garry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo, kończy 28 i zaczyna 29,
wybacz przyjacielu ale bzdura. wielu ludzi popełnia ten błąd.
w sierpniu ma 28 urodziny i to nie oznacza, że je kończy. kończy 27 rok życia. przecież gdy się urodził w sierpniu 86 to nie miał roku tylko kilka dni. pierwsze urodziny obchodził w 87 i wtedy był cały rok na świecie co oznacza, że kończył rok i zaczynał drugi
w tym roku skończy 27 lat. bo w sierpniu będzie na świecie równe 27 lat i zacznie swój 28 rok życia. nie może wtedy zaczynać 29 roku
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Te rozmowy do śmieszności się nadają. Zaraz zaczniemy się na forum uczyć liczyć. Dziennikarz popełnił błąd nie pierwszy i nie ostatni w tym tekście. Tyle w temacie wieku Zjawińskiego.
Obecnie jest na tym świecie od 27 lat i 9 miesięcy, w sierpniu będzie równe 28 lat,a juz później 28 z hakiem i będzie biegł w kierunku 29 lat na tym padole :)
PS Jak widać sezon ogórkowy w pełni :D
Całe szczęście, że Zjawiński nie jest Murzynem i możemy się wykłócać tylko o to czy ma 27 czy 28 lat, a nie, że prawdopodobnie dobija do czterdziestki ;)
Takiej dyskusji już dawno nie widziałem :D:D:D:D
Najlepiej niech ktos się na konferencji powitalnej zapyta. Będziemy mieli jasnosć, no chyba że sam zainteresowany do końca nie wie :D
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=85&runda=1
wskazuja Leszczynskiego jako kandydata do przyjscia. Jezeli to prawda... mamy w dluzszej perspektywie szanse na spokój w bramce ;)
Byłby to dobry ruch .
Leszczyński? Przereklamowany!
Bardzo bym chciał, abyśmy w nadchodzącym sezonie kłócili się, czy Zjawiński strzelił 27 czy 28 bramek (jak niegdyś był problem z Lewandowskim na 90minut). Ale skoro na razie mamy sezon ogórkowy...
[i]w sierpniu ma 28 urodziny i to nie oznacza, że je kończy. kończy 27 rok życia. przecież gdy się urodził w sierpniu 86 to nie miał roku tylko kilka dni. pierwsze urodziny obchodził w 87 i wtedy był cały rok na świecie co oznacza, że kończył rok i zaczynał drugi[/i]
Tu wychodzi drobna nielogiczność. Jeśli w 1987 był cały 1 rok na świecie i obchodził 1 urodziny, to obchodząc 28 urodziny musi być na świecie już całe 28 lat - tak mówi arytmetyka. Problem wynika z tego, że w pierwszym swoim zdaniu liczysz tak, jakby 1 urodziny miał w dniu przyjścia na świat, w 1986 roku, a dopiero w drugim tak, że 1 urodziny ma w 1987.
[i]w tym roku skończy 27 lat. bo w sierpniu będzie na świecie równe 27 lat i zacznie swój 28 rok życia. nie może wtedy zaczynać 29 roku[/i]
Zgodnie z tym, co mówisz, urodził się w 1986, w 1987 miał 1 urodziny i skończył 1 rok życia, zaczynając drugi.
20 lat później, w 2007 miał 21 urodziny i skończył 21 rok życia. W 2008 - 22, 2009 - 23, 2010 - 24, 2011 - 25, 2012 - 26, 2013 - miał 27 urodziny i skończył 27 pełny rok życia, a zaczął 28. Zatem teraz, po urodzinach w 2014 roku, wraz z 28 urodzinami, skończy 28 rok życia, a zacznie 29 rok. Będzie miał 28 lat.
ciekawy temat widze :D
ale zgadzam sie z powyzszym ddarek.
SaNto ja Ci to spróbuję przedstawić tak:
2014-1986=28 tyle le przebywa na świecie człowiek, który się urodził 4-06-1986. Potocznie o takim człowieku mówi się, że ma 28 lat, dawniej, że wchodzi w 29 rok życia.
I w ten sposób uświadomiliście mi ile lat temu zdawałem maturę :( :X
Profesor tym Leszczyńskim chce udobruchać Pottera ;)
:D
Watpie w transfer Leszczynskiego bo do tanich na bank zawodnikow nie nalezy tym bardziej ze juz zaglada do kadry :(
W tej rundzie nie zaglądał nawet do kadry Dolcanu
Rozpiska na 90 minut bardzo ciekawa. Warto odnotować:
1. Koniec kariery Skrzyńskiego (należy się od nas miłe słowo)
2. "Przerób netto" zawodników w Legii:D wielu tam się pcha jak ćma do ognia, po roku-dwóch gdzieś odchodzą z podkulonym ogonem, często już bez większych perspektyw. Legia próbuje, i wypluwa...
3. Dużą podaż "ogranych" ligowców, ale żadne nazwisko nie rzuca na kolana. Może jeszcze Stańo z Korony; ale większość klubów sięga do niższych klas rozgrywkowych
4. Totalną "wyprzedaż" cudzoziemców
a moze by tak Stano do nas ?
Bardzo ciekawych grojków można właśnie sprowadzić i to za darmo lub półdarmo. Kontrakty kończą się takim piłkarzą jak Cetnarski, Plizga, Jankowski, Deleu. Solidni jak na naszą ligę, największe szanse mamy na pozyskanie Cetnarskiego, z Plizgą nie wiadomo, Jankowski pewnie u piesków a Deleu średnio jest nam potrzebny, chociaż każdego kumatego defensora bym u nas widział. Z obrońców dają rade jeszcze Lisowski z Korony i Łukasiewicz z Górnika. Co da napastników to ciekawą opcją byłby Bekim Balaj. Bardzo przypadła mi do gustu jego gra, Jagiellonia nie zamierza go wykupić, nie wiem ile kosztuje ale warto się zainteresować. I na koniec Ruben Jurado, który ma klauzule w wysokości 170 tys euro. To nie jest wygórowana kwota według mnie. Dużo lepszy od Zjawińskiego a można go jeszcze odsprzedać z zyskiem. Dwa razy droższy ale też dwa razy lepszy.
Plizga podobno też już blisko gtsu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)