> 3lvis Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > 23 września Cracovia - Bogdanka 2-0
> > 30 września Kolejarz - Cracovia 0-1
> > 6 października Cracovia - Zawisza 3-1
> > 21 października Flora - Cracovia 1-2
> >
> > i dopiero wtedy, 24 października jest mecz 12
> > kolejki z Niecieczą.
> >
> > Czy to nie są cztery wygrane pod rząd? Coś
> się
> > nie zgadza panie suram?
owszem p.Elvis. Jeśli mecz 1/8 oficjalnego pucharu Polski traktujesz jako nic nie znaczący sparing - to masz rację. ;)
ale nie ma co się kłócić. Teraz trzeba "serii 3 zwycięstw" a to wuefista potrafi :P
-
-
Walka o AWANS :)
My też możemy mieć niespodziankę w ostatnim meczu, ale niekoniecznie miłą :(
W środę wiele się wyjaśni.
Jutro wszyscy jesteśmy łęcznianami i stróżanami :D
Same zwycięstwa Zawiszy nie pomogą, bo Termalika musiałaby jeszcze gdzieś stracić punkty. Natomiast w przypadku zwycięstwa Termaliki, nie musielibyśmy się już przejmować Zawiszą.
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jutro wszyscy jesteśmy łęcznianami i
> stróżanami :D
Skoro "dzielni" chłopcy "genialnego" stratega nie potrafili sobie sami pomóc (z Flotą, Stróżą, Grudziądzem) to trudno liczyć na innych.
Po prostu nikt nie będzie umierał za Cracovię, ani Stróże, ani Łęczna.
W walce o awans martwi mnie tylko (jak pewnie wielu) styl gry. Z calym szacunkiem ze slaba Polonia nie potrafimy zdominowac boiska, duzo niedokladnosci i stare grzechy, wpadki obrony...sami stwarzamy sobie klopty. Pierwsza bramka wpadla z doza szczescia po rykoszecie. Polonia mogla wywiezc punkty. Gramy dalej i druzynie zycze wiecej opanowania, strzałów na bramke i gry skrzydłami!
Dzisiaj wieczorem przekonamy się jakie naprawdę parcie na szkło (czytać ekstraklasę) ma Termalica! Na razie nie wszystko zależy od nas!
zostaje dalej liczyć na rykoszety, strzały życia i ewentualnie czego jeszcze w tej rundzie nie było samobóje! bo jak formy nie ma to w 2 dni się już nie pojawi, o zgrozo trener też zaczyna to widzieć, lepiej późno niż wcale
Niedziela,pon,wt, - 3 dni -2 dni wolnego ...w jeden dzień nic nie poprawi...ani nie spieprzy..;)
Camron Napisał(a):
> W walce o awans martwi mnie tylko (jak pewnie
> wielu) styl gry. Z calym szacunkiem ze slaba
> Polonia nie potrafimy zdominowac boiska
piłka nożna nie polega na "dominowaniu boiska" tylko na strzelaniu goli.
Flota (czy w TMEX - Piast) grają jeszcze większa bucówę niż my, a zajmują premiowane miejsca
Jak chcesz sobie pooglądać piękny styl gry, to włącz sobie ligę hiszpańską, angielską lub niemiecką w telewizorni
drużyny grające pięknie technicznie nie mają w tym kraju racji bytu - co najmniej dopóki w tym kraju "sędziować" będą takie pajace jak nasz wczorajszy (kartki za byle g., urojone spalone, puszczanie groźnych fauli), lub bogdankowy dzisiejszy (gdyby sędziował ten "nasz" to mecz zakończył by się najpóźniej w 20 minucie dekompletacją drużyny z wysp). Jeśli te łamacze nóg (dziś załatwiony na długo przy błogosławieństwie melepety z gwizdkiem - Pesir) awansują do ekstraklasy - to będzie prawdziwa rzeźnia (gracze w TMEX są znacznie delikatniejsi od tych z Bogdana K.)
tomasz1963 Napisał(a):
> Dzisiaj wieczorem przekonamy się jakie naprawdę
> parcie na szkło (czytać ekstraklasę) ma
> Termalica! Na razie nie wszystko zależy od nas!
U siebie i przy parciu Termaliki na awans zmotywowany Ko(walczyk)lejarz może urwać Bruk-betowym punkty.
U siebie mają statystykę:
8 4 3
U siebie przegrali tylko
- z nami (ale bezKowalczykowo) 0-1 - po "megastrzale" Władka.
- z Flota(która wygrywała wtedy jak leci...) 1-2
-z Dolcanem ( który był wtedy na takiej fali aż warszawscy deweloperzy wpadli w panikę ,że awansują;)) -2-3
Niestety, ale na 99% mecz w Legnicy z "nożem w tunelu" będzie dla nas meczem o punkt, a może o punkty. **
Przed taką sytuacją niektórzy przestrzegali jeszcze jesienią, a większość z nas na wiosnę. Może tym razem nie będzie to kolejne Waterloo pana Stawowego, a wreszcie coś w rodzaju Bitwy pod Kircholmem..? Oby...
** - (zakładam, że ten mecz nie okaże się już meczem dla nas bez znaczenia; i oby też ewentualne zwycięstwo nie okazało się być Pyrrusowym..)
Jakikolwiek remis w meczach Ter- Zaw; Zaw-Flo; Flo-Ter, przy komplecie Cracovii daje nam awans. Remisy w takich meczach to optymalne rozwiązanie. Pod warunkiem jednak, że zdobędziemy komplet o co będzie baaaardzo trudno.
Terma- Zaw 1, Zaw-Flo x i załatwiać z Pawlusińskim żeby w ostatniej kolejce Termie się chciało chcieć to może
6 pkt. wystarczy.
No i proszę, tak wyśmiewany Bruk Bet zasuwa do ekstraklasy, a my modlimy się żeby nie przegrał z Zawiszą! Trener Wojciech powinien udać się do Niecieczy z pielgrzymką o korzystny wynik meczu! Zresztą obym nie był złym prorokiem, ale to my sami możemy sobie rozwiązać problem awansu - 9 pkt w kolejnych 3 meczach, w tym 2 wyjazdowych - FANTAZJA!!!
Bardzo podoba mi się ten nasz komplet punktów. Bardzo. Szczególnie po sobotniej grze.
Szczerze to jakoś już specjalnie nie zastanawiam się czy awansujemy czy nie. Prawdę mówią po tej rundzie i po tym co pokazali nasi kopacze to jakoś jest mi to totalnie obojętne. Cała ta liga jest żenująca, a nasz gra to totalna kpina. Tak naprawdę w żadnym meczu nie zdominowaliśmy całkowicie rywala, nie żmiażdzyliśmy naszego przeciwnika. Większość zwycięstw wymęczona, przypadkowe bramki, rykoszety, fura szczęścia, rzadko dobijaliśmy rywala męcząc i modląc się by utrzymać przewagę jednej bramki.
Nie wydaje mi się byśmy wygrali wszystko do końca. Stawiam że w Leginicy się potkniemy, a może nawet i wcześniej. Awans przegraliśmy najprawdopodobniej na wakacjach w Turcji.
Jak pisałem wcześniej w awans przestałem wierzyć, chociaż nadal mam nadzieję.
Nie podoba mi się jednak jojczenie jak to słabo gramy i fartownie wygrywamy. Zgadzam się z jednym, mimo ogromnych nakładów (jak na tą ligę) nie mamy drużyny, która by wyraźnie przewyższała rywali. Drużyna źle przygotowana do rundy tak fizycznie jak mentalnie, męczy się z każdym przeciwnikiem, który oddajmy sprawiedliwość zazwyczaj rozgrywa z nami mecz rundy (złośliwi stwierdzą, że wynika to ze słabości naszych zawodników i taktyki). Mam nadzieję, że wraz z kolejnymi zwycięstwami drużyna będzie się umacniać tak w tabeli jak i w wierze w ostateczny sukces. Moim zdaniem jeśli wygramy w Nowym Sączu nasze szanse na awans znacznie wzrosną (chociaż na czuja sądzę, że po 32 kolejce będziemy na 3 miejscu). Jeśli kopacze uwierzą w swoje możliwości, a będą zdawać sobie sprawę, że w obecnej formie tylko maks zaangażowania pozwoli im wygrać to sądzę, że po 33 kolejce będziemy na miejscu awansowym. Jeśli wtedy Wielki Motywator umiejętnie zadziała, to może uda nam się jednak tego cudu dokonać, osobiście jednak obawiam się, że w tym meczu prawdy wszystko przerżniemy.
Chciałbym by Pasy awansowały ale z drugiej strony z taką grą i składem pytanie po co ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)