Saunk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bodzio969 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > A no i Kapustka znowu jest w roli głównej
> > (niestety w negatywnym znaczeniu) - jako jedyny
> > piłkarz ze wszystkich 16 drużyn nie może
> > zagrać za kartki w 1/8...
>
> Jeśli już to zaznaczamy (a w ogóle to
> wybiórczo, bo w 24 drużynach nie był jedyny),
> to pamiętajmy o tym, że tak naprawdę nie
> powinno być żadnej.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział dlaczego napisałem o 16 drużynach a nie o 24...
A co do Kapiego i szans na kolejne występy to ciekawie może być w razie naszego ewentualnego awansu do półfinału. Kilka dni temu przewijał się tu wątek kartkowy i jak się okazuje nie mieliśmy racji (ja też źle pisałem :? ) Kartki kasują się dopiero po ćwierćfinale więc mamy dużo zagrożonych: Grosicki, Mączyński, Peszko, Piszczek, Pazdan i Jędrzejczyk... Bartek się wyczyścił ;) :D
-
-
Bartek Kapustka
No biega, dużo biega
https://youtu.be/fCc8fbx0tHo
Bartosz Kapustka:Marzenia mnie wyprzedzają
" Lubię występować przed dużą publiką. Mecze o wysoką stawkę mnie nie paraliżują. Nie boję się, gdy do Krakowa przyjeżdża Legia. Wręcz przeciwnie. Mecze z otoczką mnie napędzają"
http://wyborcza.pl/1,152983,20326386,bartosz-kapustka-marzenia-mnie-wyprzedzaja.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
Niestety, dzisiaj nie wyjdzie w pierwszej jedenastce.
Mina Bartka po meczu jak dziecka któremu Boże Narodzenie odwołali.
Nie przejmuj się, za dwa lata jedziesz na mistrzostwa świata!
Bardzo liczę na występ Kapiego 7 lipca.
3 banki za kapustke satysfakcjonuja ludzi Cracovii?
fragment tekstu weszło
Najdroższą w kraju Kapustkę ? sprzedawać
Weber: ? Myślę, że nie tyle podbił swoją wartość, co utwierdził zainteresowanych w przekonaniu, że potrafi grać pod presją, wyjść na duży stadion, przy otoczeniu wielkiej imprezy. Inne wnioski płyną z dobrego meczu przeciwko Podbeskidziu, a inne z meczu reprezentacji na mistrzostwach Europy. To daje sygnał, że presja dużego klubu, oczekiwań w dużej lidze prawdopodobnie go nie przestraszą.
Ożóg: ? Kapustka był dla zagranicznych skautów jednym z kilkudziesięciu młodych zawodników wartych obserwowania. Ale w trakcie Euro jego nazwisko skauci podkreślili i z talentu, którego rozwój trzeba śledzić, stał się łakomym kąskiem. Rekomendacja ze spokojnego przyglądania się została zmieniona na ?brać od razu?.
Lewicki: ? Przed Euro wart był dwa, może dwa i pół miliona euro. Kwoty, które proponują czy mogły zimą proponować klubu ze wschodu Europy czy Azji, są zawyżone, nigdy nie odzwierciedlają rynkowej wartości piłkarza. A dziś, po debiucie na wielkiej imprezie, jest to jakieś [b]3-3,5[/b] miliona. Jeśli ktoś tyle da, to brać i całować po rękach. Naprawdę.
Weber: ? Moim zdaniem, kluby mogą wyłożyć za niego [b]dwa razy więcej niż za Pazdana[/b] ([i]Weber Pazdana szacuje na 3-3,5 mln euro - przyp. knur[/i]). Wynika to stąd, że jest dziewięć, dziesięć lat młodszy. Przy jego nazwisku zapala się lampka w kategorii ? wiek: 19 lat. Ma duży potencjał w grze ofensywnej, nie boi się, jest pewny siebie. Kluby mają świadomość możliwości jego późniejszej sprzedaży za wielokrotność tej kwoty. Myślę, że możemy spodziewać się bardzo ciekawego transferu.
Lewicki: ? Jego przypadek jest podobny do Ondreja Dudy, gdzie też sprzedawano jego potencjał. Zachodnie kluby widzą, że ma spore zapasy możliwości i na tle lepszych zawodników będzie grał jeszcze lepiej.
Ożóg: ? To dobry moment na sprzedaż Kapustki. Wystarczy wspomnieć przykłady Drągowskiego czy Kownackiego, przy których też padały wysokie kwoty. Pierwszy odszedł za mniejszą sumę transferową, drugi ? wciąż jest w Lechu. Młodemu zawodnikowi ciężko jest utrzymać formę w kolejnym i jeszcze kolejnym sezonie. Ale z tymi milionami z transferu bym nie wariował. [b]4-4,5[/b] miliona euro to kwota, nad jaką Cracovia powinna się już pochylić.
Weber: ? Wysokość jego transferu to jednak znak zapytania. Może trafić do bogatego klubu, który stać na sprowadzanie wielu takich zawodników. A to oznacza dużą rywalizację, większe ryzyko braku miejsca w składzie. Chyba lepiej, żeby taki młody, jeszcze nieobyty zawodnik trafił do drużyny ze średniej półki. Pytanie tylko, czy średni klub stać na wykupienie go z Cracovii. A bębenek jest podbijany, w Krakowie mają swoje oczekiwania.
http://weszlo.com/2016/06/30/95-szans-na-transfer-pazdana-jak-wzrosla-wartosc-polakow/
raf_jedynka Napisał(a):
> Bardzo liczę na występ Kapiego 7 lipca.
Fajnie by było gdyby Bartek zagrał w Cracovii w meczu pucharowym , był przecież jednym z współautorów awansu do LE .
Teraz Bartek powinien przede wszystkim odpocząć.
Nasz Bartek to tylko talent. Jak wygląda 19 letni mega talent pokazał wczoraj ten portugalski ciemnoskóry Renato Sanchez.
Odpocząć? Ile minut w sumie zagrał na Euro?
Ma w tej chwili tydzień odpoczynku po zagranych 45 minutach i pauzie w poprzednim meczu. Myślę, że jego występ w meczu pucharowym jest niezagrożony,
Każdemu chyba przysługuje urlop, Bartkowi tym bardziej.
docent Napisał(a):
> Odpocząć? Ile minut w sumie zagrał na Euro?
> Ma w tej chwili tydzień odpoczynku po zagranych
> 45 minutach i pauzie w poprzednim meczu. Myślę,
> że jego występ w meczu pucharowym jest
> niezagrożony,
Dostanie urlop na 100%, sam by musiał nalegać na granie ale to bez sensu bo następny poważnym mecz gramy 17 lipca i tam lepiej żeby zagrał.
Bartek jest doskonałym piłkarzem, ale drużyna MUSI bez niego wygrywać mecze ze Shkendiją. Barkowi należy się urlop i koniec, zasłużył i kropka!
hahaha co? Że niby wyznacznikiem przysługującego mu urlopu jest ilośc rozegranych minut na euro? :D Przecież Bartek od ponad miesiąca przebywał na zgrupowaniu reprezentacji , mimo, że nie grał non stop 90 minut w meczach to cięzko harował, w czasie gdy jego koledzy z zespołu przebywali na urlopach, dajcie spokój, z resztą kapustka został zgłoszony do LE, żeby wypełnić limit wychowanków, teraz wyjdzie na urlop w trakcie którego jego menago będzie dopinał transfer do nowego klubu, więc nie ma szans , żeby zagrał jeszcze tego lata w Cracovii.
mcz_ Napisał(a):
> Nasz Bartek to tylko talent. Jak wygląda 19 letni
> mega talent pokazał wczoraj ten portugalski
> ciemnoskóry Renato Sanchez.
Czyli 19-letni talent od 19-letniego mega talentu różni się tym, że w przypadku 19-letniego mega talentu znajdzie się taki Krychowiak, który zmieni tor lotu piłki i dzięki temu padnie bramka.
Robinksc Napisał(a):
> Dostanie urlop na 100%, sam by musiał nalegać na
> granie ale to bez sensu bo następny poważnym
> mecz gramy 17 lipca i tam lepiej żeby zagrał.
17 lipca to już go w Cracovii nie będzie. Fajnie by było, żeby choć raz jeszcze na pożegnanie wystąpił na Ziemi Świętej, choćby i tych 15 minut.
dddarek Napisał(a):
> mcz_ Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nasz Bartek to tylko talent. Jak wygląda 19
> letni
> > mega talent pokazał wczoraj ten portugalski
> > ciemnoskóry Renato Sanchez.
>
> Czyli 19-letni talent od 19-letniego mega talentu
> różni się tym, że w przypadku 19-letniego mega
> talentu znajdzie się taki Krychowiak, który
> zmieni tor lotu piłki i dzięki temu padnie
> bramka.
różni się tym że wypracował sytuację (razem z tym co mu piętką odgrywać), uwolnił się od obrońców i strzelił na tyle skutecznie że padła bramka
różni się też tym że Bartek w końcówce dogrywki w bardzo podobnej sytuacji w polu karnym dał się zablokować Pepe (a właściwie uderzył w niego) w sytuacji która mogła dać nam bramkę na wagę zwycięstwa
no i różni się tym że strzela karne w których jeden błąd może o wszystkim zdecydować
ale żeby nie było że tylko marudzę brawa Kapi za cały turniej !
Pepe po prostu stał ustawiony lepiej od naszych obrońców. Bartek w meczu z Irlandią Północną wypracował sobie sytuację godną jeden z najpiękniejszych bramek mistrzostw, bramkarz obronił na farcie.
Równie dobrze można mówić, że tym się różni Lewandowski od Ronaldo, że ten pierwszy jak miał sytuację, to padła bramka, a drugi kilka razy w ciągu meczu kopnął powietrze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)