Bernhardt był najsłabszy z Lechem? Ciekawa opinia...
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
Arro tylko jednak pol ligi bedzie lepiej przygotowane fizycznie od Ruchu i moze sie nie udac ich zmeczyc, albo zanim ich zmeczymy to nam nastrzelaja juz z 3 gole, a nie tylko 1.
Arro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Naprawdę uważasz, że Stawowy ponad dobro swoje
> i Cracovii stawia swoje przyjaźnie z
> "chłopcami"?
Ponad swoje może nie ale ponad dobro Cracovii na pewno czemu nieraz dawał wyraz zarówno w czasie tej kadencji jak i poprzedniej, ten człowiek wbrew powszechnej opinii dobro Cracovii ma głęboko gdzieś,
ian thorpe Napisał(a):
> ubliżanie TRENEROWI CRACOVII od frajerów, plucie
> jadem po może nie najlepszym ale jednak wygranym
> meczu....to forum schodzi na dno....
> Co do wpuszczenia Nowaka oraz murzynka w na drugą
> połowę. Jeden miał stopniowo wchodzić w
> drużynę po czasie przerwy (spokojnie odbudować
> się fizycznie), drugi dogadał się z Wąsem i w
> czasie Ramadanu gra tyle, na ile może dzisiaj
> dać drużynie. Zostali wpuszczeni i swoje zadanie
> wypełnili. Ramadan się kończy a Nowak
> potwierdza, ze sił już ma na więcej niż 45
> minut. Wąs mówi, ze już w następnym meczu
> może Ci zawodnicy zagrają w całym spotkaniu
> ale....dla forumowych ekspertów to powód by
> wylać żale bez chwili refleksji ...
Po pierwsze "trenerowi" a nie TRENEROWI
po drugie czepiasz się torpedo że "ubliżają" trenerowi forumowicze a sam używasz zwrotu "wpuszczenie murzynka" w odniesieniu do piłkarza Cracovii który ma swoje imię i nazwisko i co więcej był jednym z autorów wygranej.
EDIT sorry za post pod postem ale dwóch ludzi musiałem cytować i mi się pokićkało :)
kkk_84 Napisał(a):
> Arro tylko jednak pol ligi bedzie lepiej
> przygotowane fizycznie od Ruchu i moze sie nie
> udac ich zmeczyc, albo zanim ich zmeczymy to nam
> nastrzelaja juz z 3 gole, a nie tylko 1.
Taktyka WS nie polega tylko i wyłącznie na zamęczeniu przeciwnika i strzelaniu bramek w końcówce. Czy będzie tak jak piszesz zweryfikuje liga, jeżeli po kilkunastu kolejkach będziemy się błąkać w okolicach miejsca spadkowego, a kolejne mecze będą tylko bezsensownym klepaniem, które nie przynosi punktów, to sam będę głośno domagał się zwolnienia WS.
@Michaelangelo - Gdy Cracovia gra dobrze i zdobywa punkty, WS ma coraz mocniejszą pozycję na ciepłej posadce u Filipiaka i coraz lepszą opinię na rynku trenerskim, dlatego - w momencie gdy WS jest trenerem Cracovii - dobro Cracovii = dobro WS.
Czytajac niektore wasze posty mam wrazenie, jakbysmy co najmniej przegrali te pierwsze 3 kolejki. Ludzie drodzy, mamy 4 punkty. Niech mi ktos przypomni, kiedy ostatnio tak dobrze zaczelismy sezon w ekstraklasie? I ciagle tylko wrozenie z fusow. Przed sezonem zapowiadaliscie, ze przy tej taktyce nie zrobimy nawet punktu, mamy juz 4. Wiecej optymizmu.
Sorry za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu, ktorego totalnie nie ogarniam.
3lvis Napisał(a):
> Czytajac niektore wasze posty mam wrazenie,
> jakbysmy co najmniej przegrali te pierwsze 3
> kolejki. Ludzie drodzy, mamy 4 punkty. Niech mi
> ktos przypomni, kiedy ostatnio tak dobrze
> zaczelismy sezon w ekstraklasie? I ciagle tylko
> wrozenie z fusow. Przed sezonem zapowiadaliscie,
> ze przy tej taktyce nie zrobimy nawet punktu, mamy
> juz 4. Wiecej optymizmu.
>
> Sorry za bledy i brak polskich znakow ale pisze z
> telefonu, ktorego totalnie nie ogarniam.
Z przykrością - stwierdzam, że moje słowa po meczu PP były grubo na wyrost. Cracovia nie gra oszałamiająco, ale póki co skutecznie.
Do czasu gromadzenia punktow i nie robienia z siebie blaznow w kazdym meczu poprzez gre na kopnij i biegnij bede zadowolony.
Pilka nozna to nie jazda figurowa na lodzie nie ocenia sie stylu tylko to co w sieci.
Ja nie jestem zwolennikiem tez tego systemu trenera ale coz efekty na poaczatku sa i z tego sie trzeba cieszyc.
Myslalem ze bedzie duzo gorzej ze jednak nas zjedza na poczatku a pozniej juz z gorki do powrotu do beznadzieji.
3mecze 4 punkty dla mnie bardzo fajnie i do tego trzeba dodac ze z Piastem przegralismy poprzez indywidualych graczy i naszej nieporadnosci w ataku.
Nzg Napisał(a):
> Jak jeszcze w pierwszej lidze pisałem o wywaleniu
> Stawowego to było wiele alternatyw. Teraz sporo
> możliwości się zamknęło, [b]w tym najlepsza,
> Radolsky.[/b]
>
Poważnie?!? Radolsky musi odejść!!! (z Termaliki) ;)
W debiucie remis z Rybnikiem (beniaminek), a potem wtopa z Dolcanem. 1 pkt. i 13. miejsce w lidze ;)
Czyli Radolsky zaczął bardzo podobnie jak Stawowy. Od porażki i remisu.
rmszar Napisał(a):
> Czyli Radolsky zaczął bardzo podobnie jak
> Stawowy. Od porażki i remisu.
Wielka tu była debata, czy można porównywać wyniki trenerów z I ligi i e-klasy. Z tego co pamiętam, to stanęło na tym, że nie można ;)
Staw w I lidze zaczął od remisu (z GKSem) i zwycięstwa z Okocimskim.
W takim razie po co w ogóle piszesz tu o Radolskym i jego wynikach?
Ale jak tak chcesz porównywać, to Radolsky w sezonie 2011/12 (kiedy zaczął być trenerem Niecieczy pierwszy raz, wtedy "zaczął w I lidze"), miał dokładnie taki sam bilans: zwycięstwo i remis.
I dziwić się, że są potem takie niekończące się, jałowe dyskusje. Obie strony dolewają oliwy do ognia, ale wydaje mi się, że jedna strona uważa się za większych świętoszków.
A jakie to wszystko ma do cholery znaczenie? Patrzmy na siebie. Cztery punkty po trzech kolejkach, 7 miejsce. Od lat tak dobrze nie zaczelismy.
rmszar Napisał(a):
> W takim razie po co w ogóle piszesz tu o
> Radolskym i jego wynikach?
Piszę, bo Nzg nie całe 2 tyg. temu napisał, że "Radolsky to była dla nas najlepsza alternatywa". Więc ja piszę, że ta "najlepsza alternatywa" ma gorsze wyniki niż miał Staw na analogicznym etapie, w analogicznej lidze i w analogicznej sytuacji (objęcie przed sezonem drużyny).
A piszę to dlatego, że kreuje się tu zbawienne alternatywy wobec Stawa-samo-ZUO. A po wynikach widać, że te alternatywy jakoś d#py nie kopią. Tyle.
I rzeczywiście - jeśli ktoś ma zamiar zaraz napisać, że w Termalice to Radolsky słabo, ale jakby objął Cracovię to byśmy mieli 12 punktów po 3 kolejkach, to faktycznie lepiej tego nie ciągnąć.
Rozumiem, że o pucharowej kompromitacji zapominamy, tam Cracovii nie prowadził Stawowy. W sumie to by się zgadzało, bo na konferencji po meczu też się żaden trener nie pojawił.
ddarek Napisał(a):
> Rozumiem, że o pucharowej kompromitacji
> zapominamy, tam Cracovii nie prowadził Stawowy. W
> sumie to by się zgadzało, bo na konferencji po
> meczu też się żaden trener nie pojawił.
Nie pojawił się ale wyjasnił potem dlaczego. W tym meczu to nie była "jego" Cracovia :P
ddarek Napisał(a):
> Rozumiem, że o pucharowej kompromitacji
> zapominamy, tam Cracovii nie prowadził Stawowy. W
> sumie to by się zgadzało, bo na konferencji po
> meczu też się żaden trener nie pojawił.
Nawet o tym meczu nie wspominaj bo Cię zaraz ktoś skarci, że nienawidzisz Stawowego i masz klapki na oczach itd. Także w dobrym tonie jest mecz uznać za niebyły.
Wróciłem z dłuższych wakacji a tutaj dalej instruktor gry w piłkę nożną jest "trenerem" I drużyny i to w dodatku ekstraklasowej. Z tego co czytam i oglądam nic a nic się nie zmieniło w naszej grze. Po takich błędach Żytki jakie widziałem w skrótach meczy u normalnego trenera nie powąchałby placu przez kilka kolejek ale u Stawa....
Biedron, pisałem że Radolsky to najlepsza alternatywa ponieważ moim zdaniem to jeden z najlepszych trenerów pracujących na polskim rynku. Porównując osiagnięcia oraz doświadczenie Stawowego i Radolskyego mozna dojść do jasnych wniosków, Słowak wyprzedza Wojtka o kilka długości i się jeszcze nie spocił.
Powiem więcej, w trakcie rundy wiosennej przedstawiłem listę kilku trenerów którzy realnie mogli do Cracovii przejść i zmienić pozytywnie obraz gry. Wtedy oczywiście Potter stwierdził że każdy byłby na nie, w tym Radolsky który podobno do piłki nie wraca(ciekawe). Do tego był Stokowiec, kolejna alternatywa(dla porównania 6 punktów w 2 meczach) z którym prowadziliśmy rozmowy. Nie chce już zagłębiać się w każdego z nich jednak nie można stwierdzić że dobrze że nie ma tego bo przecież idzie mu źle.
Porównywanie trenerów po dwóch meczach różnych drużyn z zupełnie innymi przeciwnikami to jest jakaś paranoja.
Wy tak na poważnie?
Osobiście uważam, że Radolski (moim skromnym zdaniem) byłby lepszym rozwiązaniem od Stawowego. Ale jest Stawowy i nie ma co płakać, czy ujadać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)