam nadzieję, że się mylę, jednak statystyki co najmniej nie rzucają na kolana.
Liczę mocno na to ,że Sławek będzie niekwestionowanym liderem IV ligowych
rezerw.
pzdr
KMPasa1 Napisał(a):
> Liczę mocno na to ,że Sławek będzie
> niekwestionowanym liderem IV ligowych
> rezerw.
> pzdr
I całym szacunkiem, należy mu się w tych rezerwach, funkcja kapitana
"Indywidualne błędy i brak konsekwencji " - to już jest od roku tak wyświechtane Panie Wojtku ,że rzygać się tym chce !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)