nie bądźmy pazerni
-
-
Sprawy techniczne forum.
Tapatalk to juz standard czytania for dyskusyjnych na urzadzeniach mobilnych, a urzadzenia mobilne... no coz, wystarczy powiedziec ze ponoc mamy juz ere post-pc.
A pozatym przeciez to nie jest jakas ogromna robota z tapatalkiem, jezeli tylko skrypt forum jest obslugiwany, to wszystko automagicznie sie robi po zainstalowaniu rozszerzenia.
Moim zdaniem brakuje u nas jednego podforum które jest na większości stron innych klubów. Mianowicie "Sportowy Hyde Park".
Nie bardzo wiadomo gdzie pisać o innych drużynach i dyscyplinach sportu. Część takich wątków jest tutaj, część w podforum "Cracovia", inne znowu w "Głosie z trybun".
nie widze takiego problemu. wszystko ma swoje miejsce i swoje tematy
Santo - sądząc po sygnaturce Twojego przedmówcy, nie musiałeś się fatygować z odpowiadaniem mu ;)
pluton - dawniej było takie podforum, ale nie było zbyt aktywne. w zupełności wystarcza HP.
12 dni później
Dinth - masz maila ode mnie, na @wikipasy.
Kurde , na tak długo to chyba dawno, nie walnelo. Reasumujac...Jeśli niema nas tutaj, to gdzie jesteśmy, ? :)
sprawy mają się tak:
to forum w żaden sposób na siebie nie zarabia, nie ma tu reklam. wisi na serwerze firmy, która zgodziła się nieodpłatnie nam udostępnić miejsce, ale na poniekąd swoich warunkach. przez to jesteśmy zdani na nich - trudno tam coś załatwić w weekendy, dlatego na razie na powstanie forum można liczyć na dzień roboczy po powrocie admina z wyjazdu ;)
ze starej ekipy tworzącej to forum nie ma juz nikogo aktywnego. ani się nie udzielają, ani nie biorą się za sprawy techniczne, naprawy. dlatego obecnie nie mam żadnego wsparcia techniczno-informatycznego (sam nie byłem kształcony w tym kierunku, a do grona modów, a potem adminów zostałem dokooptowany przez starą ekipę "Ojców-Założycieli"). stąd tez moja prośba o zgłaszanie gotowości do pomocy.
z firmą udostępniajacą serwer jestem już wstępnie umówiony na przejęcie pełnej nad forum kontroli. ale do tego właśnie potrzebna mi pomoc. nie tylko do przejęcia kontroli. po niej możemy zrobic upgrade, możemy też zmienic skrypt. jestem otwarty na pomysły, czekam na zgłoszenia od chętnych.
jednocześnie, sprawa nie ruszy przed 12 sierpnia, bo osoba decyzyjna "z drugiej strony" jest na urlopie. ja zresztą też niebawem będę. ale w drugiej połowie sierpnia zainteresowani na priv dostaną szczegóły i namiary na kogo trzeba. sam, jak pisałem, jak najbardziej jestem otwarty na pomysły.
ja w tych sprawach biegły nei jestem, ale tak na chłopski rozum - skoro mamy tutaj tak duży ruch, to może by jakaś firma podpięła sobie sprytnie jakieś niewidzialne linki i pozycjonowała dzięki temu komercyjne strony, a w zamian zafundowała niezawodny serwer?
Jest nas tu troche - myślę ,ze finansowo możemy utrzymac Forum - by działało bez długich przerw ?!
Zawsze mozna zapytać Forumowiczow....
Oczywiście, że możemy - piszę na jednym z forów moto i tam co dwa lata jest po prostu składka na serwer, każdy bardzo chętnie daje kasę i nie są to jakieś oszałamiające kwoty, forum działa na prościutkim i niezawodnym php bb, nie trzeba go co chwile naprawiać i kombinować. W razie czego pomoc jest dostępna 24 h na dobę, bo serwer jest płatny.
Jednakowoż rozumiem knura, bo został z tym wszystkim sam i pomocy z nikąd. Ze swojej strony deklaruję wsparcie $ jeśli trzeba, moim zdaniem powinniśmy zacząć od wykupienia hostingu i zmiany skryptu na odpowiadający obecnym czasom. Na rzeczy typu dostęp mobilny przyjdzie czas jeśli znajdzie się ktoś kumaty informatycznie.
cos tam moge pomoc choc moja wiedza odnosnie stron jest raczej mocno przecietna :)
oczywiscie jak koledzy wyzej deklaruje $ na oplacenie serwera.
ja się oczywiście dopisuję :)
ale tak swoją drogą to, sorry muszę to napisać, kwas straszny i żenówa na maxa, że Comarch... echhh co będę rozwijał, przecież każdy wie o co kaman... I tu "niezależność od władz Klubu" nie ma nic do rzeczy, bo przy takim mecenasie, to powinniśmy to mieć bez względu czy akurat kogoś chwalimy czy nieszczególnie... [b]Zwłaszcza, że może być z górki i może być pod górkę, ale suma sumarum zawsze ciągniemy ten Pasiasty wózek przecież wszyscy razem w jedną stronę![/b]
tak całkiem btw - o jakich sumach mówimy?
pomocy nie deklaruję, bo sorry, ale ja jestem 1906% analfabetą w te klocki...
natomiast co do wyglądu Forum, szaty graficznej, czy jak to tam zwał - ja się przyzwyczaiłem i lubię bardzo, jakbyśmy mieli zmieniać to byłoby mi tak po ludzku szkoda i trochę przykro...
Nie ma sensu niepotrzebnie "unowocześniać" szaty forum. To tak jak zmiana strony mBanku. Była prosta - czytelna, a teraz trudno się połapać, bo taka "nowoczesna"...
Myślę że mogę się spokojnie podpisać pod tym co pisze Żółta Kaczka.
Oczywiście w razie zrzuty deklaruję swoją pomoc.
Podpinam się do DiegoKSC
Ja również.
tez nemo w sensie technicznym, ale zrzutka na serwer jak najbardziej
ps, szate lubie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)