Pytanie - kto słyszał o Ojrzyńskim, zanim przejął Koronę ? Jak przychodził do Kielc to większość pukała się po czołach, a on w stosunkowo krótkim czasie stworzył swoją niezłą markę.
-
-
Giełda trenerów
Idealny trener dla Prezesa. Sam będzie jeździł po niższych ligach i szukał piłkarzy, pracował będzie całymi dniami i jeszcze nie drogi.
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> portal 2x45 m.innymi o Podolińskim
> http://www.2x45.info/aktualnosci/27584/ekstraklasa
> -legia-i-lech-chca-visnjakovsa-podolinski-ma-popro
> wadzic-cracovie-matras-blisko-pogoni/
Już miałem pisać, że szkoda, bo liczyłem na Fornalika i wreszcie walkę o coś więcej niż utrzymanie/awans, ale oglądnąłem wywiad z p. Podolińskim i wygląda to całkiem sensownie. LM po pierwszym sezonie nie będzie ale gość ma bardzo poukładane w głowie.
No i chyba będzie musiał zrezygnować z old boyów Legły ;)
Najważniejsze że wąsów nie ma. A jeżeli Fornalik faktycznie odmówił przyjścia na ostatnie cztery mecze to się zachował nie jak king ale jak pipa.
> > pluton Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
> > > Mógłby mi ktoś wytłumaczyć kto to jest
> > > Podoliński ? Ja w życiu o gościu nie
> > > słyszałem.
[b]squier strat Napisał(a):[/b]
> --------------------------------------------------
> > to ja tak krótko, obrazowo.
> > Podoliński jest takim trenerem jak Boljevic
> > piłkarzem - w drugiej lidze błyszczy.
[b]szuwarek Napisał(a):[/b]
> Podoliński jest takim trenerem jak Robert
> Lewandowski, który przechodził w 2008 r ze
> Znicza Pruszków do Lecha Poznań:)
Piękny pojedynek na porównania. Trzymam kciuki za szuwarka , dla naszego wspólnego dobra:)
Ciekawa, bardzo ciekawa kandydatura.
Gość mocno promowany przez weszło, jednakże trzeba oddać królowi co królewskie - w Ząbkach zrobił świetny wynik.
Jestem pewien, że za nim pójdzie 1-2 a może i 3 byłych podopiecznych z Dolcanu.
Mam wrażenie, że chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne, jest i głowa na karku.
Martwą mnie w zasadzie dwie rzeczy
1. Jak poradzi sobie z oczekiwaniami trybun i bez porównania większym ciśnieniem na wynik.
Nie ukrywajmy - pod Warszawą presja była zerowa. Tutaj może nie będzie totalnego przeciwieństwa, ale oczekiwania zapewne będą spore.
2. Jak odnajdzie się w korpobezładzie Comarchowym, z prezesem-widmo i wyśmienitym pionem sportowym.
Chociaż z drugiej strony, był asystentem Płatka, więc pewnie +/- ma pojęcie do jakiego bagna organizacyjnego wejdzie.
Co więcej - nad tak postawionym pytaniem można się zastanawiać przy okazji każdego szkoleniowca, który miałby okazję pracy w MKSie.
Podsumowując, jeśli faktycznie Podoliński zakotwiczy u nas, będę ostrożnym optymistą.
Dla tych którzy już narzekają na Podolińskiego,wklejam z Weszło artykuł który napisali w 2011 roku po zatrudnieniu przez Koronę Ojrzyńskiego którego teraz z chęcią by zatrudniła połowa klubów e-klasy.
[i]To sobie Korona znalazła trenera...
9 czerwca 2011 - 16:24
Korona Kielce wyciągnęła królika z kapelusza, ale raczej takiego niedożywionego. Nowym trenerem został Leszek Ojrzyński, którego tak na szybko zaletę potrafimy wymienić jedną - pewnie wziął nie więcej niż jakieś 10-12 tysięcy złotych na miesiąc. Ostatnio facet pracował w Zagłębiu Sosnowiec, ale jeśli wsłuchać się w głosy kibiców tego właśnie klubu, to - cytując Janka T. - jego nie należało zwolnić, tylko wypierdolić dyscyplinarnie. Podobał nam się zwłaszcza jeden komentarz: "Ludzie, to jest jak sen!! Chcieliśmy się pozbyć tego nieudacznika i nagle poszedł do ekstraklasy:D".
Oczywiście nie mamy nic przeciwko młodym trenerom, każdy kiedyś musi zacząć. Jednak tak jak zawodnik przymierzany do ekstraklasy z założenia powinien najpierw coś prezentować w niższych klasach rozgrywkowych, tak za trenerem obejmującym jeden z szesnastu ekstraklasowych stołków powinny przemawiać jakieś osiągnięcia. Cokolwiek. Wygranie drugiej ligi, zrobienie czegoś z niczego w jakimś Pcimiu, zwycięstwo w kombinacji norweskiej, triumf w spartakiadzie. COKOLWIEK. Tymczasem Ojrzyński w ostatnich latach:
- zajął piąte miejsce w II lidze z Zagłębiem Sosnowiec (miał walczyć o awans, a w czasie gdy pracował więcej punktów zdobyła nawet Nielba Wągrowiec)
- został wywalony z Odry Wodzisław (to akurat nie jego wina, nie płacono, więc miał z działaczami nie po drodze)
- został wywalony z Rakowa Częstochowa
- został wywalony z Wisły Płock
No, nie jest to CV człowieka sukcesu. Wiecie, jakie pytanie zada Ojrzyńskiemu Patryk Małecki, gdy dojdzie do meczu Korona - Wisła, prawda?[/i]
Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem .Oświeć mnie ?
Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie rozlicza.
.Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep.
Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa Płatek go nauczył .
Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w cholerę za brak wyników .
Lepiej by było żeby to była kaczka dziennikarska i niech nie przychodzi .
Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU.
http://www.youtube.com/watch?v=wTp7ic6wyx0
Bardzo ciekawy wywiad z Podolińskim
no cóż prognoza o geniuszu Stawowego nie wypaliła, to i może ta o słabości trenera Dolcanu też nie wypali, tym bardziej że chyba jest mniej oderwany od rzeczywistości i widzi gdzie jest i czym zarządza, inna kwestia to fakt że gość jeszcze nic nie zrobił by zasługiwać na takie epitety, brakuje mi tu jeszcze zaplutego monitora
Czyli u Filipiaka bez zmian... jeden trener z jajami (i warsztatem) na 10 lat mu wystarczy. Bierzemy kolejnego z kontenera, może mu coś zatrybi na kilka kolejek i się ludzie uspokoją... a potem kolejna plotka (może tym razem o Engelu albo Skorży) a ostatecznie przyjdzie kolejny numerek z kontenera [i]młody obiecujący na dorobku[/i].
Ja się dziwię, że my jeszcze nie spróbowaliśmy dać na trenera jakiegoś studenta AWF.
potter Napisał(a):
> Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem
> .Oświeć mnie ?
>
> Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół
> drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam
> kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie
> rozlicza.
> .Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep.
> Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa
> Płatek go nauczył .
>
> Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w
> cholerę za brak wyników .
> Lepiej by było żeby to była kaczka
> dziennikarska i niech nie przychodzi .
>
> Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU.
Potter jeżeli nie będzie transferów to nawet Fornalik nie pomoże... Będzie jak co roku Filipiak z Tabiszem będą pierdo****lić o pieniążkach na transfery, a będzie jak zAWsze,,, Przyjdzie ten Podoliński ogarnie paru zawodników za darmo i w koło Macieju... Rok w rok to samo :)
no to witamy Piesia :)
Nie będzie żadnych poważnych transferów w klubie a to oznacza , że kto by nie był trenerem to i tak będziemy walczyli o utrzymanie . Więc profesor postawił na tańsze rozwiązanie . I pewnie liczy na to , że znowu znajdą sie jakieś dwa gorsze kluby ( bo generalnie przynajmniej w połowie klubów jest nędza z pieniędzmi ) albo , że ktoś nie dostanie licencji . Widać ewidentnie że nastawienie i cele Filipiaka sie nie zmieniły , Czyli klub jest nośnikiem reklamy , ma się utrzymać w ekstraklasie jak najtańszym kosztem . Żaden większy sukces czyli gra w europejskich pucharach nie jest mu do niczego potrzebny . W dodatku moglibyśmy trafić tam na drużynę z Kazachstanu a wiadomo , że podróż tam trwa 2 tygodnie i kosztuje 1 000 000 $ .
"Czyli klub jest nośnikiem reklamy" Nic dodać, nic ująć... Zastanawia mnie tylko, jakie inne korzyści Filipiak ma z tego?
Ciekawe, że nagle z wielką energią ujawniają się forumowicze 'no name', praktycznie nieobecni na tym forum przez ostatnie miesiące:)
A pomysł z Podolińskim wydaje mi się całkiem niezły.
Oprócz reklamy sam jest rozpoznawalny . Nie oszukujmy sie gdyby nie Cracovia to mało kto by w kraju o nim słyszał . A tak to co jakiś czas udziela wywiadów i przypomina o sobie . I to mu napewno pomaga w interesach .
Praktycznie każdy trener nie daje gwarancji, że będziemy grać o wyższe cele (przykład Lenczyka w Zagłębiu).
Fornalik mógłby też nie wypalić.
Dlatego niezależnie który z nich zostanie w poniedziałek przedstawiony jako nowy trener Pasów będzie stanowił nadzieję, że jest tym WŁAŚCIWYM wyborem.
Najeżdżanie na Podolińskiego w tym momencie jest bez sensu.
tak Podolińskiego posłuchałem i wydaje mi się sensowny jako CZŁOWIEK. Warsztat trenerski ? Zbyt mało danych by ocenić, ale to może być taki "Rumak" z Lecha, czyli młody, ambitny, nie wypalony. Boję się tylko, że zatrudniono go po to, by go ewentualnie "stracić". Będziemy mieli dość duże ubytki kadrowe, transferów szałowych nie przeprowadzimy, oprzemy grę o młodych, którzy niekoniecznie JUŻ podołają wymogom Ekstraklasy, w razie niepowodzenia zgoni się na niego a zatrudni później np. Ojrzyńskiego. Tak to się będzie toczyć z dymaniem baranów włącznie, bo przecież dobry milioner jak zawsze chciał dobrze, a że wyszło jak wyszło (czyt. prawie zawsze) to już nie jego wina. Ja bym Podolińskiego nie skreślał, ale też powstrzymał się z ewentualną późniejsza krytyką, biorąc pod uwagę warunki i możliwości naszej drużyny.
potter Napisał(a):
> Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem
> .Oświeć mnie ?
>
> Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół
> drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam
> kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie
> rozlicza.
> .Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep.
> Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa
> Płatek go nauczył .
>
> Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w
> cholerę za brak wyników .
> Lepiej by było żeby to była kaczka
> dziennikarska i niech nie przychodzi .
>
> Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU.
Faktycznie - Dolcan to jest potęga :D :D
Piotr Bazler, Piotr Klepczarek II, Łukasz Sierpina - konkret paka!
Nie mówiąc już o takich tuzach jak Łukasz Matuszczyk czy też Adrian Łuszkiewicz.
Normalnie Ząbeckie Galacticos!
Pytanie - ile meczów Dolcanu widziałeś w tej rundzie?
Obstawiam, że gdzieś pomiędzy 0 a 0, prawda?
Ja oglądałem ich 2 spotkania w rundzie wiosennej i 1 w jesiennej.
Wirtuozi to nie są, ale próbują grać szybko, co ciekawe jako chyba jedyna drużyna w Polsce Podoliński preferuje system 3-5-2.
Z chłopów, którzy nigdzie nie prezentowali niczego wielkiego, zrobił drużynę bijącą się o awans do Ekstraklasy, który to podejrzewam odgórnie został wykluczony.
Z mojej strony koniec dyskusji bo PISANIE WIELKIMI LITERAMI OT TAK ŻEBY ZWRÓCIĆ NA SIEBIE UWAGĘ I PODKREŚLIĆ SWOJĄ NIEOMYLNOŚĆ, TAK WIELE RAZY SKOMPROMITOWANĄ - nie mój styl dyskutowania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)