Nikt na Stawowego nie pluje , jesteśmy mu bardzo wdzięczni, dostania przecież na odchodnym dyplom.
Tu chodzi o to co dalej , bo to co zaproponował nie jest przekonywujące.
-
-
WOJCIECH STAWOWY MUSI ZOSTAĆ !!!!!
Nesta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> powiedzialem , zapytajcie pilkarzy czy chca przy
> tym trenerze byc , bo wydaje mi sie ze to wlasnie
> oni maja tutaj najwiecej do gadania!!
> a po filmikach radosci , wypowiedziach wnioskuje
> ze są bardzo za trenerem!
> Świetny argument !!! Powala, szczegółnie tacy gracze jak Żytko czy Zejdler będą wychwalać pana Stawowego bo wiedzą że przy żadnym innym nie pograli by nawet w Pelikanie Łowicz. Trener nie jest od lubienia, jest od trenowania od ustalania taktyki od przewidywania tego jak zagrać pod konkretnego przeciwnika a tego panu Stawowemu w wielu meczach tego sezonu zabrakło.
Niech sympatycy Stawowego wymieni co osiągnął Stawowy w swojej karierze i zada sobie pytanie co z nim dalej wywalczymy ( nie wliczamy awansów bo pierwszy to korupcja , drugi to parada Cabaja ) więc czy ten trener jest dobry ?
Jeśli dobrze pamiętam to Arka po trzech pierwszych meczach w ekstraklasie pod wodzą WSa biła rekord ligi w stosunku bramek straconych do strzelonych 0-10 !!! Podobny wynik z zawodnikami mającymi psychikę płaczącego Żytki zaowocuje powtórkom z przeszłosci .
W euforii po awansie nie można zapominać o tym jak ten sezon w naszym wykonaniu wyglądał. I niewiele przemawia za zostawieniem Stawowego. Jest to trochę kuriozalna sytuacja, ale więcej byśmy ryzykowali dając mu "trenować" dalej. Gdyby choć można mieć odrobinę nadziei, że WS potrafi wyciągać wnioski i się zmienić. Jego upór i "nieomylność" wyklucza to.
Dlatego należy się DZIĘKUJEMY! Za awans i za pracę.
ale komu mamy dac ? rudemu dyzmie ??? po 5 kolejkach 90% z was bedzie tworzyc wątki o tresci '' stokowiec musi odejsc ''!
Tego nie można wykluczyć.Ale przynajmniej transfery by były , a nie goście z przytulisk.
W pierwszej kolejności zmieniłbym trenera od przygotowania fizycznego. Tutaj obawiam się wyglądamy najgorzej i obawiam się, że 6 tygodni przerwy w rozgrywkach to zbyt mało by coś na tym polu poprawić. Nie jestem fachowcem, ale zastanawiam się, czy przed pójściem na urlopy (bo dziwnie się spodziewam, że bez tego się nie obejdzie) zawodnicy nie powinni zaliczyć solidnego przygotowania kondycyjnego, żeby w lipcu nie oddychali rękawami po 50 minutach gry?
Ponieważ z przygotowaniem motorycznym chyba nie wiele da się zrobić obawiam się, że bez przestawienia taktyki na obronę Częstochowy i grę z kontry,powyżej 13 miejsce jesieni nie ukończymy. Obym się mylił.
Stokowiec, z niczego zrobił coś, zrobił drużynę mimo braku tak naprawdę bazy, sezonu przygotowawczego, pieniędzy i zajął z nimi bardzo wysokie miejsce w ekstraklasie. Niewiem co chcesz od niego, dla mnie On lub radolsky najlepszym rozwiązaniem dla nas teraz.
Wyrzucenie Stawowego to zepsucie tego, co naprawdę udało mu się osiągnąć, a czego od lat w klubie (w drużynie) nie było i czego brak był, moim zdaniem, główną przyczyną tego, że personalna siła drużyny i organizacyjna klubu nie przystawały do wyników sportowych. Chodzi o atmosferę, o poczucie jedności, o wyplenienie grup i podgrupek. Już nie ma "Holendrów", czy "Bałkańców", nie ma "starych" czy "młodych". Jest zespół - a to jest jego i tylko jego zasługą. Zniszczenie tego, a to będzie pierwszym efektem zmiany trenera, to nic innego jak strzał w stopę.
A tak na marginesie: czy zwycięzców się sądzi?, czy cel nie został osiągnięty?, ilu było takich, którzy w ten sukces wierzyli?, czy Śląsk w ubiegłym roku był mistrzem, z którego gry jego kibice mogli być dumni?
Stawowy zrobił to, co do niego należało, dał się wyprzedzić tylko 1 drużynie, a za plecami pozostawił 16. Zrobił to w lidze, w której, jak pisaliśmy i mówili rok temu, ten zespół będzie miał problemy z utrzymaniem, a środek tabeli to spełnienie marzeń. Zrobił to z drużyną, w której miał takich asów jak - z całym szacunkiem dla nich, bo oni też ten awans wygrali - Puzigaca, Kosanovic, Szeliga, Dąbrowski, Zejdler, Dudzic, Steblecki, czy jeszcze kilku innych. Do tego przez cały sezon nie mógł korzystać z Saideigo, a przez połowę ze Straussa. Przez cały sezon zmagał się z presją awansu i podłym gadaniem "kibiców". Konia z rzędem temu, komu by się to udało.
Nie bronię ślepo Stawowego, bo sam przed kilkoma laty założyłem wątek "Trener Stawowy musi odejść" i z mojej (negatywnej) oceny jego pracy niewiele się do dziś zmieniło, a wyrzucając nazwiska z tamtego postu (lub zamieniając je na dziś grających w Pasach piłkarzy), można by go pewnie spokojnie dziś przekleić. Stawowy jednak na pozostanie na stanowisku po prostu zasłużył.
Dziś z całą stanowczością twierdzę: WOJCIECH STAWOWY MUSI ZOSTAĆ !!!!!
fenix Napisał(a):
> Stokowiec, z niczego zrobił coś, zrobił
> drużynę mimo braku tak naprawdę bazy, sezonu
> przygotowawczego, pieniędzy i zajął z nimi
> bardzo wysokie miejsce w ekstraklasie. Niewiem co
> chcesz od niego, dla mnie On lub radolsky
> najlepszym rozwiązaniem dla nas teraz.
o ulatowskim bys powiedzial tak samo gdy trenowal belchatow!
Neta, a jakieś poważne elementy wspólne Ulatowskiego i Stokowca oprócz Twojego uprzedzenia?
Przeczytałem jak narazie wszystkie wątki i najbliżej mojego zdania jest @Dorwas
[b]Stawowy pomimo swoich wad - ma jedną najważniejszą zaletę - pasuje do Cracovii jak żaden inny trener![/b]
Przejął druzynę rozbitą po spadku i niemal z niczego zrobił awans! bo umówmy się taki Dudzic, Szeliga czy Steblecki to poziom III-ligowy
Oczywiście, na wiosnę styl był daleki od oczekiwanego, ale na jesień takie mecze jak 3-1 u siebie z Zawiszą to była uczta na poziomie europejskich pucharów!
Wojtek jest Pasiakiem z krwi i kości, a zawodnicy stoją za nim murem - więc jeśli bedziemy zmieniać trenera to 2/3 składu musimy też zmienić, bo w przeciwnym razie będziemy grali jak za Mikulskiego
Ponadto jest jeszcze jeden aspekt marketingowy - popularność WS :) Połowa ludzi chodzi na mecze bo identyfikuje się z nim, a druga połowa by pokazać swój antagonizm wobec niego - choć wszyscy dopingują Cracovię! To też fenomen
[quote] Wojtek jest Pasiakiem z krwi i kości, a zawodnicy stoją za nim murem - więc jeśli bedziemy zmieniać trenera to 2/3 składu musimy też zmienić, bo w przeciwnym razie będziemy grali jak za Mikulskiego [/quote]
Pasiak nigdy nie pójdzie do gtsu . Ten "pan" chciał tam iść.
Choć ma serce w pasy: to w biało-czerwone, to w żółto-czarne. Zależy, gdzie jest.
Zapomniałeś dodać :żółto-niebieskie ...
Tutaj nie chodzi o to,aby się spinac, rozpinac i wzajemnie mieć do siebie pretensje. Chodzi o to, co będzie lepsze dla sekcji w tym momencie. Wywalczylismy awans. Tam graja inne druzyny o innym potencjale niż np. Kolejarz Stroze... Argumenty, ze Stawowy wywalczyl awans i musi zostać sa tak beznadziejne jak wyniki, osiagniete ostatnio przez Cracovie. Do pewnych osob musi dotrzeć to, ze ten awans, został naprawdę wywalczony bardzo dużym fuksem. Nie , postawa na boisku, gra, pomysłem, zmianami tylko fuksem i beznadziejna gra czolowki jak i sama liga. Była beznadziejnie slaba !!!!
Mamy, więcej szczęścia niż rozumumu i umiejetnosci, na czele z trenerem. Kiedys dla mnie był również ikona awansu i pewnych zmian.Ale był również inny klimat i Misior. Były inne watki Arka , Katowice.. Teraz,sledzac na zimno wyniki jak i sama gre jego podopiecznych ,stwierdzam,ze jest beznadziejne slaby, a w klasie wyższej nie da sobie rady. Norma.
Stwierdzenie, ze piłkarze sa za nim i pod jego przewodnictwem chcą grac, jest zabawne. Tutaj sa twarde zasady. Pilkarzyki maja zapierniczac ,trenować i dawac z siebie wszystko na treningach również. Bo biora za to zajebiste pieniądze.
Zreszta, ostatnio sam trener,majac noz na gardle,zaczal bardziej się przygladac zaangażowaniu na treningu i miał...o dziwo nerwa:)
Była feta, byly zdjęcia,usciski i pamiątkowe zdjecia dla niektórych to mega przezycie , Ale to wszystko co miało być.Temat zamknięty, awansowaliśmy i chcemy grac o cos więcej i mieć swiadomosc tego, ze mamy trenera który wie, co robi, ma koncepcje i to wdraza i nie pierniczy głupot po meczach.
Stokowiec? Tak slyszalem/ Ale nie jest to w tym momencie ważne. Wazne jest to, ze potrzebujemy trenera innego niż p. STAWOWY.
[b]Powiedzcie mi , kto w tym naszym Klubie wymyśla jakiś Stokowców czy innych Ulatowskich???[/b]
Ze Stokowcem po 5 kolejkach będziemy mieli dorobek punktowy bliski ZERA !!
Zapamiętajcie moje słowa - bo to samo pisałem jak jakiś debil wpadł na pomysł wyrzucenia Oresta i zatrudnienie Dyzmy. I też tu jakieś oszołomy pisały o Ulatowskim, że młody i ambitny - a potem była [b]KOMPROMITACJA[/b]
[b]DAJCIE STAWOWEMU SZANSE - nie sprawdzi się podziękujemy mu po rundzie jesiennej[/b]
Na sprawdzenie WS miał w pierwszej lidze ze słabeuszami i średnio-blado to wyszło. Teraz jesteśmy w ekstraklasie i tutaj poziom jest wyższy, więc z czym do czego.
CracoviaNH Napisał(a):
> Powiedzcie mi , kto w tym naszym Klubie wymyśla
> jakiś Stokowców czy innych Ulatowskich???
>
> Ze Stokowcem po 5 kolejkach będziemy mieli
> dorobek punktowy bliski ZERA !!
>
> Zapamiętajcie moje słowa - bo to samo pisałem
> jak jakiś debil wpadł na pomysł wyrzucenia
> Oresta i zatrudnienie Dyzmy. I też tu jakieś
> oszołomy pisały o Ulatowskim, że młody i
> ambitny - a potem była KOMPROMITACJA
>
> DAJCIE STAWOWEMU SZANSE - nie sprawdzi się
> podziękujemy mu po rundzie jesiennej
Cracovia Nh, powiedz mi jedno,bo widze,ze Cie trzyma od rana i to mocno . Odpowiedz, mi na pytanie .Proste pytanie. Czy w Twoim przekonaniu w tym sezonie,majac praktycznie maximum możliwości, majac stabilizacje,marke ,firme, kibicow i sama Cracovie. Stawowy się sprawdzil????? Jeśli tak, to w czym??
Panowie, ten wątek jest typowym mieleniem. Ocena pracy trenera Stawowego i decyzja o pozostawieniu/zwolnieniu należy w tym momencie do Profesora. Analiza sezonu, tego co było dobre i tego, co nie najlepsze, zarówno w rundzie jesiennej, jak i wiosenej.
Wczoraj na Rynku zapanowała wśród niektorych histeria, wywołana wypowiedziami dla PAP:
"Jak powiedział w sobotni wieczór PAP prezes Cracovii prof. Janusz Filipiak, wcale nie jest pewne, że to Stawowy poprowadzi zespół w ekstraklasie. Przed rozpoczęciem przygotowań do nowego sezonu zespół czeka przebudowa, w tym być może sztabu szkoleniowego.
- Wcale nie mówię teraz, że trener Stawowy na pewno odejdzie - zaznaczył jednak sternik krakowskiego klubu."
A to nie jest przecież nic nadzwyczajnego, normalna sytuacja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)