tzn.? Co złożył dymisję?
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
Jeżeli nastepcą Stawowego ma być Stokowiec to ja dziekuję.... w takim razie Wojtek musi zostać !
Klucz do powodzenia w ektraklasie to jest dobry trener pokroju np. Fornalika (jakby go z repry wywalili) natomiast jak mamy zatrudniać trenerów pokroju Płatek, Ulatowski, Szatałow,Pasieka, Kafarski, Stokowiec to lepiej zostawić Wojtka...dlatego że wiemy jakie ma braki a brak podstawowy to brak znajomości rynku piłkarskiego, przywiazanie do "swoich" graczy i brak zaufania do nowych zawodników z którymi nigdy nie pracował i tu wracamy do sedna sprawy czyli organizacji Klubu, Trener ma być ogniwem w procesie decyzyjnym jesli chodzi o pozyskiwanie graczy a nie głownym guru i mentorem a Klub niestety nie ma żadnej struktury w tej materii i to jest problem Cracovii nie rozwiazany od lat... i w tym kontekscie to że szybko liga rusza jest na niekorzyść Cracovii... dobrze że Profesor ma świadomość że potrzeba wzmocnień, martwi że Wojtek chce grać składem awansowym i nie ma świadomości że nasz skład to jeden wielki szrot... jesli nie mamy solidnej alternatywy dla Wojtka to on powinien zostać, powinno sie wzmocnić sztab szkoleniowy o doświadczonego II trenera, trener od przygotowania fizycznego do pieca za to co zrobił na wiosne i to sa realne działania.. i oczywiście transfery do których Cracovia znając życie w ogóle nie jest przygotowana, do propozycji Dyr. Burlikowskiego nie mam zaufania gdyż jako człowiek Kołaka bedzie myslał o dojeniu Profa a nie jakościowych graczach wg mnie Cracovia potrzebuje 6-8 jakościowych wzmocnień niektórzy mogą mieć po 35 lat ale muszą dać tej drużynie jakość przede wszystkim...
Z perspektywy czasu z Wojtkiem wyszło jak z Orestem, którego wywalono bo rozczarowała wiosna a nikt nie umiał docenić że Orest uratował Cracovie na jesień i praca w rundzie jesiennej była majstrersztykiem, Wojtek zrobił awans na jesień gdyż z tego szrotu wycisnął nadstan i to jest jego wielka zasługa, na wiosnę się pogubił ale skończyło się szczęśliwie i trzeba z tego umieć wyciągnąć wnioski...
Skąd ta wieść???
źrodło?
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> źrodło?
Zainteresowany....Główny...
Trener nie dostał zgody na wczasy zagranicą wraz z zespołem i złożył dymisję? ;)
Matthias89 Napisał(a):
> Trener nie dostał zgody na wczasy zagranicą wraz
> z zespołem i złożył dymisję? ;)
Odpowiedż jest w dzisiejszym DP w wywiawdzie Profesora Filipiaka!
jeżeli sam odchodzi albo zostanie wywalony, to mam nadzieję, że nie po to, by zastąpił go jakiś clown.
naprawdę myślę, że w sprawie ewentualnego następcy Generał powinien się skonsultować z Rudim. a na pewno nie powinien pytac o zdanie Majewskiego.
Stokowiec mnie nie przekonuje (bardzo słaba wiosna, jesień dobra, ale skład miał niemal klasy ekstra), spokojniejszy byłbym przy Radolskim.
Nie no żartuję z tym obozem oczywiście ;) Z jednej strony nie dziwię się że trener złożyłby dymisję, ale z drugiej zamiast wszystko robić z gorącą głową (tak jak poprzednio z tymi trzecim obozem gdy złożył rezygnację), powienien spotkać sie z profesorem i pogadać, co i jak.
Jednak jeśli patrzeć trzeźwo na całą sytuację, to zgadzam się z wieloma przytoczonymi tutaj argumentami na "nie" jeśli idzie o dalszą pracę trenera Stawowego w Cracovii. Gdyby miało się pewność że trener wyciągnie wnioski ze swoich błędów, że coś zmieni w przygotowaniach, będzie więcej wariantów gry, itd. to ok, dałbym mu szansę prowadzić zespół w ekstraklasie, ale niestety trener wydaje się być nieugięty i będzie powielał swoje błędy przez następne miesiące. Szkoda, bo miałem nadzieję rok temu że ta zmiana będzie bardzo dobra, a trener Stawowy sprawi że Cracovia znowu będzie grała fajną piłkę, jednak zawiodłem się i to bardzo, bardzo mocno.
Zibiland Napisał(a):
> Dementor Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > źrodło?
>
> Zainteresowany....Główny...
bzdura, kłamstwo i zwykły pierd. nie pierwszy zresztą - dałbyś sobie spokoj. nie wiem kto i na jakiej podstawie ciągle traktuje CIe jako wiarygodnego
Dla mnie Czesiek Michniewicz, albo Radolsky to opcje najbezpieczniejsze, względnie Stokowiec, ale pewności, czy sie sprawdzi nie mam :).
http://bundesliga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Jupp-Heynckes-nie-chce-isc-na-emeryture,artykul,164610,1,458.html
Jest jeszcze wolny Trener na rynku :)
SaNtO Napisał(a):
> Zibiland Napisał(a):
> -----
> > Dementor Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > źrodło?
> >
> > Zainteresowany....Główny...
>
> bzdura, kłamstwo i zwykły pierd. nie pierwszy
> zresztą - dałbyś sobie spokoj. nie wiem kto i
> na jakiej podstawie ciągle traktuje CIe jako
> wiarygodnego
Okres próby wiarygodności!!OK?
Ilu chcesz świadków na wypowiedz Stawowego z dzisiejszego przedpołudnia na Wielickiej???
Jednego? Dwóch?
Poczekamy...
Panowie, przecież to nie jest kwestia złej woli, czy jak to z lubością nazywacie, "sączenia jadu".
Wojtek się nie zmieni NIGDY, ten typ po prostu tak ma.
Filipiak wprost dał do zrozumienia, że chce mu dać szansę, ale ta drużyna potrzebuje jakości, tj porządnych wzmocnienień. Nikt nie mówi o jakiejś rewolucji kadrowej, ale o 4-5 wzmocnieniach z prawdziwego zdarzenia.
Jak ktoś się łudził, że reakcja będzie inna niż foch, "bo ja z moimi chłopcami wejdę do Ligi Mistrzów i basta", jest naprawdę cholernie naiwny.
Tata już za bardzo się zżył z chłopcami i rozstać się może co najwyżej z Lacicem :D A wzmocnienia? No oczywiście, że tak, ale pod warunkiem, że będzie to jakichś dwóch-trzech czochraczy, których pamięta z Katowic, Łęcznej, czy może nawet Arki :D
Ta, jak ten dyletant zacznie robić "wzmocnienia" to będziecie mieć kolejnych Zielińskich i Romanovów (Romanowych? ;) )
Niechże idzie w cholere, bo ekstraklasa to za wysokie progi. Skład i taktyka się nie zmienią, a wyobraźcie sobie tiki srakę na tle ekip z ekstraklasy. Strach się bać...
Z dobrego źródła usłyszałem że profesor Filipiak domaga się od trenera Stawowego aby ten podziękował trenerowi od przygotowania fizycznego Piotrowi Jankowiczowi, który powiedzmy to uczciwie - dał ciała. Nie wiem co robili w Turcji ale na wiosnę zespół wyglądał motorycznie dramatycznie...
Za Jankowiczem wstawił się Stawowy nie godząc się na usunięcie go ze swojego sztabu. Zatem albo odpuści albo niesiony honorem wyleci razem z trenerem przygotowania fizycznego.
pluton Napisał(a):
> Napiszę krótko: Żeby domagać się zwolnienia
> trenera po wywalczeniu awansu, to trzeba być
> pierd#lniętym.
> Dziękuję.
OoOoOo PIERDO.LNIECI jestesmy od lat !!!
niech idą obaj trenejry - np. do Legnicy, Baniak wyleciał więc mają szansę zrobić tam za rok awans a do nas ktoś rozgarnięty, żadnych Dyzmów!
Prezes coraz lepiej sobie radzi, szuka najlepszego rozwiązania - to się chwali. Jak dla mnie w chwili obecnej najlepszą opcją jest zostawienie WSa przynajmniej na jesień, nie dość że moim zdaniem to ma szansę wypalić, to na pewno potem nie powie że nie dostał szansy. ;) Trochę optymizmu panowie, czy będzie WS czy nie - będzie dobrze!
No rozumiem, że istnieje coś jak solidarność, no, ale jak ma się złego pracownika to trzeba go nieraz spuścić i zastąpić zdrowszą tkanką...
Najgorsze, że WS tego nie rozumie jak widać... widocznie było Lio wszystko w porządku z naszymi żółwiami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)