SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cena za piłkarza jest również zależna od długości kontraktu. To akurat jasne.
>
> Wszystko co oglądamy to generalnie wygląda mi na bicie piany w trakcie rozmów, które ma
> prowadzić do lepszych warunków finansowych dla Bartka.
>Kucharski zdaje sobie sprawę, że to jest dobre miejsce by się ciągle jeszcze rozwijał.
Sprawę sobie pewnie zdaje, pytanie czy ma to dla niego jakiekolwiek znaczenie jeśli ktoś zaproponuje konkretną (dla niego) kasę
-
-
Bartek Kapustka
No własnie , pytanie co zwycięży : rozsądek czy pogoń za kasą ?
Wydaje mi się, że Bartek to rozsądny zawodnik. Kucharskiego nie lubię, ale całkiem fajnie i spokojnie wytransferował Lewandowskiego. Nie było takiego pośpiechu jak u większości naszych menago czyli szybko sprzedać i koniec zawodnika. Wydaje mi się, że jeśli Kapustka tak się będzie rozwijał to pogra jeszcze u nas z dwa lub trzy lata i odejdzie. Nie zatrzymamy go. Tylko zagranica. Odejście do jakiejś tam Legii czy Lecha to pomyłka.
Co do Kucharskiego nie mam wątpliwości, że zwycięży kasa, zważywszy na jego "sympatię" do Cracovii:o
jak spokojnie wylansował Lewandowskiego?
nikt nie chciał zapłacić za transfer z Dortmundu.
odszedł za darmo, wybrano najlepszą ofertę i tyle.
sam Lewandowski postąpiłby podobnie, na chu... jednemu z najlepszych napastników świata jakiś menago?
@Khalid
bardzo podobają mi się Twoje dosyć radykalne wypowiedzi, szkoda jedynie, że nie wszyscy kapują ocb.
sprawa jest prosta.
na tę chwilę Bartek, jeżeli weźmiemy za kryterium przydatność dla drużyny jest daleko w tyle za Cetnarskim, Budzikiem, Dąbrowskim, Miro.
jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie, tzn nie będzie zawodnikiem kluczowym i postanowi odejść wraz z wygaśnięciem kontraktu to nie widzę sensu, żeby był tym pierwszym wchodzącym z ławki.
w takiej sytuacji powinniśmy ogrywać Wdowiaka czy Szewczyka, a nie litować się nad formą Kapustki, który musi grać.
to już będzie nie nasz problem.
[quote="squier strat"]
na tę chwilę Bartek, jeżeli weźmiemy za kryterium przydatność dla drużyny jest daleko w tyle za Cetnarskim, Budzikiem, Dąbrowskim, Miro.
[/quote]
Po pierwsze stosujesz hiperbolę pisząc, że jest daleko w tyle, a po drugie uważasz swoją ocenę za prawdę objawioną.
[quote]jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie, tzn nie będzie zawodnikiem kluczowym i postanowi odejść wraz z wygaśnięciem kontraktu to nie widzę sensu, żeby był tym pierwszym wchodzącym z ławki. [/quote]
Powinien grać ten kto zasługuje. Mamy szantażować Kapustkę ławką za niepodpisanie kontraktu? Klub nie powinien stosować takich praktyk, bo to odstraszałoby wartościowych zawodników od grania u nas. Co to za klub, który nie szanuje swoich pracowników?
Poza Tym Wdowiak i Szewczyk zapewne dadzą zespołowi dużo mniej niż Kapustka, więc czemu mamy ich ogrywać w pierwszej kolejności? Gdyby zdarzyła się taka sytuacja, że Kapi postanowiłby nie podpisać kontraktu, to by niestety była nauczka dla klubu, że z utalentowanymi juniorami wcześniej podpisuje się długie kontrakty.
Ja myślę, że zanim wszyscy się nakręcicie i nastawicie negatywnie dla chłopaka, który nic złego dla Cracovii nie zrobił, powinniście go przede wszystkim docenić.
18-letni reprezentant Polski z golem w debiucie - za to należy mu się gorące powitanie przed sobotnim meczem i mam nadzieję, że tak właśnie Bartek zostanie przyjęty.
Najlepiej będzie, jak poczuje wsparcie z trybun od własnej publiczności. Kto wie - może wtedy łatwiej będzie mu przedłużyć kontrakt, bez oglądania się na podpowiedzi Czarusia :)
Poza tym to nie wyrachowany najemnik, tylko (prawie) wychowanek, a już na pewno Pasiak. W ostatnim czasie sprawił nam wszystkim sporo radości i przysporzył dobrego PR Cracovii.
No chyba każdy tu Bartkowi życzy jak najlepiej , by nie popełnił błędów Mateusza .
Rafi ale jaki znowu brak wsparcia? Bartek i Miro to najpopularniejsi na trybunach gracze.
A Bartek dodatkowo to Pasiak i Tarnoviak . Wszyscy na Kałuży życzą mu wielkiej kariery!
Przeglądnąłem teraz ten wątek z dwóch dni. Macie zdrowie i czas pierniczyć za przeproszeniem o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia. Dajcie Bartkowi samemu decydować co chce, to jego życie i jego kariera.
Ani on nie jest dla nas niezbędnym zawodnikiem ani pieniądze z jego transferu.
fajny wywiad
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/546251/bartosz-kapustka-czuje-sie-czescia-tej-reprezentacji
Nie wiedziałem, że aż tak bardzo chciał i nadal chce u Nas grać. Brawo Bartek, powodzenia!!
squier strat Napisał(a):
> jak spokojnie wylansował Lewandowskiego?
> nikt nie chciał zapłacić za transfer z
> Dortmundu.
> odszedł za darmo, wybrano najlepszą ofertę i
> tyle.
> sam Lewandowski postąpiłby podobnie, na chu...
> jednemu z najlepszych napastników świata jakiś
> menago?
>
> @Khalid
> bardzo podobają mi się Twoje dosyć radykalne
> wypowiedzi, szkoda jedynie, że nie wszyscy
> kapują ocb.
> sprawa jest prosta.
> na tę chwilę Bartek, jeżeli weźmiemy za
> kryterium przydatność dla drużyny jest daleko w
> tyle za Cetnarskim, Budzikiem, Dąbrowskim, Miro.
>
> jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie, tzn nie
> będzie zawodnikiem kluczowym i postanowi odejść
> wraz z wygaśnięciem kontraktu to nie widzę
> sensu, żeby był tym pierwszym wchodzącym z
> ławki.
> w takiej sytuacji powinniśmy ogrywać Wdowiaka
> czy Szewczyka, a nie litować się nad formą
> Kapustki, który musi grać.
> to już będzie nie nasz problem.
Tym sposobem to Lewandowski powinien cały rok w Dortmundzie siedzieć na ... stadionie, bo nie chciał podpisać kontraktu i wszyscy wiedzieli dlaczego. Ochłoń.
Podol o Bartku
O to, że Nawałka w końcu znajdzie piłkarza, który będzie w jego drużynie z powodzeniem grał na pozycji rozgrywającego spokojny jest nasz drugi rozmówca, który wspomina, że kiedy pracował w Cracovii, to na każdym ligowym meczu był ktoś ze sztabu reprezentacji. ? O tym, że scouting działa świetnie najlepiej świadczy powołanie dla Bartka ? twierdzi Podoliński, który nie spodziewał się, że zawodnik, którego ledwie kilka miesięcy temu wprowadzał do ekstraklasy tak szybko zadebiutuje w reprezentacji. ? Wiedziałem, że chłopak ma predyspozycje by grać w piłkę na wysokim poziomie. Do tego jest bardzo poukładany, wie czego chce. Pamiętam, że kiedyś powiedziałem nawet, iż za rok, dwa może być kapitanem Cracovii. Mecz z Gibraltarem da mu kopa i zmobilizuje do dalszej pracy ? kończy były trener Pasów.
Dość ciekawy felieton Niemca
http://katowickisport.pl/felieton-ryszarda-niemca,artykul,603162,1,12690.html
MSC Napisał(a):
>
> Macie zdrowie i czas pierniczyć za przeproszeniem
> o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami
> Bożego Narodzenia.
Według Kościoła te pierwsze są ważniejsze ;)
Bartek dzisiaj(o 20)będzie gościem w Lidze+ Extra.Zobaczymy co powie(albo co Kucharski kazał mówić ;) ).
http://futbolhd.tv/stream2.php liga+extra
Ma ktoś link by obejrzeć w całości ligę plus exstra z bartkiem..dziękuje.
Bardzo dobrze wypadł choć bałem się że go stare wygi podpuszczą i się spali ,widać że chłopak wie czego chce od życia ,skromny i poukładany.
w pomidorze powiedział, że mu sodówka nie uderzy, trzymamy za słowo, swoją drogą myślałem, że zapytają go o kontrakt, a tu nic
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)