niech mi ktos wytlumaczy czym sie kierowala TP zaloga rozpetujac to szambo medialne?
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> niech mi ktos wytlumaczy czym sie kierowala TP
> zaloga rozpetujac to szambo medialne?
Klikalnością?
Bucky Nome Napisał(a):
> Diabel Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > niech mi ktos wytlumaczy czym sie kierowala TP
> > zaloga rozpetujac to szambo medialne?
>
> Klikalnością?
Przy całej mojej krytycznej ocenie taktyki i polityki kadrowej Stawowego skomentuję to tak:
Czym kierował się JF udzielając wywiadu po meczu z Jagiellonią? Ma w rękawie wszystkie atuty by Stawowego na dywaniku w zaciszu gabinetu zbesztać, zwolnić, zdeptać, postawić ultimatum itp. Więc po co ta cała szopka z wywiadem? Jak byś się czuł, gdybyś w swojej subiektywnej ocenie ktoś (nawet, a może w szczególności kto jest Twoim szefem) ochlapał publicznie Cię błotem? Zakładam, że w kilku sprawach Filipiak ma rację. Tylko po co leci z tym z jęzorem do mediów? Jako pracodawca i właściciel ma szeroką gamę możliwości wpływu na swoich pracowników.
To jest chore... Mądry skończy tę dyskusję poprzez media.
Klikalnoscia? Pewnie nie, raczej dobrem Cracovii;)
PAS Napisał(a):
> Bucky Nome Napisał(a):
> -----
> > Diabel Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > niech mi ktos wytlumaczy czym sie kierowala
> TP
> > > zaloga rozpetujac to szambo medialne?
> >
> > Klikalnością?
>
>
> Przy całej mojej krytycznej ocenie taktyki i
> polityki kadrowej Stawowego skomentuję to tak:
> Czym kierował się JF udzielając wywiadu po
> meczu z Jagiellonią? Ma w rękawie wszystkie
> atuty by Stawowego na dywaniku w zaciszu gabinetu
> zbesztać, zwolnić, zdeptać, postawić ultimatum
> itp. Więc po co ta cała szopka z wywiadem? Jak
> byś się czuł, gdybyś w swojej subiektywnej
> ocenie ktoś (nawet, a może w szczególności kto
> jest Twoim szefem) ochlapał publicznie Cię
> błotem? Zakładam, że w kilku sprawach Filipiak
> ma rację. Tylko po co leci z tym z jęzorem do
> mediów? Jako pracodawca i właściciel ma
> szeroką gamę możliwości wpływu na swoich
> pracowników.
> To jest chore... Mądry skończy tę dyskusję
> poprzez media.
Dokladnie. Przypomina mi się ostatnia scena z [i]Poranku Kojota[/i] gdy koleś się chwali, że przeczytał 1500 książek jak postępować z ludźmi... i jest skazany na sukces.
Mnie się zdaje, że FIlipiak się stęsknił za szumem w mediach - najnormalniej w świecie jego próżność się dopomniała o swoje.
Albert Napisał(a):
> Mnie jako kibica polityka wewnętrzna klubu mało
> interesuje.Mam jednak prawo wymagać postępów w
> grze drużyny. O ile podobały mi się założenia
> do gry zespołowej trenera to aktualnie rozumię
> Profesora.Sam mam dość taktyki " do 16 tki i z
> powrotem"Takiej gry jak w I połowie z J.B nie
> można tolerować. Nie można wybierać składu
> trenerowi ale po wielu latach obserwacji podzielam
> pogląd, że do prawidłowej oceny zawodnika
> Stawowy talentu nie miał i nie ma za to uparty
> jak mało kto.Podsumowując- mieliśmy fragmenty
> meczów granych ładnie ale na dzisiaj trudno mi
> wyobrazić sobie przyszłe sukcesy zespołu z
> aktualnym trenerem i jego pupilami.Myślę,że
> moja ocena nie jest odosobniona.
Popieram w calej rozciaglosci, do konca sezonu Stawowy i do widzenia...bez wzgledu na wynik...moze juz nie trzeba bedzie ogladac Bojlevica Zejdlera i innych pupilkow
kriss7 Napisał(a):
> Zauwazylem, ze po kazdym wywiadzie Filipiaka
> odzywa sie grono jego wiernych fanow, ktorzy
> łykaja wszystko co profesorek powie. Stawowemu
> mozna wiele zarzucic, ale jednak jest trenerem
> ktoremu zalezy na dobru Cracovii w przeciwienstwie
> do wielu pseudo trenerow jakich mielismy. Filipiak
> to niech sie nie wpier***a, bo jest u nas w klubie
> od dluzszego czasu i zero tytulow.
a jak Filipiaka nie było w klubie to za to mieliśmy same tytuły, na jakiej podstawie twierdzisz, że Stawowemu zależy na dobru Cracovii?? bo on tak mówi??
Zgadzam się z prezesem
człowiek nie wielbłąd
więc w podobnym duchu czas wylać swe żale
Gramy słaaabo i po 26 kolejkach mamy co prawda zaskakująco dużo jak na ostatnie lata punktów
no ale chciałem przypomnieć że ja oczekuję gry o mistrzostwo Polski (pisałem o tym można znaleźć na forum)
Co prawda prezes skonstatował swego czasu że sukces to nie jest jego model biznesowy w sporcie
no ale bez jaj
Skoro już tak sobie swobodnie pykamy (np taki nielubiany przez prezesów Bernhardt se pyka)
no to człowiek ma prawo se ponarzekać że mu się spektakl nie podobał
Przecież gramy za słabo na majstra bo 9 punktów do odrobienia to jednak ciut za dużo
I mi też psycha nieco siada
Choć medal mistrzostw Polski (srebro czy ostatecznie brąz) wciąż są w zasięgu (5 punktów straty)
to jednak umówmy się druga lokata to jak mawiają Amerykanie to po prostu pierwszy przegrany
A tak na trzeźwo
Wieszczyłem swego czasu że tylko w tym sezonie mamy szansę grać o najwyższe cele, bo po czerwcu wszystko pójdzie się yebać i że niewiele zostało czasu aby osiągnąć sukces z tą drużyną,
wydawało mi się jednak że główne zagrożenie dla Cracovii wynika z ładu korporacyjnego (czytaj bezładu)
który dusi ducha sportu i nie pozwala na wykorzystanie pozytywnej energii ludzi przychylnych biało-czerwonym barwom
A tu seprajz okazuje się że sfora wściekłych kundli jest wstanie zagłuszyć swym ujadaniem frajdę z tego
że Cracovia znów jest chwalona za to jak gra w piłkę i co wnosi do naszej ligowej kopaniny.
Stawowy ustawieniem obrony zaprzepaścił szansę na zwycięstwo na Reymonta?
Ja cię nie pier.dole!
A kiedy jak nie w ostatnim meczu byliśmy najbliżej zwycięstwa w derbach na ich stadionie
Jeśli zmarnował cokolwiek to najpierw warto docenić że sam sobie tą szansę konsekwentną pracą stworzył
Jak łatwo przyzwyczajamy się do tego co wynika z ciężkiej pracy całej grupy zawodników
z których WS zrobił drużynę
Nigdy nie spodziewałem się że będę marzył o sukcesie Cracovii także po to by powiedzieć
że księżyc się nie gniewa jak psy na niego szczekają
Cracovia Pany
Panowie to nie JF poszedł do TP to Malec poszedł nagrywać....i "wyczuł " odpowiedni moment... nie wiem czy celowo czy z głupoty rozpętał wojenke. Wynik od poczatku przedywidywalny....jednak chyba nie dla Malca i Kmity...
Może tak dla ochłody (za Interią, transkrypcja na szczęście, nie nagranie)
Trener jest nadal trenerem, tylko, że nie ma "kosi kosi łapci". Są męskie rozmowy - tłumaczył prezes "Pasów". - One nie oznaczają zwolnienia trenera, tylko definiujemy odpowiedzialność między nami i w stosunku do kibiców. Nie może być tak, że trener podejmuje decyzje kadrowe i te w sprawie transferów, później przegrywamy na boisku, a ja jestem za to odpowiedzialny.
Raf, co wynika z tej ciezkiej(kwestia bardzo dyskusyjna) pracy? Slaba gra, srednie wyniki, beznadziejna ofensywa. Troche rozsadku polecam.
Strona TP zawsze uwielbiała Stawowego i pisała pochlebnie o nim czym siała zamęt . Było kiedyś na tej stronie ,, koniec pięknej epoki ,, jak Wojtek się zwolnił ,czy teraz też tak będzie i pisanie jacy inni trenerzy są źli bo zmuszają naszych piłkarzy do treningów . Ja od dawna nie wchodzę na stronę TP i mniej się denerwuje nie czytając albo oglądając wywiady z Wojtkiem .
Wojtek by miał nawet lepszy odbiór gdyby nie ta popelina z TP.
mac 654 Napisał(a):
[i]> Strona TP zawsze uwielbiała Stawowego i [u]pisała pochlebnie[/u] o nim czym [b]siała zamęt[/b] .[/i]
Jasne, tylko plucie, przeklinanie, obrażanie .. ma sens... to łagodzi obyczaje, wprowadza sielankę.. takie dobre samopczucjie z jadem w tle..;)
Kajak Napisał(a):
> Wojtek by miał nawet lepszy odbiór gdyby nie ta
> popelina z TP.
całkowicie się z tym zgadzam.
już nawet czekam na zwolnienie Stawowego, żeby skończył się ten kabaret pajaców z TerazWąsy.
Trapez Napisał(a):
> mac 654 Napisał(a):
> -----
> > Strona TP zawsze uwielbiała Stawowego i pisała
> pochlebnie o nim czym siała zamęt .
>
> Jasne, tylko plucie, przeklinanie, obrażanie ..
> ma sens... to łagodzi obyczaje, wprowadza
> sielankę.. takie dobre samopczucjie z jadem w
> tle..;)
Obrażanie kogokolwiek nie jest fair - i choć nie podzielam Twojego pozytywnego odbioru to zgadzam się z Twoim twierdzeniem.
Chciałbym jednak zapytać - czy cztery punkty w pięciu meczach to dużo czy mało?
Czy dwie bramki strzelone w pięciu meczach to dużo czy mało?
Czy regularne wystawianie zawodników Dudzica i Bolievica którzy RAZEM strzelili mniej bramek niż KITA jest ok?
Może Kita i gra słabo ale jest młody i to jest dobry czas by się uczył. Bo niby czego więcej nauczy się Dudzic?
Myślę że mógłbym znaleźć jeszcze kilka takich przykładów.
Żeby było jasne - cieszę się że cały czas walczymy o pierwszą ósemkę a nie jesteśmy na pozycji Widzewa. Ale przez swój upór trener zaprzepaszcza szansę ugrania czegoś więcej. I wkurza mnie to.
Diabel Napisał(a):
> niech mi ktos wytlumaczy czym sie kierowala TP
> zaloga rozpetujac to szambo medialne?
chciałbym zwrócić uwagę, że wszystko się zaczęło od tego, że to Prezes zdecydował się udzielić wywiadu pod - tu chyba nie ma wątpliwości - wpływem alkoholu. ok. to się jeszcze może dorosłemu facetowi zdarzyć. choć nie powinno prezesowi.
natomiast jeśli w konsekwencji tej procentowej wypowiedzi podejmie istotne dla klubu decyzje, to będzie znaczyło, że człowiek ma niestety problem z alkoholem. podręcznikowy przykład.
i to by była zła wiadomość zarówno dla kibiców Cracovii jak i akcjonariuszy Comarchu.
otóż to Biedron, otóż to....
Hm... tak się zastanawiam, jak uciąć tą sytuację? Najbardziej optymalnym rozwiązaniem byłoby udzielenie wywiadu przez JF w którym poinformowałby o uregulowania rozbieżności z WS-em i oceną jego pracy po zakończeniu sezonu.
Tak, wiem, to się nie zdarzy ;)
raf_jedynka Napisał(a):
> A tu seprajz okazuje się że sfora wściekłych
> kundli jest wstanie zagłuszyć swym ujadaniem
...
> Nigdy nie spodziewałem się że będę marzył o
> sukcesie Cracovii także po to by powiedzieć
> że księżyc się nie gniewa jak psy na niego
> szczekają
Wyzywanie kibiców Cracovii od [b]psów i kundli[/b]?
Bo trener , bo gra drużyny im się nie podoba?
Kolesiowi we łbie się po$%^&*ło .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)