Był dziś na meczu rezerw. Humorem raczej nie tryskał. Na pytanie kiedy wróci ? odpowiedział TOTOLOTEK.
-
-
Walka o AWANS :)
Jedna kolejka mniej do finału, uwzględniając ostatnie wyniki i to co poniżej, mamy:
[i]Zaległości będą wyrównane 22 maja. Załóżmy prawdopodobny, gorszy wariant, że wygrają gospodarze meczów:
Olimpia Grudziądz - Polonia Bytom
Flota Świnoujście - Sandecja Nowy Sącz
oraz dodajmy punkty tym, co dostaną za ŁKS.[/i]
Wówczas tabela:
1. Termalica Bruk-Bet Nieciecza 27 55
2. Flota Świnoujście 28 51 + 3 = 54
3. Cracovia 27 50 + 1 = 51
4. Zawisza Bydgoszcz 27 46 + 3 = 49
5. Miedź Legnica 28 47 + 1 = 48
6. Dolcan Ząbki 27 46 + 0 = 46
7. GKS Tychy 28 46 + 0 = 46
[s]8. Olimpia Grudziądz 27 44 + 0 = 44[/s]
Przy 6-7 meczach, 18-21 punktach do zdobycia, możemy wykluczyć spokojnie Olimpię. Pozostaje siódemka.
Interesujące nas mecze:
Kolejka 28 - 8 maja
Miedź Legnica - Arka Gdynia
GKS Tychy - GKS Katowice
Polonia Bytom - Dolcan Ząbki
Termalica Bruk-Bet - Warta Poznań
Zawisza Bydgoszcz - Cracovia
Kolejka 29 - 11-12 maja
Miedź Legnica - GKS Katowice
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz
Cracovia - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Warta Poznań - Flota Świnoujście
Dolcan Ząbki - Sandecja Nowy Sącz
Stomil Olsztyn - GKS Tychy
Kolejka 30 - 18-19 maja
Cracovia - Flota Świnoujście
Miedź Legnica - Stomil Olsztyn
GKS Tychy - Dolcan Ząbki
Termalica Bruk-Bet - Bogdanka Łęczna
Zawisza Bydgoszcz - Kolejarz Stróże
Kolejka 31 - 25-26 maja
Zawisza Bydgoszcz - Olimpia Grudziądz
Kolejarz Stróże - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Bogdanka Łęczna - Flota Świnoujście
Cracovia - Polonia Bytom
Dolcan Ząbki - Miedź Legnica
Kolejka 32 - 29 maja
Okocimski KS Brzesko - Dolcan Ząbki
GKS Tychy - Warta Poznań
Sandecja Nowy Sącz - Cracovia
Flota Świnoujście - Kolejarz Stróże
Termalica Bruk-Bet - Zawisza Bydgoszcz
Kolejka 33 - 1 czerwca
Termalica Bruk-Bet - Olimpia Grudziądz
Zawisza Bydgoszcz - Flota Świnoujście
Cracovia - GKS Tychy
Warta Poznań - Miedź Legnica
Dolcan Ząbki - Arka Gdynia
Kolejka 34 - 8 czerwca
GKS Katowice - Dolcan Ząbki
Miedź Legnica - Cracovia
GKS Tychy - Bogdanka Łęczna
Polonia Bytom - Zawisza Bydgoszcz
Flota Świnoujście - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Zobaczymy co się zmieni po środzie.
Trzeba obiektywnie przyznać, ze ten sezon jest wyjatkowy. Wygrywając wszystko u siebie do końca mamy 63 punkty i to jak się okazuje może być za mało. Niezły sajgon. Jutro pierwszy naprawdę ważny krok, niby nawet porażka o niczym jeszcze nie przesądza, ale z wielu względów, nie tylko tych punktowych, nie możemy tego meczu przegrać. Jeździć na dupach, walczyć, nie przegrać :) Mile widziane zwycięstwo :)
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trzeba obiektywnie przyznać, ze ten sezon jest
> wyjatkowy. Wygrywając wszystko u siebie do końca
tylko jak mamy wygrać wszystko u siebie do końca jak z Ząbkami, Grudziądzem i Kolejarzem nie potrafimy?
suram Napisał(a):
>
> tylko jak mamy wygrać wszystko u siebie do końca
> jak z Ząbkami, Grudziądzem i Kolejarzem nie
> potrafimy?
Wiara , nasza wiara niezachwiana..... ;)
Taaa... Niestety, tu nie ma co trenować, tu trza dzwonić. Na dobry początek do Darka Pawlusińskiego. Darek, pomożecie? ;)
No niestety trzeba powoli się oswajać z myślą o kolejnym sezonie w I lidze! Nasze szanse na awans spadły DRASTYCZNIE! Myślę, że już w niedziele mogą osiągnąć poziom ZERO!
Według mnie w niedzielę poznamy odpowiedź czy awansujemy czy nie. Jeśli wygramy, to myślę że dalej jakoś pójdzie. Jeśli będzie remis bądź porażka, to nie ma co się łudzić. I dla mnie brak awansu oznaczać musi pożegnanie z trenerem Stawowym. Przed sezonem byłem za spokojnym budowaniem zespołu, nawet kosztem tego sezonu. Została wybrana inna droga, trener mówił tym że tylko awans go interesuje, zostawił piłkarzy którzy jak się okazują prezentują poziom okręgówki, zamiast postawić na młodych, perspektywicznych i budować zespół Gdyby był taki wariat że budujemy zespół, to ok. Wybrany został inny i trener musi za to ponieść konsekwencje, tym bardziej że nie widać by to zmierzało w dobrym kierunku. Ale z tego co słyszałem to teraz trener mówi że nie było w klubie że musi awansować, tak jakby zaczął się wycofywać ze swoich słów wypowiedzianych przed sezonem. Jasne, grunt pod nogami się zaczyna palić, to trzeba ratować tyłek...
wg mnie jeśli nawet awansujemy, to i tak będzie profesjonalne dziadostwo
nie zrobiliśmy nic żeby sie ochronić przed tragedią z ostatnich sezonów w ekstraklasie
zespół [b]wygląda[/b] (perspektywiczność graczy, system, długofalowe transfery -> Lucić) [b]i gra koszmarnie[/b]
lepiej zmienić myślenie i zacząć budowę [b]druzyny[/b],
a nie myśleć o kolejnym meczu i ile pkt brakuje do tego czy innego celu krótkoterminowego
tylko czy to się komukolwiek (Filipiak, Tabisz, Stawowy, zawodnicy) opłaca, i chce?
wątpię, jak mieliśmy kapitana Radomskiego, tak mamy kapitana Szeligę
jak mieliśmy Visnjakovsów i Szałachowskich, tak mamy Zielińskiego i jakiegoś Romanowa
nic się nie zmieniło na lepsze, obowiązuje to samo myslenie co w roku 2004, w tym klubie panuje stołkotrzymanie i niemyślenie.
Szanse są ale tylko ILUZORYCZNE. Wygrać wszystko do końca - ALE KIM I JAK ?????
szuwarek Napisał(a):
> Szanse są ale tylko ILUZORYCZNE. Wygrać wszystko
> do końca - ALE KIM I JAK ?????
Nawet komplet zwycięstw może niczego nie dać. Starczy, że Zawisza też wygra wszystkie mecze, a Termalica zdobędzie 11-12 punktów.
Ja tam coraz częściej spoglądam na czołówkę grup II ligi, żeby zobaczyć z kim zagramy wkrótce: Bytovia Bytów (jak to pięknie brzmi: mecz Cracovia-Bytovia :) ), Chojniczanka Chojnice, Wisła (a tfu..) Płock, Pelikan Łowicz. Same znane i lubiane powszechnie drużyny.
Kompy się grzeją w klubie...trza poszukać hoteli i boisk treningowych gdzieś w Polsce...pakt oszczędnościowy wdrożony!
Leesior brawo za spostrzegawczość....Bytów- świetne miejsce do treningów- obok duży poligon....i postrzelać można!
Ja wczoraj przestałem wierzyć w awans. Niby pozostaje jeszcze jakaś nadzieja, ale nie wydaje mi się realna z tą drużyną i tym trenerem. Wierzyłem w pomysł Stawowego na drużynę po pierwszej rundzie. Miałem nadzieję, że gra zostanie dopracowana podczas przerwy zimowej, dokonane zostanie kilka koniecznych transferów i na wiosnę odbedzie się tryumfalny marsz do E-klasy.
A tymczasem po przerwie zimowej gra drużyny wygląda gorzej, transfery - niewypał a o wynikach szkoda gadać. I to wszystko w komfortowych jak na I ligę warunkach, przy budżecie znacznie wieszym niż te jakimi dysponuje konkurencja.
Dla mnie pozostaje jedno rozwiązanie: Zwolnić droższych piłarzy, zrównać budżet sekcji piłkarskiej i hokejowej (wtedy sekcja piłkarska będzie miała budżet na poziomie czołówki I ligi) a w hokeju będziemy chyba mieli najpoważniejszy budzet w kraju i bedziemy mogli powalczyć w pucharze kontynentalnym.
Zatrudnić trenera, który zbuduje drużynę walczaków, którzy bedą w stanie powalczyć w pierwszej lidze, a i w E-klasie nie będą nas kompromitować. Jak widać czochranie i głaskanie nie wychodzi piłkarzom na dobre i zmusza nas do oglądania tak żenujących widowisk jak druga połowa wczorajszego meczu
Obawiam się że piłkarze będą GRABARZAMI sekcji hokejowej. Z przecieków jakie do mnie docierają to umowy z hokeistami nie są podpisane.
Pytanie pozostaje gdzie będzie grać Nieciecza po awansie? Podobno coś słychać było o Mielcu.
Bytovia Bytów - ma sponsora w postaci firmy Drutex - największa w Polsce firma produkująca okna z PVC (Taka kolejna Nieciecza jak tylko właścicielowi zechce się rzucić kasę to mogą mieć drużynę).
Leesior Napisał(a):
> Nawet komplet zwycięstw może niczego nie dać.
> Starczy, że Zawisza też wygra wszystkie mecze, a
> Termalica zdobędzie 11-12 punktów.
> Ja tam coraz częściej spoglądam na czołówkę
> grup II ligi, żeby zobaczyć z kim zagramy
> wkrótce: Bytovia Bytów (jak to pięknie brzmi:
> mecz Cracovia-Bytovia :) ),
a to jeszcze Bytovia czy już Drutex. Można by im pokrzyczeć z trybun "Ciągnij Druta: (wiem, wiem, że one się z drucianych ogrodzeń przerzuciły na okna, ale to prawo kibica)
Chojniczanka Chojnice,
> Wisła (a tfu..) Płock
i Krzywicki pozdrowi parę osób golem ;). Na marginesie - z tym klubem (dawniej Petrochemia) mamy ujemny bilans. Pomijając to, że ten akurat klub jest znany - choćby i z tego, że nam odebrał (wspólnie z Genialnym "wronieckim" Taktykiem) puchary
Pelikan Łowicz
nazwa fajna. Niemniej "dostać w du.pę od pelikana" już tak fajnie nie brzmi
>. Same
> znane i lubiane powszechnie drużyny.
Tak samo dobrze brzmi jak dostać w .... od Dolcanu Ząbki. Wg mnie żadna różnica.
Niestety, z tym trenerzyną, już nie wierzę w awans, ani w nic dobrego...Ten człowiek nie ma pojęcia o piłce. Na zmiany za późno.
Jaka Wisła? Awansować ma Puszcza! Inwazja na Niepołomice brzmi lepiej od jakiegoś Płocka.
Matthias89 Napisał(a):
> Przed sezonem byłem za spokojnym
> budowaniem zespołu, nawet kosztem tego sezonu.
> Została wybrana inna droga, trener mówił tym
> że tylko awans go interesuje, zostawił piłkarzy
> którzy jak się okazują prezentują poziom
> okręgówki, zamiast postawić na młodych,
> perspektywicznych i budować zespół
Jak to zamiast? Postawił na młodych, Kowalczyka nie chciał... :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)