@boniekKrK - dokładnie, nie tylko na początku meczu, ale i na początku każdej z połów. Myślałem, że mnie cholera weźmie, jak z Lechią Szeliga w 46. minucie wyłożyl piłkę Lechii na 3:1, a przecież dokładnie taki sam prezent (niewykorzystany) dostał Buzała w 1. czy 2. minucie.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Za to co Szeliga zrobił w meczu z lechią to powinien 2-3 mecze sobie odpocząć na ławce.
Ja bym zamknął wątek "taktyka" póki nie przyjdzie nowy trener...
Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja bym zamknął wątek "taktyka" póki nie
> przyjdzie nowy trener...
A dlaczego? Przeciez jest dobrze "taktyka", jesli bylo by "taktyki" to wtedy mozna by zamykac :)
Jabkowy_KSC Napisał(a):
> Villa_KS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja bym zamknął wątek "taktyka" póki nie
> > przyjdzie nowy trener...
>
>
> A dlaczego? Przeciez jest dobrze "taktyka", jesli
> bylo by "taktyki" to wtedy mozna by zamykac :)
Faktycznie, masz rację... w takim razie wszytsko gra ! Następny cel dla tiki-sraki : LUBIN !
Z dziesiejszej wypowiedzi do mediów zręczna żonglerka słowem :
- [i]Czy rozmawiałem z Damianem Dąbrowskim o Zagłębiu? W żartach pytałem go tylko, jak bardzo chciałby zagrać. Bo niezależnie od tego, co mi[/i] [i]odpowiedział, to i tak ja o wszystkim decyduję. A poważnie, to nigdy nie pytam piłkarzy o takie rzeczy[/i] - opowiada Stawowy
oho .. zaczyna się , Kita już kontuzjowany :D byleby nie było tak jak z Romanowem i Lacicem (zawsze "kontuzjowani" bez względu na wszystko ;) )
TORES Napisał(a):
> Z dziesiejszej wypowiedzi do mediów zręczna
> żonglerka słowem :
>
> - Czy rozmawiałem z Damianem Dąbrowskim o
> Zagłębiu? W żartach pytałem go tylko, jak
> bardzo chciałby zagrać. Bo niezależnie od tego,
> co mi odpowiedział, to i tak ja o wszystkim
> decyduję. A poważnie, to nigdy nie pytam
> piłkarzy o takie rzeczy - opowiada Stawowy
To jest cytat z konferencji kilka dni temu.
Jaką my gramy beznadziejną piłkę tego się nie da opisać.
Ani to nie wygląda dobrze.
Ani to nie jest skuteczne.
Dlatego pozostaje zapytać "dlaczego"?
Tą taktyką, to może grać wspomniany przez komentatora (mecz z ZL) Milan, podczas gdy nasz poziom zbliżony jest raczej do poziomu Milanu Milanówek, zatem pasowałoby to spostrzec i zacząć grać pilkę dopasowaną do drużyny, albo sprowadzić 5-6 zawodników wartych każdy milion euro i forsować tą taktykę, będąc faktycznie lepszym od każdego zespołu e-klasy. Dziękuję.
Villa_KS Napisał(a):
> Jaką my gramy beznadziejną piłkę tego się nie
> da opisać.
>
> Ani to nie wygląda dobrze.
> Ani to nie jest skuteczne.
>
> Dlatego pozostaje zapytać "dlaczego"?
>
> Tą taktyką, to może grać wspomniany przez
> komentatora (mecz z ZL) Milan, podczas gdy nasz
> poziom zbliżony jest raczej do poziomu Milanu
> Milanówek, zatem pasowałoby to spostrzec i
> zacząć grać pilkę dopasowaną do drużyny,
> albo sprowadzić 5-6 zawodników wartych każdy
> milion euro i forsować tą taktykę, będąc
> faktycznie lepszym od każdego zespołu e-klasy.
> Dziękuję.
Srsly. Moze styl Ci nie odpowiadac, ale jak połowa forum uważa skład za I ligowy to 7 pkt w 5 meczach to bardzo dobry wynik. Gramy swoje o bezpieczne utrzymanie. Mamy 6pkt z druzynami z drugiej ósemki, więc moim zdaniem jest dobrze.Pewnie idziemy po utrzymanie, mamy styl,zdobywamy pkt. Z tego co pamiętam dawno nie mielismy podobnego startu.
Dopóki będą wygrywać, mogą sobie nawet grilla na boisku robić, byle żeby wygrywali.
nieźle to wyglądało. mam nadzieję, że do myślenia da trenerowi zero z tyłu bez pewnego obrońcy na 'K' i nie damy za darmo dupy ladacznicy z warszawy wystawiając w składzie konia trojańskiego
na wyjazdach w tym sezonie średnio:
posiadamy piłkę przez 58 proc czasy gry, rywal 42 proc.
oddajemy średnio 2 strzały celne na bramkę, rywal 5 strzałów (w zasadzie to po naszej stronie raczej należałoby zapisać 1,66 strzału, bo gol w Poznaniu to strzał wyłącznie w sensie statystycznym).
strzelamy 1 gola na mecz, rywal zdobywa 1,33 bramki.
lepiej to wygląda u siebie, gdzie w tym sezonie średnio:
posiadamy piłkę przez 64 proc czasy gry, rywal 36 proc.
oddajemy średnio 9 strzałów celnych na bramkę, rywal 4 strzały
strzelamy 2 gola na mecz, i tyle samo tracimy
łącznie w tym sezonie średnio
posiadamy piłkę przez 60 proc czasy gry, rywal 40 proc.
oddajemy średnio 4,8 strzałów celnych na bramkę, rywal 4,2 strzały
strzelamy 1,4 gola na mecz, tracimy 1,6
ponieważ nie widać zbytnio różnicy miedzy takyką u siebie i na wyjeździe, widać jałowość wyjazdowej taktyki jeśli chodzi o przełożenie się posiadania pilki na strzały celne, co rekompensuje zabójcza wręcz skutecznosć. ale byłaby ona zerowa, gdyby nie szmaty puszczane przez bramkarzy rywali.
a gdyby to i tamto to by Ulatowski po pierwszych 4 meczach miał 12 punktów.
narazie jest dobrze. jedna tylko uwaga ktora rzuca mi sie w oczy. Trenerowi tez powinna bo przeciez tak sie wzoruje na tej katalońskiej ladacznicy... MY W OGOLE nie używamy pressingu.
kiedy barcelona było najgroźniejsza? ludzie mówili, że wtedy kiedy nie ma piłki, bo ją odbiera wysoko i robi smród w formacji obronnej przeciwnika. my tego nie gramy a szkoda. wtedy mozna szybką tikitake zagrać wypuścić Nowaka sam na sam i pyk 1-0.
Już za moment magiczna 6. kolejka i będziemy mieli więcej punktów niż rozegranych spotkań... To ci dopiero :) Styl naszych zwycięstw pozostawiał wiele do życzenia i w tamtym sezonie, a jednak jakoś ciułamy te punkty. Styl naszych porażek w ostatnich dwóch sezonach w ekstraklasie też nie był imponujący ;)
knur w odpowiedzi na pytanie palucha, czy w razie wygranej w stylu podobnej do sparingu z Koroną przez trzy dni nie będę jechał z WSem napisał:
> jeśli nie palnie żadnej głupoty do mediów, to
> wytrzymam ;)
ale nie wytrzymam.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,14485398,Cracovia__Wojciech_Stawowy__Caly_mecz_mielismy_pod.html
[i]Lubin jest dla Cracovii szczęśliwy. Jestem tu po raz drugi z moim zespołem i drugi raz wygrywam (...) - mówił Stawowy.[/i]
a 0:1 w II lidze i 1:3 w I lidze to co? czyżby ktoś tu miał miażdżycę? :?
Trener jest chyba w czepku urodzony, ale fart jest potrzebny ;) Gramy słabo, ale są punkty. Swoją drogą po 5meczach liczyłem na 7-9pkt. i ten wynik jest, tak więc mimo tego, że nie stwarzamy wielu sytuacji, a gra jest jaka jest, to z dorobku punktowego trzeba być zadowolonym.
irytujace sa puste przebiegi naszych "skrzydlowych", 1sza polowa, Jaroszynski (Boljevic bodajze, zignorowal go i zagral do srodka gdzie Danielewicz stracil), Zytko, Kus 2-3 razy, wychodza wysoko na pozycje, az sie prosi im podac i dupa, musi to byc frustrujace, nie mowiac juz o marnowaniu sil
Slusznie milsari2 zauwazyl ze 7 pkt w 5-iu meczach to jest nasz najlepszy start
w extraklasie od ponad 50-iu lat. Tylko w latach 2006 i 2007 ( Majewski ) mielismy
taki bilans.Zdobywajac 7 pkt w 5-iu meczach do konca sezonu zasadniczego daje nam 42 pkt
i okolo 6-ego miejsca . 4 pkt w trzech meczach na wyjezdzie !
SaNtO Napisał(a):
> kiedy barcelona było najgroźniejsza? ludzie
> mówili, że wtedy kiedy nie ma piłki, bo ją
> odbiera wysoko i robi smród w formacji obronnej
> przeciwnika. my tego nie gramy a szkoda. wtedy
> mozna szybką tikitake zagrać wypuścić Nowaka
> sam na sam i pyk 1-0.
dobrze pisze Santo.
co do trenera, tak, jak juz pisalem - po co zmieniac kogos, co ma szczescie? mozna znalezc powiedzmy lepszego, ale pechowca i po co?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)