5-1
-
-
Juniorzy CRACOVII
5:1 dla gospodarzy? Nie mam nic przeciwko takiemu wynikowi w środę.
2-1 dla Wisły K.- zaliczka do odrobienia. Powodzenia chłopaki.
[b][color=#FF0000]CZY MOŻNA BY WRESZCIE UJEDNOLICIĆ PRZEKAZ![/color][/b]
Na oficjalnej Cracovii podają, że mecz o 16.
Na oficjalnej PZPN, że mecz o 15
I komu tu wierzyć?
Sędzią meczu Szymon Marciniak
Nie wiem czy się cieszyć, czy się smucić. W seniorskiej piłce minionego sezonu pSzymon gwiżdząc nam bodaj tylko jeden raz z GTSem na Kałuży zdobyliśmy jeden pkt (a tak , to wszystko w plecy) Natomiast gwiżdząc GTS obdarowywał ich samymi punktam (chyba zero porażek). Czas na zmiany. Liczę, że w dogrywce ich przejdziemy. Martwi mnie kontuzja Panka.
Bądżmy optymistami .(:P)
Oglądałem mecz i powiem szczerze że pierwszy kwadrans to tragedia w naszym wykonaniu, dzieci we mgle. Potem niewiele lepiej więc wynik rewelacyjny jak na to co działo się w psim azylu. Ale w rewanżu musi być totalna metamorfoza! Ponoć w piłce juniorskiej wszystko jest możliwe i chyba tylko w tym upatruję nadziei na rozbicie psa. Tylko Pasy!
Nie takie straty odrabialiśmy w Szczecinie. Bądźmy dobrej myśli :)
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> CZY MOŻNA BY WRESZCIE UJEDNOLICIĆ PRZEKAZ!
> Na oficjalnej Cracovii podają, że mecz o 16.
> Na oficjalnej PZPN, że mecz o 15
>
> I komu tu wierzyć?
Czy ktoś może podać prawdziwą godzinę meczu?
Strona Radia Kraków podaje 15.00, za stroną CLJ PZPN pewnie, u nas na oficjalnej jest 16...
Szkoda, że jednak w klubie upodobnili się do Wisły i dali taką samą cenę... Wiem, że można pisać że 20zł to nie jest dużo, ale też można napisać - jak dla kogo ;) Cóż, pozostaje oglądanie transmisji przez neta, mam nadzieję, że chłopaki wyszarpią to mistrzostwo!
Tylko proszę mocno uderzać w klawisze, żeby echo niosło na Kałuże:)
Kałuża - zbiornik wodny o znikomym znaczeniu strategicznym.
Jak można dla 20 zł wybrać oglądanie meczu o MPJ w necie zamiast na stadionie?
torreador Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > w jaki sposob ma byc przeznaczony na mlodziez?
> mks
> > jako tako nie szkoli a amc nie jest podmiotem
> > mksu.
> >
> > i tak zachwieje budżetem i nie wiem czy się
> > wybiorę przez ten fakt
>
>
> Bez komentarza!
Co bez komentarza? Post niedoinformowanego forumowicza?
W MKS są trampkarze starsi (rocznik 1999, teraz przechodzi rocznik 2000), juniorzy młodsi i juniorzy starsi. Kasa może pójść na wynagrodzenia trenerów grup młodzieżowych czy opłaty za transport, ewentualnie delegacje sędziowskie. 999 biletów po 20 zł to 19.980,00 zł. To nie jest nawet roczne wynagrodzenie trenera.
Można by się zastanowić, czy z tej kwoty nie ustanowić 4 niewielkich stypendiów dla zawodników młodzieżowych. Chociażby,
Edit: poprawiona kwota
4 niewielkie stypendia? Po co, skoro zapewne można o tę kwotę obniżyć bieżące wydatki Comarchu na młodzież. Słupki się poprawią, a młodzież i tak nic nie zyska.
Zresztą jeszcze przyjdzie pomniejszyć tę kwotę o podatek etc.
Co nie znaczy, żeby nie iść i nie zapłacić. Ale podejrzewam, że młodzież by więcej z tego miała, jakby po prostu rozstawić puszki z przeznaczeniem na konkretny cel.
Ddarku... na co MKS przeznaczy tę kwotę, to jedno, a na co ja bym przeznaczył, to drugie.
Pamiętajcie jeszcze że w zależności od wyniku wpadnie Księgowemu 70.000-100.000 zł.
Mecz chyba jednak o 16 tak żeby Rudy mógł dolecieć na Kałuży :)
p.s.Prezes PZPN nie Premier :)
a te 70.000 - 100.000 nagrody od PZPN , komu przypadnie ? chlopakom za walke czy pojdzie do kieszeni decydentow?
To chyba już zależy od ich kontraktów czy mają coś zapisane. Jeżeli nie mają to jest to kwestia dobrej woli decydentów klubu.
Czy ktoś zastanawia ile kasy dostali gracze Legii za zdobycie mistrzostwa? Nie, bo oni to mają zapisane.
U nas to mało kto ma ten kontakt ponoć.
ddarek Napisał(a):
> 4 niewielkie stypendia? Po co, skoro zapewne
> można o tę kwotę obniżyć bieżące wydatki
> Comarchu na młodzież. Słupki się poprawią, a
> młodzież i tak nic nie zyska.
>
> Zresztą jeszcze przyjdzie pomniejszyć tę kwotę
> o podatek etc.
>
> Co nie znaczy, żeby nie iść i nie zapłacić.
> Ale podejrzewam, że młodzież by więcej z tego
> miała, jakby po prostu rozstawić puszki z
> przeznaczeniem na konkretny cel.
Dlatego wlasnie cena 20 zł wydaje sie fajna realna kwota na obnizenie biezacych wydatkow Comarch na mlodziez. i to mnie boli. Te chłopaki pewnie nie zobacza ani grosza z tych 20.000 a później ewentualnie dodatkowo 100.000. Te 120.000 Panie rmszar to już chyba dość fajna i interesująca kwota dla MKS by praktycznie zapewnić poza swoimi wydatkami pieniadze na szkolenie mlodziezy w ramach struktur MKS>??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)