Do wzięcia za czapkę gruszek jest... Trivunovic. GW przypomina:
"29-letni Trivunović występował w Cracovii wiosną 2011 roku. Był podstawowym stoperem, choć zdarzały mu się kosztowne błędy. Pod koniec sezonu trener Jurij Szatałow odsunął go od składu i oskarżał o psucie atmosfery w zespole, dlatego Bośniak został przesunięty do drużyny Młodej Ekstraklasy, a potem rozwiązał kontrakt z klubem."
Nie wiem, jak było z tym psuciem atmosfery przed meczem z Widzewem. Został odsunięty po fatalnym błędzie, który pamiętamy, choć może już nie chcemy (?) pamiętać, że zdobywał też dla nas bramki po stałych fragmentach.
Ja uważam, że bardziej zasadne byłoby zrobić sondę TAK/NIE w przypadku Vule niż Saidiego. Ważne dla mnie jest również to, że Trivunovic nie łapał kontuzji. W późniejszym okresie buntował się, że Szatałow chce go wypchnąć mimo ważnego kontraktu, być może to tego dotyczy kwestia 'psucia atmosfery'? Ale jak przyszłość pokazała, bez Vule ta atmosfera zrobiła się jeszcze gorsza. W rezultacie - okazało się, że sam Szatałow też nie jest Bogiem, więc wszystko jest do przemyślenia.
-
-
Trivunovic come back?
No więc ja jestem na TAK.
TAK ( Puzigace w rozliczenie )
Nie - to teraz po każdej spekulacji prasowej będziemy brali udział w sondach ? ;)
Chyba na rynku sa lepsi stoperzy niz vule i myślę że kogoś sztab szuka.
Ja tam bym go widział :) Zdarzały mu się kiksy jak np.w meczu z Widzewem,ale ogólnie nie było źle,a w dodatku bardzo niebezpieczny przy stałych fragmentach.W 11 meczach strzelił dwie bramki,a taki Bartek Dudzic w 27 meczach strzelił trzy.
Gość był dramatycznie wolny, a przy tym chyba niezbyt dobrze operował piłką, co przy naszym stylu gry jest niedopuszczalne. Stanowcze NIE.
zdecydowane nie. juz lepie zebym ja na stoperze grał bo podobna szybkość a ja przyznajmniej jestem naszym kibolem
Vule to taki Cabaj na stoperze.
czekam na sondę, czy odgrzebać Milosevica, hehe (imho jeden z najlepszych obrońców jakich widziałem w naszych barwach).
Biomet dzisiaj niekorzystny, i chyba tylko to usprawiedliwia tworzenie takich wątków. :D
Jak komuś się nie chce na ten temat to przecież nie ma obowiązku pisać.
Ja dodam jednak, że:
1. wcale nie tak łatwo o dobrego stopera. Najlepszy dowód, że przez długi czas był odgrzewany temat Skrzyńskiego.
2. kiedy są, nie są zwykle tani. Przypominam, za ile został sprzedany Polczak. Czy Vule był od niego aż o tyle gorszy?
3. Najważniejszym zadaniem stopera jest dobra gra głową. Z Trivunovicem nie stracilibyśmy takiego gola, jak nr 2 z ŁKS.
z Jarabica tez nie a oceny sa zgoła inne
to ze Polczak poszedl za tyle to cud a nie srednia cena stoperów
Ja nie przeciwstawiam Trivunovica i Jarabicy, bo też jeden jest prawo, a drugi lewonożny (Vule). Przypomnij sobie ponadto co pisałem o tym ostatnim na początku sezonu. Ale nie chcę też wywierać nadmiernej presji, zaproponowałem sondę, ale nie jestem jego managerem:) swoją droga, nie potwierdzam info o niekorzystnym biomedzie, ja tam się czuję dobrze:D
sonda gowno warta, ale ja bym byl na TAK :)
Panie Docent.
Nie biomed ino biomet. Tu nie chodzi o związek biologiczno -medyczny ino o biologiczno- meteorologiczny.
Ciekawe jak to się odmienia: ( O niekorzystnym) biometcie?
słuchajcie, sondy sondami i nie żebym bronił swojej ale pan Saidi Ntibazonkiza - cokolwiek by o nim nie mówić - to jednak jeden z naszych czołowych graczy ostatnich lat,
generalnie sporo osób w tym kraju wie kto zacz i że tenże Saidi gra (grał) w Cracovii
zachwytom nad nim nie było końca, choć i krytyki po zbyt samolubnej grze,
ale jednak... no kimże przy Saidim jest Vule Trivunovic?
spytajcie pierwszego z brzegu człowieka względnie znającego się na naszej lidze: kim jest Vule Trivunovic?
porównanie Saidiego do Vule - przy całej sympatii dla tego drugiego - jest nie na miejscu
Vule życzę wszystkiego dobrego ale bez przesady
równie dobrze można zrobić sondę: Joao Paulo Heidemann - tak lub nie znów w Cracovii?
jest temat o byłych piłkarzach więc raczej tam to się nadaje
pzdrw
Rano gdy przeczytałem informację prasową o Vule, to od razu pomyślałem, że może by wrócił za nie duże pieniądze.
Ale później, już sobie pomyślałem, że nie ma co sobie robić jaj ;)
Ale ogólnie jestem na TAK/
Temat normalnie nienormalny.
Dobrze ktos napisal ze moze odkopiemy o jakims innym zwodniku bo cos pisneli w gazetach i tez go zatrudnijmy.
Ro Man:
no rozwaliłeś mnie. Wygląda, że poczułeś się dotknięty, że robię ci konkurencję:)
A co do meritum:
1. jest oczywiste, że potrzebujemy stopera, niezależnie od tego, czy Kosanovic miałby odejść, czy nie.
2. jest równie oczywiste, że nie jest go łatwo znaleźć. Nawet w Wiśle, "której się nie odmawia" jest to od pewnego czasu najsłabiej obsadzona pozycja. Przypomnę, że my mieliśmy do niedawna Tupalskiego, Wasiluka, szklaną nogę Nawotczyńskiego, Jarabicę. Z tego ostatniego być może coś jeszcze będzie, ale pewności żadnej; a dokonania dotychczasowe podsumował Szuwarek w wątku transfery.
3. Po co porównywać to, czego porównać się nie da? ale jak już, to porównajcie sobie również cenę zapłaconą za jednego i drugiego, miesięczne zarobki, no i bilans korzyści dla drużyny w okresie zatrudnienia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)