Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • [WIKTORIA] CRACOVIA - Nieciecza 2 : 1

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 08.05.2013 o 20:46
      Ostatnia aktywność 14.05.2013 o 17:55
      24172 wyświetleń
    • kodiGa

1K
      189
    • 13.05.2013 o 14:09
      Post #907516 13.05.2013 14:09
    Drogi Elvisie, twierdzisz że Stawowy wyciąga wnioski, a sytuacja z 19 minuty wczorajszego meczu to kopia bramki jaką tydzień wcześniej straciliśmy z Kolejarzem. Rzut rożny wprost w ręce bramkarza Niecieczy, szybki wznowienie, kontra, totalny chaos w Naszej obronie i bramka na 0:1 dla Termaliki. Tydzień wcześniej było tak samo tyle, że w polu karnym było 2 zawodników ze Stróży i 3 z Cracovii, a wczoraj po jednym więcej w obu ekipach.. Niestety,ale Stawowy jest niereformowalny. Dużą ilość bramek tracimy po kontrach, które przy lepszym ustawieniu na boisku i jakiejkolwiek taktyce obronnej udało by się powstrzymać. Stróże, Nieciecza, Ząbki x2, ŁKS, Olsztyn etc - zawsze traciliśmy w ten sam sposób który opisałem powyżej. Dla mnie to jest niezrozumiałe ponieważ jak sięgam pamięcią do "I ery Stawowego" to aż takich błędów taktycznych nie było. W ogóle nie wiem co chłopu się ubzdurało na tą grę a'la Barcelona, pamiętam jak weszliśmy do E-klasy to wszyscy przecierali oczy ze zdumienia mówiąc, że beniaminek wprowadził nową jakość do ligi, graliśmy skrzydłami, szybko przy wymianie kilku podań, a teraz to wygląda jakby każdy piłkę musiał dotknąć kilka razy w czasie konstruowania akcji bo się obrazi i nie będzie grał... Na szczęście, co raz częściej się mówi w kuluarach na Wielickiej, że "tajemniczy motywator" ma już dość Stawowego (i jego zadufania w sobie) oraz bycia piłkarskim pośmiewiskiem w Ekstraklasie. Jeżeli Pogoń awansowała i zmieniła trenera to Cracovia też może...
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 13.05.2013 o 14:31
      Post #907528 13.05.2013 14:31
    swoja droga to kuzwa kopacze na boisku tez moga uzyc mozgu swego i przewidywac wydarzenia. u mni eza malolata w lidze osiedlowej osiedla Podwawelskiego jak obronca szedl do prozdu na roga to krzyknal komus z przodu, coby przyasekurowal. nie rozumiem, po co do tego jest az trener ze studiami potrzebny.
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 13.05.2013 o 14:32
      Post #907529 13.05.2013 14:32
    I jak Pogoń na tym wyszła właśnie widać. Kompromitują się tydzień w tydzień i bardzo możliwe, że wrócą do 1 ligi. Zwalnianie trenera po takim sukcesie jakim jest awans to nieporozumienie i mam nadzieję, że nikt w zarządzie nie będzie tak głupi. Ale to jeszcse przed nami. Idźmy drogą Piasta gdzie też każdy (zwłaszcza kibice) żegnali trenera. Dostał czas na spokojną pracę i widać efekty. Tracimy bramki po kontrach, często w bliźniaczo podobny sposób. Ale to normalne w przypadku drużyn, które w każdym meczu zmuszone są do gry atakiem pozycyjnym. W jaki sposób tracą bramki Real, Bayern, Bvb czy nawet Legia z Lechem? 85 % to kontrataki lub stałe fragmenty. U nas jest podobnie ale wg mnie w ekstraklasie może być inaczej. Nasza gra może być skuteczniejsza bo niewiele jest tam drużyn, które będą się nas bać i murować bramkę licząc wyłącznie na kontry. Czas pokaże.
    • kludi

3.2K
      927
    • 13.05.2013 o 14:42
      Post #907532 13.05.2013 14:42
    [url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2013-05-12_Cracovia_-_Termalica_Bruk-Bet_Nieciecza_2:1][size=large][color=#0033CC][u]WikiPasy.pl zdjęcia[/u][/color][/size][/url]
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 13.05.2013 o 14:45
      Post #907535 13.05.2013 14:45
    kodiGa Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Drogi Elvisie, twierdzisz że Stawowy wyciąga > wnioski, a sytuacja z 19 minuty wczorajszego meczu > to kopia bramki jaką tydzień wcześniej > straciliśmy z Kolejarzem. Rzut rożny wprost w > ręce bramkarza Niecieczy, szybki wznowienie, > kontra, totalny chaos w Naszej obronie i bramka na > 0:1 dla Termaliki. Tydzień wcześniej było tak > samo tyle, że w polu karnym było 2 zawodników > ze Stróży i 3 z Cracovii, a wczoraj po jednym > więcej w obu ekipach.. Drogi kodiGa, czegoś nie trybię. Dla mnie jeśli idzie kontra i jest zawodników atakujących mniej niż broniących, to wina za stratę bramki leży nie w trenerze, że źle rozstawił zawodników, tylko w tym, że zawodnicy, którzy bronią to du-py nie piłkarze. Winą trenera jest i owszem to, że wśród naszych zawodników, jako takie pojęcie o grze obronnej mają co najwyżej 4 zawodników. ( Świadczy o tym totalny chaos jaki 3 do 4 razy pojawia się w naszym polu karnym w każdym meczu. Zawodnicy we własnym polu karnym starają się rozegrać między sobą piłkę, która zbyt często staje się łupem przeciwników, zamiast ją wywalić w diabły na uwolnienie.) podobnie przy kontrach nie mają pomysłu kogo pokryć i jak się ustawić.
    • suram

1.4K
      2
    • 13.05.2013 o 15:26
      Post #907548 13.05.2013 15:26
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > I jak Pogoń na tym wyszła właśnie widać. wiedziałem, że ten "argument" padnie :D jakby zostawili Skowronka co go zatrudnili po awansie do TME, to by nie wyszła. Ze Skowronkiem Pogoń miała jesienią 21 punktów i bezpieczne 8 miejsce (z 8 punktami straty do wicelidera). To co, czy źle wyszła na zmianie tego co z nami wygrywa 3:1 na Skowronka? Tyle, że potem im się zachciało korupcjanta, bo ten (równie wspaniale jak pewien inny, niekorupcyjny szkoleniowiec) opowiadał, jak to pod jego rządami będzie cudownie, a może nawet będą puchary (gdzie ja to słyszałem?, ech ta atherosclerosis articularis)
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 13.05.2013 o 15:33
      Post #907551 13.05.2013 15:33
    leszeczek [i]Dla mnie jeśli idzie kontra i jest zawodników atakujących mniej niż broniących, to wina za stratę bramki leży nie w trenerze, że źle rozstawił zawodników, tylko w tym, że zawodnicy, którzy bronią to du-py nie piłkarze.[/i] Tu pełna zgoda. Jeśli jednak w kolejnym meczu na naszym stałym fragmencie zyskuje rywal to zadaniem trenera jest coś z tym zrobić
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 13.05.2013 o 15:39
      Post #907553 13.05.2013 15:39
    I z tym też pełna zgoda
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 13.05.2013 o 15:39
      Post #907554 13.05.2013 15:39
    A co jest gdy zawodników broniących jest mniej niż atakujących lub jest tyle samo?;) ( 2x Zawisza,1x Bruk-Bet)
    • knur

8.9K
      182
    • 13.05.2013 o 15:51
      Post #907556 13.05.2013 15:51
    to wtedy tracimy gola po indywidualnym błędzie całego zespołu.
    • Pasiak_od_1979

1K
      928
    • 13.05.2013 o 16:52
      Post #907578 13.05.2013 16:52
    Rufus T. Firefly Napisał(a): ------------------------------------------------------- > swoja droga to kuzwa kopacze na boisku tez moga > uzyc mozgu swego i przewidywac wydarzenia. u mni > eza malolata w lidze osiedlowej osiedla > Podwawelskiego jak obronca szedl do prozdu na roga > to krzyknal komus z przodu, coby przyasekurowal. > nie rozumiem, po co do tego jest az trener ze > studiami potrzebny. Sorki za off , ale muszem - wolałeś grać na 'Szkolnym' czy na 'Wembley' ? ;)
    • kodiGa

1K
      189
    • 13.05.2013 o 18:13
      Post #907596 13.05.2013 18:13
    zubereg Napisał(a): ------------------------------------------------------- > leszeczek > Dla mnie jeśli idzie kontra i jest zawodników > atakujących mniej niż broniących, to wina za > stratę bramki leży nie w trenerze, że źle > rozstawił zawodników, tylko w tym, że > zawodnicy, którzy bronią to du-py nie > piłkarze. > Tu pełna zgoda. Jeśli jednak w kolejnym meczu na > naszym stałym fragmencie zyskuje rywal to > zadaniem trenera jest coś z tym zrobić Leszeczku, Zubereg rozwinął moją myśl bo dokładnie o to mi chodziło. Dodałbym do powyższego, że akurat w meczu z Nieciecza bramka padła nie po indywidualnym błędzie jednego zawodnika a całej formacji. Swoją drogą, czemu Stawowy nie nauczy/ nie powie zawodnikom aby nie szli w dwójkę albo w trójkę do jednego przeciwnika bo zostawiają pozostałych bez krycia. W meczu z Termalica było kilka takich sytuacji w tym jedna zakończona bramką a druga akcją w 82 minucie kiedy bohater Pilarz nas wyratował.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 13.05.2013 o 20:12
      Post #907622 13.05.2013 20:12
    ostatnio w Ekstraklasie pada dużo goli np. wynik 4-4 :) Gra w piłkę polega też na tym, ze strzela się gole bo ktoś coś zawalił, ktoś się nie wrócił, ktoś kogoś nie "pokrył" itd. Jeżeli ktoś z Was uważa, że kopacze Cracovii to zaprogramowane komputery NASA, które nie nawalą, to szkoda Waszego czasu na oczekiwanie cudów, a i nerwy oszczędzicie. Będą kopacze Cracovii popełniać błędy, będą przegrywać mecze, będzie Stawowy popełniał błędy w sztuce trenerskiej. Na tym polega ten sport. Chodzi tylko o to, by tego było jak najmniej. Wygrali ? Wygrali. Pokonali najlepszą drużynę jaką oglądałem na Kałuży od dłuższego czasu. Pilarz ? Jest takim samym kopaczem jak obrońcy, jest elementem całości. Czasem on się machnie w polu karnym a Żytko wybije piłkę z linii.Ostateczny wynik jest z gry całego zespołu. Dla mnie się liczy zwycięstwo i radość podczas powrotu z meczu, liczy się awans. Forum stało się nudne, bo fajnej dyskusji jest jak na lekarstwo. Liczy się ogólna na.pie,r,dalan.ka, i ja już mniej więcej wiem, kto co napisze po każdym meczu - wygranym lub przegranym. Kto się z kim będzie spierał itd. Ostatnio modne jest słowo rzyg ;)
    • suram

1.4K
      2
    • 13.05.2013 o 23:03
      Post #907676 13.05.2013 23:03
    ja też wiem kto co napisze po każdym meczy, z panami : sAnTo, Ian thorpe, raf_cośtam i stary kibol na czele. I wiem, że do tych czterech żadna, ale to żadna argumentacja nie trafi. Bo ich mantra brzmi: WąS jest bożkiem, a każdy kto go śmie krytykować pluje jadem nienawiści i jest wrogiem Cracovii czy panowie nie widzicie, że przez chwilami głupią (jak dziś R_1) obronę wuefisty za wszelką cenę to właśnie wy powodujecie coraz mocniejszą reakcję zwaną przez was nap.ierd.alanką? I po co? Cieszmy się zwycięstwem nad Niecieczą
    • LiPtOoN

1.8K
      0
    • 13.05.2013 o 23:52
      Post #907694 13.05.2013 23:52
    1) Mecz zamiast Maleńczuka powinien zaczynać się od gromkiego "kur** mać - Pasy grać!" bo dopiero po tej przyśpiewce zaczynają się rozkręcać. (można też pomyśleć o okolicznościowych gadżetach - koszulkach - czapeczkach) 2) Najpierw Nykiel prawie urwał nogę Pawlusińskiemu, a dopiero później ten drugi się zrewanżował. Akurat siedziałem na B na wysokości tego zdarzenia. 3) Po meczu siedziałem jeszcze pod stadionem dobre 40 min i akurat kibice Niecieczy wyjeżdżali autokarami i w drugim stało 2 z nich wystając przez szyberdach i krzyczeli machając szalikami coś w stylu "jesteśmy ze wsi sialalalalala jesteśmy ze wsi sialalalalala" pół dnia się z tego dzisiaj śmiałem :D 4) Jeżeli ktoś z was ma kontakt ze Świstakiem (gg, kom, cokolwiek) to bardzo proszę by mu napisał, że liptoon kupił mu pepsi po którą się nie zgłosił i ma minusa. Z góry dziękuję. pzdr
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 14.05.2013 o 02:08
      Post #907708 14.05.2013 02:08
    Mnie denerwuje że ewidentnie NIE wyciągamy wniosków z poprzednich meczy. W ostatnim meczu u siebie ze Strozam pięknie bronimy 2-1 żeby dostać bramę na 2-2. Z bruk betem wygrywamy od 75 min... I obrona częstochowy. Idziemy z kontra 3 vs 2 i zwolnienie akcji... Tylko poprzeczka nas uratowała od powtórki z ostatniego meczu u siebie i straty kolejnych 2 ptk
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 14.05.2013 o 08:07
      Post #907714 14.05.2013 08:07
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xLDsPYBGneE Sławek rządzi :)
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 14.05.2013 o 09:33
      Post #907719 14.05.2013 09:33
    suram Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ja też wiem kto co napisze po każdym meczy, z > panami : sAnTo, Ian thorpe, raf_cośtam i stary > kibol na czele. I wiem, że do tych czterech > żadna, ale to żadna argumentacja nie trafi. Bo > ich mantra brzmi: > > WąS jest bożkiem, a każdy kto go śmie > krytykować pluje jadem nienawiści i jest wrogiem > Cracovii > > czy panowie nie widzicie, że przez chwilami > głupią (jak dziś R_1) obronę wuefisty za > wszelką cenę to właśnie wy powodujecie coraz > mocniejszą reakcję zwaną przez was > nap.ierd.alanką? > > I po co? Cieszmy się zwycięstwem nad Niecieczą suram, o twoim zacietrzewieniu i na jego bazie oderwaniu od rzeczywistości świadczy fakt, że wrzuciłeś Iana do grona zażartych obrońców Stawowego. Dziwię się, że o mnie zapomniałeś w tym kontekście wspomnieć, nie wiem czy przez przeoczenie, czy też zmieniłeś zdanie. Ale jakoś dziwnie się składa, że każdy, kto nie ma poglądu na temat obecnego trenera takiego jak ty i próbuje nawet w umiarkowany sposób skrytykować często przesadzoną "napierdalankę" jest przez ciebie zaliczany do jego "wyznawców". Nie chcę się wdawać w psychoanalizę, ale sam sobie spróbuj odpowiedzieć na pytanie skąd to się i ciebie bierze.
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 14.05.2013 o 10:06
      Post #907724 14.05.2013 10:06
    Pasiak_od_1979 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Rufus T. Firefly Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > swoja droga to kuzwa kopacze na boisku tez moga > > uzyc mozgu swego i przewidywac wydarzenia. u > mni > > eza malolata w lidze osiedlowej osiedla > > Podwawelskiego jak obronca szedl do prozdu na > roga > > to krzyknal komus z przodu, coby > przyasekurowal. > > nie rozumiem, po co do tego jest az trener ze > > studiami potrzebny. > > Sorki za off , ale muszem - wolałeś grać na > 'Szkolnym' czy na 'Wembley' ? ;) jasne, ze na Wembley, dopoki ciezarowki go nje rozjechaly. najgorzej sie kopalo na Kapelance, teraz tam garaze stoja jak widze. na Wembley po meczu do ogrodnika na wode z kranu :)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.05.2013 o 10:14
      Post #907727 14.05.2013 10:14
    .. a wejdziemy do ekstraklasy i będzie lepsza atmosfera;]... Wojciech Stawowy wnerwia ludzi nie tym najbardziej, że całkowicie zagubił się w tym wszystkim tylko dlatego, że po prostu zachowuje się jak ślepiec: jest tak, a On zawsze upiększa, jest padaka, a On mówi zajebiście itd itd. No bo ile można komuś wmawiać , że coś jest białe, jak widać, że jest czarne w najlepszym wypadku szare. Przez swoje obecne posunięcia Legenda Stawowego pryśnie jak bańka mydlana w pewnym momencie, bo legendą Cracovii dla mnie w każdym razie był.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie