http://lovekrakow.pl/aktualnosci/cracovia-otwiera-akademie-pilkarska-akademia-mistrzow-cracovia_2206.html
Troche wiecej szczegolow niz podala nasza oficjalna strona
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Czas zrobić sobie syna :D
Syna i córkę, będzie szansa na podwójnę koronę. :)
Coś Alexa Matecznego nie widzę a myślałem że zostanie prezesem ha ha ha !!!
Super! A już myślałem wczoraj, że nic z tego nie będzie :) Na razie jest mało informacji odnośnie tego jak to ma wyglądać dokładnie, ale liczę że niedługo poznamy więcej szczegółów, w każdym razie taka Akademia to jest chyba to na co wszyscy dłuuuugo czekaliśmy :) Mam nadzieję że faktycznie będzie to szkolenie dzieciaków na profesjonalnym poziomie, że Adademia stanie się jedną z najlepszych w Polsce i że komuś nie wpadnie do głowy pomysł by po 2-3latach ją zlikwidować czy coś majstrować przy systemie szkolenia, ten system musi być taki sam przez lata, to musi być proces trawający latami. Strasznie cieszy mnie też informacja o szkoleniu dziewczyn, może za parę lat doczekamy się żeńskiej drużyny Cracovii? :)
Brawa dla wszystkich którzy przyczynili się do tego że ten projekt rusza. Tylko teraz trzeba ruszyć pełną parą, nie ma chwili wytchnienia :) To musi być najlepsza Akademia w Polsce, za dużo już było bylejakości w ostatnich latach w naszym klubie.
A tak na koniec co mnie ciekawi to żadnego info dziś w Gazecie Krakowskiej, żadnego info na TerazPasy gdzie to zawsze ze wszystkim starali się być pierwsi. Ciekawe ;) Komuś się ten projekt chyba nie podoba, a może raczej nie podoba się to kto brał udział w jego realizacji?
Super sprawa trzymam kciuki.
PS: jesli dobrze rozumiem, to akademia ma głównie za zadanie koordynowanie porozrzucanymi po calym miescie samodzielnymi jednostkami, tak?
Przypuszczam, że nie tylko rozrzuconymi po mieście, bo klubów sympatyzujących z Cracovią jest trochę w całym regionie. Schemat jest jeden, ale za każdym razem trzeba przeprowadzić negocjacje, to może czasem być trudne i żmudne.
hehe, jak bedzie relacja u Smalca, dajcie cynk, ciekaw jestem, co ta menda rodem z GTS wymyslila na obrzydzenie inicjatywy odcinajacej dzieki Bogu od zloba jego znajomych kolaborantow :)
Wreszcie teraz pozostało NAM uzbroić się w cierpliwość i czekać na wychowanków z sercem w PASY
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/projekt_akademii_mistrzow_cracovia_zaprezentowany
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,12998052,Akademia_Mistrzow_Cracovia_chce_bawic__szkolic_i_wychowywac.html
GRATULUJE.
Nie wiem czy taki pomysł współpracy już był, ale jeżeli Akademia ma objąć dzieci od 3 lat to proponuje nawiązać współpracę z Akademią Fiesta, która prowadzi zajęcia dzieci właśnie od 3 lat.
Prowadzi ją wychowanek Cracovii Tomasz Kaleta i robi to bardzo profesjonalnie.
Wiem, że był pomysł roszerzenia zajęć po całym Krakowie, ale nie wiem jak się to skończyło.
W razie jakiś pytań, zapraszam na priv mogę dać więcej informacji na ten temat...
uu od 3 lat, może mojego synka zapiszę ;].
Gratulacje Maciek!
Dałeś rady, pewno niewielu wie, że tylko twój upór i bezkompromisowość w parciu do celu (wbrew wszystkim przeciwnościom i wbrew "pomocy" wiadomego towarzystwa) doprowadziły do końcowego sukcesu.
Nie zapominaj jednak o tym, że to dopiero początek, a znając wolty naszego Wszechwiedzącego, czekają Was jeszcze niejedne trudne chwile.
WIELKIE DZIĘKI I GRATULACJE!
To jest właśnie działanie na rzecz przyszłości Cracovii, miejmy nadzieję, że Akademia da nam, kibicom, wspaniałych zawodników, którzy godnie będą reprezentować święte pasiaste barwy. Brawo i powodzenia!
Super!
podoba mi sie haslo: "Radosc - Kreatywnosc - Technika - Taktyka" i brak presji na wynik na zawodach.
A nie jak czesto w polskiej pilce bywa, ze do skladów juniorskich trener wysyla wyrosnietych silaczy i walczaków, którzy potem w seniorskiej pilce ladowali w regionalnych ligach kopiac sie i rywali po czolach.
Mam nadzieje ze za 5-10 lat bedziemy mogli, podobnie jak Legia, wrzucac kilkoro wychowanków do 1 skladu.
piekna sprawa, brawo dla wszystkich zaangazowanych w projekt :)
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gratulacje Maciek!
> Dałeś rady, pewno niewielu wie, że tylko twój
> upór i bezkompromisowość w parciu do celu
> (wbrew wszystkim przeciwnościom i wbrew "pomocy"
> wiadomego towarzystwa) doprowadziły do końcowego
> sukcesu.
>
> Nie zapominaj jednak o tym, że to dopiero
> początek, a znając wolty naszego
> Wszechwiedzącego, czekają Was jeszcze niejedne
> trudne chwile.
Wiemy!!!! ;)
znakomita inicjatywa, gratulacje dla pomyslodawcow.
natomiast w ogólnej euforii i szyderze wobec Smalcow i Kmitow radzę ochłonąć
naprawdę pytania wiceprezesowi można zadawać na siedząco
myślę że akurat to nie powinno być zarzutem, bo zaraz dojdziemy do absurdu że pytania władzom klubu ma się zadawać salutując na baczność :)
jak dla mnie pytania można zadawać nawet na leżąco, byle merytoryka i kultura pytań były wyższej próby
i naprawdę nie wiem co tu ma kwestia wychowania: naprawdę mamy uczyły Was że zadając pytania.na konferencji trzeba koniecznie wstawać? litości..
Co do wychowania to mam nadzieję że Akademia będzie kuźnia talentów nie tylko względem Klubu ale.i reprezentacji Polski
http://www.tylkocracovia.pl/index.php/aktualnosci/345-akademia-mistrzow-cracovia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)