Jesli chodzi o taktyke to wiele sie nie spodziewalem po Pawle ....ale , ze motywacja zawiodla to juz dziwne.
-
-
Juniorzy CRACOVII
Nie chce jechać po chłopakach ale wyglądali jak śpiący rycerze - do przerwy 0-4 i cztery żółte kartki dla GTS a dla nas żadnej.
Mecz oddany bez walki !!!
patrząc z innej strony dobrze się stało.
wyobrażacie co by zrobił Profesor jakbysmy zdobyli złoto?
kazałby Podolińskiemu dołączyć do pierwszej drużyny z dziesięciu juniorów i walczyć o puchary.
teraz może sam zobaczył, że król jest nagi.
Że król jest nagi i że to jego wina.
Smiac mi sie chce jak wspomne te posty w ktorych uzytkownicy pisali o to aby dolaczyc "mlodych" do glownej druzyny a po kompromitacji Stawowego proponowali Zegarka na trenera. Ludzie !@#$% sie solidnie w glowe.
A co do dzisiejszego meczu, ci zawodnicy nie maja najmniejszego wstydu, nigdy wiecej na Kaluzy chcialo by sie rzec w afekcie.... Ciezka przyszlosc przed nami.
Dziękuję Panowie za srebro Mistrzostw Polski CLJ jeśli czytacie forum :) nie wyszło w finale, limit szczęścia na tą edycję chyba wyczerpany w meczu z Pogonią - może lepiej by poszło gdybyśmy grali na Wielickiej :)
wystarczającą karą dla Was jest to, że ten wynik się będzie ciągnął za Wami przez całą karierę w profesjonalnej piłce o ile się przebijecie czego Wam życzę
Raczej nikt nie stawiał nas w roli faworyta do grania o mistrzostwo także srebro tym lepiej smakuje :)
Lepiej było już przegrać z Pogonią, bo ten wynik i to na własnym stadionie to wstyd. Ja rozumiem na poziomie żaków czy orlików takie wyniki, ale żeby w finale MP ?!....... to jest dla mnie niepojęte.
Żarko, hipokryto jeden - czemu nie pisałeś tych swoich wypocin wcześniej, po meczach z Ruchem, czy Pogonią?
Daj sobie lepiej na wstrzymanie internetowy chuliganie wagi piórkowej. Nikogo nie obchodzą twoje gorzkie żale...
Przegraliśmy, bo byliśmy słabsi we wszystkich aspektach. W dodatku juniorki nie wytrzymały meczu psychicznie. Życie toczy się dalej. Nic na to nie poradzimy. Ukamienowanie chłopaków to nie jest sposób na wyjście z sytuacji.
Moze nalezy szukac "drugie dno" tej sprawy...
Buki przyjmowaly zaklady na ten mecz , moze na dwucyfrowy wynik placili super ?
przepraszam , za moj czarny humor ale szukam wytlumaczen nawet szalonych.
roch a co mnnie obchodzi jakieś wicemistrzostwo beztalenci w którym jedną z głównych ról gra polski Van der Bizen
Opłacanie takiego dziadostwa to wyrzucanie pięniędzy w błoto.Tam pewnie nawet nie ma żadnego kibica Cracovii tylko odpady które nie dostały się do GTS.
Wiem, że tak nie powinno być ale:
- Wyszarpana gra w finale (mecze w Mielcu, w Krakowie z Ruchem i oba ze Szczecinem) kosztowała na pewno nie tylko dużo siły ale też i nerwów. Teraz mecz od początku się posypał, posypał się więc i nasz zespół.
- W ostatnich meczach nie grały już nasze potencjalne indywidualności (Wdowiak, Kapustka). Ktoś słusznie zauważył, że tacy zawodnicy decydują o wynikach i o "wyprodukowaniu" ich w tym wieku chodzi.
- Weźmy też pod uwagę, że rywale trafili z formą w najlepszym okresie, dobrze im się końcówka sezonu ułożyła. Wcześniej gra z nimi była wyrównana.
Podsumowując: różnica poziomu między zespołami wcale nie jest taka jak sugeruje wynik (bardzo wstydliwy to fakt!). Zobaczymy kto zrobi karierę z tej kategorii wiekowej u nas, a kto u nich. Wiadomo, że większość z chłopaków będzie grać w piłkę tylko amatorsko, natomiast gadanie o blokowaniu kariery przez Klub to jakiś kosmos. Każdy trenujący od wieku kilkulatka włożył na pewno dużo pracy (rodzice dodatkowo czas i kasę) i należy mu się szacunek. Natomiast pieprzenie, że Klub tylko rzuca im kłody pod nogi? Nie jest u nas różowo, ale bez przesady.
Dzięki i gratulacje za srebro!
I obyście mieli szansę w przyszłości odbić sobie (i nam) tą wtopę z dzisiejszego meczu...
mam nadzieję że ich przynajmniej porządnie zwyzywaliśmy! ;)
Żarko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> [b]Nie chodzę już od kilku lat na derby juniorów
> po tym jak naszą drużynę zaczęto kompletować
> z psich odpadów,które nie dostały się do
> GTS.[/b]
I to jest bardzo celna uwaga. Wszak gts poza Krakowem niestety jest dużo bardziej popularniejsze od Cracovii (głównie po tych misiach w ostatnich 15 latach) i dlatego przybysze w większości ich wybierają. Ludzi w tej chwili nie interesuje historia, wartości, patriotyzm i fakt, że klub z R22 zrobił karierę głównie dzięki narzuconej Polsce przez ZSRR haniebnej milicji i UB. Dziś liczą się przede wszystkim pieniądze a nie honor, a gts ma ich więcej, więc do nich idą niczym muchy do szamba. gts jest spadkobiercą ubeckich przywilejów i z nich korzysta do woli.
Żeby to zmienić - musiałby się zmienić system i świadomość społeczeństwa.
Rafi miałem się tu wcześniej zachwycać na nie do końca sprawnym ruchowo Piątkiem?Zresztą jesteś przydupasem kmity i tego durnia z myślenic co kibicuje gts w europejskich pucharach,więc cie dłonie od klaskania dzisiaj po końcowym gwizdku muszą piec.
A może Tabisz nagrode zabrał i niechciał dać tym antytalentom to przegrali 10
Gratulacja za zdobycie V-ce Mistrzostwa Polski
Niestety jeśli ktoś się jeszcze łudził po wynikach, że te chłopaki mają umiejętności do grania w przyszłości w piłkę na jakimś poziomie, to dziś chyba juz te złudzenia stracił. Wynik szokuje, ale przecież w takim wieku zawodnik nie nauczy się już grać w piłkę, a w każdym meczu fazy play-off graliśmy czysto piłkarsko po prostu słabo. W tamtych meczach jak z Ruchem i Pogonią udawało się nadrabiać ambicją, dziś już nie.
Ten wynik to i tak przy takim potencjale jaki ma ta drużyna, to jest ogromny sukces. Chłopakom należą się gratulację za poprzednie mecz i za serce, które wkładali w grę, ale to co pokazali dziś trzeba nazywać po imieniu, a była to po prostu kompromitacja. I prawda jest taka, że ten mecz będzie się za nimi ciągnął, według mnie to jest wstyd, nie potrafię zrozumieć jak widząc co sie dzieje, nie postanowili po prostu wybijać piłek, by dostać jak najmniej, trzeba było ratować honor, a niestety nasi kompletnie stanęli i sami prosili się o kolejne bramki.
Niby medal jest, ale nasze szkolenie kompletnie nie istnieje. Pamiętam jakiś mecz juniorów 2-3lata temu na Kałuży i na Wielickiej też, graliśmy chyba z Łęczną i potem z Olsztynem, gdzie Olsztyn naszym dowalił i był o kilka klas lepszy, po prostu piłkarsko. Nie rozumiem czemu w innych drużynach potrafią wyszkolić zawodników na niezłym poziomie technicznym, a u nas grają po prostu drewna? Taka prawa, zarówno te 2-3lata temu, jak i dziś większość graczy na boisku to totalne drewna, które nie mają za grosz techniki i nie wiem czy nawet się będą nadawać do naszych rezerw... Przykro to pisać o młodych zawodnikach Cracovii, ale taka jest prawda.
Szczerze mówiąć to czy ten medal jest czy go nie ma, to dla mnie specjalnie nie ma znaczenia. Medal w juniorach, tak naprawdę nie ma większego znaczenia, wolałbym żeby medalu nie było, a za to w przyszłości 3-4chłopaków wychowanych w Cracovii trafiło do pierwszego składu. Dziś mamy medal, ale nie wiem czy nawet 1gracza, który w przyszłości na dłużej zagości w piewszej drużynie.
BoRut Napisał(a):
> Wiem, że tak nie powinno być ale:
> - Wyszarpana gra w finale (mecze w Mielcu, w
> Krakowie z Ruchem i oba ze Szczecinem) kosztowała
> na pewno nie tylko dużo siły ale też i nerwów.
> Teraz mecz od początku się posypał, posypał
> się więc i nasz zespół.
> - W ostatnich meczach nie grały już nasze
> potencjalne indywidualności (Wdowiak, Kapustka).
> Ktoś słusznie zauważył, że tacy zawodnicy
> decydują o wynikach i o "wyprodukowaniu" ich w
> tym wieku chodzi.
> - Weźmy też pod uwagę, że rywale trafili z
> formą w najlepszym okresie, dobrze im się
> końcówka sezonu ułożyła. Wcześniej gra z
> nimi była wyrównana.
>
> Podsumowując: różnica poziomu między
> zespołami wcale nie jest taka jak sugeruje wynik
> (bardzo wstydliwy to fakt!). Zobaczymy kto zrobi
> karierę z tej kategorii wiekowej u nas, a kto u
> nich. Wiadomo, że większość z chłopaków
> będzie grać w piłkę tylko amatorsko, natomiast
> gadanie o blokowaniu kariery przez Klub to jakiś
> kosmos. Każdy trenujący od wieku kilkulatka
> włożył na pewno dużo pracy (rodzice dodatkowo
> czas i kasę) i należy mu się szacunek.
> Natomiast pieprzenie, że Klub tylko rzuca im
> kłody pod nogi? Nie jest u nas różowo, ale bez
> przesady.
>
> Dzięki i gratulacje za srebro!
>
> I obyście mieli szansę w przyszłości odbić
> sobie (i nam) tą wtopę z dzisiejszego meczu...
Różnica nie taka duża? ...człowieku oglądałeś oba mecze. W pierwszym to tylko ułomność Gtsu sprawiła że nie było 10-1....w drugm sobie to odbili. To była róznica 10 poziomów...we wszytskim, od postury, po szybkość, celnośc podań, zmysł rozgrywania akcji. Cała formacja obronna to jakiś kabaret. To że ten zespół awansował do finału to jest ewenement. Nie można takich rzeczy tłumaczyć, mówimy o wyniku 10-0, ja bym po takim meczu chyba przez miesiąc z domu nie wychodził- mam nadzieje że Oni te ztak zareagują i bedze to dla nich nauczka na przyszlość...niestety wątpię..no może po za wyjątkami.
Żarko Napisał(a):
> Rafi miałem się tu wcześniej zachwycać na
> nie do końca sprawnym ruchowo Piątkiem?Zresztą
> jesteś przydupasem kmity i tego durnia z
> myślenic co kibicuje gts w europejskich
> pucharach,więc cie dłonie od klaskania dzisiaj
> po końcowym gwizdku muszą piec.
No proszę, zawsze się można na forum czegoś nowego o sobie dowiedzieć...
Jeśli takie myślenie pomaga ci w terapii, to niech i tak będzie. Odpuszczam sobie dalsze pyskówki, bo sam nie chcę zagłębiać się zbytnio w świat manii, obsesji i spiskowych teorii...
Pozdrawiam i dalej oczyszczaj Kraków z... wiadomo czego ;)
Mój pierwszy i ostatni do dzisiaj wpis o tych juniorach pojawił na tym forum jakiś rok temu po tym jak na ich stronie oglądnąłem skrót meczu tej drużyny z Termalicą rozgrywanego w Niecieczy.Napisałem wtedy,że mimo,ze materiał trwał zaledwie kilka minut zdążyły mnie rozboleć zęby.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)