Po pierwszej bramce radość naszych piłkarzy była tak duża, że nawet Pilarz pobiegł do ławki rezerwowej. W tym samym czasie Łęczna była już gotowa do wznowienia gry. Nie wiem czy są jakieś sztywne przepisy dotyczące takiej sytuacji, że jedna i druga drużyna ma być gotowa do wznowienia gry czy to kiedy zostanie gra wznowiona to jest wyłącznie subiektywna interpretacja sędziego. Jeśli to drugie to trzeba uważać na takie sytuacje.
-
-
[WIKTORIA]Cracovia - Bogdanka Łęczna - Niedziela - 23.09. godz.19.00
Całą drużyna na plus w sumie. Wyróżniłbym Alexa, Dudzica, Nykiela i Żytke. Pilaż wreszcie dobrze, nie poprawnie a dobrze. Straus mógł zdobyć parę bramek, ale jak się jest w polu karnym to trzeba dołożyć nogę a nie zatrzymać się w miejscu, może jakiś problem z psychiką? Mecz się dobrze oglądało, nielicząc końcówki pierwszej połowy po strzeleniu gola i kilku momentów chaosu w drugiej. Brawo:)
Tofi - chyba arbiter musi "porozumieć" się z obydwoma bramkarzami, ale widziałem już bramkę z wznowienia kiedy to bramkarz był za daleko od bramki i puścił.
Po pierwszej połowie myślałem, że usnę. Gdyby nie to, że u przeciwników grał Tsubasa to pewnie bym zasnął. Doping też był jakiś słaby ale w drugiej połowie na szczęście było o niebo lepiej. Sędzia prze chuj w tej sytuacji kiedy stal tyłem do akcji, Dudzic się przewrócił a ten dał wolnego bo zobaczył, że Dudzic i kibice mają pretensje :D Nie rozumiem tylko dlaczego Budziński nie grał od początku i czemu Bernhardt tak wcześnie został zdjęty.
dangorka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szczerze mówiąc pierwsza połowa bardzo
> słabiutka. Beznadziejna gra Nykiela (jedynym
> pozytywem wykonywane przez niego rzuty rożne,
> bije pod tym względem Boljevica na głowę). Na
> olbrzymi plus Straus, Dudzic i Kosanović (swoją
> drogą to jest chore że najgroźniejsze strzały
> w całej drużynie oddaje obrońca). Bardzo dobrą
> zmianę dał Suworov, chyba jako jedyny w
> drużynie nie bał się przerzucić piłki na
> skrzydło do wychodzącego Marciniaka który wiele
> razy bardzo fajnie szukał tej gry i wychodził na
> pozycję. Swoją drogą Bogdanka była w tym meczu
> przeraźliwie słaba, na taki zespół
> zdominowanie środka pola przyniosło świetny
> rezultat, gdyż najzwyczajniej w świecie nie byli
> w stanie stworzyć klarownej sytuacji bramkowej (w
> pierwszej połowie tylko jedna sytuacja
> Szałachowskiego, niemniej on sam już pokazał
> dlaczego należy się cieszyć że nie ma go już
> w zespole :)). Szkoda trochę skuteczności, bo po
> przebiegu drugiej połowy meczu, spokojnie można
> było wygrać więcej niż 2:0. Pisałem po meczu
> z Zawiszą, że grając w ten sposób u siebie
> będziemy zdobywać masę punktów i że atut
> własnego stadionu da nam olbrzymią przewagę i
> na razie to się sprawdza, 4 mecze u siebie, 4
> zwycięstwa, tylko tak dalej :)
Nykiel wykonywał rzuty rożne ?!
TRzeba znowu zakazac sprzedazy piwa na stadionie bo niektórzy nie rozpoznają zawodników :)
zdecydowanie najlepszy mecz Pasow w tym sezonie. Wojtek wprowadzil troche urozmaice,gramy bardziej do przodu i ze skrzydlami i od razu widac efekty. w tej lidze wlasnie tak sie wygrywa. Leczna slaba niemozebnie.
najlepszy moim zdaniem Zytko.
Ian znowu obraza naszych grajkow, mowiac, ze slabi technicznie. z tego co jaswoim laickimokiem widzialem, technika nakrywali Leczna czapka.
jak stukniemy Stroze na wyjezdzie, oznaczac to bedzie, ze idziemy powoli w dobra strone.
piotrek 67 Napisał(a):
> dangorka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Szczerze mówiąc pierwsza połowa bardzo
> > słabiutka. Beznadziejna gra Nykiela (jedynym
> > pozytywem wykonywane przez niego rzuty rożne,
> > bije pod tym względem Boljevica na głowę).
> Na
> > olbrzymi plus Straus, Dudzic i Kosanović
> (swoją
> > drogą to jest chore że najgroźniejsze
> strzały
> > w całej drużynie oddaje obrońca). Bardzo
> dobrą
> > zmianę dał Suworov, chyba jako jedyny w
> > drużynie nie bał się przerzucić piłki na
> > skrzydło do wychodzącego Marciniaka który
> wiele
> > razy bardzo fajnie szukał tej gry i wychodził
> na
> > pozycję. Swoją drogą Bogdanka była w tym
> meczu
> > przeraźliwie słaba, na taki zespół
> > zdominowanie środka pola przyniosło świetny
> > rezultat, gdyż najzwyczajniej w świecie nie
> byli
> > w stanie stworzyć klarownej sytuacji bramkowej
> (w
> > pierwszej połowie tylko jedna sytuacja
> > Szałachowskiego, niemniej on sam już pokazał
> > dlaczego należy się cieszyć że nie ma go
> już
> > w zespole :)). Szkoda trochę skuteczności, bo
> po
> > przebiegu drugiej połowy meczu, spokojnie
> można
> > było wygrać więcej niż 2:0. Pisałem po
> meczu
> > z Zawiszą, że grając w ten sposób u siebie
> > będziemy zdobywać masę punktów i że atut
> > własnego stadionu da nam olbrzymią przewagę
> i
> > na razie to się sprawdza, 4 mecze u siebie, 4
> > zwycięstwa, tylko tak dalej :)
>
> Nykiel wykonywał rzuty rożne ?!
> TRzeba znowu zakazac sprzedazy piwa na stadionie
> bo niektórzy nie rozpoznają zawodników :)
Czyżbym go pomylił z Edgarem? Jeśli tak to tym bardziej utwierdzam się w opini że był dzisiaj najsłabszy w naszej drużynie.
Dudzik i Stebel dramat.... Nykiel i Zytko,jak oni mogli grać w ekstraklasie??? Na plus kultura gry Suvorova ,rajdy Marciniaka oraz gra nas całym boisku Roka. Reszta hmm ... poprawnie
no tak, na tle ogórków z Łęcznej można sobie wyrazić opinię o WYSOKICH umiejętnościach naszych kopaczy :D Masz też problem Rufus z rozróżnieniem mojej kibica oceny (może marnej) umiejętności zawodników od obrażania kogokolwiek - zbastuj trochę .....
Taka gra odpada z mocniejszym topowym rywalem bo będzie ciężko z kontrami ale z druzyną która potrafi kontrowac bo Łeczna to kopacze i ten styl nic nie da w Strozach bo tam boisko to klepisko, waskie i dziurawy ze mozna nogi polamac niestety ale taki klub gra w 1 lidze
Tofi
Po pierwszej bramce tylko glupota zawodnika z lecznej uratowala Nam dupe, bowiem jak idioci lacznie z bramkarzem Nasi pilkarze pobiegli do Stawowego, a wspomniany zawodnik lecznej mial jakies pretensje do sedziego i ten nie dal gwizdka do wznowienia gry. Przepisy mowia jasno druzyna ktora strcila bramke moze wznowic gre pod warunkiem ze jest "ustawiona" na swoje polowie. Stad gwizdek pana sedziego kop na Nasza bramke dodam pusta i znow frajerski gol.
Ludzie jaki dobry mecz ?
Ten mecz był nudny jak flaki z olejem, ta nieszczęsna Bogdanka to najgorszy zespół jaki widziałem na Cracovii od 8 lat czyli awansu do ekstraklasy.
Rozumiem kolego że te nie nudne były u Kafarskiego ,Pasieki ,Płatka ,Trenera od księży i kilku innych wynalazków .
Te w tamtym roku nie były nudne bo u Kafara ponad 2 bramki na mecz i zero sytuacji dla nas tylko jakieś wrzutki.
Niemrawe było pierwsze 20 minut .Potem Cracovia grała jak wszyscy oczekują -szybko ,nowocześnie ,ofensywnie i skutecznie.
Mnie mecz sie podobal - moje zdanie i tyle. Niech tak graja czesciej i wygrywaja.
Najlepsze mecze Cracovii jakie pamiętam to te za Pasieki, ew. późnego Majewskiego. Real i Barcelona musiały się strasznie cieszyć że z nami w LM nie grali, bo by mieli pozamiatane. Wszystko się skończyło niestety kiedy ci wspaniali szkoleniowcy zostali podkupieni przez najlepsze kluby piłkarskie świata. W ogóle nie licząc świetnego wyniku we Wrocławiu Lenczyka i niezłego jak dotąd wyniku Szatałowa który z naszych wspaniałych ex coś osiągnął? Ktoś w ogólę się na te kąski rynku trenerskiego skusił, poza oczywiście Stefkiem, który jest tak wybitny że dostał repre do prowadzenia.
Na razie drużyna zaczęła grać w piłkę, zobaczymy co będzie dalej.
kastor, jeśli dzisiaj miałeś pretensje do Żytki, to chyba ci od pamiętnego meczu z Lechem nie przeszło.
Zachwycać grą naszych się nie można, gdyż dzisiejsze zwycięstwo moim zdaniem w dużej mierze dzięki bardzo słabej postawie kopaczy z Łęcznej. U naszych poza Suvorovem raził brak zdolności szybkiego rozegrania piłki. Za każdym razem nieudolne przyjęcie i kilka minut na zastanowienie co z tą piłką zrobić. Na plus wreszcie kilka fajnych piłek na wolne pole po bokach (chyba głównie Aleks, ale nie tylko on) Myslę, że w kolejnym meczu Aleks powinien jednak zagrać od początku.
Po zobaczeniu bramek w TV uspokoiłem się, bo Vładek nie był na spalonym, a karny nie był bardzo dęty:) Obrońca Łęcznej po prostu miał pecha, że Zejdler waży ile waży i po takim kontakcie nie miał prawa utrzymać równowagi (pewnie też nie bardzo chciał)
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto]Zdjęcia z meczu.[/url][/align][/large][/b]
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-HdNxodTtg2E/UF-GpH1NVEI/AAAAAAAAPCI/YqvyMXYQIsg/s800/aDSC_3476.jpg[/img]
Nzg
[i]Ktoś w ogólę się na te kąski rynku trenerskiego skusił, poza oczywiście Stefkiem, który jest tak wybitny że dostał repre do prowadzenia.[/i]
A kto się na wybitnego WSa rzucił?
ronnie79 Napisał(a):
> @suram Wyjazdowe było z Okocimskim...Wiem już
> że jesteś największym(szkoda,że
> samozwańczym)koneserem i znawcom gry Cracovii(51
> trenerów).Teraz jedno szybkie pytanko(o ile
> możesz odpowiedzieć na nie).Ile lat miałeś Pan
> lat gdy Cracovię trenował Michał Matyas i
> jakież to były sukcesy za jego kadencji?
Nie do mnie co prawda pytanie, ale odpowiem, bo ja widziałem Cracovię za Matyasa. I byłem na tyle dojrzały, że potrafiłem ocenić, jak się gra.
Otóz lat temu... dawno, po sezonie jesiennym w 2 lidze (obecnie nazywanej pierwszą), po spadku z 1 (estra) i nonsensownym zdyskwalifikowaniu przez owczesny zarzad czolowych zawodnikow, po tym, gdy w jesieni bylo zle, gdy wiele wskazywalo na to, ze sa szanse na kolejny spadek, w zimie przyszedl trener Matyas. I Cracovia, w zasadzie tym samym skladem, zaczela grac. I wiosna grala juz lepiej. Po czym przyszed nastepny sezon, w zasadzie bez zmian w skladzie, i Cracovia pieknei zmierzala do I ligi! Pod koniec dostala lekkeij zadyszki, ale weszla, z 2 miejsca, zwyciezajac na koneic Gwardie ktora weszla z 1 miejsca (juz w tym momencie awans byl zapewniony). I grala w 1 lidze. I z Matyasem odniosla. moim zdnaiem, jeden z najwiekszych sukcesow meczowych po wojnie, remis z Gornikiem Zabrze u siebie 1:1. Ja bylem na tym slynnym meczxu, podobno bylo na nim 35 tysiecy ludzi. Co to byl za mecz! I co to byl za Gornik... To byl ten Gornik, ktory potem (z Matyasem zreszta) doszedl do Finalu Pucharu Zdobywcow Pucharow). Z Lubanskim, Szoltysikiem, Oslizla, Kostka... Jak sie tych pilkarzy nie widziao na zywo czy w bezposrednich transmisjachTV, to naprawde ciezko docenic range tego sukcesu. Niestety, jak mowiono w kuluarach, "Matyas ich za wczesnei do tej 1 ligi wprowadzil". Nie dawali rady, w zimie zmieniono trenera...
No i potem zlecieli z 1 do 2, w nastepnmym roku z 2 do 3, w nastepnym z 3 do 4 (3 lata - 3 ligi z rzedu!) o wygladalo na to, ze sa szanse na kolejny spadek - gdy przyszedl znowu trener Matyas. I Cracovia zaczela grac! I to jak... Pamietam, zrobuiomo z pilklarzami wywaid w radiu, i oni powiedzieli, co i jak sie zmienilo. Byl tyaki pilkarz, Antoni Dominik. Pamietam, jak gral przed Matyasem, a jak przy Matyasie...
Moim zdaniem, z trenerow, ktoryz prowadzili Cracovie i ktorych ja widzialem, zdecydowanie najlepszy byl Matyas. Nie mam co do tego watpliwosci.
Co do w ogole polskich trenerow= najleopszy bez watpienia Gorski. Ale nad kolejnym bym sie zastanawial,. czy nie Matyas wlasnei...
Oczywiscie tych, ktorych widziaem w akcji,
[b]Pewne i przekonujące zwycięstwo ![/b]
Tak trzymać Panie Wojtku - grać ofensywnie i widowiskowo - na przekór krytykantom :)
Teraz pora na 3 punkty w Stróżach!
Rzucać się nikt nie rzucał, ale prace jakoś znalazł, niektórzy mają z tym problem:) Nie chodzi mi o to że Stawowy jest wybitnym trenerem, bo nim nie jest. Na razie zaczął wprowadzać jakąś swoją wizje, czego inni raczej nie robili, przynajmniej nie zauważyłem. Zastanawiam się jaki może być efekt po np. sezonie, dwóch. Czy będzie tak jak poprzednio czy może Stawowy poprawi pewne mankamenty i doprowadzi drużynę na szczyt. Nikt tego w tym momencie nie wie na 100%, jedyne co można powiedzieć to że Cracovia nie gra jak za Pasieki.
Mecz z Łęczną mi się osobiście podobał i bardzo ubolewam nad faktem że meczu z Kolejarzem nie zobacze, bo może forma się utrzyma(zarówno nasza jak i Kolejarza, 4:0 swoje robi:) ).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)