zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> AQQ
> Jeśli następcą WSa będzie Radolski to chyba
> wszyscy będziemy zadowoleni...
A zuberku jesteś przekonany, że nie podzieli po pół roku losu doktorka czy petresku?
Uważam, że "trener-ciśnieniowiec" dobry jest wtedy, gdy masz szeroką kadrę, relatywnie krótkie kontrakty (co znaczy również wysokie kontrakty), czyli duży ruch kadrowy i dodatkowo dobry skauting lub szkółkę - wtedy za pięciu czy dziesięciu leni/obrażonych/zbuntowanych wstawiasz posiadaną rezerwę i ciśniesz (Zagłębie Lubin realizuje ostatnio taki scenariusz). Ale czy u nas polityka kadrowa tak wygląda, czy będzie tak wyglądać - wątpię.
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
O, widze że znow propaganda sukcesu wąsa. Mitologia Stawa Cudotwórcy zaraz dorówna prezesowi Żurowi i jego słynnej akcji wywalania ubeków z biura :D
AQQ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> A zuberku jesteś..............
............... wyglądać - wątpię.
Ciekawe spostrzeżenie , i być może tu jest wiślak pogrzebany.
Nie wiem jak ładnie określić to dziadostwo które w klubie panuje , może nazwijmy je "specyficzną sytuacją".
I w tej że sytuacji tylko Stawowy się sprawdza( ze względu że jest specyficzny ),żaden normalny trener tu nie daje rady.
Żaden inny nie daje sobie składu ustalać i przeprowadzać odpraw w przerwie meczu?? :P
Żaden inny trener nie zna tak dobrze mentalności profesora i innych pracujących tu ludzi. Tylko Stawowy się z tym godzi. Nasz klub jest bardziej "rodzinny" niż korporacyjny, dlatego dla ludzi z zewn. (obcych trenerów) może się wydawać nieprofesjonalny. A u nas po prostu jest atmosfera, kontakt z kibicami, tylko wyniki nie zawsze były. Na razie są (nie mówcie że awans - grając rezerwami z ekstraklasy - w pierwszym roku po spadku nie jest sukcesem), a co będzie zobaczymy. Na pewno potrzebne są zmiany i bardziej krytyczne nastawienie Filipiaka do Stawa, bo na razie to wyglądało tak że miał pełne zaufanie profesora przez co i wolną rękę we wszystkim. Jak uda się znaleźć złoty środek to stawiam flaszkę, a nawet i dwie że sukcesy się pojawią.
Czytam wywiad Opryszka z WS'em. Czytam i czytam. I czytam. Umiem już na pamięć. Muszę się napić. Ale o 10:15..?
Kibic Cracovii musi byc twardy. Pij! ;)
trele morele
Stawowy powinien zostać
a
Saidi Nitrogliceryna won /strasznie mnie dziwią zachwyty nad tym zawodnikiem/
Jestem przeciwny zmianie trenera, ale byłem też przeciwny zwalnianiu Kafarskiego, ponieważ przedstawił on moim zdaniem dobrą wizję budowania drużyny (zamierzał szukać ze sztabem "regionalnych" zawodników - perełek). Niestety jego los z góry był przesądzony już chyba przy kontraktowaniu go. Przed spadkiem nie mógł nas uratować, ale moim zdaniem awans by wywalczył i może w 1 lidze zrobiłby atmosferę w drużynie, choć na pewno nie taką jak Stawowy. I to jest właśnie minus: Stawowy nie jest zbyt profesjonalny, ale jest dobrym psychologiem, natomiast Kafarski wydaje mi się, że na odwrót. Kompromis między tymi dwoma trenerami byłby czymś najlepszym, ale gdzie takiego kogoś szukać?
ludzie Smuda u ubeków, wuefista out bo przerżniemy derby!
WS w dzisiejszym DP
"[b]Jakich wzmocnień potrzebuje pańska drużyna?[/b]"
Nie chcę tego rozpatrywać teraz konkretnie. Najważniejszą nagrodą dla tych piłkarzy, których mam, jest to, że będą grali w ekstraklasie, bo oni ją wywalczyli. [...] Na pewno każdy zawodnik potrzebuje rywalizacji, drużyna potrzebuje wzmocnień, ale bez szkody dla tych piłkarzy którzy są"
Właśnie dlatego WS musi odejść.
strasznie nie lubię ludzi, którzy manipulują wypowiedziami innych do własnych celów, wywołuje to u mnie ...to co wywołuje...
Stawowy nie chce robić rewolucji w składzie, chce oprzeć drużynę na kopaczach którzy ten awans wywalczyli.
"W nowym sezonie większość kadry stanowić mają zawodnicy, którzy występowali już w Cracovii w poprzednich rozgrywkach. Ma to być dla nich nagroda za awans. - Wielkie wzmocnienia to według mnie przyjście CZTERECH ZNACZĄCYCH zawodników, a to nie oznacza rewolucji w składzie - mówi Stawowy"....niby to samo, a jednak inaczej
Stawowy, 37 meczów rozegrasz Zejdlerem, Szeligą, Marciniakiem, Puzigacą, Kosanovicem, Żytką ...
dokupisz se czterech Niedzielę, Nowaka, Cabaja i kogos jeszcze.
przestań wreszcie pierd... jak potłuczony.
po prostu spieprzaj dziadu !
Ian gdzie widzisz tu manipulacje? W takim razie napisz proszę jak odpowiedział na pytanie o wzmocnienia WS.
jest zamotka, bo WS chyba zmienia gadkę. może się kapnął, że jak się będzie upierał przy graniu starym składem, to boss straci cierpliwość.
poza tym tak sobie dziś pomyślałem, że chyba bym się z ubekami na trenerów nie chciał zamieniać oj, barwne będą konferencje w Krakowie w tym sezonie.
WS w dzisiejszym DP
"Jakich wzmocnień potrzebuje pańska drużyna?"
Nie chcę tego rozpatrywać teraz konkretnie. Najważniejszą nagrodą dla tych piłkarzy, których mam, jest to, że będą grali w ekstraklasie, bo oni ją wywalczyli. [...] [b]Na pewno każdy zawodnik potrzebuje rywalizacji, drużyna potrzebuje wzmocnień, ale bez szkody dla tych piłkarzy którzy są"[/b]
kurwa to co on ściągnie do klubu jakiś ogórków klasy Zielińskiego ! Zmienników którzy najlepiej będa słabsi niż nasi obecni kopacze :D
Teraz wyglada na to ze jak sie nie dostosuje do filipiaka to go wywala. Dostosuje sie to bedzie Janusz skład ustalał i taktykę ;)
Im szybciej on odejdzie to tym lepiej dla nas.
Stawowy WON!!!
w innym wywiadze, mówi, że wzmocnienie to dokonanie 3, 4 solidnych transferów ( do gry od zaraz w pierwszym składzie ) a reszta ewentualnych paziów niech zwiększa rywalizację.
Na moje przydało by i się ze 5 do gry od zaraz, no ale cóż 3 nazwiska są niestety bardziej możliwe do zrealizowania.
wywiad z Marciniakiem: http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/19359/adam-marciniak-dla-2x45compl-stawowy-w-cracovii-dokonal-nawet-wiekszej-rzeczy-niz-tarasiewicz-w-zawiszy/ "Stawowy w Cracovii dokonał nawet większej rzeczy niż Tarasiewicz w Zawiszy"
Fajnie ..a teraz poczekajmy na decyzje Generala.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)