Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> hank Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Chciałbym by Pasy awansowały ale z drugiej
> > strony z taką grą i składem pytanie po co ?
>
> Mimo moich przytyków ( uzasadnionych ) do gry
> Cracovii, to akurat Twoje pytanie ma prostą
> odpowiedź, mimo iż w założeniu było
> retoryczne :) Otóż taki Piast Gliwice 8 razy
> przegrał w 1 lidze w zeszłym sezonie, a także 7
> razy zremisował.
cud dwa razy się nie zdarza
ponadto Piast 80% meczów rozegrał na wyjazdach, a to była woda na ich młyn, bo Broszka do perfekcji opanowała grę z kontry (co sprawdza się także i wyżej). Choćby z tego ostatniego powodu porównywanie nas i Piasta mija się z celem
PS: Muertes - nie jest tak źle. Nie zapominaj, że Zawisza gra i z Termaliką i z Flotą. a zatem możliwość wzajemnego wyrżnięcia się rywali jest większa. Zatem nie można stawiać ostro tezy, że remis Z- N to dla nas mus 3 zwycięstw.
Pomijam już to, że mus 3 zwycięstw dla nas i tak jest - choćby po to aby uratować twarz.
-
-
Walka o AWANS :)
Wg mnie nie ma za bardzo co liczyć, że Zawiszy powinie się noga...po przejęciu drużyny przez Tarasia idą jak burza i szczerze wątpię, że ktokolwiek (cokolwiek) ich powstrzyma.
Poza tym nie ma co się nastawiać, że my wygramy wszystko do końca i zdobędziemy komplet pkt...na to bym nie liczył.
A tak w ogóle to zapomniałem dodać, że my w tych ostatnich kolejkach (i w ostatnich dniach na forum) skupiamy się przede wszystkim na grze rywali a nie na własnym zespole.... do czego to doszło panie Wojtku...
Muertes: to, że bydgoszczanie zremisują , czy wygrają z Niecieczą - nie oznacza automatycznie, że wygrają z Flota. Co więcej - wcale nie jest powiedziane, że wygrają w Bytomiu. Ta liga jest tak beznadziejnie słaba, że każdy może wygrać z każdym
jak już napisałem kilka postów wyżej - sytuacja jest na tyle ciekawa ("obyś żył w ciekawych czasach :(" ), że możliwe jest kilkanaście rozwiązań sytuacji. Napisałem o dwóch najbardziej skrajnych:
a) możemy zdobyć 9 pkt i nie awansować
b) możemy zdobyć 3 pkt i.. awansować
nie będę ich tu powtarzał, bo znowu wyskoczy jakiś fenix z konopii :P
a zatem zbyt stanowczo piszesz o tych 6 i 7 pkt. To zaledwie 2 opcje, a na dodatek wcale nie najbardziej prawdopodobne
ale w tę "ciekawą" sytuację nasi kopacze i "szkoleniowiec" wpakowali się nas własne życzenie
Oh ! Za chwilę to wszyscy zdadzą maturę i z logiki i rachunku prawdopodobieństwa.....;)
A mogło być tak spokojnie i fajnie ,ale KTOŚ;) zepsuł zabawę czy też zafundował nam horrorek ...
Pozdrowienia dla rafa1....
Ludzie wiecej wiary. Awansujemy. Po prostu. Mimo taktyki Wasa :)
Nie wiem skąd ten pesymizm. Mamy najlepszy terminarz i z niego skorzystamy awansując, nie widzę innej możliwości.
Przegląd Sportowy też spekuluje o awansach
http://1-liga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-I-liga-Termalica-Zawisza-Flota-i-Cracovia-walcza-o-awans-,artykul,171310,1,359.html
Ludzie więcej wiary. Awansujemy. Po prostu. Bo mamy Genialnego Trenera ;)
pawlus17 Napisał(a):
> Nie wiem skąd ten pesymizm. Mamy najlepszy
> terminarz i z niego skorzystamy awansując, nie
> widzę innej możliwości.
Możliwości jest kilka a już jutro wiele się może wyjaśnić .
[quote=hank]
Możliwości jest kilka a już jutro wiele się może wyjaśnić .
[/quote]
co najmniej w 50%...
a porażka to i 100%
Mam nadziej że rzeczywiście piłka nożna jest sprawiedliwa jak wszyscy mówią co zabierze to odda./mecze z Kolejarzem i Flotą/ i jakimś cudem awansujemy.
Oddała już wcześniej i to z naddatkiem (mecze ze Stomilem, Arką, Sandecją, GKS Katowice u siebie)
Czy dzisiejsza degradacja Polonii oznacza coś w sprawie awansu z 1 ligi? Czy też jak w wypadku naszego "sportowego" spadku i utrzymania kosztem ŁKS, daje szansę komuś z dwójki Podbeskidzie - Bełchatów?
^^ Spada tylko ostatnia drużyna ekstraklasy.
Docencie, z ESA spada Polonia i jeden zespół z powodów sportowych.
Czekam na ujadanie "całego internetu", że jakiś klub przy zielonym stoliku załatwił sobie licencję. Do boju, bojownicy o "sportowe utrzymanie", do boju ci, którzy w 2009 r. pluli na nasz klub. Czekam.
rmszar Napisał(a):
> Docencie, z ESA spada Polonia i jeden zespół z
> powodów sportowych.
>
> Czekam na ujadanie "całego internetu", że jakiś
> klub przy zielonym stoliku załatwił sobie
> licencję. Do boju, bojownicy o "sportowe
> utrzymanie", do boju ci, którzy w 2009 r. pluli
> na nasz klub. Czekam.
Nie doczekasz się.... :D
Jakby nie było jesteśmy najbardziej medialnym Klubem w Polsce.
Natomiast utrzymanie się Podbeskidzia/Bełchatowa (jak najbardziej słuszne utrzymanie - nawet to całe weszło co tak nad eŁKaSem kłamliwe krokodyle łzy wylewało , pisze teraz , że to jest [u]SPRAWIEDLIWE[/u] ) . Po prostu Podbeskidzie/Bełchatów obchodzą ogromną większość piłkarskiej Polski tyle co zeszłoroczny śnieg.
Nas się albo kocha albo nienawidzi :)
A co w związku z tym, że spadnie tylko jedna drużyna do I ligi (Polonia prawdopodnie rozpocznie sezon w III)? Czy to oznacza, że z I do II polecą tylko 3 (czyli 2 i ŁKS), czyli w ostatniej kolejce w Brzesku mecz o utrzymanie z Wartą?
na to wygląda
Skoro bawimy się w spekulacje zaprezentuje swoją.
Najważniejsza sprawa mimo że część osób twardo idzie w zaparte że tylko dwóm klubom zależy na awansie (Termalica jeszcze odpuści, Flota już zaczęła) dla swoich rozważań uznałem jednak że cała czwórka walczy o awans.
Jeśli kogoś interesują same wynik zapraszam na koniec postu, a że krótki nie jest zatem proponuje część opisującą poszczególne mecze pominąć. Każdy mecz przeanalizowałem jak mi się podoba i nie koniecznie twierdze że takie wyniki padną, choć uznałem za zasadne niektóre z nich obstawić dwu a nawet trój drogowo.
Zatem zaczynamy kolejka nr 32:
Flota - Kolejarz 1
29.05.2013 w planach spacer po wydmach, zwiedzanie rezerwatu przyrody oraz zespołu fortów twierdzy Świnoujście lub jak kto woli lenistwo nad morzem. W końcu wakacje? Niestety jeszcze nie, zamiast przyjemności podróż na drugi koniec Polski ograniczy się do kopania piłki przez 90 min, pogoda fatalna, zatem im szybciej skończymy grać tym lepiej. Kolejarz to już nie jest zespół z poprzedniego sezonu, spisuje się słabiej. Typowy średniak, w tabeli za rundę wiosenną jednak wyżej niż rywal ze Świnoujścia mimo że to Flota gra o awans zatem szansa na wywiezienie punktów powinna być. Niestety jak dla mnie nic bardziej mylnego. Kolejarz to tak naprawdę jedyny zespół w terminarzu Floty do końca sezonu, który gospodarzą nie sprawi problemów. Kolejarz ?swoje? mecze już rozegrał czy to z Termalicą czy też z Cracovią, mimo że trener nerwowy, pewien działacz w gorącej wodzie kąpany to zawodnicy umierać nad morzem w strugach deszczu nie będą, stąd mój typ.
Sandecja - Cracovia x2
Na trybunach święto a na boisku? Jedna z najsłabszych drużyn pierwszoligowych zagra z kandydatem do awansu. Wynik oczywisty? Paradoksalnie niekoniecznie. Smutne ale prawdziwe. Cracovia na wiosnę gra fatalnie, w meczach u siebie, jeśli nie wszystkich to w większość potrafi wyszarpać punkty a na wyjazdach? 4pkt wywalczone na 4 mecze wyraźnie pokazują że remis to maksimum możliwości. Sandecja po uratowaniu remisu w ostatnim meczu spokojna o utrzymanie. Zawodnicy, trenerzy, działacze i pewnie przede wszystkim kibice chcą jak najszybciej zapomnieć o tym sezonie. Zdobywając punkty z Cracovią w jakiejś części drużyna zrehabilitowała by się za cały sezon? Tak naprawdę nikogo w Sączu już ten sezon nie interesuje, wynik to sprawa drugorzędna a na boisku tylko jeden zespół ma w planach umierać za wynik. Zatem remis ze wskazaniem na Cracovię. Czy stać ją na zwycięską bramkę? Ja osobiście uważam że tak. Mecz który po prostu trzeba wygrać.
Termalica - Zawisza 1x2
Najważniejszy mecz wszystkich trzech ostatnich kolejek. To ten mecz zadecyduje o awansie jednej z tych drużyn do ekstraklasy. Oczywiście możliwe są różne warianty. Istnieje nawet szansa że oba zespoły zagrają ze sobą za rok ? w 1 lidze, ale bez przesady. Na trybunach komplet? Prawdopodobnie. W Niecieczy i Bydgoszczy wiedzą o jaką stawkę jest ten mecz. Czy można sobie pozwolić drugi rok z rzędu na przegranie awansu? Nie tym razem, mamy zatem bój o wszystko. Zwycięstwo gospodarzy nie będzie zaskoczeniem, Bydgoszczanie ostatnio zdobywają sporo punktów, ale gdzie jeśli nie w małej Niecieczy może przytrafić im się potknięcie na ostatniej prostej do Ekstraklasy? Szok, niedowierzanie, olbrzymia radość, szaleństwo na trybunach a piłkarskie potęgi w Polsce zdziwione gdzie też jest ta Nieciecza! To jednak jedna z możliwości. Kolejną to remis, który oba zespoły przyjmą z pewną ulgą, większą w Niecieczy ale i zawodnicy Zawiszy mają świadomość że to jeszcze nie koniec. Jeśli nie potrafisz wygrać, przynajmniej nie przegraj i w myśl tej zasady może się okazać że oba zespoły zagrają tak by sobie krzywdy nie zrobić. Czy zawodników z Bydgoszczy stać na wygraną na trudnym terenie? Termalica ma pewien komfort związany z przewagą punktową, ta oczywiście praktycznie przestanie istnieć w razie porażki jednak dalej to zawodnicy z Niecieczy będą panami własnego losu. W każdym razie po meczu obowiązkowo w Niecieczy towarem nr jeden będzie szampan! Choć odłóżmy go jeszcze na pewien czas do lodówki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)