Majewski jeździ nie tylko za Cracovią, łatwo sprawdzić że pojawia się niemal na każdym meczu Legiuni...w obu przypadkach pod tym samym pretekstem - obserwacji do swojej drużynki u-23 ;)
-
-
Ultimatum dla WSa
leszula
A takimi że oni przełkną nawet serię wyjazdowych wpadek byle tylko ich trener był sobie w klubie. Np. santo-jemu sie podoba pierwsza liga, np. IAN. Ja uważam że Cracovia ma mieć jasny cel, szczególnie w tak słabej lidze. GKS TYCHY wygrywa cztery mecze z rzędu grając na wyjazdach i jako beniaminek. Więc chyba mogę od drużyny z największym budżetem oraz kilkoma reprezentantami w składzie wymagać podobnych wyników???????
Michcio
Mnie jest wszystko jedno kto będzie nas trenować jeśli uzyskamy awans. Ja też daję czas ba realizację-do czerwca;)
Ja też bym chętnie już nie oglądał ani Majewskiego ani Ulatowskiego w Cracovii.
Jest tyle wojenek ,ze chce cos uwypuklic -zwlaszcza w kontekscie wynikow Cracovii Stawowego a ktorych ciezko zrozumiec. Jest permanentna obawa o brak awansu ktorego przeciez nie spodziewalismy sie w tym sezonie w wiekszosci i fatalnym stylu gry.
Pomijam tu logike konfliktu a wracam do forumowych rozwazan przed sezonem 1 ligowym.
Wiekszosc z nas miala obawy jak poskladac ten szrot kopaczy ktory spadl i zbudowac druzyne by przy optymistycznej wersji awansowac za 2 lata - tak?!
Kazdy z nas zdawal sobie sprawe z ciec finansowych -i tym bardziej byla obawa czy podniesiemy sie w ciagu 2 lat.
Stawowy poskladal MENTALNIE tych kopaczy ( jak to nazywa ich Ian :) ) do kupy i z oslabionego skladu + male wzmocnienia robi wynik ktorego SAMI ZAPRZECZALISMY ,ze nie bedzie!
Teraz wielkie "HALO" bo tracimy do czolowki iles tam punktow - bo .....mozemy nie awansowac . Awansowac ! A ilu bylo przekonanych do awansu przed tym sezonem ? Ja moge wymienic paru Forumowiczow w tym mnie i Knura, ktory caly czas stara sie sugerowac o slusznosc tej tezy poparta przykladami bukchmacherki czy innymi statystykami . Wiekszosc wrozyla WTOPE a co niektorzy do tej pory piepsza (sory za wyrazenie i moze obraze) ,zeby budowac zespol "spokojnie" by awansowac za 2 lata!
Teraz probuje to poskladac do kupy.
Okazalo sie ,ze ciecia ze strony Generala nie sa tak drastyczne - zwlaszcza w realiach 1 ligowych by drzec.
Mimo bez wzmocnienia sie konkretnego i przejecia przez Stawowego zespol nieudacznikow ,Cracovia wygrywa i jest w czolowce.
Paru zawodnikow do tej pory wysmiewanych i ktorych uwazano co najwyzej na poziom 1 ligowy - zaczelo grac i pokazywac sie z dobrej strony .Malo tego teraz okazalo sie ,ze powinni grac lepiej bo nie awansujemy a oczekujemy od nich duzo wiecej niz 1 ligowy poziom.
...Tak ten balon napompowalismy, a i pewnie sam General teraz zobaczyl szanse by problemy "same " tworzyly sie !
...zaraz dopisze druga czesc :)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mnie jest wszystko jedno kto będzie nas trenować
> jeśli uzyskamy awans. Ja też daję czas na
> realizację-do czerwca ;)
No i tym optymistycznym akcentem proponuję zakońdzyć kłótnie w rodzinie!
Amen!
:)
...do czasu następnego artykułu Kmity/Smalca ;)
Ale i tak będzie dobrze - Amen!
Wczesniej kto pisal o awansie ? Bylo cicho - teraz nagle wyplywaja news-y ,ze celem przed sezonem BYL AWANS. Jakos na Forum bylo tego malo, choc wydawalo sie to iracjonalne! Teraz wszyscy szukaja problemow u Stawowego - bo MOZE nie awansuje!
Ludzie - pomijam Zarzad i Generala ktory jest w goracej wodzie kapany - zwlaszcza kiedy widzi teraz okazje do awansu przy duzo mniejszych srodkach.
Forumowicze ,odpowiedzcie sobie szczerze - NA CO LICZYLISCIE I CZEGO OBAWIALISCIE SIE PRZED TYM SEZONEM ? To wazne pytanie by zaprowadzic rownowage i wzgledny spokoj. Czego ? AWANSU przy okrojonej kasie Profesora i Jego niewyrazistych wypowiedzi?
Ja obawialem sie duzo - zwlaszcza ciecia finansowego i to jak zagraja te podrobki pilkarzy klase nizej ...
....dlatego by byc w miare opanowany, nie panikowac, nie wybuchac frustracja ,a jednoczesnie stawiac czola prawdzie na biezaco- zalorzylem sobie cos takiego;
By miec szanse awansu i kontrolowac go NA WSTEPIE - licze na max 6 porazek , 8 remisow - zwyciestw 20 oczywiscie...i tego sie trzymam i kontroluje by nie wpadac w panike i nie siac fermentu na Forum.
Oczywiscie moga byc odstepstwa - ale dlatego interesuje sie gra zespolu Stawowego i biore poprawki .
Wam tez tego zycze = zalozcie sobie cos w tym stylu i kontrolujcie to zamiast bezsesownie atakowac Stawowego . Proste ! Kiedy przekroczy bariere - sam wyraze swoja opinie i obawe........
Amen:)
Dziekuje za uwage Zubereg :)
No tak większość myślała jesteśmy Cracovia wszyscy się położą i poproszą o najniższy wymiar kary. Przed sezonem po traumie spadki i stylu gry bałem się, że będziemy sie bronić przed spadkiem! Spokojnie drużyna po czystkach w budowie, będzie dobrze.
zuberg, jeśli dajesz czas na realizację do czerwca, to dlaczego jeździsz po Stawowym już we wrześniu? Dlaczego nieustannie sugerujesz, że znasz się na taktyce i ogólnie na piłce nożnej, w tym na prowadzeniu drużyny lepiej od niego? Dlaczego cieszysz się że stanie na Twoim, jeśli PASY przegrają?
Może tylko nie potrafisz kontrolować tego co piszesz, ale wymowa Twoich postów nie jest taka, że dajesz czas i że jest Ci obojętne, kto trenuje Cracovię.
Oczywiście, że wszyscy chcemy awansu w tym sezonie (bo szybciej się nie da), ale nie jest metodą na jego uzyskanie podważanie autorytetu trenera.
izbik Napisał(a):
> Forumowicze ,odpowiedzcie sobie szczerze - NA CO
> LICZYLISCIE I CZEGO OBAWIALISCIE SIE PRZED TYM
> SEZONEM ?
twierdziłem i twierdze dalej ze awansujemy, o ile komus nie przyjdzie do glowy zrobic rozpieprz w srodku sezonu.
A nerwowe ruchy chyba wynikaja z kompleksu Pasieki, wiadomo bylo ze chlop sie nie nadaje i trzeba bylo go zwolnic zaraz po zakonczeniu rundy jesiennej, ale postanowiono mu dac szanse i wyszlo jak wyszlo. Teraz na wszelki wypadek po 9 meczach mimo miejsca w czolowce zastanawiaja sie czy Stawowego nie wywalic.
Dla zarzadzajacych wiadome bylo jaki Stawowy ma pomysl na druzyne i z czym sie to wiaze, a zatrudniajac go zgodzili sie na to. I teraz robia z siebie ludzi niepowaznych (delikatnie mowiac).
Nie wydaje mi sie zeby nowy trener cos wiecej zwojowal, glownie dlatego ze rozwali to zespol mentalnie a szczegolnie w tej lidze bardzo liczy sie walka i zaangazowanie i straty po rundzie jesiennej moga byc zbyt duze aby grac o awans. Ewentualna ocena jego pracy powinna nastapic po zakonczeniu rundy.
Muertes Napisał(a):
> brak mi meritum w tym artykule - jakie ultimatum
> zostało postawione Stawowemu (jest napisane tylko
> że zostało postawione)
> przedziwna teza o grze o spokojne utrzymanie w tym
> sezonie (?) - nigdy się nie spotkałem z takim
> postawieniem sprawy a i sam autor pisał 3
> miesiące temu: "Wojciech Stawowy w poniedziałek
> po sześciu latach wrócił do Cracovii. Cel
> postawiony przed charyzmatycznym szkoleniowcem
> jest jeden: Pasy w I lidze mają grać tylko jeden
> sezon."
> (http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/292232/wo
> jciech-stawowy-miejsce-cracovii-jest-w-ekstraklasi
> e)
>
> nie znalazłem wypowiedzi Szatałowa po meczu z
> Wartą na temat odczytania taktyki Cracovii,
> mniejsza o to, sugerowanie w tekście że trener
> rywala w walce o awans cenzuruje pracę Stawowego
> dla władz Cracovii i wchodzi w skład "rady
> mędrców" jest dla mnie nadużyciem
>
> dziwny artykuł - autor sprawiał na mnie
> wcześniej wrażenie, że stara się pisać
> rzetelnie a tu mam wrażenie, że w coś gra lub
> dał się w jakąś grę wciągnąć
:)
Trener razem z pewnym redaktorem od "epoki" sami napompowali balon. A może nie trener, tylko pewien redaktor...... Współczuje Stawowemu...
cichociemny
Bo, obawiam sie iz ten sezon zakończy sie w październiku.......
Dobrze poinformowane źródła twierdzą, że artykuł lopeza to bzdura - nie ma i nie było mowy o jakimś ultimatum. Wygląda, że wąsaty marudzi, bo jest zmartwiony tym, że ktokolwiek oprócz niego będzie miał coś do powiedzenia w sprawach sekcji piłkarskiej.
Tak czytam, czytam i czytam. Forum, teraz ten jakiś artykuł o ultimatum dla trenera i już naprawdę w głowie mętlik, nie wiadomo kto przeciwko komu, kto pod kim dołki kopie :) To już wyglada jak jakiś obłęd. Czy w Cracovii nie może być w końcu normalnie? Jeszcze brakuje mi by jutro trener Stawowy podpisał kontrakt na 10lat, a za tydzień po porażce z Zawiszą wyleciał z hukiem :) A w zamian przyjdzie trener Majewski który szuka sobie już posady, bo z młodzieżówki (czy co tam prowadzi) pewnie niedługo wyleci. Byłoby show jak nic ;) O ile rozumiem jak na forum niektórzy jadą ze Stawowym, po prostu jak ktoś od początku był nastawiony anty, to będzie tylko szukał pretekstów by skrytykować trenera, normalne też że po porażkach skacze ciśnienie, ale jeśli w klubie sa jakieś ulitimatia po dwóch słabszych meczach wyjazdowych, to już naprawdę wypada się złapać za głowę. Po co w takim razie była cała szopka z powrotem trenera Stawowego? Trzeba było zatrudnić znowu trenera Pasiekę i dobrze by się dziś bawiliśmy na meczach naszej drużyny. U prezesa Filipiaka niektórych trenerów nie dało się od stołka odkleić, bo trzymał ich choć na zdrowy rozum dawno powinni odejść, a gdy nie ma podstaw to chce zwolić trenera którego póki co bronią wyniki. Jeśli ten akrykuł to prawda, to spodziewam się, że jeszcze w rundzie jesiennej trener Stawowy przestanie być trenerem Cracovii, no chyba że wygramy wszystkie cięzkie mecze jakie czekają nas w najbliższym czasie.
W tym sezonie liczy się [b]tylko awans[/b] ! Mógł Was nie opowiadać o tym w każdym wywiadzie.
Zreszta mówił tez o tym i Szaraniec.
Jesteśmy Cracovia!!! Do kata! Jeżeli nas bedą deklasowac wsie to niech trener buduje drużynę w Sieprawiu, razem ze Staskiem, fumflami i samym Generałem.
Tyle.
Ps
Ja przed sezonem przewidywalem środek tabeli i [b]docelowo Max 4 tys widzów[/b] ale przecież Budzik, Zejdler, Dabrowsk i reszta darmowych grajkow wg wasatego i gościa w berecie sw wystarcza do awansu. Osobne pozdrowienia dla samego napastnika Bartlomieja.
Z tel.
izbik Napisał(a):
> Wczesniej kto pisal o awansie ? Bylo cicho - teraz
> nagle wyplywaja news-y ,ze celem przed sezonem BYL
> AWANS.
Jakie newsy? Izbik, przecież Muertes Ci napisał 2 posty wyżej. O awansie mówił sam trener Stawowy, uszy myłem i sam słyszałem. Kiedyś po blamażu we Wronkach wspominał o mistrzostwie Polski...
Napierniczył głupot i się kwas zrobił. Zresztą skoro na TP udzielał wywiadu prawie codziennie to cos musiał przeciez gadać :( no i w efekcie sam stał się zakładnikiem swoich wypowiedzi. Wg mnie jak się zorientował, że go poniosło i awans można zchować między bajki to skorzystał z pomocy zaprzyjaźnionych redaktorów , których chyba jeszcze bardziej ponosi.
Najbardziej mnie ubawiło TP cytując Cześka jako autorytet w tej materii. Pamiętam jak za czasów I edycji pięknej epoki sam Stawowy mówił, że się przyjaźni z Michniewiczem. Ot co...
Jim nie jestem tego tak pewny - to raz.
Dwa - argument z postem Muertesa-a nie jest za bardzo na miejscu ,bo sam wczesniej napisalem ,ze pisze druga czesc swojego postu :) Wyslal go po moim pierwszym, a w trakcie pisania nastepnego mojego.
A co mnie do cholery obchodzi to piepszenie kto był pierwszy czy drugi? Może se obróć monitor czy laptopa do góry nagami i wtedy będzie ok. Trener Stawowy sam mówił o awansie, a Ty jesteś nagle zdziwiony skąd się wzięły takie "newsy"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)