Co bo co, ale na razie jesteśmy blisko tej ósemki - na chłodno, dzień po derbach trzeba powiedzieć że trenera na razie bym zostawił. A co będzie potem, to się okaże.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co bo co, ale na razie jesteśmy blisko tej
> ósemki - na chłodno, dzień po derbach trzeba
> powiedzieć że trenera na razie bym zostawił. A
> co będzie potem, to się okaże.
Żeby nam "bokiem" nie wyszło to zadowolenie z pierwszej ósemki po 21 kolejkach tak jak zadowolenie z wygranych derbów i remisu z legią na wyjeździe za Pasieki. Sens ewentualnej zmiany trenera jest taki, że jeszcze do 28 lutego można zakontraktować średnich zawodników ale lepszych od ulubieńców WS, w przeciwnym wypadku zostaniemy z bardzo ubogim składem jakościowo i ilościowo i sytuacja będzie jeszcze trudniejsza. Nie można wykluczyć np. ze będzie remis z wks-em i porażka w szczecinie i co wtedy? Oczywiście zmiana musiałaby być przemyślana i przygotowana a ewentualny nowy trener sprowadziłby 2-3 zawodników do podstawowego składu, ponieważ myślę że to nie jest tak, ze nie ma pieniędzy na nowych zawodników przy naszym budżecie ale problemem jest to że WS obok "swoich" zawodników nie chce innych. Świadczy o tym fakt, że ma pretensje o to że nie załatwiono mu stopera z Katowic, który nie wyszedł poza I ligę ale ma zaletę polegającą na tym, ze WS z nim pracował, natomiast odrzuca Słowaka o wiele większym doświadczeniu i zasłania się blokowaniem miejsca młodym zawodnikom. Również mówienie że WS ma trudną sytuację ponieważ ma słabych zawodników nie jest do końca prawdą, bo sam powiedział po awansie, że ma drużynę na pierwszą ósemkę.
Wyniki broniły, broniły i przestały. 10 miejsce po 23 kolejkach. Gramy dalej...
Pasiak64 Napisał(a):
>
> Żeby nam "bokiem" nie wyszło to zadowolenie z
> pierwszej ósemki po 21 kolejkach tak jak
> zadowolenie z wygranych derbów i remisu z legią
> na wyjeździe za Pasieki. Sens ewentualnej zmiany
> trenera jest taki, że jeszcze do 28 lutego można
> zakontraktować średnich zawodników ale lepszych
> od ulubieńców WS, w przeciwnym wypadku
> zostaniemy z bardzo ubogim składem jakościowo i
> ilościowo i sytuacja będzie jeszcze trudniejsza.
> Nie można wykluczyć np. ze będzie remis z
> wks-em i porażka w szczecinie i co wtedy?
> Oczywiście zmiana musiałaby być przemyślana i
> przygotowana a ewentualny nowy trener
> sprowadziłby 2-3 zawodników do podstawowego
> składu, ponieważ myślę że to nie jest tak, ze
> nie ma pieniędzy na nowych zawodników przy
> naszym budżecie ale problemem jest to że WS obok
> "swoich" zawodników nie chce innych. Świadczy o
> tym fakt, że ma pretensje o to że nie
> załatwiono mu stopera z Katowic, który nie
> wyszedł poza I ligę ale ma zaletę polegającą
> na tym, ze WS z nim pracował, natomiast odrzuca
> Słowaka o wiele większym doświadczeniu i
> zasłania się blokowaniem miejsca młodym
> zawodnikom. Również mówienie że WS ma trudną
> sytuację ponieważ ma słabych zawodników nie
> jest do końca prawdą, bo sam powiedział po
> awansie, że ma drużynę na pierwszą ósemkę.
Zmiana trenera nie spowoduje, że przyjdą nowi zawodnicy, Filipiak wypowiadał się jasno: żadnych transferów gotówkowych. Inna rzecz, że WS rzeczywiście ma swoich ulubieńców i ciężko wymusić na nim aktualizację taktyki do konkretnych zespołów i, jak teraz, stanu ławki. Ale kiedy WS mówił, że drużyna jest na górną ósemkę, miał rację, Cracovia była w tej ósemce. Trenera nie zmieniałbym mimo wszystko do końca sezonu, bo zebrał wiele głosów pochwalnych za swoją pracę, ciągle liczę, że dobijemy do tej grupy mistrzowskiej i wierzę, że się uda to WS-owi i drużynie, mimo że trzy ostatnie mecze to były porażki i że mamy słabszy skład niż w sezonie jesiennym: nie chodzi tylko o Kosę, ale też o kontuzje, które nas dziesiątkują.
Pisałem w temacie po derbach - dajmy WS-owi popracować do końca sezonu i wtedy oceńmy całość. A nuż widelec chłop się ogarnie i zacznie wystawiać sensowniejszych zawodników?
Nota bene, mam pytanie do osób, które zaglądają na treningi - jak często/jak intensywnie nasza formacja defensywna ćwiczy wychodzenie spod pressingu?
Aro Napisał(a):
> Pisałem w temacie po derbach - dajmy WS-owi
> popracować do końca sezonu i wtedy oceńmy
> całość. A nuż widelec chłop się ogarnie i
> zacznie wystawiać sensowniejszych zawodników?
>
> Nota bene, mam pytanie do osób, które
> zaglądają na treningi - jak często/jak
> intensywnie nasza formacja defensywna ćwiczy
> wychodzenie spod pressingu?
Ja tylko mówię że jak komuś chodzi po głowie zmiana trenera to lepiej to zrobić teraz niż czekać aż przegra kolejne 3 mecze, wtedy pole manewru będzię bardzo ograniczone co do trenerów jak i zawodników.
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale osobiście jestem zwolennikiem teorii oceniania trenerów po całym sezonie i wtedy przedłużenia/rozwiązywania kontraktu.
Stawowy zapowiada zmiany w meczu ze Śląskiem, o ile oczywiście będzie prowadził Cracovię w tym meczu.
Jarosław K. Kowal: [b][i]Gdyby mógł pan cofnąć czas, w niedzielę przeciwko Wiśle wystawiłby pan innych piłkarzy?[/i][/b]
Wojciech Stawowy: [i]Po meczu człowiek zawsze jest mądrzejszy. To jak szóstka w totolotka: każdy chciałby wiedzieć przed losowaniem, jakie liczby padną. Ale mleko zostało rozlane. Teraz oczywiście mogę powiedzieć: dokonałbym innych wyborów. I pewnie tak zrobię przed meczem ze Śląskiem Wrocław.[/i]
całość: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15520857,Trener_Wojciech_Stawowy_po_przegranych_derbach__Biore.html
Zwolnienie WSa teraz albo po Śląsku nic nie da. To nie jest tak, że mamy pakę z którą każdy inny trener by spokojnie wygrywał.
Natomiast ktoś powinien WSowi jasno i wyraźnie powiedzieć, że TOP8 na dzień 12 kwietnia to jest jego być albo nie być w klubie. Jeśli tak dba o swoje dzieci, to powinien wiedzieć, że jak go tu zabraknie, to część z nich będzie kontynuowało kariery w Chojnicach, Rybniku albo Mielcu. Patent nie wystawiania zawodnika dla jego dobra jest już znany, więc niech da niektórym odpocząć, dla ich własnego dobra.
Ja przed Derbami widząc Kusia na prawej obronie i Nykiela na stoperze wiedziałem że mecz zakończy się przez nich porażką.Nie myliłem się,takie same odczucia miała pewnie większa część kibiców Cracovii.Tylko Trener jak zawsze biedny,opowiada farmazony o jakiś losowaniach w totka! Kapustka w życiowej formie,we wszystkich sparingach był wyróżniającym się zawodnikiem a gra Danielewicz bez formy,to już nie gra losowa tylko zardzewiały mechanizm losujący,przywiązany do jednych i tych samych liczb.
Losowanie w totka... Taaa... Tylko czemu w bębnie maszyny losującej ino 11 kulek było, hę..?
Tytuł przywołanego artykułu "Trener Wojciech Stawowy po przegranych derbach: wszystko biorę na klatę" jest symptomatyczny... Ech...
jak mi ten gość podnosi ciśnienie wygadywanymi bzdurami, to się w pale nie mieści. totolotek? wiedzieć, jakie liczby?
to kurwa niech sobie codziennie sto razy powtórzy, że jak się gra bez napastników, to się nie strzela bramek, a jak sie gra bez stoperów (i nie ćwiczy bronienia przy stałych fragmentów gry), to się bramki traci.
wystawia na szpicy Władka, jedynego stopera sadza na ławce, a potem się dziwi. amatorszczyzna - to najłagodniejsze określenie. jasne, że normalnie takie porażki są wkalkulowane, ale nie w derbach. tu trzeba zrobić wszystko, by wygrać, a nie dawać rywalowi zwycięstwo na tacy, grając dokładnie tak, jak on by sobie życzył!
oby przez roszady nie miał na myśli Dudzic za Władka, Władek za Edka, Edek za Dudzia, do tego Kuś za Nykiela, Żytko za Dąbrowskiego, wróci Seba, więc Kapustka na trybuny.
Po każdej porażce WS bierze wszystko na siebie.Przecież dobrze wie,że jego pomysł na ustawienie 11 na derby był chybiony.Kuś,Bernhardt,Nykiel,Bojlević totalne zero.
Szewczyk i Kapustka do skladu! gorzej nie bedzie, a moze mlodzi wypala.
Bucky Nome Napisał(a):
> Stawowy zapowiada zmiany w meczu ze Śląskiem, o
> ile oczywiście będzie prowadził Cracovię w tym
> meczu.
>
> Jarosław K. Kowal: Gdyby mógł pan cofnąć
> czas, w niedzielę przeciwko Wiśle wystawiłby
> pan innych piłkarzy?
>
> Wojciech Stawowy: Po meczu człowiek zawsze jest
> mądrzejszy. To jak szóstka w totolotka: każdy
> chciałby wiedzieć przed losowaniem, jakie liczby
> padną. Ale mleko zostało rozlane. Teraz
> oczywiście mogę powiedzieć: dokonałbym innych
> wyborów. I pewnie tak zrobię przed meczem ze
> Śląskiem Wrocław.
>
> całość:
> http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,1
> 5520857,Trener_Wojciech_Stawowy_po_przegranych_der
> bach__Biore.html
Jak dla mnie, Trener dla którego ustawienie składu to gra w totolotka, sam się zwalnia.
totolotek he he he hit :)
tragikomedia :)
Panie trenerze trochę odwagi, proszę wreszcie ten skład PRZEWIETRZYĆ/dać szansę młodym/
KOTU Napisał(a):
> Jak dla mnie, Trener dla którego ustawienie
> składu to gra w totolotka, sam się zwalnia.
Niestety, muszę Ci przyznać rację. Tracę zaufanie do tego człowieka. Mam jednak nadzieję, że w końcu się opamięta. Obecnie przypomina mi ślepego arbitra, który nie widzi przewinienia, podczas gdy wszyscy widzą jak na dłoni.
knur Napisał(a):
> jak mi ten gość podnosi ciśnienie wygadywanymi
> bzdurami, to się w pale nie mieści. totolotek?
> wiedzieć, jakie liczby?
Stawowy na widok dziennikarza powinien dostawać szczękościsku.
Ja od kilku dobrych tygodni nie słucham i nie czytam wywiadów z trenerem.
Polecam !
Kapustka za Danielewicza, być może; ale zwróćcie uwagę, że wejście Rakelsa i Kity ożywiło grę, a więc jeśli Szewczyk, to za którego z nich?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)