na bokach obrony jest dramat. Paweł (na razie) w grze obronnej nie prezentuje się lepiej od Kusia czy Marciniaka, ale też nie wygląda gorzej, za to lepiej wypada w konstruowaniu akcji. dlatego, skoro pożar w obronie będzie tak czy owak, to ja bym dawał szansę młodemu, może się czegoś nauczy.
-
-
Paweł Jaroszyński
Ja bym na poważnie przejrzał naszą obecną kadrę pod kątem przekwalifikowania zawodników na bocznych obrońców. Moje typy to: Dudzic, Zejdler (grywał LO w Czechach) i Boljević
Jaroszyński przyzwoicie ale ten chłopak ma jeden problem,brak szybkości.Nie ma go co porównywać do Bereszyńskiego bo to niestety inna półka.Jak poprawi krycie i szybkość to będzie naprawde nieźle.Moim zdaniem narazie szału nie ma.Puzigaća nie był gorszy :)
11 dni później
Paweł niech ten wynik Cie nie załamuje, tylko będzie drogowskazem do dalszej pracy nad sobą. Fotkę zachowaj na pamiątkę.
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=GS&Date=20130911&Category=PILKANOZNA&ArtNo=911009996&Ref=PH&Params=Itemnr=4
14 dni później
Trener reprezentacji Polski do lat 21 (rocznik 1993) Jacek Zieliński powołał zawodników na mecz ze Szwajcarią, który odbędzie się 11 października w Le Bouveret. Wśród powołanych bohater tego wątku [b]Paweł Jaroszyński[/b].
Cała kadra tutaj: http://www.90minut.pl/news/221/news2210294-U-21-Kadra-na-mecz-ze-Szwajcaria.html
163 dni później
Brawo Paweł - pierwszy Twój cały mecz, i to na ZERO z tyłu. (szkoda, że rywalizujesz z Adamem - ciężko, łatwiej by było z Krzyśkiem). Głowa do góry , będzie dobrze.
A może w sytuacji naszej mizerii kadrowej na boisku jest miejsce dla nich obu? Jaroszyński na skrzydle, bo grywał w ataku? Ciągle pamiętam pozytywny występ i bramkę przeciw Rużomberokowi.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A może w sytuacji naszej mizerii kadrowej na
> boisku jest miejsce dla nich obu? Jaroszyński na
> skrzydle, bo grywał w ataku?
Popieram, też tak pomyślałem.
Bardzo przyzwoity występ Pawła.
Dzisiaj mi się podobał.
Oby tak dalej!
Sporo powołań poszło do Arki, generalnie ze 2-3 zawodników z tej kadry chętnie bym zobaczył u Nas, przyzwoity mecz bohatera wątku, 2 połowa już spokojniejsza
Dużo lepszy w obronie od Marciniaka. Dużo spokojniej patrzyłem na poczynania obronne Cracovii bez Marciniaka.
Wystep na pewno na plus.
Uważam ,że jakby wpadł w rytm meczowy , powiedzmy 4-5 spotkań to by go eksperci okrzyknęli odkryciem rundy, bo chłopak ma papiery na granie , może nie biega do przodu jak Adam "Forrest Gump" Marciniak, ale za to jest mniej chaotyczny w defensywie. Niech gra na lewej obronie, a reprezentanta można przesunąć na prawą, chociaż Nykiel z meczu na mecz też widać progres...
Pamiętajcie, że Paweł był kiedyś napastnikiem i na pewno lepiej będzie się zachowywał pod bramką przeciwnika aniżeli Adam.
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pamiętajcie, że Paweł był kiedyś napastnikiem
> i na pewno lepiej będzie się zachowywał pod
> bramką przeciwnika aniżeli Adam.
http://www.youtube.com/watch?v=CrsILD4x7YY :)
Dobry występ, podobał mi się bardziej na lewej stronie od Adama.
Szkoda tylko,że w meczu z Jagą i tak nie zagra bo wraca Marciniak.
Mikulić też zebrał pozytywne oceny za występ ze Śląskiem, mimo to Stawowy zdecydował się przywrócić Dąbrowskiego na obronę, nie mówię, że to źle, bo dobrze Damian dzisiaj zagrał, lecz gdyby był w pomocy, byłby większy spokój w środku pola niż z Szeligą czy Danielewiczem na jego pozycji...
No właśnie się zastanawiam, czy na pewno Adam prezentuje się lepiej od Pawła? Z drugiej strony, nie wiadomo, czy to nie fakt, że mógł zagrać od 1 do 90 minuty był dla niego mobilizujący i spowodował, że jest nieźle oceniany.
Ale ja powtarzam, że w obliczu naszej mizerii kadrowej [b]nie stać nas[/b] na to, żeby jakikolwiek zawodnik, który jest w dobrej formie, nie wystąpił, bo na jego pozycji musi zagrać ktoś inny. W tej sytuacji trzeba znaleźć miejsce na boisku dla obydwóch. Jaroszyński może zagrać na skrzydle, ma dobry strzał. A na skrzydle gra z konieczności Rakels, który powinien zastąpić Boljevica w środku, bo gorzej od Władka to teraz się nie da grać.
Pytanie tylko, czy Marciniak jest w dobrej dyspozycji, bo jakoś nie dostrzegam. Nie jestem kibicem lekkiej atletyki i bieganie tam i z powrotem nie robi na mnie wrażenia. Dla mnie zawodnik, który nie potrafi kopnąć piłki eliminuje się sam, ale chyba nie dla trenera, więc obawiam się, że Pawła nie zobaczymy, do następnej wymuszonej nieobecności Marciniaka.
Co do wystawienia Dąbrowskiego z Mikulicia, to o ile byłem to w stanie zrozumieć (choć mi się to nie podobało) gdy grał Szeliga, który nota bene zagrał słabiej niż zwykle, to wymiany Szeligi na Danielewicza, który jest kompletnie bez formy, zamiast wprowadzenia Mikulicia z przesunięciem Dąbrowskiego do przodu nie jestem w stanie pojąć.
Stawowy w wywiadzie coś opowiadał, że Dąbrowski z Żytką mieli się asekurować przy kryciu Robaka i, że zależało mu tutaj na zwrotności Danielewicza... No nie wiem... Koncepcja cudem się wybroniła.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)