Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Trwa budowa druzyny...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 09.05.2013 o 10:43
      Ostatnia aktywność 10.06.2013 o 17:11
      5368 wyświetleń
    • ddarek

1.6K
      0
    • 08.06.2013 o 03:16
      Post #912076 08.06.2013 03:16
    Danielewicz? On już na czołówkę I ligi jest za słaby, a co dopiero jakbyśmy mieli teraz czy za rok awansować... Nie widziałem, żeby w choć jednym meczu wziął na siebie odpowiedzialność za drużynę, a to na tej pozycji obowiązkowe.
    • greg

1.2K
      0
    • 08.06.2013 o 05:10
      Post #912079 08.06.2013 05:10
    Nesta Napisał(a): ------------------------------------------------------- > tak , mamy fundamenty druzyny , natomiast nie mamy > NAPASTNIKA i taktyka jest do d.... oj tam przesadzasz, gdzieś nie dawno czytałem, że Boljević jest super snajperem ... :P
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 08.06.2013 o 08:11
      Post #912084 08.06.2013 08:11
    Nie mamy (w klubie) ciśnienia na sukces, nie mamy sztabu szkoleniowego, nie mamy żadnych fundamentów, jeśli chodzi o drużynę ekstraklasową, natomiast mamy mnóstwo złudzeń i jeśli ktoś nie chce się bardzo gorzko rozczarować to powinien się tych złudzeń szybciutko wyzbyć. Z bardzo słabej drużyny, po spadku, odeszło kilku kopaczy o wątpliwych cechach wolicjonalnych, ale o jakichś tam umiejętnościach. Na ich miejsce sprowadzono (z wyjątkiem Pilarza) jeszcze słabszych kopaczy. Bardzo mizerny stan kadrowy naszej konkurencji, oraz to, że mało kto chce z I ligi awansować zaciemniły prawdziwy obraz tej drużyny. Jeśli ktoś wierzy, że Puzigaca, Kosanovic, Boljevic, Nykiel, Żytko czy Marciniak będą filarami zespołu ekstraklasowego... to zazdroszczę mu tak ogromnej wiary.
    • Nzg

4.4K
      1
    • 08.06.2013 o 12:27
      Post #912114 08.06.2013 12:27
    Danielewicz jak na polskie warunki jest zawodnikiem rozwojowy;) Gość może jeszcze coś pokazać ale potrzebuje lepszego przygotowania do sezonu(rundy) i z niego jeszcze coś będzie. Na tle innych naszych asów prezentuje się pozytywnie. Wymieniłem go również w kontekście walki o pierwszą jedenastke. Kadra nie składa się jedynie z 11 zawodników. Sterby wszystko ładnie podsumował, w tym momencie mamy jedynie kilka elementów do układanki, z których nawet szkieletu nie zbudujemy.
    • Asgard

510
      489
    • 08.06.2013 o 13:20
      Post #912126 08.06.2013 13:20
    Przez całą rundę jesienną byłem zadowolony z gry naszych piłkarzy, miałem wielkie nadzieje i byłem pewny awansu. Doznałem szoku w rundzie wiosennej, ponieważ dopiero od meczu z Olimpią Grudziądz "coś" zaczynamy grać. Jest wielce zastanawiające, że z rozbitej drużyny Stawowy potrafił sklecić zespół, który przyjemnie oglądało się na jesieni a z drugiej strony zrobić beznadziejne transfery i nie wykorzystać pobytu w Turcji do dobrego przygotowania fizycznego piłkarzy. Wydaje mi się, że wtedy już na meczu z GKSem Tychy fetowalibyśmy na Rynku awans.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 08.06.2013 o 13:23
      Post #912129 08.06.2013 13:23
    Jesienna gra tak bardzo się różniła od wiosennej? Nie wydaje mi się, faktem jest jednak że wtedy mieliśmy masę szczęścia, teraz mniej.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 08.06.2013 o 13:51
      Post #912138 08.06.2013 13:51
    Kajak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jesienna gra tak bardzo się różniła od > wiosennej? Nie wydaje mi się, faktem jest jednak > że wtedy mieliśmy masę szczęścia, teraz > mniej. Ale przynajmniej była kondycja i grali mecze do końca a nie padali po 60 minutach .
    • knur

8.9K
      182
    • 08.06.2013 o 14:12
      Post #912149 08.06.2013 14:12
    znowu czytam, że objął rozbitą drużynę i ja pozbierał. ale jeśli przyjrzeć się formie, to może jednak ta drużyna nie była tak zła? oczyszczona z leserów, z zawodnikami namietnie określanymi jako "najwyżej na I ligę", czyli w sam raz. do tego (latem) ciekawe wzmocnienia. drużyna w sam raz na awans. wklejam wykres z ocenami z wątku nieocenionego alochy. [IMG]http://i41.tinypic.com/slsg9y.jpg[/IMG] patrząc na trend, bardziej uprawniona jest teza, że WS przejął niezłą, a nawet dobrą (jak na I ligę), drużynę, a im dłużej z nią pracuje, tym gorzej. nie neguję pewnego postępu w kulturze gry, czy estetyce, ale nie wolno zapominać, ze porównujemy to z agonią w ekstraklasie, a teraz gramy w zabawno-buraczanej półamatorskiej lidze, którą powinnyśmy wciągnąć nosem. w temacie budowy drużyny - jeśli w przyszłym sezonie celem ma być awans, to trzon jest, potrzebne będą niewielkie poprawki (środkowy obrońca, napastnik, juniorzy). jeśli jednak awansujemy już teraz, to potrzeba będzie masy wzmocnień, bo niewielu zawodników naszej kadry prezentuje jakość ekstraklasową. będziemy się martwić od jutra ;)
    • Nzg

4.4K
      1
    • 08.06.2013 o 14:48
      Post #912160 08.06.2013 14:48
    Mnie zastanawia pewna dosyć często pojawiająca się teza, że jesienią graliśmy dobrze. O ile mnie pamięć nie myli, większość głosów jednak taka nie była. Częściej natomiast pojawiały się wpisy w stylu: wygraliśmy szczęśliwie, gra kiepska, w zimie się zgrają i wiosna będzie lepsza. Jesienią zagraliśmy kilka dobrych spotkań. Na wyraźny plus można ocenić moim zdaniem jedynie mecze z: Okocimskim, łksem, Wartą(mimo wszystko), Bogdanką, Zawiszą i Flotą. Sześć meczy, na siedemnaście kolejek. Moim zdaniem jak na pretendentów do awansu kiepsko. Oczywiście były też zwycięstwa chociażby z Arką czy Stomilem, ale te punkty zdobyliśmy jedynie dzięki szczęściu. Dodając do tej układanki fatalne wręcz wyniki z Dolcanem, Tychami czy Olimpią(o Niecieczy szkoda wspominać), powstaje niezbyt przyjemny obraz drużyny, która miała walczyć o awans. Trzonu moim zdaniem Knurze nie ma moim zdaniem. Są wyraźne braki w obronie, jako taka pomoc i wyrwane zęby w ataku. Żeby ta drużyna po ewentualnym awansie o coś w e-klasie grała potrzebne byłyby realne wzmocnienia, których zapewne nie ujrzymy. Kadra którą dysponujemy jak na warunki 1 ligi jest może nie tyle imponująca, co całkiem dobra, w e-klasie zbierałaby natomiast baty i walczyła o utrzymanie do samego końca, a tydzień temu niewykluczone że to my byśmy cieszyli się nad grobem Polonii.
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 08.06.2013 o 15:06
      Post #912162 08.06.2013 15:06
    Nie wytrzymałem (zresztą nie będę miał jutro moralnego prawa pisać to se teraz napiszę) o ile zgodzę - ba podpiszę obiema rękami pod tym że chrzanienie o dobrej jesieni to jest jakaś zbiorowa fatamorgana, ta drużyna gra padlinę CAŁY sezon z przebłyskami, w jesieni był to PP z Zawiszą (złośliwie napisałbym - bo "trener" nie zdążył za dużo spieprzyć), liga z Zawiszą, no i Bogdanka u siebie, ewentualnie Warta wyjazd za walkę do końca. poza tym kompromitacje w Ząbkach i przede wszystkim w Grudziądzu. A Okocimski wspomniany przez przedmówcę, to mecz w którym dwóch gości nie znających taktyki zrobiło dwie bramki i tylko dzięki temu po żenującej grze co potwierdzał zarówno "trener" jak i piłkarze, dość szczęśliwie wygraliśmy (grając nieźle, ale nie dobrze, przez góra 20 minut drugiej połowy). ŁKS to kompromitacja biorąc pod uwagę że totalni amatorzy, którym nikt nie płacił i co okazało się potem nie dograli do końca sezonu w parę minut walnęli nam dwie bramki a Flota? Tak samo szczęśliwy mecz jak każdy inny wygrany w tej rundzie, nawet ich nie potrafili zdominować w momencie kiedy Flocie zaczęło zależeć... Ten sezon to kompromitacja sztabu szkoleniowego, całkiem niezła jak na warunki I ligi drużyna się skompromitowała i gdyby nie kosmiczne szczęście to od 4 kolejek by sobie grała o natkę a nie łudziła nas szansami na awans. Ale mimo wszystko ściskam kciuki niestety w Krakowie, bo życie nie dało jechać do Legnicy i mam nadzieję że tego farta wreszcie wykorzystamy... Dodam że żadne rozstrzygnięcie w dzisiejszych meczach nie zmusi mnie do zmiany poglądu że od poniedziałku pan Stawowy powinien zakończyć pracę w naszym Klubie RAZ NA ZAWSZE
    • gentlemen

4.6K
      355
    • 08.06.2013 o 15:31
      Post #912166 08.06.2013 15:31
    Karvin, pełna zgoda. Poza jedną rzeczą. Mecz z Bogdanką na jesień nie był żadnym pozytywem rundy/sezonu. Łęczna w przekroju całego sezonu na wyjazdach prezentowała się żałośnie, więc grunt był ułatwiony od samego początku. A do podwyższenia wyniku potrzebowaliśmy karnego z kapelusza.
    • knur

8.9K
      182
    • 09.06.2013 o 18:28
      Post #912571 09.06.2013 18:28
    to, co na I ligę spokojnie starczało, na EKlasę już nie wystarczy. bramka jest obsadzona w miarę dobrze. rewelacji nie ma, ale paniki też nie. prawa obrona - Żytko, Nykiel - ujdzie. Struny tu nie liczę. lewa obrona - Marciniak. Puzigaca do EKlasy się nie nadaje. środek obrony - pustynia. transferów! defensywny pomocnik - Szeliga i Dąbrowski to przeciętne przecinaki. do tego od biedy Budzik (taki nasz Gerrard). no i jest jeszcze Władek. jednak transfer by się przydał. ofensywni pomocnicy - Ekstraklasową jakość prezentuje Saidi, może Edek. Rok w I lidze grał dobrze, ale czy da radę szczebel wyżej? nie wiem. trochę wątpię. Budzik nie wykorzystuje potencjału. Zejdler to trochę komedia, Danielewicz przeciętny do bólu. tu też przydałoby się wzmocnić, ale pożaru nie ma, pożar jest na środku obrony i w napadzie. napastnicy - z całym szacunkiem do dokonań Władka, nie stwierdzono. TRANSFERÓW!
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 09.06.2013 o 21:19
      Post #912638 09.06.2013 21:19
    Myślę tak samo, z tym, że większy akcent stawiałbym na defensywnego pomocnika. Gdyby ując w punkty, wedle ważności, listę koniecznych [b]wzmocnień[/b] (nie uzupełnień), wyglądałaby ona tak: 1. Stoperów dwóch 2. Defensywny pomocnik 3. Lewy obrońca 4. Napastnik czyli 5 autentycznych wzmocnień, przy zachowaniu obecnej kadry (może poza Zejdlerem i Zielińskim) Do tego wypada pomysleć o uzupełnieniach koniecznych przy liczbie meczy mogącej sięgnąć 40 ( z PP)
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 09.06.2013 o 22:41
      Post #912668 09.06.2013 22:41
    Napastnik ważniejszy. Gdybyśmy go mieli w tej rundzie to pewnie wygralibyśmy większość przegranych meczów bo sytuacje były tylko brakło wykończenia. Napastnicy, stoperzy, defensywny pomocnik i skrzydłowi to priorytety. Nie mamy poza Saidim typowego skrzydłowego. Bernhardt może grać na skrzydle ale dobrze radzi sobie też na środku. Podobnie Straus. Dudzic niby jest skrzydłowym lub napastnikiem ale na Ekstraklasę może być jedynie jako zmiennik na podmęczonych rywali.
    • wojtek.pasiak

80
      0
    • 09.06.2013 o 23:16
      Post #912681 09.06.2013 23:16
    To są (w 90% - może poza Dąbrowskim, Danielewiczem, bramkarzami) CI SAMI piłkarze, którzy dostawali baty w ekstraklasie od wszystkich, przez parę lat z rzędu, nie wykazując żadnej ambicji. To napawa mnie wielkim niepokojem...
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 09.06.2013 o 23:34
      Post #912689 09.06.2013 23:34
    Miszczu2007 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Napastnik ważniejszy. Gdybyśmy go mieli w tej > rundzie to pewnie wygralibyśmy większość > przegranych meczów bo sytuacje były tylko > brakło wykończenia. Tak, ale teraz będziemy grać o klasę wyżej, gdzie już to nie my będziemy dominować a dużo więcej gry będzie się toczyć na naszym polu karnym (obym się mylił). Co się dzieje w obronie sam widziałeś. Dobry napastnik może sprawić, że zamiast 0,5 bramki strzlimy 1 w meczu, tymczasem stracimy 2-3. Dziękuję. Dobrą drużynę buduje się od obrony. To stara prawda, od której zaczyna się trenerka. Z naszych ostatnich trenerów tylko Stawowy i Ulatowski zdają się tej prawdy nie rozumieć.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 10.06.2013 o 00:49
      Post #912711 10.06.2013 00:49
    Tym bardziej do kontry potrzebny jest skuteczny napastnik, który wykorzysta sytuacje, których będzie niewiele.
    • ddarek

1.6K
      0
    • 10.06.2013 o 01:27
      Post #912718 10.06.2013 01:27
    Przecież Stawowy właśnie udowodnił, że można awansować bez napastnika. Myślisz, że teraz nagle zmieni zdanie?
    • Killeroth

2.5K
      6
    • 10.06.2013 o 06:22
      Post #912725 10.06.2013 06:22
    W DP Profesor mówi o dużych wzmocnieniach, a dodatkowo przyznaje, kto doprowadził do katastrofy transferowej zimą.
    • ddarek

1.6K
      0
    • 10.06.2013 o 06:26
      Post #912726 10.06.2013 06:26
    A co konkretnie mówi i przyznaje? :)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie