stach Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Z naszymi możliwościami (czytaj: głównie KASA
> i stabilizacja), nie awansować z ligi, z której
> nikt nie chce awansować to byłaby tragedia
> (patrz: ostatnie kolejki).
Z naszymi możliwościami spaść z ekstraklasy to też była tragedia :) a jednak się udało.
-
-
WOJCIECH STAWOWY MUSI ZOSTAĆ !!!!!
Trochę mnie dziwi stopień ataków na Stawowego po awansie. Oczywiscie ma on rózne wady i wiele rzeczy można krytykować, ale dla spojrzenia na to z odpowiedniej perspektywy przypomnę kilka spraw
- nie chce mi się przeszukiwać forum sprzed roku, ale po spadku niewiele było optymizmu co do popwrotu. Przeważały wpisy typu: "z tym składem nie mamy szans, co najwyżej środek tabeli, w najlepszym razie budować drużynę na następny sezon". A skład, przynajmniej nominalnie, uległ jeszczse osłabieniu. Po przyjściu WS też ani klub, ani większość kibiców nie stawiałą celu: awans w pierwszym sezonie. Tylko Stawowy mówił o tym wprost.
- może Stawowy nie jest najlepszym w wyszukiwaniui transferów, nie potrafię ocenić jego umijętności przygotowania zawodników, o taktyce można dyskutować. Ale jak już ktoś napisał, jest znakomitym motywatorem. Potrafi dotrzeć do zawodników, a to jest często ważniejsze niz inne sprawy. Nie ma watpliwości, ze z zawodnikow stworzyl zgrana grupę. Uwazam, ze swoje wypowiedzi do mediow Stawowy w duzej mierze podporzadkowuje budowaniu atmosfery (stad teksty, ze druzyna nie potzrebuje wzmocnienin itp). Wywalenie Stawowego i zastąpienie go jakims nowym Ulatowskim czy Pasieką ;-) niczego nie gwarantuje poza zepsuciem atmosfery w zespole.
- piszecie, ze mielismy kupe szczescia z awansem, wiec to nie zasluga WSa. Oczywiscie, mielismy szczesice, zwlaszcza w ostaniej kolejce i w koncowce przedostatniej (bo wczesniej bywalo roznie). Ale nie z powodu szczescia, a calkowicie zasłużenie byliśmy w czwórce zespołów, które walczyły o awans do ostatnich sekund sezonu. Czytam, że nie zasłużyliśmy na awans, bo konkurenci byli lepsi. Czy naprawdę? Graliśmy z Zawiszą 3 razy (licząc z pucharem) i z tego daliśmy plamę tylko w 2 połowie ostatniego meczu. Przez pozostałę 225 minut byliśmy lepsi. Od Floty też byliśmy lepsi, a remis na wiosnę był pechowy. Tylko z Termaliką faktycznie było tak sobie (choć bilans jest tylko minimalnie ujemny).
Nie wiem czy ten zespół z tym trenerem da sobie radę w ekstraklasie - ale chciałbym się przekonać. Zastąpienie go w tym momencie jakimkolwiek trenerem dostępnym na rynku, niczego nie zapewnia. Takie ruchy są oczywiste gdy drużyna jest psychicznie rozbita i potrzebuje nowegop impulsu. Ale akurat tej sytuacji u nas nie ma.
Na koniec uwaga do zajadłych wrogów WSa: wyrzucenie go teraz uczyni z niegoi legendę już na zawsze ;-)
jeśli ktoś chce bronić Stawowego, to proszę bardzo, ale wartałoby pisać w zgodzie z faktami.
1. celem był awans, od samego początku.
- Piłkarzom został postawiony cel: 1. lub 2. miejsce w lidze, czyli miejsce awansowe - mówi w przededniu rozpoczęcia przez Cracovię sezonu 2012/2013 jej prezes Janusz Filipiak. http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/303816/janusz-filipiak-celem-awans-do-ekstraklasy
2. od samego początku byliśmy faworytem do awansu. wiem, że część kibiców nie mogła/nie chciała tego dostrzec, ale to juz nie mój problem, że ktoś żyje w Matriksie i nie jest w stanie chłodno spojrzeć na realia.
wobec tego to raczej nie jest [u]zasługą[/u] Stawowego, że pod koniec byliśmy w sytuacji, w której szczęście [u]mogło[/u] nam pomóc w awansie, tylko jest jego [u]winą[/u], że byliśmy w sytuacji, w której szczęście nam [u]musiało[/u] pomóc.
Mikulski, Białek,Majewski,Kafarski,Pasieka,Szatałow. Który był lepszy od Stawowego? Nie macie dość tego barachła które się przewaliło pomiędzy Stawowy....... Stawowy ( prócz Lenczyka)?
I co zwolnimy Stawowego i kto, jakiś gwiazdor przyjdzie?
Który z nich bardziej będzie kochał Cracovię?
Wskażcie trenera do wzięcia który dwa razy wprowadził zespół do ekstraklasy.
Zwolnić najprościej i co dalej????
Stawowy kocha Cracovię?! Ludzie, ktoś Wam płaci za to, że wypisujecie w te brednie?
dżinie z butelki,
nie zauważasz, że w E-klasie podobne lub większe możliwości ma 2/3 ligi, a w I lidze nikt nie miał nawet zbliżonych??
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Wojciech-Stawowy-Nie-stawiano-przede-mna-zadania-awansu-za-wszelka-cene
Nie stawiano przede mną zadania awansu za wszelką cenę...
Wojtek chodzil na Pasy czasem, gdy nie byl tu zatrudniony?
a chyba ze dwa razy był...
ronnie79 Napisał(a):
> a chyba ze dwa razy był...
...ale to chyba wtedy kiedy węszył szansy :)
antyk napisał:
"może Stawowy nie jest najlepszym w wyszukiwaniui transferów, nie potrafię ocenić jego umiejętności przygotowania zawodników, o taktyce można dyskutować"
Coś się zagalopowałeś w tej retoryce: bo czy przy takich przesłankach jest sens w ogóle dalej dyskutować?
Wymienione cechy są również najlepszą odpowiedzią w kwestii 'zajadłości wrogów'. A dodam, że nie są to jedyne argumenty: w wątku "Stawowy musi odejść" napisałem jakieś 2 miesiące temu coś w tym stylu: "nie, musi zostać, ale... musi odejść: od dogmatyzmu, od samouwielbienia, od dziecinnej potrzeby oryginalności, przejawiającej się w ignorowaniu podstawowych zasad taktyki, znanych z podręczników" - czy odszedł?
DSS Napisał(a):
> ronnie79 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > a chyba ze dwa razy był...
>
> ...ale to chyba wtedy kiedy węszył szansy :)
Nie pamiętam dokładnie kiedy,ale całkiem możliwe ;)
dżin z butelki Napisał(a):
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy
> .TV-Wojciech-Stawowy-Nie-stawiano-przede-mna-zadan
> ia-awansu-za-wszelka-cene
> Nie stawiano przede mną zadania awansu za
> wszelką cenę...
tak mówił 30 kwietnia 2013 r., co w świetle wypowiedzi przed sezonem (np. przytoczonej tu Filipiaka czy też innej Radka Szarańca, do znalezienia w archiwum) każe mi się spytać - kto tu ma miażdżycę?
Ja pie...e! Nie zaczynajcie tej jałowej debaty od nowa!!! Jesteśmy w Ekstraklasie i naprawdę mało istotne jest czy Staw deklarował awans czy też nie! Miejsce takiego klubu jak Cracovia, z taką tradycją, kibicami i finansami jest w EKSTRAKLASIE. Super, że awans nastąpił tak szybko, już po roku banicji w 1 lidze! :)
Dżinie- zasadnicze pytanie, komu wierzyć w sprawie stawianych celów? Wypowiedź publiczną Profesora masz na Sportowych Faktach. Uważasz, że w sierpniu 2012 r. kłamał publicznie co do celu postawionego przez zarząd trenerowi i drużynie?
ja pierniczę zwolnijmy Stawowego Panowie i przyjdzie jakiś utalentowany trener w stylu Ulatowskiego i znowu 1 liga tak ? super plan
Muszę Cię zmartwić. Ulatowskiego zaklepała już Miedź Legnica.
No to Legnica w przyszłym roku w ekstraklasie , tfuu II lidze.
pasy22 Napisał(a):
> Mikulski,
> Białek,Majewski,Kafarski,Pasieka,Szatałow.
> Który był lepszy od Stawowego?
KAŻDY!
przychodzę po pracy pełen nadziei, włączam kompa, a psychopata ( kupuję TEODORZE to trafne okreslenie ) dalej na stołku trenerskim :(
Psychopata? Szalejesz czarny kocie. Dawaj jeszcze. Zwyzywaj jeszcze kogoś. Nazwij mnie stawotalibem. Ulżyj sobie...
"[i]1. Forum jest miejscem wymiany poglądów, nie miejscem napinania się i wzajemnego obrażania
5. Nie obrażaj klubów, zawodników, oraz innych osób na łamach tego forum, zarówno dotyczy to naszego Klubu jak i innych klubów z Polski i Świata[/i]"
Tak dla przypomnienia ale widzę, że na forum bez zmian.
Moderatorzy śpią albo wyznają zasadę, że istnieją "równi i równiejsi".
Swego czasu wylatywało się stąd za hienę...no tak...byliśmy wtedy nie po tej stronie co trzeba...
jak dla mnie Stawowy powinien zostać i tyle to moje zdanie i go nie zmienię obrażajcie wyzywajcie nie robi to na mnie wrażenia :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)