Taki szczyt tabeli chciałbym widzieć po zakończeniu ostatniej kolejki 1 ligi.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
https://x.com/bakoskaut/status/2082042648219570192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2082042648219570192%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=
Jeszcze nie tak dawno kibice betonów domagali się przywrócenia ujemnych punktów, a tam praktycznie co rusz wychodzi jakaś patologia.
4 dni później
BBT 2 mecz wygrany, Kamil Zapolnik 3 bramki ma już w sumie.
Gutkovskis z Arki też ma trzy trafienia,dziś Hattrick.
W tym sezonie w 1 lidze jest cała gama zespołów, którym życzyłbym powrotu do Eklapy. I to z całkiem realnymi szansami. Areczka, Polonia Bytom, ŁKS, Polonia Warszawa, Stal Mielec czy Warta Poznań.
6 awansować nie może, ale życzyłbym sobie, by komplet beniaminków wywodził się z powyższego zestawu
Eee, Warta, to nie...
Areczka wczoraj piekie wygrala 5-0.
[quote]#post1736889 Areczka wczoraj piekie wygrala 5-0.[/quote]
Przecież było 4:0
Pomyłka, 4-0 i tak godnie.
Bardzo mi się podoba strefa spadkowa, wiem, że to dopiero 2 kolejka, ale ucieszyło by mnie niezmiernie widzieć taki zestaw po 34 kolejce.
[quote]#post1736911 Bardzo mi się podoba strefa spadkowa, wiem, że to dopiero 2 kolejka, ale ucieszyło by mnie niezmiernie widzieć taki zestaw po 34 kolejce.[/quote]
Jestem na tak :)
betonowe śmierdziele :)
Tam aktualnie wylądował też Ruch. Strefa spadkowa wygląda, no powiedzmy ładnie...
W Mielcu bylo 3: 0 dla Stali...
Jest już 3:3 PBB...
[quote]#post1736887 Eee, Warta, to nie...[/quote]
Warta jest bardzo zasłużonym klubem i dobrze, że jakoś trzyma przyzwoity poziom. Klub jest jednak całkowicie pozbawiony kibiców i paradoksalnie ta cała Wiekuista chyba ma ich więcej z jednego krakowskiego osiedla. Faktycznie nie pasuje do ekstraklasy. Mimo, że dopiero 2 kolejki rozgrywek upłynęły, to Arka wydaje się głównym faworytem do awansu. W ogóle cała pierwsza szóstka w tabeli jest jakby złożona z faworytów. Arka też może odbić sobie wszystkie dotychczasowe niepowodzenia w derbach, bo Lechia w tym sezonie jest głównym faworytem do spadku.
Polonia Bytom fajny i zasłużony Klub niestety ich stadion,choć jest nowy to porażka.
- Edytowany
Ten stadion przy ul. Piłkarskiej w Bytomiu to był robiony jako treningowy/dla akademii.
Tam był plan na budowe nowego obiektu w miejscu starego stadionu ale tam jakiś spór sądowy z wykonawcą chyba się dalej toczy a prace rozbiórkowe już miały miejsce więc wszystko się zatrzymało X lat temu i obecnie jest w stanie gruzu. Ale cisza w tym temacie od jakiegoś czasu.
Obecnie stanęło chyba na tym że Polonia już postawiła krzyżyk na starym obiekcie i ew. budowie, pewnie będą coś kombinować z tym orlikiem by to tuningować w miarę potrzeb.
A w Gdańsku patrząc na skład Lechii śmiało można powiedzieć, że na chwilę obecną największą siłą jest tam beniaminek 3 ligi tj. Gedania, mimo 2-ch klas różnicy. Bardzo ciekawy i mimo wszystko zasłużony klub ale bez najmniejszych sukcesów. Spadli dwa sezony temu do 4 ligi ale po roku wrócili z dużą przewagą punktową w rozgrywkach 4 ligi. Wracając do Lechii, to ich aktualny skład oparty jest w 60% na juniorach, do tego w zdecydowanej większości młodszych a nawet w dwóch pierwszych meczach z Pogonią GM i Wartą w podstawowym składzie wyszedł trampkarz (Martin Szczerbiński - 15 lat)!!!. Kiedyś w sezonie 1991/92 w 2 lidze (obecnie 1 liga) po uzyskanym awansie w barażu z Radomiakiem, nasz skład mniej więcej podobnie w 60% oparty był na juniorach. Co by nie mówić bardzo mocnych juniorach, bo dwukrotnych MP ale mimo to byliśmy najsłabszym zespołem w lidze....
Urferowi się coś ujebało że ich jeszcze do ESA przywrócą i czekał na jakieś rozstrzygnięcie sprawy. Teraz z opóźnionym zapłonem zaczną sprzedawać zawodników i będzie pewnie dokonany zaciąg piłkarzy rzutem na taśmę na pierwszą ligę jak pieniądze jakieś spłyną z Bobcka, Kapicia, Meny, Viunnyka, Sezonienki etc. Obstawiam że jakoś się utrzymają ale, no, degrengolada straszna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)