Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Po raz kolejny przypomina mi się wypowiedź
> > Komornickiego.
> >
> > Niektórzy próbują Barcelonę kopiować i
> zwykle
> > kończy się na tym, że tak długo grają na
> > swojej połowie, że kibice śpią, a
> napastnicy
> > ziewają i przestają biegać.
>
> To ten sam znawca, który prawi :
>
> Jak ja patrzę na Messiego, to jako trener
> powinienem go zmienić po piętnastu minutach.
> Poruszał się jak primadonna, bez przejścia do
> obrony, bez agresywności
Wyrywasz zdania z kontekstu. Gość napisał zdanie później, że Messi może sobie pozwolić na taką grę, bo jest geniuszem jeśli chodzi o depnięcie w ofensywie.
Sens wypowiedzi jest taki, że na taką postawę na boisku (czyli odpuszczanie defensywy itd) może pozwolić tylko takiemu komuś jak Messi. A, że w drużynie Messich brak, więc mają po prostu zapieprzać.
> W zamknietym zakładzie psychiatrycznym jego mysl
> trenerska znajdzie grono wielbicieli.. i jak
> widać na forum Cracovii też ;)
No fajna napinka, chociaż trochę śmiesznie brzmi spod klawiatury gościa, który ma elementarne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.
-
-
Okres przygotowawczy 2012/2013
Jeśli mogę się włączyć to oddaję swój głos za tym by bramkarz "miał" przedpole i obronione setki a nie nogi.
$ obrońców do klepania piłki w poprzek boiska to dosyć. po co im jeszcze bramkarz.
Nogi nie są kluczowe. Jednakże proponuję przypomnieć sobie Kaczmarka i jego dalekie wykopy. Gorszej stopy nie jestem sobie w stanie wyobrazić.
Troche cierpliwości Aston i się przekonamy, który magik i która filozofia jest trafna i skuteczna
Obaczy sie gdzie za jakieś 5 lat bedzie pan K. ze swoja filozofią drwali, brutali i wymiataczy do przodu piłki
A gdzie bedzie "barcelońska" Cracovia
Cracovia ze Stawowym chce zrobić krok lub skok cywilizacyjny i wybic się z tej bylejakości która nas ogarnia
- E klasa dziadostwo jakich mało
- w pucharach posmiewisko i upokorzenie naszych drwali
- reprezentacja godna pożałowania...
...
...
Będąć w towarzystwie nieudaczników można krakac jak oni i cieszyć się z punktu zdobytego z Podbeskidziem. i świetować sukces jakim jest utrzymanie w smiesznej lidze.
Można zatrzymać się na erze kamienia łupanego bo tak jest łatwiej, prościej, bezpieczniej.- a jednooki wyrasta na króla wsród ślepców.
Zatrzymac się na liczydełku bo komputer do obliczeń to nie dla mnie .
Komputer to mogą obsługiwac inne nacje - nie ja głupi polaczek.
Czyli nasza piłka musi byc prosta, nie skuteczna, silowa, brutalna bez mysli taktycznej, bez techniki.. takie dno i niestety taka jest.
Nie tego bym chciał i dlatego trzymam kciuki za "barceloński styl"
Jak się nie uda ? trudno, ale mogło byc pieknie
Lepiej bym strawił te niepowodzenie , niż dalej brnąć w coś na wzór Płatków, Pasiek, Ulatowskich...
A jak się uda to przez dziesięciolecie nie bedzie mocnych w buraczanej lidze na Cracovie i możliwe że w europie tez zaistnieje.
Czasami robi się domniemany krok w tył, by zrobić wielki skok do przodu.....
Krótka piłka, Komornicki jest od wielu lat cenionym trenerem w Szwajcarii.
Owszem, z Polski (konkretnie Górnika) został błyskawicznie pogoniony, bo tamtejszym "chłopcom" nie podobały się "katorżnicze" treningi.
Komentarz zbyteczny.
suram Napisał(a):
> I pytanie dla kumatych: gdzie Władek i genialny
> napastnik Zieliński?
niestety zerwalo transmisje i co z Wladkiem nie wiem, a ZIelinski wyrwal zeba madrosci i zle sie czul
Trapezie,chcemy i pragniemy sukcesów nawet w LM ;)
Trzeba tylko zmienić kolejność działań!
- Ogłośmy,że chcemy tak grać jak Barca i piłkarze ,którzy czują taką grę zapraszamy do nas - płacimy tylko za zdobyte punkty!
- Nasza I drużyna na razie gra sobie jak gra i dla zamydlenia oczu kibiców wmawiamy im że nie ma zbyt wielu piłkarzy w Polsce ,którzy czują ten styl i dlatego tułamy się wśród średniactwa . Wyróżniamy sie ilością podań na własnej połowie.
- Antidotum na pkt.wyżej : namawiamy Profesora na zakup 3-ej drużyny Barcelony i mamy to co chcieliśmy ;) w trybie ekspresowym !!!
- .W.Stawowego ustawiamy jako koordynatora szkolenia w tym młodzieży :AM,trampkarze,juniorzy i mamy wtedy grajków zgodnych z jego wzorcem .
- Czekamy 10-15 lat na to, by spełniły się nasze sny ....o drugiej Barcelonie ,tylko czy wtedy właściciel nie ujrzy biznesu i nie sprzeda całej drużyny innemu pasjonatowi takiej gry...:(
"Rewolucja zjada własne dzieci " - więc rewolucja się nie opłaca ....
suram Napisał(a):
> A dzisiaj: Pilarz (piękne nogi) MINUS DWA, a
> Perdijic (beznogi) ZERO. I to dodatkowo mając
> przed sobą teoretycznie słabszych defensorów
Niestety nie oglądałem transmisji. Czy Matko miał możliwości wykazania się?
Boljevic zalatwial sprawy zwiazane z pozwoleniem na gre w Polsce, jakies wizy czy cos. Bernhardt sprawy rodzinne.
> Niestety nie oglądałem transmisji. Czy Matko
> miał możliwości wykazania się?
Miał. Co najmniej cztery razy. Na szczęście piłkę [b]łapał lub wybijał rękoma[/b] a nie usiłował pięknie zagrać nogami (co już, razem z konsekwencjami, wielokrotnie widzieliśmy w wykonaniu Pilarza i - zwłaszcza - Cabaja).
Wolę przeciętnego bramkarza co to złapie co miał złapać i puści co miał puścić niż takiego co to obroni w nieprawdopodobny sposób a za chwilę
puści dwie szmaty
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a-3X3joLai4
Skrót spotkania z Widzewem.
suram Napisał(a):
> > Niestety nie oglądałem transmisji. Czy Matko
> > miał możliwości wykazania się?
>
> Miał. Co najmniej cztery razy. Na szczęście
> piłkę łapał lub wybijał rękoma a nie
> usiłował pięknie zagrać nogami (co już, razem
> z konsekwencjami, wielokrotnie widzieliśmy w
> wykonaniu Pilarza i - zwłaszcza - Cabaja).
>
> Wolę przeciętnego bramkarza co to złapie co
> miał złapać i puści co miał puścić niż
> takiego co to obroni w nieprawdopodobny sposób a
> za chwilę
> puści dwie szmaty
Widziałem skrót. Niepewność mogę zrozumieć. Pilarz- masakra
Przy pierwszej bramce - Pilarz zachował się jak sabotażysta. Dawno nie widziałem gola który zostałby strzelony w środek bramki strzeżonej przez bramkarza... Dramat!
kodiGa Napisał(a):
> Przy pierwszej bramce - Pilarz zachował się jak
> sabotażysta. Dawno nie widziałem gola który
> zostałby strzelony w środek bramki strzeżonej
> przez bramkarza... Dramat!
Przypadkiem Jarka nie strzelił kiedyś Cabajowi podobnej bramki? Przy czym Cabaj zamiast koło głowy, wrzucił sobie piłkę pod pachę. ;)
bramka Jarki to był hit. Szczerze mówiąc przed tą sytuacją, nie miałem pojęcia, ze coś takiego moze się wydarzyć, a jednak :)
dla przypomnienia.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=W5Dq7uQlDdU]youtube.pl[/url]
A co do gry bramkarzy, to z tego co widziałem na skrócie, to obaj grali słabo i niepewnie. A Pilarz to chyba jeszcze gorszy bramkarz od Cabaja. Nie potrafie sobie jakoś przypomnieć choć jednej w pełni dobrej interwencji Pilarza od kiedy do nas przyszedł. Choć jednej takiej, którą mógłbym pamiętać. Są bramkarze, którzy nie popisują się fenomenalnymi interwencjami, ale graja solidnie. Pilarz napewno się do nich nie zalicza. Jest po prosu słaby. Jeśli chodzi o Perdjicia, to gość jest jeszcze nieograny. Te pare lat na lawce robi swoje. Trzeba mu dać czas, a będzie z pewnością owiele lepszą opcją od Pilarza.
Gdzie gramy sparing z Garbarnią?
Podobno na Wielickiej.
del
No własnie, podobno czy na na pewno?
podobno na pewno :)
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/cracovia__garbarnia_krakow_godz_1600
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)