konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chichotem,
> ale co oni tam wiedzą
>
> toż to dyletanci, malkontencji, pseudofachowcy i
> ogólnie osoby niepoważne. :)
05.08.2013 konserwa napisał:
"Dla mnie ważniejsze od tego, czy Stawowy osiągnie założony cel [chodziło o TOP 8 w tym sezonie] jest rozwój i droga do wielkości. Cóż to jest 6 lub 7 miejsce w słabiutkiej lidze, bym miał się tym emocjonować. Marzy mi się walka o najwyższe miejsca." [url=http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2060748,page=21]LINK[/url]
05.08.2013 Wojciech Stawowy powiedział: że celem jest Mistrzostwo i Liga Mistrzów w ciągu 3 lat.
Przecież to praktycznie identyczne wypowiedzi! Przypadek? Nie sądzę
;)
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
a powiedzial to w momencie gdy nie bylo pewnego awansu do Ekstraklasy.
SR 71 Napisał(a):
> Trapez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wolę trenera który mówi o LM niż patałacha
> > który chce tylko się utrzymać....
> >
> > Wybitne jednostki siegają tam gdzie innych
> > miernot nawet wzrok nie sięga.....:)
>
>
> Taaa dla mnie wizje Stawowego to snucie wizji o
> podboju kosmosu kiedy się nie ma kanalizacji w
> domu i chodzi do wychodka za stodołę:D
>
> Wolę twardo stapających realistów pragmatyków
> niż mitomanów marzycieli. Od marzeń o LM mamy
> już Profesora.
> (najpierw kanalizacja potem gwiazdy, taka
> kolejność)
Jak ZSRR podbijało kosmos, to 99% mieszkańców srało za stodołom.
Dało się? Dało.:)
sorki, ale gdzie Stawowy powiedział o LM ? Redaktorzy go zapytali, czy prawdą jest, czy wystarczy 3 lata na LM. Stawowy odpowiedział, ze w trzy lata chce z Cracovią zagrać o coś więcej niż utrzymanie. Wspomniał o "pudle" a nawet o walce o MP. Jeżeli by to MP zdobył to wtedy...i tu urwał wypowiedź. Logiczne jest, że drużyna zdobywająca MP walczy o LM. Dodał, ze on jest za stawianiem sobie wysokich celów. Jak czasem czytam niektóre wpisy, to mi się śmiać chce, jak można z wypowiedzi kopaczy, trenerów czy działączy wyciągać tak różne wnioski, w żależności od sympatii czy antypatii wobec tych osób.
To prawda, w tym programie od tych deklaracji o fazie grupowej LM się dość sprytnie wykręcił (jednocześnie pilnując by się nie odżegnywać).
To redaktorzy zadali konkretne pytanie powołując się na niedawną wypowiedź naszego szkoleniowca do mediów.
ian thorpe Napisał(a):
> (...) Logiczne jest, że
> drużyna zdobywająca MP walczy o LM.
Hmmm, w naszych realiach to już spora nadinterpretacja :)
Marzyć to może zakochany bubek.
Dorosły człowiek na odpowiedzialnym stanowisku nie marzy, tylko stawia sobie ambitne, mierzalne i przede wszystkim realne cele, z których jest rozliczany. Trener może mieć za cel ósemkę, medal, mistrzostwo, Puchar, wprowadzenie do seniorów młodych medalistów, a nie kompromitować się andronami o LM.
SR 71 Napisał(a):
> Czy Stawowy nie może mieć normalnych marzeń
> typu - miejsce na pudle, wygrane derby, zdobyty
> PP? Tylko ośmiesza siebie i Cracovie takimi
> pomysłami o LM.
Dla mnie ośmieszyłby się , gdyby na forum całej polski powiedział, że dla niego najważniejsze to wygrać derby.
Liga + Ekstra
http://www.youtube.com/watch?v=vYr5-_0mtlc
dla tych co nie ogladali na żywo. Samemu mozna się przekonać jak było :)
Dzięki za link. aż po Waszych komentach popatrzyłem od 44 do 54 minuty właściwy chyba fragment..
Ian [b]ma rację[/b]. Goście zresztą dość sympatycznie prowokowali Stawa aby się wygłupił
(od tego są) a WS zupełnie normalnie się z tego wybronił.
Nie widzę żadnego problemu w tym wystepie trenejro w TV.
ian thrope, z tego co pamiętam redaktorzy zapytali dlaczego Pan [b]powiedział[/b] w wywiadzie, ze za 3 lata Cracovia będzie w Lidze Mistrzów? Czyli WS miał wywiad w którym o tym powiedział i miał po pytaniu powiedzieć dlaczego tak sądzi.
Orientuje się ktoś o której kopacze mają jutro trening?
Podejrzewam, że w okolicach 18 gdzieś w Trójmieście
podobno jutreo mają wolne bo wylot do Gdańska
Wolne mają dzisiaj. Jutro wylot (wyjazd?) i podejrzewam, że na miejscu jakiś trening na rozruszanie kości.
Dopiero dziś obejrzałem Ligę + extra i uważam, że trener Stawowy wypadł bardzo pozytywnie.
Dodatkowo pojawiła się Skawinka, pojawił się Elvis. Nic dodać nic ująć.
chuj nie trener
Już mieliśmy odlecieć w kosmos po golu Berhardta kiedy szambo wybiło i zaśmierdziało pod naszą bramką.
Tak to jest - zespół buduje się od tyłu. My mamy czym straszyć z przodu ale gra z tyłu woła o pomstę do nieba. Powinno być 6-2 dla betonów. Taki wynik byłby sprawiedliwy.
No ale LM czeka. Tyle ględzenia ode mnie.
Z przodu to jakoś wygląda ale obrony to u nas nie stwierdzono....
Co ty robisz chłopie z nimi na treningach ? gdzie jaka obrona ?jak można robic takie błędy mecz w mecz ?,co robi na boisku Straus?
w pierwszej połowie graliśmy bardzo dobrze i zdecydowanie częściej z piłką na połowie betonów niż u stoperów. potem wyszli na drugą połowe i klepią na 5tym metrze a zagranie Szeligi to nie kwestia taktyki tylko głupoty Sławka, jak tak mozna grać? To jest samobójstwo i po takim golu nie chce się żyć a co dopiero grać.
Było dużo czasu a mimo tego się nie podnieśli, nie nawiązali walki betony nas przerosły w każdym aspekcie w drugiej odsłonie. pytanie dlaczego?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)