Oj Khalidzie.. Przecież sobie żartujemy dla rozładowania atmosfery... Nie denerwuj się tak... Wszak Ty akurat chyab pamiętasz czasy jak nie w głowie były nam jakiekolwiek medale i lał nas kto chciał.. Raz na wozie, a raz pod... Mea culpa, że po banderowcach nie dałem znaczka ;) , ale po cahok też nikt nie daje i nikt się nie złości jakoś przesadnie ;) A może na przekór wszystkiemu pukniemy ich w finale PO...?
-
-
Puchar Polski
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wanek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Chyba troszkę kolego już teraz przesadzasz,
> > często oglądam na sport.tvp.pl i to norma że
> > kończą dość szybko, tym bardziej jak jest
> > opóźnienie w transmisji. Nie doszukujmy się
> > teorii spiskowych tam gdzie ich nie ma.
>
> No ale przecież przed tą przerwą w transmisji
> komentatorzy wyraźnie powiedzieli, że "wrócimy
> za kilka chwil" ! :D
No proszę Cię, Snopkowi wierzysz ;-)
izbik Napisał(a):
> To, ze nie bylo widac w tv krazka gdzie jest to
> nie wszystko - tu chodzi o matematyke - logiczne
> myslenie!
Nie, nie prawda, chodzi o jakiś prosty przepis, że sędzia musi widzieć ten krążek, a nie uprawiać trygonometrię.
ogladajac karne zastanawialem sie czemu objezdzajac juz bramkarza zawodnicy obu zespolow nie podniosa krazka tylko wala po lodzie, gdzie na logike beda nogi bramkarza ... kolejny mecz przegrany z Sanokiem, tak naprawde nic nowego w tej rywalizacji nie zmienil, dalej widac duza latwosc z jaka strzelaja nam gole, gdyby nie bramkarz wg mnie najlepszy w lidze to az strach pomyslec ...
Wiadomo kiedy chłopaki wracają ?
Jak wygramy z cahoxem finał PO to będzie miód malina jak cudna dziwczyna ! :)
Aron dostał po meczu jeszcze 5+20 czyli było lanie po mordzie :)
quentin Napisał(a):
> gdyby nie
> bramkarz wg mnie najlepszy w lidze to az strach
> pomyslec ...
Sedno sprawy jak dla mnie. A nie można wymagać, żeby Radzik bronił tak zawsze bo dziś to kilka obron była nadludzkich.
Obrona dziurawa, indywidualności mniej i tylko Radzik na bramce wyrastający ponad naszą ligę.
Była może pokazana statystyka celnych strzałów?
Grabo84 Napisał(a):
> żółta kaczko.... spokojnie. Kibice Cracovii
> wiedzą jak się zachować po porażce... Brakuje
> 3-4 graczy i Cracovia jest w stanie powalczyć o
> złoto. Gola po strzale Fojtika nie powinien
> sędzia uznać i tyle. Można pisać że Sanok
> kupił itd.... ale każdy rozsądny człowiek wie,
> że po prostu na ten moment Cracovia jest słabsza
> od drużyny z Sanoka. Tyle.
Panie kolego. Po pierwsze to ja jestem bardzo spokojny i nie wiem gdzie ten brak spokoju widzisz. PP od początku biorę na luzie i nie mam najmniejszego problemu z tym, że dziś odpadliśmy. To było wkalkulowane i nasza gra napawa mnie optymizmem, bo zrobienie dogrywki, karnych i strzelenie 4 goli to jest coś. Są powody do zadowolenia i bycia dumnym z naszych bez dwóch zdań :)
Revenator ma 100% racji, że 2-3 wzmocnienia jakościowe i możemy wszystko, to jest prawda. I też fajnie.
Że cahox sportowo na ten moment jest mocniejszy? No jest, ale co z tego? Czy z samego tego faktu należy mu się nieuznawanie goli przeciwnika, bo jest mocniejszy sportowo? W ogóle jak taką argumentację można podpierać rozsądkiem? Do tej pory logika, przepisy również, mówiła, że gol jest kiedy krążek przekroczy linię bramkową pomiędzy słupkami, poprzeczką i taflą - Ty głosisz, że gol jest tylko wtedy kiedy wygrywa silniejszy sportowo i jeszcze w takiej tezie dostrzegasz apoteozę logiki? Naprawdę tak chciałeś napisać? Sorki za szczerość, ale ja w tych Twoich 2 zdaniach akurat widzę zaprzecznie rozsądku, ale może ślepy jestem...
Kolega Docent pięknie napisał - główny stał tuż obok bramki, na linii i krążek widział z odległości 2 m za linią, a drugiemu 6 minut zajęło, żeby na słabej powtórce zobaczyć, że nie ma pewności - tutaj naprawdę nie ma co komentować - jak było każdy widział :)
...
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
> Oj Khalidzie.. Przecież sobie żartujemy dla
> rozładowania atmosfery... Nie denerwuj się
> tak... Wszak Ty akurat chyab pamiętasz czasy jak
> nie w głowie były nam jakiekolwiek medale i lał
> nas kto chciał.. Raz na wozie, a raz pod... Mea
> culpa, że po banderowcach nie dałem znaczka ;) ,
> ale po cahok też nikt nie daje i nikt się nie
> złości jakoś przesadnie ;) A może na przekór
> wszystkiemu pukniemy ich w finale PO...?
Ja się nie złoszczę ale naprawdę obrazać Polaków z kresów to jest
dziecinno-niepoważne !!!!!
Wiesz, mam kumpla z tamtych okolic a dokładnie z Cisnej.
Jego rodzinę UPA w ponad 3/4 wymordowała. Uwierz mi to spokojny
facet a za taki tekst o banderowcach pozbawiłby Cię większości zębów przednich...;)
Szkoda. Niby mecz o gówniany puchar, ale mysle że dziś chodziło o coś więcej niż ten puchar i o zawrotną premie finansową ( choć to dopiero półfinał). Wiele osób dużo dziś udowodniło- Radzik że jest bezsprzecznie najlepszym Polskim bramkarzem! I tylko dziwić się należy że w kadrze jest nr-3 ?!!! - Rudi że jest nie lada motywatorem i ze grająć na 2,5 pary obrońców ( niektórych jak na złość nie najlepiej dziś dysponowanych) nawiązał równorzedną walkę z zespołem uważanym od dwóch lat na krajowym podwórku za galaktyczny- w dodatku w ich hali naszpikowanej w większości ludzmi z epoki póznego Gierka.- Sędzia udowodnił że pochodzenie zobowiązuje i że góral ukraińca skrzywdzić nie może.- Aron że jak chce to potrafi grać naprawdę bardzo dobrze. Pewnie zbyt obiektywny nie jestem ale śmiem twierdzić że przy drobnych( ilościowo) ale konkretnych (jakościowo) wzmocnieniach możemy nawiązać w tym sezonie walkę o finał.
[b]Leesior chyba najbardziej obrazowo przedstawił sytuację, jak sędzia nas przekręcił ![/b]
Może jakiś dziennikarzyna o tym napisze jak przekręcono Cracovię ? :D
żółta kaczka Napisał(a):
> Grabo84 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > żółta kaczko.... spokojnie. Kibice Cracovii
> > wiedzą jak się zachować po porażce...
> Brakuje
> > 3-4 graczy i Cracovia jest w stanie powalczyć
> o
> > złoto. Gola po strzale Fojtika nie powinien
> > sędzia uznać i tyle. Można pisać że Sanok
> > kupił itd.... ale każdy rozsądny człowiek
> wie,
> > że po prostu na ten moment Cracovia jest
> słabsza
> > od drużyny z Sanoka. Tyle.
>
> Panie kolego. Po pierwsze to ja jestem bardzo
> spokojny i nie wiem gdzie ten brak spokoju
> widzisz. PP od początku biorę na luzie i nie mam
> najmniejszego problemu z tym, że dziś
> odpadliśmy. To było wkalkulowane i nasza gra
> napawa mnie optymizmem, bo zrobienie dogrywki,
> karnych i strzelenie 4 goli to jest coś. Są
> powody do zadowolenia i bycia dumnym z naszych bez
> dwóch zdań :)
>
> Revenator ma 100% racji, że 2-3 wzmocnienia
> jakościowe i możemy wszystko, to jest prawda. I
> też fajnie.
>
> Że cahox sportowo na ten moment jest mocniejszy?
> No jest, ale co z tego? Czy z samego tego faktu
> należy mu się nieuznawanie goli przeciwnika, bo
> jest mocniejszy sportowo? W ogóle jak taką
> argumentację można podpierać rozsądkiem? Do
> tej pory logika, przepisy również, mówiła, że
> gol jest kiedy krążek przekroczy linię
> bramkową pomiędzy słupkami, poprzeczką i
> taflą - Ty głosisz, że gol jest tylko wtedy
> kiedy wygrywa silniejszy sportowo i jeszcze w
> takiej tezie dostrzegasz apoteozę logiki?
> Naprawdę tak chciałeś napisać? Sorki za
> szczerość, ale ja w tych Twoich 2 zdaniach
> akurat widzę zaprzecznie rozsądku, ale może
> ślepy jestem...
>
> Kolega Docent pięknie napisał - główny stał
> tuż obok bramki, na linii i krążek widział z
> odległości 2 m za linią, a drugiemu 6 minut
> zajęło, żeby na słabej powtórce zobaczyć,
> że nie ma pewności - tutaj naprawdę nie ma co
> komentować - jak było każdy widział :)
no dobrze żółta kaczko :) zostańmy więc przy teorii spiskowej że sanok wszystko kupił :) w jutrzejszym meczu wyżej oceniam szanse JKH - underdog ma zawsze łatwiej. Szkoda że w PLH meczy na takim poziomie jest raptem 8-10 w sezonie... Radziszewski dziś wyśmienicie. Gdyby nie on, to nie byłoby dyskusji o karnym...
Gramy jak nigdy (z Sanokiem) przegrywamy jak zawsze (w ostatnich latach). :(
jaka dyskusja, wal jak pomorski. wstyd i hanba, jak tu przyjedzie Kepa z Rokickim, napluje im na ryje.
Leesior ujął w 100% nasze stanowisko, lecz cóż nam z tego? Chepy w finale...
Grabo84 Napisał(a):
>
> no dobrze żółta kaczko :) zostańmy więc przy
> teorii spiskowej że sanok wszystko kupił :) w
> jutrzejszym meczu wyżej oceniam szanse JKH -
> underdog ma zawsze łatwiej. Szkoda że w PLH
> meczy na takim poziomie jest raptem 8-10 w
> sezonie... Radziszewski dziś wyśmienicie. Gdyby
> nie on, to nie byłoby dyskusji o karnym...
Och, to nie jest żadna teoria spiskowa, to smutne realia polskiego hokeja i słabość sędziów, zresztą jak oczekiwać od nich rozwoju, asertywności i wysokiej klasy, skoro ich jest tylu ile meczów w kolejce, no może 1 czy 2 więcej. W razie czego nawet jakby robili bardziej ewidentne wały to na nich i tak bata nie będzie, no bo jak. Pytałeś Leesior co się zmieniło w porównaniu do tamtego meczu. No sędziowie się zmienili, ci takich goli nie uznają. Jak widzisz można mieć podejście że gol jest tylko wtedy, kiedy strzela drużyna teoretycznie lepsza sportowo, ale w drugą stronę już nie. Można, no jak widzisz można. Co więcej - nie tylko można, ale jeszcze da się to podeprzeć logiką i rozsądkiem :)
Aha, bo ta teoria spiskowa - no wiesz kolego Grabo. Ja tam żadnego spisku nie głoszę. Co było każdy widział. Tu się nie działo nic za zamkniętymi drzwiami przecież. Poza tym wg mnie cahox oficjalnie zapłacił bodajże 200 koła za prawo organizacji itd... A "losowanie" ćwierćfinałów widziałeś może? To było to z użyciem michy do której się wszystkie kulki nie mieściły i nie były mieszane, tak właśnie to - widziałeś? Nawet Ingielewicz pod koniec kadencji coś tam bredził o turnieju finałowym PP w mieście bez hokeja jako inwestycji i promocji, przyszedł nowy doktor, obiecał nowych sponsorów, ale na razie tylko szyld się zmienił, a metdoy zostały te same :)
Powiem tylko jedno, nie czytając wcześniejszych postów:
je@#$ sedziowanie, po prostu gospodarze musieli być w finale i tyle!
ZŁODZIEJSTWO!!!!
Kamera nie może być jedynym i najważniejszym kryterium oceny czy gol padł czy nie. Załóżmy taką sytuację, że sędzia stojąc bliżej akcji zasłania i widzi coś czego nie uchwycą kamery. Nie powinno więc się tylko odwoływać do obrazu zarejestrowanego przez telewizję, szczególnie w hokeju gdzie położenie małego krążka może być widoczne tylko z jednej perspektywy.
Skoro więc na początku sędzia uznał bramkę Fojtika to musiał być przekonany, że widzi krążek w bramce.
To co się wydarzyło później jest paradoksalnie przykładem, że w niektórych przypadkach zastosowanie nowej technologii może być przeszkodą dla podjęcia prawidłowej decyzji przez sędziego, który gdyby nie było kamer i powtórek video - gola by uznał, bo liczyłoby się to co dostrzegł na początku. .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)