To moze ja sie wtrace,
raczej nie lezy problem po stronie serwera, firma u ktorej to wisi byle jaka nie jest
problemem jest raczej archaiczny skrypt.
phpbb odpada gdyz jest dziurawe jak sito, a to nie jest forum motoryzacyjne, tylko kibicowskie i jest narazone na ciagle ataki z roznych stron.
skrypt jesli zostanie zmieniony to zostanie wizualnie dostosowany (na ile sie bedzie dalo oczywiscie) do tego obecnego.
-
-
Sprawy techniczne forum.
Wizualnie będzie ciężko, chodź np. Simple Machines z którego korzystam przy jednej z moich stron jest prosty i mam o wiele mniej bajerów niż inne np. phpbb.
"Skopiowac" obecny wygląd to najmniejszy i chyba najlatwiejszy do rozwiazania problem ;)
Ja bym naszego forum nie zmienial. Czytam wiele oraz bywam na roznych forach. Nasze jest czytelne i nie meczace a przecież oto chodzi. Z drugiej strony tyle lat obecności na tym forum to i, przyzwyczaiłem się do tej szaty graficznej.
Forum musi istnieć, wiec jeśli będzie potrzeba, doloze się i pomoge :)
Zmieniajac na chwile temat - czemu od paru lat nie moge zmienic nazwy tematu ? Chodzi konkretnie o Lecha...zamiast "szlachetne" ma byc "szlachetna"...moze ktorys z modow da rade ?
nie da rady
a ja powiem wiecej. lubie przerwy w zyciu forum. wlasciwie 24 na dobe tu siedzimy i przynajmnie czlowiek moze sie czyms pozytecznym zająć to raz. dwa, że nie raz nie dwa wychodzimy z meczu po wpierdulu i mówimy do siebie no to forum padnie hehe to już też tradycja i z jednej strony dobrze bo tego jadu nie ma od razu a potem głowy chłodniejsze i już można podyskutować.
Mysle tak:
a. szata graficzna OK - skromnie, ale spojnie i atrakcyjnie, wg mnie idealnie pod pkt. b.
b. "ciezar" stron OK - wlasciwie od kilku lat odwiedzam Forum glownie z komorki. Chodzi wszystko szybko i sprawnie zarowno z Polski, jak i paru calkiem odleglych miejsc
c. skrypt do poprawy/zmiany w zakresie stabilnosci. Reszty nie oceniam, bo nie znam szczegolow.
d. bylbym zdecydowanie przeciwny wodotryskom. To ma dzialac, pozwolic szybko wpisac post, sprawnie poczytac, odpowiedziec, wyslac priva. Reszta to pierdoly, ktore przeladuja zawartosc i w konsekwencji zwieksza wymagania serwera, laczy, urzadzen po stronie userow (a jak pisalem wczesniej, choc teraz nie mamy wersji mobile, wszystko i tak pieknie dziala na komorkach).
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mysle tak:
> a. szata graficzna OK - skromnie, ale spojnie i
> atrakcyjnie, wg mnie idealnie pod pkt. b.
> b. "ciezar" stron OK - wlasciwie od kilku lat
> odwiedzam Forum glownie z komorki. Chodzi wszystko
> szybko i sprawnie zarowno z Polski, jak i paru
> calkiem odleglych miejsc
> c. skrypt do poprawy/zmiany w zakresie
> stabilnosci. Reszty nie oceniam, bo nie znam
> szczegolow.
> d. bylbym zdecydowanie przeciwny wodotryskom. To
> ma dzialac, pozwolic szybko wpisac post, sprawnie
> poczytac, odpowiedziec, wyslac priva. Reszta to
> pierdoly, ktore przeladuja zawartosc i w
> konsekwencji zwieksza wymagania serwera, laczy,
> urzadzen po stronie userow (a jak pisalem
> wczesniej, choc teraz nie mamy wersji mobile,
> wszystko i tak pieknie dziala na komorkach).
popieram w 100%.
również jestem przeciwko żadnym udziwnieniom czy zmianie wyglądu - poprawić tylko stabilność i będzie elegancko.
Forum takie jak Nasze na komórkach też śmiga spoko ;)
21 dni później
Dlaczego mój podpis nie jest widoczny?
Wrzuciłem zdjęcie i nic a jak zrobiłem zwykły podpis także nie jest widoczny.
rmszar dzięki za pomoc.
Musisz zaznaczyć box 'dołącz mój podpis do tej wiadomości', który znajdziesz nad oknem pisania wiadomości.
15 dni później
dlaczego na forum jest cenzura przekleństw? :D
Zapewne po to by używać normalnych przecinków.
Zwłaszcza, że na co dzień i [u]na stadionie[/u] (a to chyba forum kibiców)nikt nie przeklina
co innego w mowie, a co innego w piśmie, kiedy masz czas na zastanowienie się po napisaniu, ale przed wysłaniem posta.
40 dni później
Trzeba przyznać, że serwer teraz daje rady.
gaudeamus Napisał(a):
> Trzeba przyznać, że serwer teraz daje rady.
Wypowiedziane w odpowiednim momencie ;)
gaudeamus Napisał(a):
> Trzeba przyznać, że serwer teraz daje rady.
wydaje Ci sie, teraz jak padnie to wstaje zaraz, zanim sie polapiecie
kkk_84 Napisał(a):
> wydaje Ci sie, teraz jak padnie to wstaje zaraz,
> zanim sie polapiecie
Nie ma to jak watchdog :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)