Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Giełda trenerów

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 10.08.2013 o 20:38
      Ostatnia aktywność 03.06.2014 o 00:36
      85867 wyświetleń
    • Pasiasty92

1.6K
      212
    • 30.05.2014 o 20:29
      Post #989896 30.05.2014 20:29
    Pytanie - kto słyszał o Ojrzyńskim, zanim przejął Koronę ? Jak przychodził do Kielc to większość pukała się po czołach, a on w stosunkowo krótkim czasie stworzył swoją niezłą markę.
    • Pasiak04

1K
      905
    • 30.05.2014 o 20:33
      Post #989898 30.05.2014 20:33
    Idealny trener dla Prezesa. Sam będzie jeździł po niższych ligach i szukał piłkarzy, pracował będzie całymi dniami i jeszcze nie drogi.
    • 0Liptoon.

544
      97
    • 30.05.2014 o 21:07
      Post #989909 30.05.2014 21:07
    szuwarek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > portal 2x45 m.innymi o Podolińskim > http://www.2x45.info/aktualnosci/27584/ekstraklasa > -legia-i-lech-chca-visnjakovsa-podolinski-ma-popro > wadzic-cracovie-matras-blisko-pogoni/ Już miałem pisać, że szkoda, bo liczyłem na Fornalika i wreszcie walkę o coś więcej niż utrzymanie/awans, ale oglądnąłem wywiad z p. Podolińskim i wygląda to całkiem sensownie. LM po pierwszym sezonie nie będzie ale gość ma bardzo poukładane w głowie. No i chyba będzie musiał zrezygnować z old boyów Legły ;)
    • maciek72

2.3K
      4.1K
    • 30.05.2014 o 21:07
      Post #989910 30.05.2014 21:07
    Najważniejsze że wąsów nie ma. A jeżeli Fornalik faktycznie odmówił przyjścia na ostatnie cztery mecze to się zachował nie jak king ale jak pipa.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 30.05.2014 o 21:10
      Post #989911 30.05.2014 21:10
    > > pluton Napisał(a): > > > -------------------------------------------------- > > > Mógłby mi ktoś wytłumaczyć kto to jest > > > Podoliński ? Ja w życiu o gościu nie > > > słyszałem. [b]squier strat Napisał(a):[/b] > -------------------------------------------------- > > to ja tak krótko, obrazowo. > > Podoliński jest takim trenerem jak Boljevic > > piłkarzem - w drugiej lidze błyszczy. [b]szuwarek Napisał(a):[/b] ------------------------------------------------------- > Podoliński jest takim trenerem jak Robert > Lewandowski, który przechodził w 2008 r ze > Znicza Pruszków do Lecha Poznań:) Piękny pojedynek na porównania. Trzymam kciuki za szuwarka , dla naszego wspólnego dobra:)
    • rex

2.9K
      871
    • 30.05.2014 o 21:23
      Post #989914 30.05.2014 21:23
    Ciekawa, bardzo ciekawa kandydatura. Gość mocno promowany przez weszło, jednakże trzeba oddać królowi co królewskie - w Ząbkach zrobił świetny wynik. Jestem pewien, że za nim pójdzie 1-2 a może i 3 byłych podopiecznych z Dolcanu. Mam wrażenie, że chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne, jest i głowa na karku. Martwą mnie w zasadzie dwie rzeczy 1. Jak poradzi sobie z oczekiwaniami trybun i bez porównania większym ciśnieniem na wynik. Nie ukrywajmy - pod Warszawą presja była zerowa. Tutaj może nie będzie totalnego przeciwieństwa, ale oczekiwania zapewne będą spore. 2. Jak odnajdzie się w korpobezładzie Comarchowym, z prezesem-widmo i wyśmienitym pionem sportowym. Chociaż z drugiej strony, był asystentem Płatka, więc pewnie +/- ma pojęcie do jakiego bagna organizacyjnego wejdzie. Co więcej - nad tak postawionym pytaniem można się zastanawiać przy okazji każdego szkoleniowca, który miałby okazję pracy w MKSie. Podsumowując, jeśli faktycznie Podoliński zakotwiczy u nas, będę ostrożnym optymistą.
    • Agnus

87
      1
    • 30.05.2014 o 21:39
      Post #989916 30.05.2014 21:39
    Dla tych którzy już narzekają na Podolińskiego,wklejam z Weszło artykuł który napisali w 2011 roku po zatrudnieniu przez Koronę Ojrzyńskiego którego teraz z chęcią by zatrudniła połowa klubów e-klasy. [i]To sobie Korona znalazła trenera... 9 czerwca 2011 - 16:24 Korona Kielce wyciągnęła królika z kapelusza, ale raczej takiego niedożywionego. Nowym trenerem został Leszek Ojrzyński, którego tak na szybko zaletę potrafimy wymienić jedną - pewnie wziął nie więcej niż jakieś 10-12 tysięcy złotych na miesiąc. Ostatnio facet pracował w Zagłębiu Sosnowiec, ale jeśli wsłuchać się w głosy kibiców tego właśnie klubu, to - cytując Janka T. - jego nie należało zwolnić, tylko wypierdolić dyscyplinarnie. Podobał nam się zwłaszcza jeden komentarz: "Ludzie, to jest jak sen!! Chcieliśmy się pozbyć tego nieudacznika i nagle poszedł do ekstraklasy:D". Oczywiście nie mamy nic przeciwko młodym trenerom, każdy kiedyś musi zacząć. Jednak tak jak zawodnik przymierzany do ekstraklasy z założenia powinien najpierw coś prezentować w niższych klasach rozgrywkowych, tak za trenerem obejmującym jeden z szesnastu ekstraklasowych stołków powinny przemawiać jakieś osiągnięcia. Cokolwiek. Wygranie drugiej ligi, zrobienie czegoś z niczego w jakimś Pcimiu, zwycięstwo w kombinacji norweskiej, triumf w spartakiadzie. COKOLWIEK. Tymczasem Ojrzyński w ostatnich latach: - zajął piąte miejsce w II lidze z Zagłębiem Sosnowiec (miał walczyć o awans, a w czasie gdy pracował więcej punktów zdobyła nawet Nielba Wągrowiec) - został wywalony z Odry Wodzisław (to akurat nie jego wina, nie płacono, więc miał z działaczami nie po drodze) - został wywalony z Rakowa Częstochowa - został wywalony z Wisły Płock No, nie jest to CV człowieka sukcesu. Wiecie, jakie pytanie zada Ojrzyńskiemu Patryk Małecki, gdy dojdzie do meczu Korona - Wisła, prawda?[/i]
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 30.05.2014 o 21:48
      Post #989918 30.05.2014 21:48
    Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem .Oświeć mnie ? Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie rozlicza. .Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep. Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa Płatek go nauczył . Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w cholerę za brak wyników . Lepiej by było żeby to była kaczka dziennikarska i niech nie przychodzi . Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU.
    • Kamaz

3.5K
      712
    • 30.05.2014 o 22:22
      Post #989921 30.05.2014 22:22
    http://www.youtube.com/watch?v=wTp7ic6wyx0 Bardzo ciekawy wywiad z Podolińskim
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 30.05.2014 o 22:23
      Post #989922 30.05.2014 22:23
    no cóż prognoza o geniuszu Stawowego nie wypaliła, to i może ta o słabości trenera Dolcanu też nie wypali, tym bardziej że chyba jest mniej oderwany od rzeczywistości i widzi gdzie jest i czym zarządza, inna kwestia to fakt że gość jeszcze nic nie zrobił by zasługiwać na takie epitety, brakuje mi tu jeszcze zaplutego monitora
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 30.05.2014 o 22:25
      Post #989925 30.05.2014 22:25
    Czyli u Filipiaka bez zmian... jeden trener z jajami (i warsztatem) na 10 lat mu wystarczy. Bierzemy kolejnego z kontenera, może mu coś zatrybi na kilka kolejek i się ludzie uspokoją... a potem kolejna plotka (może tym razem o Engelu albo Skorży) a ostatecznie przyjdzie kolejny numerek z kontenera [i]młody obiecujący na dorobku[/i]. Ja się dziwię, że my jeszcze nie spróbowaliśmy dać na trenera jakiegoś studenta AWF.
    • rybnaksc

42
      0
    • 30.05.2014 o 22:33
      Post #989929 30.05.2014 22:33
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem > .Oświeć mnie ? > > Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół > drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam > kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie > rozlicza. > .Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep. > Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa > Płatek go nauczył . > > Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w > cholerę za brak wyników . > Lepiej by było żeby to była kaczka > dziennikarska i niech nie przychodzi . > > Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU. Potter jeżeli nie będzie transferów to nawet Fornalik nie pomoże... Będzie jak co roku Filipiak z Tabiszem będą pierdo****lić o pieniążkach na transfery, a będzie jak zAWsze,,, Przyjdzie ten Podoliński ogarnie paru zawodników za darmo i w koło Macieju... Rok w rok to samo :)
    • Fake

2.2K
      379
    • 30.05.2014 o 22:35
      Post #989930 30.05.2014 22:35
    no to witamy Piesia :)
    • Scot

2.3K
      0
    • 30.05.2014 o 22:41
      Post #989931 30.05.2014 22:41
    Nie będzie żadnych poważnych transferów w klubie a to oznacza , że kto by nie był trenerem to i tak będziemy walczyli o utrzymanie . Więc profesor postawił na tańsze rozwiązanie . I pewnie liczy na to , że znowu znajdą sie jakieś dwa gorsze kluby ( bo generalnie przynajmniej w połowie klubów jest nędza z pieniędzmi ) albo , że ktoś nie dostanie licencji . Widać ewidentnie że nastawienie i cele Filipiaka sie nie zmieniły , Czyli klub jest nośnikiem reklamy , ma się utrzymać w ekstraklasie jak najtańszym kosztem . Żaden większy sukces czyli gra w europejskich pucharach nie jest mu do niczego potrzebny . W dodatku moglibyśmy trafić tam na drużynę z Kazachstanu a wiadomo , że podróż tam trwa 2 tygodnie i kosztuje 1 000 000 $ .
    • rybnaksc

42
      0
    • 30.05.2014 o 22:44
      Post #989932 30.05.2014 22:44
    "Czyli klub jest nośnikiem reklamy" Nic dodać, nic ująć... Zastanawia mnie tylko, jakie inne korzyści Filipiak ma z tego?
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 30.05.2014 o 22:47
      Post #989933 30.05.2014 22:47
    Ciekawe, że nagle z wielką energią ujawniają się forumowicze 'no name', praktycznie nieobecni na tym forum przez ostatnie miesiące:) A pomysł z Podolińskim wydaje mi się całkiem niezły.
    • Scot

2.3K
      0
    • 30.05.2014 o 22:48
      Post #989936 30.05.2014 22:48
    Oprócz reklamy sam jest rozpoznawalny . Nie oszukujmy sie gdyby nie Cracovia to mało kto by w kraju o nim słyszał . A tak to co jakiś czas udziela wywiadów i przypomina o sobie . I to mu napewno pomaga w interesach .
    • BoRut

1K
      1K
    • 30.05.2014 o 23:06
      Post #989940 30.05.2014 23:06
    Praktycznie każdy trener nie daje gwarancji, że będziemy grać o wyższe cele (przykład Lenczyka w Zagłębiu). Fornalik mógłby też nie wypalić. Dlatego niezależnie który z nich zostanie w poniedziałek przedstawiony jako nowy trener Pasów będzie stanowił nadzieję, że jest tym WŁAŚCIWYM wyborem. Najeżdżanie na Podolińskiego w tym momencie jest bez sensu.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 30.05.2014 o 23:27
      Post #989941 30.05.2014 23:27
    tak Podolińskiego posłuchałem i wydaje mi się sensowny jako CZŁOWIEK. Warsztat trenerski ? Zbyt mało danych by ocenić, ale to może być taki "Rumak" z Lecha, czyli młody, ambitny, nie wypalony. Boję się tylko, że zatrudniono go po to, by go ewentualnie "stracić". Będziemy mieli dość duże ubytki kadrowe, transferów szałowych nie przeprowadzimy, oprzemy grę o młodych, którzy niekoniecznie JUŻ podołają wymogom Ekstraklasy, w razie niepowodzenia zgoni się na niego a zatrudni później np. Ojrzyńskiego. Tak to się będzie toczyć z dymaniem baranów włącznie, bo przecież dobry milioner jak zawsze chciał dobrze, a że wyszło jak wyszło (czyt. prawie zawsze) to już nie jego wina. Ja bym Podolińskiego nie skreślał, ale też powstrzymał się z ewentualną późniejsza krytyką, biorąc pod uwagę warunki i możliwości naszej drużyny.
    • rex

2.9K
      871
    • 30.05.2014 o 23:35
      Post #989943 30.05.2014 23:35
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Rex -a jaki to świetny wynik zrobił z Dolcanem > .Oświeć mnie ? > > Skład ma personalnie mocny i zrobił zespół > drwali na 1 ligę silny .Gość pracuje tam > kompletnie bez stresu i nikt z wyników go nie > rozlicza. > .Taktyka ?Siła razy ramie wybijanka na oślep. > Chłop ma odpowiednie przygotowanie taktyczne ?Taa > Płatek go nauczył . > > Jak zakotwiczy to daje mu maks 1 rundę i poleci w > cholerę za brak wyników . > Lepiej by było żeby to była kaczka > dziennikarska i niech nie przychodzi . > > Tak dla Fornalika -NIE DLA MIERNOT Z DOLCANU. Faktycznie - Dolcan to jest potęga :D :D Piotr Bazler, Piotr Klepczarek II, Łukasz Sierpina - konkret paka! Nie mówiąc już o takich tuzach jak Łukasz Matuszczyk czy też Adrian Łuszkiewicz. Normalnie Ząbeckie Galacticos! Pytanie - ile meczów Dolcanu widziałeś w tej rundzie? Obstawiam, że gdzieś pomiędzy 0 a 0, prawda? Ja oglądałem ich 2 spotkania w rundzie wiosennej i 1 w jesiennej. Wirtuozi to nie są, ale próbują grać szybko, co ciekawe jako chyba jedyna drużyna w Polsce Podoliński preferuje system 3-5-2. Z chłopów, którzy nigdzie nie prezentowali niczego wielkiego, zrobił drużynę bijącą się o awans do Ekstraklasy, który to podejrzewam odgórnie został wykluczony. Z mojej strony koniec dyskusji bo PISANIE WIELKIMI LITERAMI OT TAK ŻEBY ZWRÓCIĆ NA SIEBIE UWAGĘ I PODKREŚLIĆ SWOJĄ NIEOMYLNOŚĆ, TAK WIELE RAZY SKOMPROMITOWANĄ - nie mój styl dyskutowania.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie