Zawsze byłem bardzo krytyczny w stosunku do Stawowego, jednak zastąpić go należałoby naprawdę dobrym utalentowanym sprawdzonym szkoleniowcem, ponieważ na tym łez padole są (choć to nieprawdopodobnie brzmi!) jeszcze gorsi pasjonaci od Wąsatego innowatora.
Natomiast sprowadzenie Hajty to jakaś perwersyjno-masochistyczna paranoja!
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
no to jutro goracy dzien sie szykuje...
Za Stawa tylko i wyłącznie trener zagraniczny, niekoniecznie Hapal. Z polskich trenerów niezłym wydaje się Skorża, ale on krzyknie dużą kwotę..
No chyba, że zarząd niespodziewanie wzniósł się na wyżyny swoich dyplomatycznych umiejętności i przekonał Lenczyka do przerwania emerytury!
Ojrzyński jest wolny.
Jakie by nie było to nowe nazwisko, ważne że będzie inne niż Stawowy ;)
Zastanów się Tomecki co piszesz...
Co jest dla Ciebie ważniejsze?
Jankes ... odpowiedź jest prosta: dobro Cracovii
To teraz mi wytlumacz co zlego stalo sie Cracovii od przyjscia Stawowego poza awansem do ekstraklasy?
Wielcy obroncy dobra Cracovii...zobaczymy gdzie dzieki wam zajedziemy...
Awans to nie jego zasługa o czym było tu już wielokrotnie napisane...
Czas pokaże gdzie zajedziemy. Przy Stawowym nie ma najmniejszych przesłanek do twierdzenia, że będzie lepiej, owszem w ofensywie co nieco drgnęło, ale defensywa kuleje i nic się nie zmieni , bo wizjoner ma swoją wizję i jej nie zmieni, więc trzeba zmienić wizjonera.
zacznie sie co miesieczne wypi.r.dalanie trenrow i walka o utrzymanie bz stylu! i kopana pilka byle do przodu!!
teraz mamy 4pkt, w grze nalezy porawic drobne bledy bo wkoncu da sie ogladac Cracovie! jezcze wspomnicie moje slowa
Nesta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
w grze nalezy porawic drobne
> bledy
8 straconych bramek w 4 meczach i drugie tyle setek wybronionych cudem przez Pilarza to te drobne błędy ?
squier strat Napisał(a):
> Nesta Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> w grze nalezy porawic drobne
> > bledy
>
> 8 straconych bramek w 4 meczach i drugie tyle
> setek wybronionych cudem przez Pilarza to te
> drobne błędy ?
''ulatowski 0pkt. po 7 meczach
platek ''2-6 lechia g. '' i utrzymanie przy stoliku
nie no Wsyscy tylko nie Hajto myśle że Ojrzyński byłby dobrą opcją z wolnych trenerów a na pewno lepszą opcja niż Hajto
No tak, wybacz. Zapomnialem, ze awans to zasluga Wrobla. A wszystkie punkty zdobyte przez nas to zwykly fart.
Mistrzostwo by zdobyl to byscie uznali ze to zasluga dobrej pogody a nie Stawowego. Zalosne.
Nic. Koniec dyskusji. Skoro ze Stawowym bylo tak zle to zobaczymy jak bedzie bez niego. Nic dobrego nie wroze. Wspomnicie slowa Nesty pod ktorymi sie podpisuje.
Ojrzyński lub Skorża, nikt inny nie gwarantuje poprawy jakości... a i tak nowy trener potrzebuje czasu i możliwości sprowadzenia 2-3 piłkarzy. Szczerze to taką decyzję podjąłbym (lub nie) ewentualnie za kilka kolejek, kiedy odrobinę bardziej wyklaruje się na co nas stać w tym sezonie, ale rozumiem, że przerwa na repre itp. jeśli jednak ma przyjść Hajto to wolałbym zostać przy Stawowym. Pożyjemy - zobaczymy, obstawiam, że zmiany nie będzie.
Jeśli chodzi stricte o jakość gry Ojrzyńskiego to należałoby to przemilczeć...Owszem,Korona miała swój styl,ale nie opierał się on na wielkim graniu i jakości gry tylko na zapierdalaniu...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Nieoficjalnie-Wojciech-Stawowy-zwolniony,wid,15893397,wiadomosc.html?ticaid=1111e1
ronnie79 - zapierdalanie zapierdalaniem... najzwyczajniej w świecie gość ma pojęcie o taktyce i wie na kogo warto stawiać... nie zawsze ta gra Korony wyglądała pięknie, ale była bardzo solidna... sam fakt, że gość "nie głaskał swoich chłopców", a drużyna jednak dała się za niego pokroić...
[color=#FF0000][size=large]Nieoficjalnie: Wojciech Stawowy zwolniony![/size][/color]
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=6298
3lvis Napisał(a):
> To teraz mi wytlumacz co zlego stalo sie Cracovii
> od przyjscia Stawowego poza awansem do
> ekstraklasy?
Odpadniecie w pierwszej rundzie pucharu polski z... wiadomo z kim.
Koszmarna gra obronna, oznak poprawy po ponad roku nie stwierdziłem.
Awans do ektraklasy był i musiał być oczywistością, gdyby go nie było to nawet byśmy tu nie dyskutowali.
Dalej jeszcze można wytłuścić kilka innych argumentów, które padły i były powtarzane setki (co najmniej) razy... tym bardziej mnie dziwi, że nadal nie dotarło i zadajesz te głupie pytania typu: co złego się stało?
> Wielcy obroncy dobra Cracovii...zobaczymy gdzie
> dzieki wam zajedziemy...
Jeśli przyjdzie nowy trener i okaże się, że nie dźwignie Pasów do europejskich pucharów to zapewne jako jeden z pierwszych się odezwiesz, żeby napisać "a nie mówiłem"... :)
Każdy musi mieć czas żeby coś zbudować, Stawowy miał ponad rok, 3 okresy przygotowawcze i nie zbudował niczego... bo zaczał budować od dachu... co z tego, że momentami gramy przyjemnie dla oka do przodu, skoro z tyłu przeciąg (czyt. liche fundamenty).
Stasek się obwiesi z żalu :D
Ojrzyński nie jest trenerem
Mylisz sie DSS. U mnie nowy trener (o ile nie bedzie to Hajto) bedzie mial spory kredyt zaufania ale chce widziciec oznaki dobrej gry i przede wszystkim wynik punktowy. W tym sezonie zadowoli mnie nawet miejsce 10. Wiecej nie wymagam. Nie chce tylko kolejnego horroru z Cracovia w strefie spadkowej w roli glownej. A przerabialismy to juz nie raz i wg mnie zmiana trenera bardzo nas do tego przyblizy. Trener Stawowy zrobil awans, zrobil 4 punkty czyli tragedii jak za Ulatowskiego czy Szatalowa nie ma i wg mnie zasluzyl by dostac wiecej niz 4 kolejki. Tylko tyle i az tyle.
Nesta Napisał(a):
> zacznie sie co miesieczne wypi.r.dalanie trenrow i
> walka o utrzymanie bz stylu! i kopana pilka byle
> do przodu!!
> teraz mamy 4pkt, w grze nalezy porawic drobne
> bledy bo wkoncu da sie ogladac Cracovie! jezcze
> wspomnicie moje slowa
Oczywiście, że tak. Jeśli ktoś liczy, że przyjdzie nowy trener i z Żytki zrobi Rio Ferdinanda a z Kusia Dani Alves'a, to jest w błędzie.
Co do straconych bramek - z takimi obrońcami żaden trener niczego nie ugra. Z resztą, ciężko o wynik, jeśli trenerowi rzuca się pod nogi kłodę w postaci Wasiluka.
Prezes ewidentnie chce powrotu do 1 Ligi.
Stawowy out -ok ,ale jaki kuwa to wybor kibicow ten Hapal ?! Kto to jest Hajto ?
Byl Stokowiec wolny .....teraz jakis wynalazek General nam zaserwuje .
Pasiasty92 Napisał(a):
> Nesta Napisał(a):
> -----
> > zacznie sie co miesieczne wypi.r.dalanie trenrow
> i
> > walka o utrzymanie bz stylu! i kopana pilka
> byle
> > do przodu!!
> > teraz mamy 4pkt, w grze nalezy porawic drobne
> > bledy bo wkoncu da sie ogladac Cracovie! jezcze
> > wspomnicie moje slowa
>
>
> Oczywiście, że tak. [b]Jeśli ktoś liczy, że
> przyjdzie nowy trener i z Żytki zrobi Rio
> Ferdinanda a z Kusia Dani Alves'a, to jest w
> błędzie.[/b]
> Co do straconych bramek - z takimi obrońcami
> żaden trener niczego nie ugra. Z resztą,
> ciężko o wynik, jeśli trenerowi rzuca się pod
> nogi kłodę w postaci Wasiluka.
>
> Prezes ewidentnie chce powrotu do 1 Ligi.
Na dzień dobry wystarczy, że da mu odpocząć od wyjściowej 11.
prawda czy fałsz ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Nieoficjalnie-Wojciech-Stawowy-zwolniony,wid,15893397,wiadomosc.html
jak dla mnie wynik punktowy to jest minimum przyzwoitości, i dolny przedział tego, na co nas stać - czyli mieści się (z trudem) w granicach tolerancji. zatem moim zdaniem WS jeszcze nie jest do zwolnienia, przynajmniej bazując na dorobku punktowym (a to najważniejsze kryterium).
do tej pory w Cracovii trenerów zwalniano za późno. czy, jeśli plotki się potwierdzą, WS zostanie zwolniony przedwcześnie? choć moje kryterium punktowe nie wskazuje jeszcze na potrzebę zwolnienia trenera, to jednak zmianę trenera można uzasadnić.
po pierwsze - tym, że WS nie rokuje żadnej poprawy. to jest uparty, pełen pychy zapatrzony w siebie trener, który od ponad roku doskonali swoją taktykę, a zespoł popełnia te same błędy.
po drugie, w połączeniu z pierwszym, może ktoś ma w pamięci to, że do tej pory decyzja o zmianie trenera przychodziła za późno, i nie chce tego błędu popełnić.
po trzecie - okno transferowe jest otwarte do końca sierpnia, więc nowy trener teraz miałby możliwość sprowadzenia wybranych przez siebie zawodników (obrońców! defensywnych pomocników!), podczas gdy np. przed drugą przerwą na reprezentację już tego komfortu by nie miał, a pole mawewru byłoby ograniczone tylko do wolnych zawodników.
po czwarte - moment na zmianę trenera, choć nie jest optymalny, to nie jest zły. wspomniane okienko jest otwarte, jest przerwa na reprezentację, nowy kierownik miałby czas na poukładanie gry obronnej. ponadto na rynku jest teraz paru wolnych ciekawych, choć nie wymarzonych trenerów (o czym w innym wątku).
jednak sytuacja jest niejednoznaczna i nieoczywista, a Filipiak i Burlikowski podejmują pewne ryzyko, bo ten ruch, choć w pewien sposób wytłumaczalny i do obrony, będzie miał sens tylko jeśli po czasie przyniesie skutek w postaci lepszej zdobyczy punktowej. osobiście nie widzę w tym momencie na rynku wolnego trenera, który to by gwarantował (ok, gwarancji nie da nikt, ale mocno zwiększy prawdopodobieństwo).
ja bym jednak poczekał, i dał WSowi szansę w dwóch kolejnych meczach. w tym sezonie, dzięki dzieleniu punktów, sporo będzie można nadrobić, więc margines błędu jest większy niż był z reguły.. moim zdaniem można jeszcze poczekać, nawet jeśli oznaczałoby to ewentualną zmianę trenera w mniej sprzyjających warunkach.
choć Cracovia za WSa w najlepszym razie gra na poziomie swojego potencjału. i nic ponadto, a raczej gra trochę poniżej tego potencjału (awansować w tych warunkach to żadna sztuka, powinniśmy awansować zdecydowanie, a nie dzięki cudowi w Niecieczy), to jednak, poza występem w PP, kompromitacji nie ma (nie liczę idiotycznych wypowiedzi, bo to jednak są sprawy poboczne).
rozumiem, że zarząd chce zmienić trenera przed kompromitacją (która, przy naszej grze obronnej, jest całkiem do pomyślenia), ale to jest bardzo duża odpowiedzialność. gdy Płatek poleciał po 2-6 z Lechią "u siebie", rzecz była oczywista, a osoba następcy sprawiła, że nikt, z perspektywy czasu, nie uznał tego ruchu za błąd. i mam nadzieję, że jeśli faktycznie WS poleci po Lechii, to będzie tak samo jak wtedy.
wyborem kibicow wedlug expertow jest ...... Hapal co jest kompletna bzdura!
DLA MNIE wyrzucanie Stawowego jest nieporozumieniem, teraz gdy sie mowi o grze Cracovii , zawsze mowi sie o jej stylu, ze gra taka pilka itdd.
dawniej za czasow antytrenerow czy dyzm nie bylo zadnego stylu poza wykopami w przod i moze cos wpadnie!!
ciezko bylo o zdobycie chodzby jednej bramki!! mamy obroncow jakich mamy, i nawet Stawowy z tych obroncow nie zrobi klasowych!
druga sprawa niech mi ktos powie , jaka jest wina Stawowego ze Szeliga , ktory akurat jest ostatnim zawodnikiem , podaje do napastnika przeciwnika? kto mu kazal grac do napastnikow?! mamy slabych zawodnikow ale i ztego trzeba bylo zrobic druzyne! i Stawowemu sie to udalo!!!!
ale nie dostal polecenia ze ma grac do napastnikow przeciwnika!! bo takie bledy to sie juz nawet w trampkarzach mlodszych nie popelnia!!!
wiec po tej bramce gra siadla a moglo byc zupelnie inaczej , 1 polowe zagralismy na dobrym poziomie!!
zawodnica potrafia fragmentami zagrac pieknie zklepana pilke az milo patrzec czego przez ostatnie kilka lat wogole nie widzialem!
tomecki Napisał(a):
> Jankes ... odpowiedź jest prosta: dobro Cracovii
Cieszę się:) ale w takim razie nie pisz, że każdy na trenera byle nie było Stawowego...
ciekawe info :P
[url=http://www.futbol1.pl/polska/ekstraklasa/12304-media-kolejny-trener-stracil-prace-trzesienie-ziemi-u-beniaminka-ekstraklasy]>>Stawowy<<[/url]
Muertes Napisał(a):
> [b]sam się Szeliga wystawił do składu?[/b]
Ojrzyński wyleciał z Korony w praktyce przez głupotę swojego bramkarza, Małkowskiego. Sam się bramkarz wystawił do składu ? Agrument zupełnie irracjonalny.
W naszym przypadku wygląda na to, że WS wyleci z klubu przez idiotyzm Szeligi, który załatwił nam cały mecz w Gdańsku. Jedną z przyczyn słabości naszego ligowego futbolu jest to, że za błędy zawodników płacą trenerzy.
Nesta Napisał(a):
> zacznie sie co miesieczne wypi.r.dalanie trenrow i
> walka o utrzymanie bz stylu! i kopana pilka byle
> do przodu!!
> teraz mamy 4pkt, w grze nalezy porawic drobne
> bledy bo wkoncu da sie ogladac Cracovie! jezcze
> wspomnicie moje slowa
Drobne błędy.... ja pitolę....
wedlug kmity, info o zwolnieniu Stawowego jest nieprawda!
i mam nadzieje ze tak pozostanie...
Ja tylko przypomne pare osob z ostatnich 4 sezonow.
Za platka fajnie bylo jak nie przegralismy roznica 2 bramek
Za szlatowa fajnie bylo jak nic nie mowil sedziach i nie przekrecali nas co drugi mecz
Za pasieki fajnie bylo jak druzyna wyszla 3ka zawodnikow z wlasnej polowy
Za kafara nigdy nie bylo fajnie.
Co bedzie za hajty i ojrzynskiego? Fajnie pewnie bedzie jak bedziemy wyzej niz na 10 msc i dostaniemy mniej niz 5 zoltek na mecz co przy naszej mega lawce rez w defensywie bedzie super wyczynem.
[/pre]
Nesta Napisał(a):
> wyborem kibicow wedlug expertow jest ...... Hapal
> co jest kompletna bzdura!
>
> DLA MNIE wyrzucanie Stawowego jest
> nieporozumieniem, teraz gdy sie mowi o grze
> Cracovii , zawsze mowi sie o jej stylu, ze gra
> taka pilka itdd.
> dawniej za czasow antytrenerow czy dyzm nie bylo
> zadnego stylu poza wykopami w przod i moze cos
> wpadnie!!
> ciezko bylo o zdobycie chodzby jednej bramki!!
> mamy obroncow jakich mamy, i nawet Stawowy z tych
> obroncow nie zrobi klasowych!
>
> druga sprawa niech mi ktos powie , jaka jest wina
> Stawowego ze Szeliga , ktory akurat jest ostatnim
> zawodnikiem , podaje do napastnika przeciwnika?
> kto mu kazal grac do napastnikow?! mamy slabych
> zawodnikow ale i ztego trzeba bylo zrobic druzyne!
> i Stawowemu sie to udalo!!!!
Kolego Nesta zapominasz o tym ze to WS uznał ze Ci obrońcy są wystarczająco dobrzy na ekstraklasę, kilku odesłał z kwitkiem. Problemem jest to ze drużyna od ponad roku popełnia te same błędy od pamiętnego sparingu z Sandecją na Wielickiej. Awans to wiecej szczęścia niż zasługi WS (popatrz ile spotkań na wiosnę mieliśmy u siebie i z kim). Przy takim układzie powinnismy sie cieszyć z awansu na 3 kolejki przed końcem ligi. Stawowy zaakceptował wykupienie Zejdlera, Dąbrowskiego oraz transfer Wełny. Dwóch z nich nie łapie się do 18 a trzeci grzeje ławę a po awansie potrzebowaliśmy conajmniej 3 zawodników do podstawowego składu. Powiedz mi gdzie, w ktorym Klubie sprawdziła sie taktyka WS? A problem polega na tym, ze bez względu na materiał ludzki w każdym Klubie chciał (chce) grać tak samo. Do tej taktyki musielibyśmy miec najlepszych obrońców w lidze i dwóch wyjadaczy w środku pola ale niestety nie mamy i nie zanosi sie abyśmy mieli a główną przeszkodą jest WS bo przecież ma najlepszego stopera z jakim pracował.
Pasiak64 Napisał(a):
> Nesta Napisał(a):
> -----
> > wyborem kibicow wedlug expertow jest ......
> Hapal
> > co jest kompletna bzdura!
> >
> > DLA MNIE wyrzucanie Stawowego jest
> > nieporozumieniem, teraz gdy sie mowi o grze
> > Cracovii , zawsze mowi sie o jej stylu, ze gra
> > taka pilka itdd.
> > dawniej za czasow antytrenerow czy dyzm nie
> bylo
> > zadnego stylu poza wykopami w przod i moze cos
> > wpadnie!!
> > ciezko bylo o zdobycie chodzby jednej bramki!!
> > mamy obroncow jakich mamy, i nawet Stawowy z
> tych
> > obroncow nie zrobi klasowych!
> >
> > druga sprawa niech mi ktos powie , jaka jest
> wina
> > Stawowego ze Szeliga , ktory akurat jest
> ostatnim
> > zawodnikiem , podaje do napastnika przeciwnika?
> > kto mu kazal grac do napastnikow?! mamy slabych
> > zawodnikow ale i ztego trzeba bylo zrobic
> druzyne!
> > i Stawowemu sie to udalo!!!!
> Kolego Nesta zapominasz o tym ze to WS uznał ze
> Ci obrońcy są wystarczająco dobrzy na
> ekstraklasę, kilku odesłał z kwitkiem.
> Problemem jest to ze drużyna od ponad roku
> popełnia te same błędy od pamiętnego sparingu
> z Sandecją na Wielickiej. Awans to wiecej
> szczęścia niż zasługi WS (popatrz ile spotkań
> na wiosnę mieliśmy u siebie i z kim). Przy takim
> układzie powinnismy sie cieszyć z awansu na 3
> kolejki przed końcem ligi. Stawowy zaakceptował
> wykupienie Zejdlera, Dąbrowskiego oraz transfer
> Wełny. Dwóch z nich nie łapie się do 18 a
> trzeci grzeje ławę a po awansie potrzebowaliśmy
> conajmniej 3 zawodników do podstawowego składu.
> Powiedz mi gdzie, w ktorym Klubie sprawdziła sie
> taktyka WS? A problem polega na tym, ze bez
> względu na materiał ludzki w każdym Klubie
> chciał (chce) grać tak samo. Do tej taktyki
> musielibyśmy miec najlepszych obrońców w lidze
> i dwóch wyjadaczy w środku pola ale niestety nie
> mamy i nie zanosi sie abyśmy mieli a główną
> przeszkodą jest WS bo przecież ma najlepszego
> stopera z jakim pracował.
przestan, popatrz na prace trenerow ulatowkiego , platka, pasieki , kafarskiego itd.
przy nich rzygac sie chcialo ogladajac Cracovie !
spadlismy z hukiem z e-klasy , wiekszosc z wa stawiala ze miejsce 6-te bedzie sukcesm w 1 lidze!!!
Stawowy z tych rezerwowych zawodnikow w ów-czesnej e-klasie zrobil druzyne ktora awansowala i koniec!
dzisiaj po 4 meczach mamy 4pkt ( powinny byc 5 jako ze 90 minuta z piastem i reka )
czy to zly wynik patrzac na to ze
a) jestesmy beniaminkiem
b)mamy transfery jakie mamy
c) przez ostatnie lata to bylo nie do osiagniecia !
oj widzę, że WS, jeśli odejdzie, osieroci paru forumowiczów. ale z tym da się życ. ważne, żeby sieroty w szatni nie zrobiły nam powtórki z Mikulskiego. ciekawe, kto tym razem robiłby za Przytułę? :?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)