Niech gra. W formie powodowałby wzajemne zabijanie się na sobie obrońców np Floty :D
-
-
Saidi wróć? - sonda
Nie przepadam za Saidim, ale tylko i wyłącznie ze względów piłkarskich. Na to co potrafi, prezentował się przeciętnie, chimerycznie a przede wszystkim egoistycznie. Tylko kilkakrotnie pokazywał swój talent, który bez wątpienia ma. Po spadku pogodziłem się że odchodzi i jakoś jego brak był mi obojętny.
Jednakże, jeśli jesz szansa żeby zagrał w najbliższej rundzie to powinno się go dopuścić do gry. Walczymy o awans, i jednokrotny błysk Saidiego może zapewnić 3 pkt. które w ostatecznym rozrachunku mogą zapewnić na miejsce premiowane grą T-ME. Tym bardziej nie rozumiem zsyłania go do jakiegoś Klubu Kokosa, w obliczu kwot jakie klub przelewa co miesiąc na jego konto. Tylko grą, nawet w I lidze wróci do formy, a co za tym idzie przyciągnie potencjalnych kupców, którzy wyłożą kilkaset tysięcy euro.
Ciekaw jestem czy się pojawi na treninigu. Na pewno gdyby mu się chciało chcieć, podporządkował by się zespołowi, nie strzelał fochów itd., to w formie by nam się przydał, ale jakoś ciężko uwierzyć w taką metamorfozę...
PS. Każdy zasługuje na drugą szasnę, tylko pytanie czy ma ochotę z tej szansy skorzystać? Trochę też mnie śmieszy jak czytam że niektórzy piszą że kategorycznie nie może wrócić do zespołu, wtedy przed oczami mam wizję jak to Saidi gra na wiosnę, strzela bramkę, kręci obrońcami i znowu większość (także niektórzy z tych co dziś po nim jadą) za tłumem śpiewa: Saidi, Saidi, Saidi ;)
Nigdy nie mówi nigdy ;)
A nasza "perła" to się pojawiła dzisiaj na treningu czy nie? A jeśli nie to czy jest to czymś usprawiedliwione?
Edit.:
Już sobie znalazłem odpowiedź na oficjalnej. Tak to jest jak człowiek najpierw się czepia a później dopiero czyta ;)
Zatem powyższe pytanie z pierwszej części postu jest już nieaktualne.
Jeżeli Saidi nie pokaże na wiosnę dobrej formy, to może i odejdzie od nas za darmo, ale w perspektywie może sobie szukać takiego klubu jak Suart. Bo bez gry - i lojalności wobec klubu! = może zapomnieć o angażu do poważnego pracodawcy z dużą kasą i w dobrej lidze. Może myśli już o powrocie z oszczędnościami do Burundi?
http://www.weszlo.com/news/13432-Cracovia_ciagle_leczy_Saidiego_najdrozszy_pacjent_w_tej_czesci_Polski
Wlasnie chcialem to wkleic - chyba zartuje z tymi 3-4 miesiacami rechabilitacji?
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chyba zartuje z tymi
> 3-4 miesiacami rechabilitacji?
mentalność typowa dla mieszkańców Afryki - Saidi w rundzie wiosennej u nas grać nie zamierza więc się będzie całą rundę "rechabilitował" - to nie żart, ten typ tak ma
Za ciezkie pieniadze, które u nas zarabia, móglby zrobic gest w strone klubu i odpalic co nieco na przemalowanie POKu od strony ul.Kaluzy bo z kazdym newsem coraz bardziej irytuje mnie tam jego podobizna.
na POKach to jest wogole ktos aktualny ? czy nowa klatwa ?
kkk_84 Napisał(a):
> na POKach to jest wogole ktos aktualny ? czy nowa
> klatwa ?
Jest Szeliga.
Nędzna kreatura pokroju Drumlaka.
ost Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > na POKach to jest wogole ktos aktualny ? czy
> nowa
> > klatwa ?
>
> Jest Szeliga.
Poza Sławkiem i muzinem jeszcze dwa "trupy" - Suvorov i Radomski.
.. a może lepiej niech nie wraca, tylko może atmosferę w zespole zepsuć.
Stawowy jednoznacznie dał do zrozumienia Saidiemu czego od niego oczekuje! Zastosuje się do wskazań, będzie grał i miejmy nadzieję wydatnie pomoże drużynie! Nie zastosuje się zaszkodzi głównie sobie! Przestańmy demonizować jego wpływ na zespół! W "starej"drużynie miał swoją holenderską paczkę z której nie ostał się nikt prócz niego! Nie zapominajmy też, że atmosfera wynikała z rezultatów oraz prezentowanego stylu gry, a te w poprzednich sezonach były dramatyczne. Obecnie prezentowany styl powinien Saidiemu odpowiadać co miejmy nadzieję przyczyni się do awansu Cracovii do ekstraklasy! :)
Tu nie chodzi o tę rundę, ale o zasady.
Jeżeli ten człowiek czyli Saidi Ntibazonkiza się nie dostosuje, to uważam że jego miejsce jest w klubie kokosa.
Jeżeli zarząd wymusi na trenerze udział tego człowieka w przygotowaniach tzn, że yebany Tabisz dalej rządzi i trzeba będzie to qrestwo, tego wrzoda wyciąć.
Ja uważam że powinien grać o ile trener tak zdecyduje. To zbyt dużo kosztujący zawodnik żeby się bawić w klub kokosa, nie jesteśmy Man City.
19 dni później
No i coś on biega wokół Wielickiej ?Czy dalej ucieka do Afryki na treningi? ;)
Przecież to Ty spędzasz emeryturę na wielickiej:) weź się na niego zasadź i sprawdź.
No wlasnie (wiem,wiem zdania od" no" nie zaczyna sie) - jak to Zibi ,nie zaobserwowales :) ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)